• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimle birbirimize girdik ...

Bugün yorgun argın okuldan geldim . Yemek yedikten sonra eşim" bayramda annemlere gidecek miyiz ? Evlendigimizden beri hiç gitmedik ayıp oluyor" dedi 500 km uzak bir yerde yaşıyorlar . Bende 5 aylık hamile olacağım zor olur ucakla deyince haziranda tatile nasıl gideceğiz dedi. Tatile arabayla gidecegiz ailece arabayi babam kullanacak ben durmak istedigimizde durabileceğim araba görece daha rahat olacak dedim gitmek istemediğimi söyledim . Sonra birbirimize girdik bu sebepten . Ben onu dinlemiyormuşum. Gitmemeye bahane arıyormuşum ailesinin konusu her açıldığında isteksizmisim suratım değişiyormuş . Bu konuda hakli çünkü biz doğru dürüst hiç gorusmedik ailesiyle aramızda çok sıkı bir bağ yok. Ben 1 ay aramasam asla aklıma gelmez mesela . Sonra sinirlendim kavga ettik . kanamam oldu apar topar doktora gittik doktordan gelince 1 2 saat iyiydik tekrar saçma sapan bir sebepten birbirimize girdik . 2 senelik evliyim ilk kez altı yorgani salona gitti .

Bu kadar küçük bir mesele nasıl bu hale gelir ben anlamıyorum ya . Beni bu şekilde nasıl uzmeyi göze alıyor .
Akşam fitili ateşleyen eşim maç ve survivor gibi programlar izlerken sinirlendiğinde küfür ediyo bende bunu istemiyorum . Tam yaticaz bunu konuştum . Baktım dalgaya aliyo aklınca şaka yapiyo sen bir daha küfür edersen bende o tv yi kapatmazsam allah belami versin dedim. Karnimda çocukla nasıl bela okurmuşum . Sonra olay 2.kez koptu
Küçük mesele nerede ben göremedim? Ortada gayet de büyük bir mesele var. Eşinizin ailesi ile çok samimi olmadığınızı belirtmissiniz ama onlar eşinizin ailesi ve eşinizin hatırına gitmelisiniz. 5 aylık hamile iken neresi zor olabilir? Bırakın agirlasmayi daha karnınız bile çıkmamış olacak. Ben 32 haftalık hamileyken uçakla İstanbul dan vana gittim. Gayet de güzeldi ve sorunsuz oldu. 20 haftalık hamilelik için zor olur demeniz sadece bahane ve bencillik.

İyide oğlunuz sizi birakip gidiyorsa bunun sorumlusu baska kadin degil, baskasinin evladinin cigerini sökmeyle, saçini yolmayla mi oglunuzu duzeltecekseniz?

O yolarim cigerini sokerim dediginiz kizlarin anneleri anne degil mi? Kimse sahipsiz degil, cocugum filan da yok ama %100 hakli dahi olsa benim cocugumun "cigerini sokup ya da yolacak" kadinin cigerini once ben sökerdim.
Herkes kendi cocugunu egitsin baskasinin evlatlarini yolmayla olmuyor.
O cocuk 30dan sonra evinize gelmiyorsa siz kendi cocugunuzda arayin once sikintiyi

Valla benim eşim de annesne tek gitmez. Küs gibi görünmek, çevrenin tepkisinden dolayı istemez. Bu da en doğal hakkı. Ben bunu bile bile gitmez yalnız bırakırsam da tamamen suçsuz değilimdir.
Ve böyle bir durum olursa da bunu oğlumla konuşurum ve bundan sonrasında kayınvalidesiyle görüşmesine mani olmak için elimden gelenç yaparım.
Benim oğlum bana eşiyle gelemiyorsa eşinin ailesine de gidemez.
Yalnız bırakmak gitmemek de terbiyesizliktir.
Terbiyesizlik eden terbiyesizlik bulduğunda da sesini çıkarmayacak.
İyi valla kadın iki koca sene kayınvalidesinin yanına gitmesin ama suçsuz olsun.

