eşimle boşanıyoruz

Tek taraflı çabalamaya calıstıgın zaman artık kendını tanıyamaz hale gelıyorsun ..Devamlı alttan almaya calısırken de bı ufacık olayda patlamaya baslıyorsun..Ben de Aslan burcuyum bosandım kızım 3 yasında..Ex esım de benle aynı sınıre sahıptı ve dayanamadım artık.Cocugum 3-4 aylıkken uykusunda korkudan tıtrerdı..Simdı en azından huzurlu ..
ben kendimi tanıyamıyorum bağırırken kelime bulamıyorum ellerim titriyor.eşim sakin hatta herşeyi normal gören kişilik ama olmuyor

Hala bi örnek vermemişsiniz? Günlük diyosunuz da ne ama? Düşünüyorum ben ne istiyorum eşimden günlük bilemedim :) Ama eşim dediğim şeyi anında yapmaz defalarca söylerim ama gülümseyerek 'aşkım yaa' diyerek isterim.. Sinirlenip bağırsam günlük şeyler için çekilmez bi evlilik olurdu..

Hala bi örnek vermemişsiniz? Günlük diyosunuz da ne ama? Düşünüyorum ben ne istiyorum eşimden günlük bilemedim :) Ama eşim dediğim şeyi anında yapmaz defalarca söylerim ama gülümseyerek 'aşkım yaa' diyerek isterim.. Sinirlenip bağırsam günlük şeyler için çekilmez bi evlilik olurdu..
en son olan konuyu yazayım o zaman eşime daha önce fatura ödeyince dekontunu atma lazım olur diye 5 defa söylemeşimdir.geçen gün ödemiş ve faturaları atmış ve hesptada karışıklık oldu.ortada fatura yok.ben ne yapayım şimdi söyleyin?güzellikle söyledim anlamıyor bağırdım yine anlamıyor.bu sadece bir örnek daha çok şey.bu basit bir konu evet ama her zaman böyle sorun beni takmaması.siz hiç birşey istemiyor musunuz çoğunuz bu kadar sakin misiniz ben anlamadım ki?nasıl yürür bu evlilik ben beceremiyorum

Daha 4 aylik evliymissin hemen alisamiyor insan ne kadar seversen sev bocaliyorsun :KK43: iyi dusunun birde hamilelik varmis neden kendi evinde dogum yapmayasinki yazik gunah sanada bebeginede aldatma siddet yoksa biraz sen biraz esin alttan alarak yurutebilirsiniz
evliliğin ilk yılının cicim aylarından oluştuğu koskoca bir yalan!!! en zoru ilk yıldır. alışma sürecidir. isterse 10 yıllık sevgilinle evlen aynı evin içi çok farklıdır. gerekirse bir ay ayrı yaşayın ama şimdiden boşanmayı düşünmeyin. bebek bir şekilde doğar, büyür... önce siz iyi olmalısnız ki bebeğinizi huzurla sağlıkla büyütebilesiniz. hemen karar vermeyin, özleyin biraz eşinizi...

çocuk uyuduktan sonra uyuya kalıyorum kolumu kaldıracak yanım kalmıyor sosyal faaliyetimiz çok az

Bu işaretlediğim yerde yazdıklarınıza göre siz zaten sosyal birşey yapamazsınız ki?
Kolunuzu kaldıracak haliniz bile yokmuş baksanıza.
Eee sosyal faaliyet nasıl yapacaksınız ozaman?
Bu durumdan şikayetçisiniz ama bu şekilde yazmanız da bana tuhaf geldi...

