• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle bitmeyen sorunlarım;

kizilajan

Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba
Eski bir üyeyim, sürekli formu takip ederim ama şifremi unuttuğumdan yeni üyelikle giriyorum.

Eşimle olan sorunlarımdan bahsetmek, fikir almak istiyorum arkadaşlar.
İçimi dökmeye, rahatamaya ihtiyacım var.
Konuşacak, dertleşecek ne ailem, ne arkadaşım var.

Eşimle 6 yıl flört ettik ama birbirimizi iyi tanıyamadık çünkü hep ayrı şehirlerdeydik, internette telefonda görüşür, 2 ayda bir buluşabilirdik.
Çok sıcakkanlı, sevecen, mutlu bir ailede büyümüş ve anlayışlı biridir.
Flört dönemimizde sorunlarımız ayrılıklarımız oldu ama bunu aradaki mesafeye bağlayarak büyütmedim, evlilikten korkmadım.
Çok fazla kişilik farklılıklarımız var. Asla aynı şeylerden hoşlanmaz aynı şeyden bahsedemeyiz. Sadece birbirimizi severiz. Bu farklılıklar evlenmeden önce toz pembe tabi, aşılır gibi geliyor.

6 yılın sonunda evlendik ve 8 aydır evliyim. Evliliğimin ilk 3 ayında vajinismus problemi yaşadım, büyük tartışmalarımız, kavgalarımız oldu bu sürede, eşim benim için önemli değil vs desede gece geç gelmeler,gelmemeler, sudan sebeplerle kavga çıkarmalar, kaba davranmalara başlamıştı, ben de bunu aşamama psikolojisiyle sürekli sorun çıkarıyor, kendimi de onu da mahvediyordum.
3. ayın sonunda bu sorunu aştık ama geçen aylarda o kadar sık ve büyük kavgalar etmiştikki tedavisi bizim için zor olacaktı.
Birbirimize vurmuştuk bile. ben asla alttan alamayan, inatçı, dik bir kişiliğe sahibim. neyseki eşim tam tersi, hep durumu o kurtardı diyebilirim.
Tam bişileri aşıyoruz, yoluna koyuyoruz derken, eşimin alkol sorunu başladı, her gün (abartmasada) içerek eve gelmeler...
ben inancım ve karakterimden dolayı asla böyle bir şeyi onaylamadım, yine kavgalar başladı.
baktım vazgeçmiyor, bu kez biraz taviz verebilirim diye düşündüm ve haftada 1e indirirse masasını bile benim hazırlayabileceğimi söyledim, yaptımda.. ama azaltamadı.hatta bazen zil zurna eve geldiği, arkadaşlarının eve taşıdığı oldu.

Konuşmaya çalıştım, nedir problem, içkiye sarılma sebebi ne öğrenmeye çalıştım; seviyorum alkolü cevabını aldım.

en son 1 ay önce sabah telefonunda bir mesaj gördüm, eski sevgilisine atılmış bir aşk mesajıydı, gece eve yine arkadasları getirmiş,feci durumdaydı. sabah gördüm ve uyandırıp yüzüne fırlattım açıklama bile yapmadı. takıldığı tek şey beni nasıl böyle uyandırırsın, kavga ettik, birbirimize vurduk, ben evi terkettim (gidebileceğim bir ailem yok) bütün gün sokaklarda dolaştım, ne yapacağımı düşündüm, küçük bir ev bulup kendime yeni bir hayat kurmaya karar verdim. (bu sırada gün boyu ailesi ve kendisi aradı ve msj attılar hiç birine cvp vermedim)
sonunda annesiyle konuştum ve dava açacağımı, planımı yaptığımı, bir kaç parça kıyafet almam gerektiğini söyledim, yalvar yakar bir kez konuşmayı rica etti kıramadım. eşim çok sarhoş olduğunu ne yaptığını hatırlamadığını, çok pişman olduğunu söyledi (ne yaptığını hatırlamayan adam eskı sevgılısının tel numarasını hatırlayıp msj atabılıyor) gidecek bir yerim olmadıgından ve kendi adıma kredi borclarım oldugundan bir süre kendimi toparlayna kadar kalmaya karar verdim, o günden beri eşim alkol kullanmıyor, fiyaskosu yok ama ben çok soğudum (anlatmadığım onlarca olay oldu geçen 8 ayda) eve geldiğinde sıcak davranamıyor, güleryüzle karşılayamıyorum. yapmacık sevgi gösterisi de yapamıyorum.
dün gece bunun kavgasını ettik. neden bu kadar asık suratlısın-bir güler yüz göster vs... yine sesler yükseldi içimdekileri döktüm. yapamıyorum dedim, o kadar çok şey sığdırdınki 8 ayıma hiç biri gitmiyor hafızamdan-gözümün önünden.

