Esimle ayri sehirlerde yasamaya karar verdik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buradan gelecek cevapları tahmin edemiyor musunuz gerçekten?
Önceki konunuz gibi olacak sonu belli yani.
Tam sizlik bir konu olmuş, bunun bir sonraki evresi olmaz herhalde.
Onceki konunun Sonu nasil olmustu ki?
Sagolun hayatim tam benlim zaten :)

Ay ben de eşimle farklı şehirde hatta farklı ülkede yaşıyorum ama tamamen kariyer sebepli ve bir deadline var. Bir sene ayrı kalarak ileride kendimize çok güzel kapılar açacağız mesela, mantıklı bu. Ama yani orda deniz yok burda depreme dayanıklı semtte güvenli ev bakmadim diye bir sebeple ayrı yaşamak.. yokluğum bu kadar kolaysa bence sadece iyi anlaştığım için sürdürdüğüm bir şeydir bu. Beraber plan yapmak, çocuk bakmak falan istemem artık. Onsuz da yapıyorum yani her şeyi?

Çok kaliteli bir ev arkadaşı ile çok daha fazla ortak yön bulup eglenebilirim. İnsan 10 senede kimseden bıkmaz ama 30 senede bıkar eğer paylaşım bu kadar az olacaksa.

Bir de bir kocanın evde lazım olduğu anlar var yani onlarda da olmayacaksa ohooo.
-böcek öldürmek
-kavanoz açmak
-kapı çalınca bakıp insanlarla uğraşmak falan.
Bunları kim yapacak

Çevremde işi gereği bu şekilde ayrı şehirlerde yaşayan çift var. Gayet mutlular. gezi rehberi oldukları için tüm evlilikleri 15 17 yıldır bu şekilde devam ediyor. Ben aralarında mesafeden kaynaklı bir sorun olduğunu duymadım, gözlemlemedim de. Uzakta kalsalar gayet güzel sohbetlerini muhabbetlerini yapıyorlar aralarında gördüğüm kadarıyla bir gerilim, tatsızlık olmuyor.

Ben her insanın ilişkilere bakış açısının farklı olduğunu düşünüyorum. Sizin mesela ilişkiniz 6 yıl uzak mesafe sürmüş, ben ise bırak 6 yılı, 6 ay uzak mesafeye dayanamam. Ben özellikle aynı semtten olsun, her an dibimden ayrılmasın isterim.

Merhabalar. Öncelikle bende çoğu arkadaşa katılmakla beraber şahsen böyle düzende bir evliliğin sağlıklı yürütülemeyeceği taraftayım. Eve geldiğinde eşini göremeyen , yatağa girdiğinde yanında olmayan bir koca zaman geçtikçe nasıl yollara başvurur bu eksikliği nasıl doldurur bilemiyorum. Siz şuan heyecanli tutku olarak görebilirsiniz ama bu zaman ile başka şeylere yerini alabilir. Şahsım adına konuşuyayim. Ben mesleğim gereği düzenli bir şehirde kalmam gerekirken eşim atamalı. Birimizden biri birine uymalı dedik ve ben eşime uydum. Çalışmıyorum iş bakıyorum ama bulamadım. En sonunda bende sınava hazırlanacağım gibi duruyor. Bunlarin hepsini aslında evlilik birliğimiz diri dursun sağlam temellere dayansin alisalim anlaşalım diye yaptık. Hiç de pişman değilim. Eski zamanda insanlar ayrı kalmak zorunda kalirmiş. Yillarc gurbet ellerde çalışan koca , köylerde babasız büyüyen cocuklarin burukluğu.. geçip giden hayatlar. Sizin böyle bir zorunluluğunuz yokmuş. Eşiniz neden sizin ile gelmedi. Bir şehirde denizin olması şart ama eşin olması şart değil miymiş? Garip gerçekten çok garip..