Ben 2 türlü hamilelik gördüm ; her an her yere gidebilecek hamileler (bu grupta olmayı hayal etmiştim) veya hiçbir yere gidemeyen hamileler (ne yazık ki bir sürü riskten dolayı bu gruptayım) .... siz tatile gidebilecek kuvveti bulabiliyorken eşinizin ailesinin yanına da gidebilirsiniz gayet .... daha da güzel bir seçenek söyleyeyim , uçak biletlerini alın onlar sizin yanınıza gelsin bunu mu tercih edersiniz (ben bunu da yaptım) .... öyle ya da böyle o da bir insan evladı ve hem ailesinin çocuklarını hem de çocuğun ailesini görme hakkı var .... dua edin ; şimdiden kanama yaşıyorsunuz tatil - kayınvalide planı yaparken evde oturmak zorunda kalmazsınız umarım ; hamilelik plansızlıkmış ne yazık ki:((( ama eşinizi kısıtlamayın ... siz de anne olacaksınız .... ben insanların eleştirdiklerini veya kendi yaptıklarını yaşamadan bu dünyadan göçmediklerine inananlardanım ....

Eşiniz kesinlikle haklı sizi haksız buldum kusura bakmayın tatile gidebiliyorsanız heryere gidebilirsiniz.
Sizinki tamamen bahane birde Allah askina ya bu hamileliği bu kadar buyutmeyin ilk insandan beri olan bisey bu ve dünya döndükçe de aynı şekilde devam edecek bazıları öyle bir kalıba sokuyorki hamileliği sanki dünya üzerinde hiç görülmemiş bir hastalığı taşıyor çok vahim durumdaymış gibi.
Sizde anne olacaksınız kendinizi eşinizin ailesi yerine koyun 2 yıldır bayramlarda tatillerde çocuklarının yolunu gozluyorlardir yaptiginiz cok ayip ve acımasızca.
Tv vs olaylarındaki tavirlariniz da çok itici ve komik.

Allah â sığınarak yazıyorum. Ciddi söylüyorum.
Hamilelik riskli olmadığı müddetçe kadınların hamileliği abartmaları gerçekten çok itici. Siz ailenizle tatile giderken hamileliğiniz geçici olarak devre dışı kalıyor sanırım.
Kendi sonunuzu hazırlıyorsunuz. Lütfen adaletli olun. O da bir insan evladı. Maalesef yeni nesil gelinlerde oğlunu alayım ailesi ben ve benim ailem olsun mantığı var. Böyle zihniyetteki kadınlara da kendilerinden daha beter gelinler düşüyor merak etmeyin.

Hastanede bir teyzeyle karşılaştım. Ağır bir ameliyat geçirmişti. Yapayalnızdı. Çocukları da varmış gelmemişler. Meğer kv sine kendisi çok kötü davranmış ahı tuttu dedi. Elazığ depreminde evleri yıkılmış. Herkes anne babasını almış sahiplik etmiş. Maalesef bu teyzeye hiç bir evladı sahiplik etmemiş. Şimdi huzurevindeymiş.😥 çok acı. Çok üzüldüm. Allah muhafaza eylesin ne diyeyim.

Yakın akraba. Kv si evine gelmesin diye kalorifer yakmazdı. Şimdi kendisi daha beter durumda. Ha ölse cenazesi kimsesizler mezarlığına defnedilir o derece.

Daha çok örnek yazarım buraya. Yani ben yaşamam dememek gerek. Öylebir yaşanıyor ki...

Konu sahibesi ben sizi ciddi anlamda şımarık ve bencil buldum benim ailemle eşim 2 yıl boyunca görüşmeyecek kendi ailesini de katarak tatile gideceğiz ama benim aileme gelince iş hamileliği bahane etmek olcak gerçekten çok çirkin ve itici.

Bakın ne güzel eşiniz bir çok şeyi tolere ediyormuş şanslı olduğunuz gerçekten çok konu var ama ne yazık ki ya farkında değilsiniz yada yapcak tabi kafasındasınız. Üzücü gerçekten benimde bir oğlum var sizinkinin cinsiyeti belli değilse ne kadarlık hamilesiniz dikkat etmedim ama belki sizinde bir oğlunuz olacaktır bunları kendinizin yaşadığını düşünün gelinim aramızda ciddi bir sorun olmadıysa gerçekten kanlı bıçaklı olmadıysak neden gelmiyor neden oğlumu göremiyorum diye düşünürüm.

Ben 4 aylık evliyken eşimin halası tarafından evim basılıp (aile apartmanındayız sırf kaynanama geldiğinde çıkmadım oraya bende de arkadaşım vardı diye) seni kocandan boşatırım gibi laflar işittim.