ne eski sıcaklığım ne saygım kaldı eşime karşı arkadaşlar.
henüz gencim ve işim var. dediğim gibi maaşım kendi kredi borçlarımı ödeyip ayrı bir ev masrafını karşılamaya yetmez ama bu şekilde de kendimi onursuz hissediyorum. defalarca aldatıldım, hakaretler işittim, dayak bile yedim, hayatım boyunca sevilen, övülen, gıpta edilen biriyken sevdiğim adam tarafından bunlara maruz bırakılmaya katlanamıyorum.

onu güleryüzle karşılamadığım, sıcak davranamadığım, sevgi gösteremediğim sürece dün geceki kavgaları da sürekli yaşayacağız.
çıkmazdayım.
Eşim düzelir mi herşey yoluna girer mi, yoksa geçici bir değişkenlik mi, yine aynı şeyleri yaşar mıyım diken üstündeyim.

Mrb. Canım öncelıkle gecmıs olsun. Yasadığın seyler sabır gerektirir. Inanmadığın istemediğin hiç birsey yapmatabıkı ama bazen ortak bırseyler paylaşmak ıstıyor ınsan. Bız esımle pek içmeyız ben sevmem oda cok nadır alır ama ıstediği zaman eşlik ederim. Yoksa ters tepip onda heves ve alışkanlığa gıder dıye allah affetsin sırf onu yalnz bırakmamak ıcın, he şu var acıp bırlıkte kuranda okuruz namazda kılarız (5vakıt değl ama kandıllerde herzman cumaya gıder ıcımızden gelınce kırarız . Yanı herseyı yerlı yerınde yaşamayı severız. Gecenlerde alkolun zararını gören tanıdığımıza rastladık etkılendı tabi ıçmıyoruz uzun süre. Ben teklif ettim bilerek yarın cıkalım fln canım boşver dıyen o oldu mesela.. Bu halledilebilir gibi. Ama eskı sevgılıye mesaj atmasıda sızın ılışkınızden umudu kesmıs tartışma ve kavgalardan bıkmış bir ruh hali olduğu belli. Umarım toparlanırsın şimdi nasılsın_?:44:

Sakin olun herseyın sonu değil bence, mutlaka bir yol vardır ısteyene.
Mesajda ne yazıyordu mesela_? Daha oncesı boyle bırsey varmıydı.. DEFALARCA ALDATILDIM DERKEN_?

Son düzenleme:
Umarım düzelir demek geç
çünki sen bitirmişsin içindekileri
kararına saygı duymak lazım

sizin de dediğniiz gibi sarhoşken ne yaptığını hatırlamıyor ama eski sevgilisinin numarasını hatırlıyo?? düzgün bir açıklama dahi yapmamış. saygınız azaldıysa ve artık sıcak davranamyorsanız pek yapıcak bişey yok kendinizi daha fazla üzmeye de gerek yok gibi:31:
Allah yardımcınız olsun

eski sevgilisine msj atmasının hiç mi hiç açıklanır bir tarafı yok ... zaten o da açıklama yapma ihtiyacı hissetmemiş...
sevmediğiniz içinizin ısınamayacağı bir adamla evlilik yürütmek gerçekten çok zor...kendini affetirmek için hiç mi bir şey yapmıyor ?
mesela pişmanlığı yüzünden belli olur falan ? o nasıl bir ruh hali içinde ....

Aşkım yazıyordu. Tel numarasını aldım, aradım kızı (kim olduğunu bilmiyordum önce) kız ben evlendiğini biliyorum cevap vermedim zaten dedi. Eşimde özür diledi, pişman olduğunu söyledi vs ama dediğim gibi soğudum.

Defalarca aldatılmaktan kastım, sadece his, bu örneğin dışında birşey yaşamadım ama sorunlu dönemde, özellikle o ilk 3 aylık dönemde eve geç gelmeler, gelmemeler olduğu zamanlarda hissediyordum.

Ben belki biraz yumuşasam, o da düzelecek ama dediğim gibi diken üstündeyim o kadar sorun yaşadıkki ya tekrar olursa..
ki hemen her gün-akşam bir sebeple tartışıyor-kavga ediyoruz.
ardından alttan alan, ortamı yumuşatan yine o oluyor ama kavga sırasında yaptığı söylediği şeylerle kötü anılarıma anı katıyor.

nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum

Sakin olun herseyın sonu değil bence, mutlaka bir yol vardır ısteyene.
Mesajda ne yazıyordu mesela_? Daha oncesı boyle bırsey varmıydı.. DEFALARCA ALDATILDIM DERKEN_?

