- 25 Aralık 2014
- 8.151
- 27.717
-
- Konu Sahibi demirelaylaa
Merhaba yaklaşık iki yıldır evliyim eşimle severek evlendik abiminde en yakın arkadaşıydı abimin lokantası var vergi levhası benim adıma bir kira sözleşmesi vs bir çok şey ama bekardim o zaman abimin sicili temiz değil diye herşeyi benim adıma yaptı bende güvenerek herşeye imza attım tabi sonuç olarak abim bana yanlış yapamaz neyse lokanta kapandı kafa kafaya çıkıyordu en son pandemi dönemi iş yoktu ama adıma 800 bin borç çıktı e devletimden gördüm eşim araştırdı fatura kesme işlemi yapmamış vergi borcunu odememis bakur odememis herşey benim sicilime yansıdı eşim kibar bir dille hepsi ödenecek dedi abimde borç benim borcum son kuruşuna kadar odeyecem dedi ama hala hiç bır taksitini ödemedi onu geçtik tekrardan lokanta açma kararı oldu bu kez ortak neyse dedik bari bu kez iş olur öyle öder borcu anasını satım eşime musallat oldu kredi kartını kullandı son limitine kadar bide her defasında borcum borç ödenir diyip bizi susturuyor eşim hem ben varım arada hemde en yakın arkadaşı diye üstüne fazla gitmiyor 26 yaşında bir şeyler çabalıyor destek olalım diyor ama yaklaşık 1 milyon borca soktu bizi şu an eşimle aram soğuk bu muhabbetlerden dolayı işin ters yani abim ikinci işletmeyi açtığından beri bizimle kalıyor evimiz kira zaten yanımıza gelme kararı aldığında kiranizin yarısını öderim sizde kalırım dedi lafı olmaz kesinlile odetmeyiz odetmedik ama şimdi ipler yavaş yavaş kopmaya başladı eşim evimizde kalmasından yana hiç şikayetçi değil sadece bizi böyle banka gibi kullanması sıkıntı ne yapacam bilmiyorum sürekli öde diyorum abime bu borcu beni eşime küçük düşürme diyorum hallederiz bacım diyip kapatıyor konuyu ay çok uzun oldu ama kimseyle paylasmiyorum annem babam üzülmesin diye söylemiyorum borcun sadece küçük bir kısmını biliyorlar
Arkadaşlar bu kadar acimasiz olmayın çıkmaza girdim diye konu açtım buraya zaten herşeyin farkındayız eşimle ama artık bugün bardak taştı diyorum yarın ailemle konuşacam bu konuyu yada Cidden artık izimi kaybettircem eşime bunları yasattigimiz için kendi içinde ne kadar çok cebellesiyorum bilmiyorsunuz her defasında abimi kenara kıyıya çekip konuşuyorum odeyecem diyor söz veriyor bayramdan sonra işler acilacak diyor ortalık ramazan diyor napim kafasına silah mi dayayim abim diyorum bakın yabanci olsaydı zaten isler farklı olurduPeki ayni seyi esiniz size yapsa tepkiniz ne olurdu? Muhtemelen gelip burada aglardiniz. 26 yasinda adamin sicili neden temiz olmaz ki? Siz yazmissiniz sicili temiz olmadigi icin benim ustume yapti diye. Uzgunum ama kardesiniz bir sey yapacagi yokmus bile bile lades demissiniz. Ustune kredi kartinizin son limitine kadar kullandirmak bana gore safliktir. Yok saf degilseniz esinize gercekten uzuldum.
Kızmayın ama abiniz absürt komedi film karakteri gibi. Daha da ilginci sizin borç varken eşinizin kredi kartlarını falan kullandırarak tekrar borçlandırmanız üstüne bir de evinizde ağırlamanız.
Ağbi değil düpedüz sınav.üstelik nişanlı ve bu borcu ödemeden evlenmesinede müsade etmeyecem
Arkadaşlar bu kadar acimasiz olmayın çıkmaza girdim diye konu açtım buraya zaten herşeyin farkındayız eşimle ama artık bugün bardak taştı diyorum yarın ailemle konuşacam bu konuyu yada Cidden artık izimi kaybettircem eşime bunları yasattigimiz için kendi içinde ne kadar çok cebellesiyorum bilmiyorsunuz her defasında abimi kenara kıyıya çekip konuşuyorum odeyecem diyor söz veriyor bayramdan sonra işler acilacak diyor ortalık ramazan diyor napim kafasına silah mi dayayim abim diyorum bakın yabanci olsaydı zaten isler farklı olurdu
Ağbi değil düpedüz sınav.