eşimle 7 yıllık evliyiz ve bir çocuğumuz var.bu akşam ayrılma kararı aldık ve eşyalarını toplayıp gitti.sebebi şiddetinde ötesinde geçimsizlik.eşimin sürekli aynı şeyleri söyletmesinden ve ben bir şeye kızdığım zaman ben birşey yapmadım demesinden çok yoruldum sürekli bağırmaya başladım tahammülüm kalmadı oda benim bağırmamdan yoruldu ve ayrılmak istediğini söyledi bende tamam dedim.hiç geçinemiyoruz en ufak bir konuda olsa kavgaya dönüşüyor ve günlerce küs kalıyoruz bana ben sana açıklamamı yaptım ne düşünürsen düşün diyor öyle küslük uzuyor gidiyor.ona kalsa hiç sorun yok hep ben bağırıyorum bana hep sen kendine bak önce diyor.onu yap bunu yap demekten yoruldum.sürekli ilgili olan bir eş değil ama özellikle bu sene evliliğimiz çok yıprandı.evlenmeden önce de çok mutlu olduğumuz söylenemez ama sevdiğim için evlendim değişmedi değişmedi.daha önce 2 kere ayrıldık kendisi geldi konuştuk hallettik ama 1 hafta en fazla 1 hafta sürüyor.bir gün barışıksak ertesi gün kavga.çok yoruldum napıcam bilmiyorum..
belki de gerçekten çok konuşuyorsunuz??? yanlık anlamayın iş güç derken haddinden fazla yoruluyorsanız gerginliğinizin farkında olmayabilirsiniz. bi kaç saat yanlız kalıp gün içinde neler yaptığınızı bir düşünün bakalım? kendinize çok mu yükleniyorsunuz?
gidebileceğiniz bir yer varsa biraz gitseniz. biraz ayrı kalsanız birbirinizi özleseniz? ya da bazı akşamlar çocuğunuzu birine emanet edip başbaşa dışarı çıksanız? hayatı çok monoton yaşayıp yaşamadığınızı da kontrol edin...
birde biriniz değişmesini kesinlikle beklemeyin. can çıkar huy çıkmaz. eşinizi öyle kabul edin...

Bu işaretlediğim yerde yazdıklarınıza göre siz zaten sosyal birşey yapamazsınız ki?
Kolunuzu kaldıracak haliniz bile yokmuş baksanıza.
Eee sosyal faaliyet nasıl yapacaksınız ozaman?
Bu durumdan şikayetçisiniz ama bu şekilde yazmanız da bana tuhaf geldi...
evet kolumu kaldıracak yanım kalmıyor çok yoruluyorum en azından hafta sonları olabilir yada gece yatarken bir sarılma güzel bir söz ben bunları kastediyorum

evet kolumu kaldıracak yanım kalmıyor çok yoruluyorum en azından hafta sonları olabilir yada gece yatarken bir sarılma güzel bir söz ben bunları kastediyorum
Haftasonu sarılma güzel bir söz sosyal faaliyet olmuyor, bunun adı ilgi oluyor...

Siz kolumu kıpırdatacak halim kalmıyor derseniz ve bu durumu da eşinize yansıtırsanız eşinizde sizinle sosyal bir faaliyet yapası gelmez...

Bilmiyorum bence ewliliğinizi hareketlendirmek sizin elinizde...

Siz hareketlendirdiğiniz zamanda aynı şekilde davranıyorsa eşiniz, boşanmanız en mantıklı şey ozaman....

Bizimkisi maddiyat eve bakamıyo bağkuru ödeyemedi doktor parami yemegimi her ihtiyacimi herseyi annem karsiliyo annemde dul bi kadin ben utaniyorum annem olduğu halde eşim utanmıyo baktim bi çabası yok geldim anneme. Ikimizi birden bakacağına beni baksın.
pekı ıs var bakmıyormu işi mi yok

Eve bakmayan erkeği tabiki boşayacaksın adam sorumsuz kadın birde para mı kazansın ,erkek gezsin tozsun kadın çocuk ev işi çabalasın ,olur daha neler en iyisi ayrılmak ve başının çaresine bakmak , onada anası bakmaya devam etsin işte aşk yeterli olmuyor herzaman
Yanlış anlamayın ama huyunu bilerek ve severek evlendiğiniz insanın evlilik sonrası değişip istediğiniz gibi olmamasından şikayet etmeniz haksızlık bence. Farzedelim ki oda sizin değişmenizi istiyor e o saman ne olacak. Siz eşinizle ne kadar anlaşamıyorsanız eşiniz de sizle o kadar anlaşamıyor. Yani eşinizin sizin istediğiniz gibi biri olmasını istemekle eşinizin sizin Bambaşka bir kadın olmanızı istemesi aynı ve bi o kadar da sıkıntılı durum. Eğer ortada aldatma ve şiddet yoksa karşılıklı orta yol bulunmalı. Mesela siz daha az beklenti içine girin bu sayededaha az sinirlenin