neler yapmıyorki, çiçekler, notlar...
zaten sevgisini gösteren, saklamayan biriydi, bebek gibi davranıyor artık ama çok sık sorun yaşıyoruz biz (genelde de ben başlatıyorum tartışmayı) çünkü 8 aya sığmaması gereken şeyler yaşadım ve çok kızgınım, en küçük kıvılcımı yangına çeviriyorum.

biraz yumuşamam, evliliğimi kurtarmam mı lazım, yoksa daha fazla onurumu ayaklar altına almamam, bir şey daha yaşamayı-görmeyi beklemeden yoluma mı gitmeliyim (ki, bu şu an maddi anlamda çok zorlar beni) bilemiyorum.

eski sevgilisine msj atmasının hiç mi hiç açıklanır bir tarafı yok ... zaten o da açıklama yapma ihtiyacı hissetmemiş...
sevmediğiniz içinizin ısınamayacağı bir adamla evlilik yürütmek gerçekten çok zor...kendini affetirmek için hiç mi bir şey yapmıyor ?
mesela pişmanlığı yüzünden belli olur falan ? o nasıl bir ruh hali içinde ....

gel-gitler yaşıyorum.
akşam bişi oluyor kavga gürültü, ardından (genellikle) sarmaş dolaş olup uyuyoruz. sabah uyandığımda yine aynı sorunlar, sorular kafamda...
sanırım desteğe ihtiyacımız var bizim.

Mrb. Canım öncelıkle gecmıs olsun. Yasadığın seyler sabır gerektirir. Inanmadığın istemediğin hiç birsey yapmatabıkı ama bazen ortak bırseyler paylaşmak ıstıyor ınsan. Bız esımle pek içmeyız ben sevmem oda cok nadır alır ama ıstediği zaman eşlik ederim. Yoksa ters tepip onda heves ve alışkanlığa gıder dıye allah affetsin sırf onu yalnz bırakmamak ıcın, he şu var acıp bırlıkte kuranda okuruz namazda kılarız (5vakıt değl ama kandıllerde herzman cumaya gıder ıcımızden gelınce kırarız . Yanı herseyı yerlı yerınde yaşamayı severız. Gecenlerde alkolun zararını gören tanıdığımıza rastladık etkılendı tabi ıçmıyoruz uzun süre. Ben teklif ettim bilerek yarın cıkalım fln canım boşver dıyen o oldu mesela.. Bu halledilebilir gibi. Ama eskı sevgılıye mesaj atmasıda sızın ılışkınızden umudu kesmıs tartışma ve kavgalardan bıkmış bir ruh hali olduğu belli. Umarım toparlanırsın şimdi nasılsın_?:44:

sekiz aylık evliyken bunları yaşıyorsanız bi sekiz yıllık evliyken neler yaşarsınız bunun tahminini size bırakıyorum.size ayrıl diyemem böyle bir vebal almak istemiyorum ama sizin yerinizde ben olsaydım sekiz aylık evlilikte beni aldatan şiddet uygulayan kocayı boşardım.iyi düşünüpkarar verin ve evliliğinize devam ederseniz bir müddet çocuk düşünmeyin.

neler yapmıyorki, çiçekler, notlar...
zaten sevgisini gösteren, saklamayan biriydi, bebek gibi davranıyor artık ama çok sık sorun yaşıyoruz biz (genelde de ben başlatıyorum tartışmayı) çünkü 8 aya sığmaması gereken şeyler yaşadım ve çok kızgınım, en küçük kıvılcımı yangına çeviriyorum.

biraz yumuşamam, evliliğimi kurtarmam mı lazım, yoksa daha fazla onurumu ayaklar altına almamam, bir şey daha yaşamayı-görmeyi beklemeden yoluma mı gitmeliyim (ki, bu şu an maddi anlamda çok zorlar beni) bilemiyorum.[/QU

CNM SEVGISINI GÖSTEREN BIRIYDI DIYOSUN YANI INSAN YALANDAN YAPAMAZ BUNLARI SEVMEDIĞI BIRIYLEDE MECBURİYET YOKSA EVLENMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. AŞKIM FALAN YAZMASI TABIKI COK SAÇMA O NEDIR OYLE YA_? BENDE DEDĞN PROBLEMI YASADIM ILK AYLARDA AMA TOPARLADIK SORUN OLUYOR CINSELLIK BIR NEVİ RAHATLAMADIR . YASAYAMADIĞIN ICIN BASKI VE DIŞA VURUM OLABİLİR. DEVAM ETMEK YADA ETMEMEK SENİN ELİNDE 2 YOLUN VAR ÖLÇÜP TARTMALISIN DERİM.. GENEL TUTUMU BU OLAYLAR ÖNCESINDEKİ İLİŞKİNİN KALİTESİ DE ÖNEMLİ.