Böyle evlilik olmaz bence ya. Geçen sene eşim bi proje için 1 aylığına yurtdışına gitmişti biz yapamadık. Mesajına biraz geç dönüş yapsam soğudun mu benden triplerine giriyordu Olmuyor bence.
Umarim cok sorun yasamadan kavusmussunuzdur sonunda! :)
Biz hic Boyle sorunlar yasamadik gecmiste de

aman insan üşenir ya. ayağını ısıtacak diye 3-4 saatlik yola çıkılır mı. patik giyerim

Mesajiniz beni cok rahatlatti ya tesekkurler.
Bizim de aramizda hicbir sorun yok ama cevremizde baska ornegi de yoktu

Hahah Fazil Say hic aklima gelmemisti, sonumuz benzemesin diyelim :))
boşandılar mı sonu bilmiyorum
yani sizin evlilik değişik. bilemiyorum. bir şeyler eksik gibi. ama tabi burda çoğumuz klasik düşünüyoruz belki siz topluma uymayan farklı bir çiftsinizdir. size zor gelmiyordur. ama empati yapamıyorum açıkçası. benim eşim de aşırı yoğun çalışıyor. günde 1-2 saat görebiliyorum çoğunlukla evde çalıştığı halde ama gidiyorum öpüyorum sarılıyorum. evde olduğunu bilmek bile iyi hissettiriyor. belki sizin için bunlar büyük problemler değildir. olabilir yani

Onceki konunun Sonu nasil olmustu ki?
Sagolun hayatim tam benlim zaten :)
Kendi konunuza yapılan yorumları hatırlamıyorsaniz benim hatırlamamın bir manası yok.

Tamamen keyfi olarak ayrı yaşamayı birden gelişen bir farklılık gibi görmeniz bu durumun sizin için normalliğini göstermiyor mu? Gelecek yorumlarin çok büyük kısmını da tahmin ediyorsunuzdur. Keyif alacağınız bir konu olacak yine.
İyi forumlar.

Tamda aslında olması gerektiği gibi insanlar evlenince herkes birbirinin alanına ne kadar dikkat etsede aynı evde yaşadığı için girme gafletinde bulunuyor. Toplumsal evlilik anlayışımızda da ayrı yaşamak olmadığı için tabi size de içten içe doğru değil hissiyatı geliyor. Aslında kime göre doğru? Evliliğiniz bu süreçte gayet canlı kalır tadını çıkarın bosverin :)

Tesekkurler yorumunuz icin. Siz yaptiginiz tercihlerle mutlusunuz, evliliginizi tercih etmissiniz, sizin adiniza sevindim.
Esim Ben istesem yarin da gelir ama Ben ondan bunu istemek istemiyorum. Sonucta o hayati boyunca deniz olan sehirlerde yasadi bu durumu da cok seviyor. Bir deniz havasi, sahil yuruyusu, ... Gel desem gelir ama Ben onun Rahat hissetmeyecegi bir yere gelmesini istemiyorum ki bunu Antalyadan Istanbula gelerek yaptik zaten

Yani hayat sizin hayatınız aile ve çevrenin lafına kulak asmayın. Nasıl mutluysanız öyle devam edin

Ulan eşimin işinden dolayı dağ başında kırsalda ilçelerde yaşadım be alemin fedakarı biz miydik

Aramizda yasal bir bag olsun diye imza attim.
Sevgilikten evlilige gecis duygularimizi hic degistirmedi, her sey ayni.
Kendimi Istanbulla kiyaslamayacagim burada :)
Bir bulus uzerinde calisirsam yazarim.size!

Bizde istanbuldan taşınmak zorunda kaldık 1 Ay önce, eşim henüz ayrılıs yapamadığı için orda, hafta sonları geliyor. Kesinlikle bu durumdan memnun değiliz evdeki rutin düzen bile değişti sanki. Ayrı yaşamak evlilik kurumuna uygun değildir bana göre

Bende size soruyorum siz gayet saygılı karşı tarafın isteklerini düşünen bir eşsiniz. Peki kocanız neden deniz yerine sizi secmedi? Yani sorun burda aslında. Bireysellik filan bunlar evliligin mantalitesine sığmayan lugatlar. Eşiniz sizin için deniz den neden vazgecemiyor?bu sizi düşündürtmuyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…