Ne bu yine aşk evliliği mi ?

eşimle 7 yıllık evliyiz ve bir çocuğumuz var.bu akşam ayrılma kararı aldık ve eşyalarını toplayıp gitti.sebebi şiddetinde ötesinde geçimsizlik.eşimin sürekli aynı şeyleri söyletmesinden ve ben bir şeye kızdığım zaman ben birşey yapmadım demesinden çok yoruldum sürekli bağırmaya başladım tahammülüm kalmadı oda benim bağırmamdan yoruldu ve ayrılmak istediğini söyledi bende tamam dedim.hiç geçinemiyoruz en ufak bir konuda olsa kavgaya dönüşüyor ve günlerce küs kalıyoruz bana ben sana açıklamamı yaptım ne düşünürsen düşün diyor öyle küslük uzuyor gidiyor.ona kalsa hiç sorun yok hep ben bağırıyorum bana hep sen kendine bak önce diyor.onu yap bunu yap demekten yoruldum.sürekli ilgili olan bir eş değil ama özellikle bu sene evliliğimiz çok yıprandı.evlenmeden önce de çok mutlu olduğumuz söylenemez ama sevdiğim için evlendim değişmedi değişmedi.daha önce 2 kere ayrıldık kendisi geldi konuştuk hallettik ama 1 hafta en fazla 1 hafta sürüyor.bir gün barışıksak ertesi gün kavga.çok yoruldum napıcam bilmiyorum..

Aşılamayacak bir probleminiz yok, mutlaka bir aile-evlilik danışmanına gidip yardım almanız gerekli.
Hayırlısı olsun hakkınızda yine de .

Başka boşanmayı karıştırmışım bu naif bir konu umarım barışırsınız

Son düzenleme:
en son olan konuyu yazayım o zaman eşime daha önce fatura ödeyince dekontunu atma lazım olur diye 5 defa söylemeşimdir.geçen gün ödemiş ve faturaları atmış ve hesptada karışıklık oldu.ortada fatura yok.ben ne yapayım şimdi söyleyin?güzellikle söyledim anlamıyor bağırdım yine anlamıyor.bu sadece bir örnek daha çok şey.bu basit bir konu evet ama her zaman böyle sorun beni takmaması.siz hiç birşey istemiyor musunuz çoğunuz bu kadar sakin misiniz ben anlamadım ki?nasıl yürür bu evlilik ben beceremiyorum

Bu mu yani şiddetli geçimsizlik nedeniniz, yapmayın Allah aşkına sizi geçtim aradaki çocuğunuza yazık etmeyin. Neden eşinizi olduğu gibi kabul etmek yerine olmasını istediğiniz biri haline getirmek için uğraşıyorsunuz ki. Sizin eşiniz en azından faturaları yatırıp dekontlarını atıyormuş benim ki genelde faturaları yatırmayı unutur, ama ben bunu sorun haline getirmedim hiçbir zaman olabilir hepsinin son ödemesi aynı gün değil birini hatırlasa birini hatırlayamayabilir diye düşündüm. Tüm faturalar için otomatik ödeme talimatı verdik sorun çözülmüş oldu. Bana göre evliliğinizdeki en önemli sorun sizin bağırmalarınız, eşinizin umursamamazlığından çok sizin bağırmalarınız hem sizi, hem eşinizi hem de çocuğunuzu kötü etkiler. Bunu neden mi söylüyorum aynı dönemden bende geçtim, babamı kaybettikten sonra o toparlanma sürecinde tahammülsüz her şeye bağıran hatta normal sesle dahi konuşmayı unutan bir kadın oldum. Hem eşim hem kızım bu durumdan fazlasıyla rahatsızdı, bende rahatsızdım tabii ama sakin olmayı başaramıyordum sanki. En ufak bir şey gözüme batıyordu ve bağırmaya başlıyordum. Eşim de bu durumdan hoşnut değildi, genelde sessiz kalan taraf oluyordu daha kötü bir tartışma ortamı olmasın kızımız daha da kötü etkilenmesin diye. Sonuç olarak psikiyatriste gittim ve ilaç kullandım bir dönem şimdi çok daha iyiyim, ilaç kullandığım dönemlerde hiçbir şeyi kafama takmıyordum ilaçların etkisiyle, ilaçları bıraktım fakat ben hala sakinim normale döndüm çok şükür.