evet, açıkcası yaşım 30a yakın ve en büyük hayalim bir çocuk sahibi olmak ama bu durumda mümkün değil. eşim de aileside sürekli dillendiriyor.
gitsem gidemiyorum kalsam kalamıyorum.

içimin soğuması lazım.

sekiz aylık evliyken bunları yaşıyorsanız bi sekiz yıllık evliyken neler yaşarsınız bunun tahminini size bırakıyorum.size ayrıl diyemem böyle bir vebal almak istemiyorum ama sizin yerinizde ben olsaydım sekiz aylık evlilikte beni aldatan şiddet uygulayan kocayı boşardım.iyi düşünüpkarar verin ve evliliğinize devam ederseniz bir müddet çocuk düşünmeyin.

ne zamandır alkol almıyor, sizi kaybetmek korkusu baya ağır basmış, alkolü seviyorum demesine rağmen sizi daha çok sevdiğini anlamış ki ondan vazgeçmiş.

Onunla konuşun, yaşanılanların sizi incittiğini bir anda eskisi gibi olamayacağınızı ama ona sevgisini göstermek için çabalayacağınızı fakat bu süreçte onun da kendini toparlaması en ufak hata etmemesi gerektiğini, ikinizde evliliği kurtarmak için çabalamasını söyleyin.

Bu arada siz 6 yıl flört etmişsiniz eski sevgili 6 yıldan da mı önce? Ben 2 ay önce numaramı değiştirdim kendi eski numaramı hatırlamıyorum inanın. 6 yıl önceki birinin nosunu nasıl hatırlıyor alkollü iken? Bu biraz kafamı karıştırdı

Yapılcak şey bellii..
Güveniniz sarsılmış, eşinize sewginiz git gide azalıyor..
Yaşadıklarınız gerçekten çok zor..
Bu şekilde yaşamaya dewam edemezsiniz..
Fakat gidebileceğim bi ailem bile yok demişsiniz..
Hayatta değiller mii _?

biz bi ayrılık yaşadık nişanlılık döneminde 5 ay kadar, o sırada olan bir ilişki bu. yani yaklaşık 10 ay önceki bir ilişki.

aslında onunla konuşmaya çalışıyorum, çok beceremesemde, çünkü genelde sinirleniyorum ve olay büyüyor. örneğin artık cinsel hayatımızda benim açımdan sorun yok ama o hala ..... izliyor, telefonunda garip fotoğraflar gördüm bir kaç gün önce, kavgadan o kadar sıkıldımki konuyu açmadım bile.
(işinden dolayı gece cok gec geliyor genelde 1-2 gibi, ben de uyuyor oluyorum haftalarca ilişkimiz olmayabiliyor bazen, bununla avutuyorum kendimi)

ne zamandır alkol almıyor, sizi kaybetmek korkusu baya ağır basmış, alkolü seviyorum demesine rağmen sizi daha çok sevdiğini anlamış ki ondan vazgeçmiş.

Onunla konuşun, yaşanılanların sizi incittiğini bir anda eskisi gibi olamayacağınızı ama ona sevgisini göstermek için çabalayacağınızı fakat bu süreçte onun da kendini toparlaması en ufak hata etmemesi gerektiğini, ikinizde evliliği kurtarmak için çabalamasını söyleyin.

Bu arada siz 6 yıl flört etmişsiniz eski sevgili 6 yıldan da mı önce? Ben 2 ay önce numaramı değiştirdim kendi eski numaramı hatırlamıyorum inanın. 6 yıl önceki birinin nosunu nasıl hatırlıyor alkollü iken? Bu biraz kafamı karıştırdı

ayrı ve dağınıklar, herkesin bir hayatı var, ayrıca ben onları karşıma alarak yaptım bu evliliği, şu an herşey harika sanıyor ve biliyorlar.

Yapılcak şey bellii..
Güveniniz sarsılmış, eşinize sewginiz git gide azalıyor..
Yaşadıklarınız gerçekten çok zor..
Bu şekilde yaşamaya dewam edemezsiniz..
Fakat gidebileceğim bi ailem bile yok demişsiniz..
Hayatta değiller mii _?

Bence evliliğinize son bir şans daha vermelisiniz. Eşinizin hataları var ama sizin de kolay bir karakter olmadığınız bariz.

Bir evlilik terapistine beraber gidin. Tarafsız bir 3. kişinin ikinizi de dinlemesi lazım. Biz burada tek sizi dinliyoruz. Yardım almayı deneyin, kaybedecek neyiniz var?
.

8 aylık evliliğin geçmişi olmasa anlayabilirim yaşananları. Ancak sen 6 yıllık bir geçmişten bahsedince biraz anlam veremedim. 6 yıl dile kolay uzun bir zaman. Flört döneminde hayatınızda her şey normal miydi? Alkol alması, eski sevgilisi…

Back
X