Hadi kendinize biraz dürüst olun artık, burda bize ne dediğinizin çok bi önemi yok. Öncelikle gizli nikah diye bir şey olamaz. Nikahın amacı herkese bu kadın/adam benim eşimdir diye duyurmaktır. Sizde sadece ikinizin bildiği bir imam nikahı var. (Resmi nikahınızı görmeden imam nikahınızı kıyan imam arkadaşın suç işlediğini de belirteyim)
Sizin hikayenin gerçek hali şu: Adam ilk eşinden ayrılmış nafaka veriyor, ortada bir çocuk var, şimdi sizinle evlense ilk hanım dırdır edecek, adam da belli ki sağlam pabuç değil, yarın öbür gün sizi bırakmak isterse ikinci bir nafaka vermesi gerekir, işine gelmemiş. Siz de muhtemelen ilk eşinizden nafaka alıyorsunuz, kesilmesin diye resmi nikah istemediniz.
Herkes salak bi siz ikiniz akıllısınız sanıyorsunuz değil mi ? Bir insanla hayatını birleştirmenin hem yasal hem dini sonuçları vardır. Boşanırsan mahkemede işlemlerin olur, haksızsan nafaka vermek zorundasın, ilk evliliğinden olan çocuğuna zarar vermeyecek birini seçmek zorundasın, herkes sizin aile olduğunuzu bilir, kafanıza göre ben gidiyorum bitti deyip çıkıp gidemezsin vs. Madem ilk evliliklerinizin dertlerini atlatamadınız, atlatana ve ilişki sorumluluğunu alana kadar kimseyle olmayacaksınız.Eşiniz sandığınız ev arkadaşınız istiyor ki kimseye ben evleniyorum diye dert anlatmasın, nikah ev masrafı yapmasın, canı sıkılırsa kapıyı çekip çıksın. Siz de bu karaktersiz için kendinizi suçluyorsunuz. Hem 3 kuruş hem şoför mahalli olmuyor maalesef. Aynı evde sevgili olarak yaşayabilirsiniz ama anladığım kadarıyla inancınıza ters, kendinizce bir boşluk bulmuşsunuz, kimsenin bilmediği bir imam nikahı kıyınca zina olmayacak sanıyorsunuz. Bahanesi de hazır “rabbim katında evlendik” Kusura bakmayın da rabbimin kimin kalbinin kime ait olduğunu bilmesi için nikah töreninizi görmesine ihtiyacı yok. Nikah çevreniz için yapılır, kimseye söylemediyseniz de nikah değildir.Tek gecelik ilişki yaşayacağı kadına bi gecelik imam nikahı kıyan araplardan ne farkınız kaldı bir düşünün. Adamın namaz kılması da bir şey ifade etmez, Allah a karşı görevini yerine getirmesi size karşı sorumluluklarını yerine getirdiğini göstermez, o ayrı, o ayrı. Aman cuma namazında belediye başkanının olduğu camiye gideyim de ihale mevzusunu araya sıkıştırayım diye cumaya gidenler gördü bu gözler, kanmayın bunlara artık, Allah namazını kabul etsin, bizim aramızdaki mesele başka derim ben olsam.
Uzun lafın kısası, istediğiniz kılıfı uydurun, yaşadığınız şey sevgililik hayatı, evlilik değil. Ya “bu benim hayatım evlenmek istemiyorum, birlikte yaşayacağım “diyeceksiniz, ya da “ aynı evde nikahsız yaşanmaz, nikahımızı usulünce !!!!!!!!!! kıyıp hayatımıza bakacağız” demeniz gerekirmiş ama ev arkadaşınız karaktersizin dik alası, üzgünüm.