Fatura gibi önemli konuları kendiniz hallederek işe başlayın .Ben hiç anti depresan kullanmadım son bir iki yıl önce çok ciddi bir depresyona girdim depresyondan çok isyandı benimkisi sanırım yani bir şey yapamamanın çaresizliğin verdiği bir şey . peş peşe çok sevdiğim iki akrabamı çok yakını mı kaybettim . İkisi de kanserliydi neyse ben fazla ayrıntıya girmeyeyim . melisa yaprağını sabah akşam sıcak suda demleyerek küçük bir bardak içmeye başladım . şimdi daha sakinim tavsiye edebilirim yani sizi rahatsız edecek bir durum oluşmazsa deneyebilirsiniz . faydasını görebileceğinizi düşünüyorum .

Fatura gibi önemli konuları kendiniz hallederek işe başlayın .Ben hiç anti depresan kullanmadım son bir iki yıl önce çok ciddi bir depresyona girdim depresyondan çok isyandı benimkisi sanırım yani bir şey yapamamanın çaresizliğin verdiği bir şey . peş peşe çok sevdiğim iki akrabamı çok yakını mı kaybettim . İkisi de kanserliydi neyse ben fazla ayrıntıya girmeyeyim . melisa yaprağını sabah akşam sıcak suda demleyerek küçük bir bardak içmeye başladım . şimdi daha sakinim tavsiye edebilirim yani sizi rahatsız edecek bir durum oluşmazsa deneyebilirsiniz . faydasını görebileceğinizi düşünüyorum .
sadece fatura değil bu en son yaşanan olduğu için örnek verdim sakin olmayı istiyorum ama yaşadığım hayata göre pek mümkün olmuyor

belki de gerçekten çok konuşuyorsunuz??? yanlık anlamayın iş güç derken haddinden fazla yoruluyorsanız gerginliğinizin farkında olmayabilirsiniz. bi kaç saat yanlız kalıp gün içinde neler yaptığınızı bir düşünün bakalım? kendinize çok mu yükleniyorsunuz?
gidebileceğiniz bir yer varsa biraz gitseniz. biraz ayrı kalsanız birbirinizi özleseniz? ya da bazı akşamlar çocuğunuzu birine emanet edip başbaşa dışarı çıksanız? hayatı çok monoton yaşayıp yaşamadığınızı da kontrol edin...
birde biriniz değişmesini kesinlikle beklemeyin. can çıkar huy çıkmaz. eşinizi öyle kabul edin...
gerginliğimin farkındayım fakat durup duruken değil eşim sinirlendirdiği için bağırıyorum sürekli düşünüyorum ne yapsamda eşim değişmiyor bende değişmiyorum şu an ayrıyız boşanma kararı verildi

Haftasonu sarılma güzel bir söz sosyal faaliyet olmuyor, bunun adı ilgi oluyor...

Siz kolumu kıpırdatacak halim kalmıyor derseniz ve bu durumu da eşinize yansıtırsanız eşinizde sizinle sosyal bir faaliyet yapası gelmez...

Bilmiyorum bence ewliliğinizi hareketlendirmek sizin elinizde...

Siz hareketlendirdiğiniz zamanda aynı şekilde davranıyorsa eşiniz, boşanmanız en mantıklı şey ozaman....
sarılma ilgi oluyor tabiki ben sosyal faaliyetin yanında ilgidende bahsettim elimde olmadan uyuyakalıyorum işe girince daha sorunlar arttı elimden geleni yapıyorum ama en fazla 1 hafta sürüyor 1 hafta sonra yine aynı bağırmakta istemiyorum güzel güzel konuşup halledilsin istiyorum ama olmuyor ters giden birşeyler var eşime göre yok bana göre var yada birbirimizden soğuduk bilemiyorum

X