8 haftalık hamileyken kaynanam 2 hafta önce silinmiş camlarıma kirli deyip kendi silmeye kalkıp bir sürü laf edince yok millet görünce utanıyormuş bilmem ne ki 2 haftada yaz zamanı cam ne kadar kirlenir siz düşünün camı sildi asla silmesini ben istemedim zorla sildi bir sürü laf saydı daha laf etmesin perdeyi ben takayım derken kanamam oldu bebeğimi kaybediyordum.

34 haftalık hamileyken eşimi camda cam silerken göremezmiş bunca zaman sildirmemiş ben oğlumu çıkmış cam siliyor dedirtmem dedi ondan da asla istemediğimi bildiği için çıktım 34 haftalık hamileyken bakın tekrar söylüyorum “34 haftalık” çıktım cam sildim aaaa bana neden söylemedin dedi bu ve daha bir sürü şey en son da bitişik komşu evime gelmek istemiş ben istememişim (kadın geldi asla surat asmadım) komşu gittikten sonra anne sen mi çağırdın kadını doğru söyle dediğim için gülerek onun komşusunu istemiyormuşum komşusunu istemeyen onu da istemezmiş diye kendi kendine benimle konuşmayı kesti ertesi günü ayılıp bayılmış evinde taaa 2 ay sonra artık eşime annene ne yapmışta konuşmuyormuşum diye sorsana demesiyle olay patladı sabrım taştı ve kıyameti kopardım ondan beri konuşmayı samimiyeti minimumda tutuyorum ama uzak olsak eşim gidelim dese gene giderim.

Sizin bu hiç bir şey olmadan olan tavırlarınıza göre ya siz çok zekisiniz ya ben çok aptalım karar veremiyorum ama şunu diyebilirim bir tek ileriyi düşünmeden hareket etmeyen bir insanım her zaman bir şeyin yarın öbür gün benim başıma da gelebileceğinin farkında olan bir insanım.

He şunu diyeninizde olabilir aile apartmanındasın işin düşüyordur muhakkak ondan da bu kadar sabretmişsin diyenler olabilir aksine benim onlara faydam dokunur ama onun bana dokunmaz 3 aylıkken oğlum komşular ziyarete geldiğinde vanilya bitter de sadece emzirmeye alıyor demişti günde sadece 10 dk görmeye gelmesine rağmen ses etmedim ne rezil ettim ne vezir ettim sustum gülümsedim

Bugün yorgun argın okuldan geldim . Yemek yedikten sonra eşim" bayramda annemlere gidecek miyiz ? Evlendigimizden beri hiç gitmedik ayıp oluyor" dedi 500 km uzak bir yerde yaşıyorlar . Bende 5 aylık hamile olacağım zor olur ucakla deyince haziranda tatile nasıl gideceğiz dedi. Tatile arabayla gidecegiz ailece arabayi babam kullanacak ben durmak istedigimizde durabileceğim araba görece daha rahat olacak dedim gitmek istemediğimi söyledim . Sonra birbirimize girdik bu sebepten . Ben onu dinlemiyormuşum. Gitmemeye bahane arıyormuşum ailesinin konusu her açıldığında isteksizmisim suratım değişiyormuş . Bu konuda hakli çünkü biz doğru dürüst hiç gorusmedik ailesiyle aramızda çok sıkı bir bağ yok. Ben 1 ay aramasam asla aklıma gelmez mesela . Sonra sinirlendim kavga ettik . kanamam oldu apar topar doktora gittik doktordan gelince 1 2 saat iyiydik tekrar saçma sapan bir sebepten birbirimize girdik . 2 senelik evliyim ilk kez altı yorgani salona gitti .

Bu kadar küçük bir mesele nasıl bu hale gelir ben anlamıyorum ya . Beni bu şekilde nasıl uzmeyi göze alıyor .
Akşam fitili ateşleyen eşim maç ve survivor gibi programlar izlerken sinirlendiğinde küfür ediyo bende bunu istemiyorum . Tam yaticaz bunu konuştum . Baktım dalgaya aliyo aklınca şaka yapiyo sen bir daha küfür edersen bende o tv yi kapatmazsam allah belami versin dedim. Karnimda çocukla nasıl bela okurmuşum . Sonra olay 2.kez koptu
Umarım oğlunuz olur ve umarım sizin gibi bir gelininiz olur,daha da bir şey demiyorum

Kadının mesajlarini okudum hallettik hakliydi ucak biletine baktik diyordu gideceklermis daha fazla üstüne gitmemek gerekiyor bence hatasini anlamış
Bundan sonra empati kurarak davranmasi gerektiğini düşünüyorum öğrenmenin YAŞI yoktur..