Evlilik konusunda sizi dinleyeceğini mi sanıyorsunuz? Bakın evlenirken rahatça ne harcamalar yapacak. İşte o zaman sizin evliliğiniz daha çok zarar görecek. Siz ayrı saf, eşiniz ayrı saf.
Oturup her şeyi netleştirmenin zamanı gelmiş de geçiyor bile. Daha ayakta duramazken evlilik neyine peki?
Cahilligim diyim 18 yaşındaydım lokanta açılıyor aile lokantası iş yapcaz hedef belirlemiştir işin buraya geleceğini tahmin edemedim evlilik de düşünmüyordum açıkçası ama bı anda oldu işte eşim görüp beğendim cidden bende kendimi sorguluyorum keşke karşınıza cikmasaydim hakkımız yok bunları yaşatmaya aile olarak bizi çok seviyor hatta her defasında ailesindeki sıcaklığını senin ailende hissediyorum diyor annemi çok seviyor aynı şekilde annemde öyle ama abim işte bizde pimi çekilmiş bomba gibi anasını satım yaşamadan bilemiyor insan bir çok seyiNe parazit bir insan ıyyy eşinizin yerinde olsam nerden bulaştım bu aileye derim peygamber sabrı var valla. Siz neden izin verdiniz ki böyle herşeyi üstünüze alarak babam olsa izin vermem.
Ben zaten yengem olacak kizada üzülüyorumAğbi değil düpedüz sınav.
Evlilik konusunda sizi dinleyeceğini mi sanıyorsunuz? Bakın evlenirken rahatça ne harcamalar yapacak. İşte o zaman sizin evliliğiniz daha çok zarar görecek. Siz ayrı saf, eşiniz ayrı saf.
Oturup her şeyi netleştirmenin zamanı gelmiş de geçiyor bile. Daha ayakta duramazken evlilik neyine peki?
Cahilligim diyim 18 yaşındaydım lokanta açılıyor aile lokantası iş yapcaz hedef belirlemiştir işin buraya geleceğini tahmin edemedim evlilik de düşünmüyordum açıkçası ama bı anda oldu işte eşim görüp beğendim cidden bende kendimi sorguluyorum keşke karşınıza cikmasaydim hakkımız yok bunları yaşatmaya aile olarak bizi çok seviyor hatta her defasında ailesindeki sıcaklığını senin ailende hissediyorum diyor annemi çok seviyor aynı şekilde annemde öyle ama abim işte bizde pimi çekilmiş bomba gibi anasını satım yaşamadan bilemiyor insan bir çok seyi
Babanız anneniz abinize hic bir şey demiyormu?Borçları kendi üzerine alsın falan?Sonuçta sizin ocaginiza incir agaci dikmiş resmen.Memleketteler 5 kardeşiz iki kızız Allah'tan lokanta açıldı zaman ablam evliydi ben bekardim adıma yapıldı herşey ablam çok sitem ediyor abime üzülüyor halime aynı durumda biz olsaydık benim eşim bu kadar sakin kalamazdı diyor
Arkadaşlar bu kadar acimasiz olmayın çıkmaza girdim diye konu açtım buraya zaten herşeyin farkındayız eşimle ama artık bugün bardak taştı diyorum yarın ailemle konuşacam bu konuyu yada Cidden artık izimi kaybettircem eşime bunları yasattigimiz için kendi içinde ne kadar çok cebellesiyorum bilmiyorsunuz her defasında abimi kenara kıyıya çekip konuşuyorum odeyecem diyor söz veriyor bayramdan sonra işler acilacak diyor ortalık ramazan diyor napim kafasına silah mi dayayim abim diyorum bakın yabanci olsaydı zaten isler farklı olurdu
Vergi dairesine gidecez bu hafta bakalım borcu yapilandircazAnladım borçları ödetmesi için baskı yapın. Yasal yollardan bir araştır hemde kopar şu bağını kangren yeri kes kullaniyor sizi abin. Evlilik birliğine bile zarar veriyor şuan evdende şutla. Tvlere bile çıkar hakkımı ararım diye tehtit et
Annem çok üzülüyor babam zaten 58 yaşında çalışmıyor bağ bahçe var onu mu sattirayim adama bide oraya abime ev yaptima planlari var adamın bilmiyor ki bu kadar borcu var banaBabanız anneniz abinize hic bir şey demiyormu?Borçları kendi üzerine alsın falan?Sonuçta sizin ocaginiza incir agaci dikmiş resmen.