Kadının mesajlarini okudum hallettik hakliydi ucak biletine baktik diyordu gideceklermis daha fazla üstüne gitmemek gerekiyor bence hatasini anlamış
Bundan sonra empati kurarak davranmasi gerektiğini düşünüyorum öğrenmenin YAŞI yoktur..
Aslında çoğu konuda böyle olabiliyor konu sahibi konuyu kapatsa böyle durumlarda mantıklı olur , ben görmemiştim mesajlarını mesela ..... haklısınız öğrenmenin yaşı yok.....

Önce bı haddinizi bilin kendi keyfiniz için çocuk yapıyorsunuz!!!!
Siz kimsiniz bunun yargısı yapıyorsunuz!!!
Biz kendi düşüncelerimizi yazdık, size de neden böyle düşünüyorsunuz diye cevap yazmayacagım.
Yeteri kadar fikir beyan ettik.
Yanlız o keyfiniz için yaptınız falan felan o konular sizi boy boy aşar.
Hakli ama anne babasına yeterince duskunse kimse engel olamaz ki gitmesine.. konu sahibi haksız eşi sonuçta bi zararları da olmamışsa gitmesi lazım.. Ama konu sahibi gitmiyor diye adam neden iki senedir gidip görmüyor ailesini..konu sahibinin yaptigi da yanlis tabi kalkıp adama annene gidemezsin mı diyor dese bile gitmek isteyeni kim tutar ki

Bu coxugununuzn sucu olur gelinin degil.. oglunuzu zincire vurmuyirsa annene gidemezsin diye.. gelinden omce kensi evladima kizarim ben.. ben sana emek verdim senelerce geline degil gelin el gibi gorebilir ama senin uzerinde emegim var sen gelmek istemiyirsun demek ki yoksa kim engel olabilir.. ortada bir sorun yokken engel olan gelinle de evli kalmasin zaten.. simdi ben her sene gidiyorum anneme uzak oldugu icin ve epey para gittigi ixin maddiyattan senede 1. Esim gidemezsin dese ayrilik pahasina yine giderim yeter ki insan gitmek istesin.. gondermem diye birsey yok demek ki esi de pek istekli degil ki gondermem deyince razi oluyor.. bu durumda da ilk kendi evladina kizacak kaynana
Valla ben ileride benimle sayılı görüşürken 30undan sonra tanıdığı insanlarla aile olup tatile gitsin diye de yapmıyorum çocuğu. Konu burada ben anam babamdan evlensem de ayrılamam tatile bile onlarla giderim, ama iki senede bir hafta kayınvalideme göndermem demesinden bahsediyorum.
Çifte standarta kimse tahammül edemez

Bu coxugununuzn sucu olur gelinin degil.. oglunuzu zincire vurmuyirsa annene gidemezsin diye.. gelinden omce kensi evladima kizarim ben.. ben sana emek verdim senelerce geline degil gelin el gibi gorebilir ama senin uzerinde emegim var sen gelmek istemiyirsun demek ki yoksa kim engel olabilir.. ortada bir sorun yokken engel olan gelinle de evli kalmasin zaten.. simdi ben her sene gidiyorum anneme uzak oldugu icin ve epey para gittigi ixin maddiyattan senede 1. Esim gidemezsin dese ayrilik pahasina yine giderim yeter ki insan gitmek istesin.. gondermem diye birsey yok demek ki esi de pek istekli degil ki gondermem deyince razi oluyor.. bu durumda da ilk kendi evladina kizacak kaynana
Burada bir kadın kocam aileme göndermiyor diye konu açtığında kocasına saydırıyoruz. Aynısını gelin yapınca da yapıyorum ben. Gelin olunca başka damat olunca başka yorum yapmıyorum. Kadın yada erkek eş ailesiyle görüşmüyorsa, adama baskı yapıyorsa sütten çıkmış ak kaşıl değildir, onun da kabahati vardır. Eş ailesiyle sebepsiz görüşmek stemeyen evlenmesin.
Adam gitmek istiyor ki kavga etmişler.
Bilemeyiz belki eşinin gelmemesinden mahçup oluyor.
Neticede ben bana gelmezse evladım ikisine de kızarım, gerekeni yaparım.
Kayınvalide merhametli belli ki iki koca senede bir şey dememiş, kendi de bir kere gelmiş sadece. Ben bu kadar minnoş olamazdım.