E söyleyin herkes bilsin bir şekilde bu adama õdetin sizin yuvanız neden yıkılsın ki?Böyle devam ederseniz ben size söyleyim ne olacağıní abin evlenip kendine mutlu hayat kurucak borçlarda sizin üzerinize kalıcak eşinde bıkıp bir gün gidicek hepten.Gizlemeyin asla anne babanizda bilsin belki öyle öder abiniz azicik utanır.Annem çok üzülüyor babam zaten 58 yaşında çalışmıyor bağ bahçe var onu mu sattirayim adama bide oraya abime ev yaptima planlari var adamın bilmiyor ki bu kadar borcu var bana
Aynı şey eşimin başına gelmiş olsa onun karşıladığı şekilde karşıladım bu durumu çünkü benim mağdur oldugumu biliyor neticeye bakarım 18 yaşında abisine güvenip imza atmis bir genç kız.. ki bunlari nisanliykende biliyordu oda güvendi öder dedi vs neden bu borcu eşime odetiyim ki bosanirm asla odetmem merak etmeyin sanki böyle eşim safmis bende ailemde onun safligiyla faydalaniyormusuz gibi algılamissin yaşamayan bilemiyor işteSiz esinize karsi acimasiz olmussunuz biz dogrulari yazinca mi acimasiz oluyoruz? Size bir soru sordum hala cevap vermediniz? Ayni seyi esiniz yapsaydi tepkiniz ne olurdu? He he aynen oder. Madem yabanci degil pasa pasa borcunu odeyin o zaman. Yok onu da esinize odetecekseniz konuda dolandirilan esiniz oluyor.
Bakalım gidecez vergi dairesineE söyleyin herkes bilsin bir şekilde bu adama õdetin sizin yuvanız neden yıkılsın ki?Böyle devam ederseniz ben size söyleyim ne olacağıní abin evlenip kendine mutlu hayat kurucak borçlarda sizin üzerinize kalıcak eşinde bıkıp bir gün gidicek hepten.Gizlemeyin asla anne babanizda bilsin belki öyle öder abiniz azicik utanır.
Araştırın borçları abinizin adına nasıl geçire bilirsiniz sizin degil onun borcu o dûşünmeli.
Annem çok üzülüyor babam zaten 58 yaşında çalışmıyor bağ bahçe var onu mu sattirayim adama bide oraya abime ev yaptima planlari var adamın bilmiyor ki bu kadar borcu var bana
E söyleyin herkes bilsin bir şekilde bu adama õdetin sizin yuvanız neden yıkılsın ki?Böyle devam ederseniz ben size söyleyim ne olacağıní abin evlenip kendine mutlu hayat kurucak borçlarda sizin üzerinize kalıcak eşinde bıkıp bir gün gidicek hepten.Gizlemeyin asla anne babanizda bilsin belki öyle öder abiniz azicik utanır.
Araştırın borçları abinizin adına nasıl geçire bilirsiniz sizin degil onun borcu o dûşünmeli.
Sürekli duygusal davrandığım için bu kadar rahat davrandı zaten ama bitti artıkDuygusal davranmayın bu kadar para şaka değil haberleri olsun bir zahmet.
Aynı şey eşimin başına gelmiş olsa onun karşıladığı şekilde karşıladım bu durumu çünkü benim mağdur oldugumu biliyor neticeye bakarım 18 yaşında abisine güvenip imza atmis bir genç kız.. ki bunlari nisanliykende biliyordu oda güvendi öder dedi vs neden bu borcu eşime odetiyim ki bosanirm asla odetmem merak etmeyin sanki böyle eşim safmis bende ailemde onun safligiyla faydalaniyormusuz gibi algılamissin yaşamayan bilemiyor işte