Burada bir kadın kocam aileme göndermiyor diye konu açtığında kocasına saydırıyoruz. Aynısını gelin yapınca da yapıyorum ben. Gelin olunca başka damat olunca başka yorum yapmıyorum. Kadın yada erkek eş ailesiyle görüşmüyorsa, adama baskı yapıyorsa sütten çıkmış ak kaşıl değildir, onun da kabahati vardır. Eş ailesiyle sebepsiz görüşmek stemeyen evlenmesin.
Kayınvalide merhametli belli ki iki koca senede bir şey dememiş, kendi de bir kere gelmiş sadece. Ben bu kadar minnoş olamazdım.
Ben zaten konu sahibi haksız dedim dikkatli okursaniz.. bunu yapan biriyle evli kalmasın zaten de dedim.. konu sahibi suçsuz demedim yani. mahçup olursun elalem laf eder diye de düşünebilirsin.. Ama bunlar yalnız gitmemek için bahane değil ki.. Yoksa konu sahibine de dedim kayinvaliden den kotuluk zarar görmediysen gitmen lazım diye.. Ben ailemi ozledigimde giderim banane elalemin dediginden..gitmeme izin vermeyecek insanla da evli kalmazdım bunu yapan merhametsizdir çünkü o evlilikten ne hayır gelir.. adam gitmek istedikten sonra gider görür ailesini.. Yoksa konu sahibi hatalı zaten.. Ama düşün evladım beni ozlemez görmeye gelmezse el insanına kızsam ne ki.. ınsanlar istedikten sonra yurtdışından bile senedi bir gelebiliyorken, aynı ülkede 2 senedir gelmeyen insanı napim.. bazı erkekler evlendi mı anne babasını umursamiyo zaten.. benim oğlum beni düşünmesinden sonra gelini yırtsam ne olacak ki evlâd gine aynı

Adamın kavga sebebi karisi da gelsin.. Ama 2 senedir gelmek istemeyen gelmeyen kadına zaten kavgaya ğerek yok.. basar gidersin.. Ama kavga etmeyle çözemezsin adam da onun ailesine gitmez bu saatten sonra.. herkes kendi ailesine kendi gider ki konu sahibi empati yapsın.. baktı ki yine düzelme yok boşanır

Adamın kavga sebebi karisi da gelsin.. Ama 2 senedir gelmek istemeyen gelmeyen kadına zaten kavgaya ğerek yok.. basar gidersin.. Ama kavga etmeyle çözemezsin adam da onun ailesine gitmez bu saatten sonra.. herkes kendi ailesine kendi gider ki konu sahibi empati yapsın.. baktı ki yine düzelme yok boşanır

Orası öyle. Kocasında da iş yok. İnsan iki sene özlemez mi ya.
Ben özlerim. Benim eşim de özler.
Bugünün yarını da var ama konu sahibi bunun farkına varacak.
İnsanlar sevmeye, güvenmeye anne ve babalarıyla başlarlar. Bugün annesini, anne sıcaklığını aramayan ileride karısını çocuğunu da görmez.
İnsam zaten evlat sahibi olmadan anlamıyor. Benimli üç yaşında, geçen akşam işten gelirken ekmek almayı unutmuşum. Geri çıktım evden, kapıyı açınca oğlum anne geldiğin için teşekkür ederim diye sarıldı. Kızı oğlanı yok, tüm çocuklar anne ve baba sıcaklığıyla büyümek istiyor. Sevmeyi, güvenmeyi bizle öğreniyor. Gün gelip bunlara sırtını dönerse ona da yazıklar olsum zaten.
Ben kız ailesi oğlan ailesi farkı yaşatan insanları da merhametsiz buluyorum. Ne bileyim ben tatile annemi babamı getirirsem o tatil süresi kadar da kayınvalideme gitmek sterim. Ben o kadar adil olamıyorum ne yazık ki annemle aynı şehirdeyiz. Ama buna rağmen telafi etmek istiyorum. O da oğlunu, torununu özlüyor. O da en az benim annem kadar emek harcadı. Uykusuz kaldı. Nice endişeler yaşadı. Bazen üzüldü. Bazen korktu. Şimdi eşim sırtını dönmek istese ben izin vermem

Back