• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle aileler yüzünden kavga ediyoruz

atakaan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
238
3
46
İstanbul
o kadar yoruldum ki lütfen bana yardım edin.
sorun hem eşimin ailesi hem benim annem ve eşim.
daha iyi yorum yapabilmeniz için herşeyi anlatmaya çalışacağım.
eşimin annesi ve babası ayrı babasıyla hiç görüşmüyor. kaynanam şehir dışında nişan ve düğünde gördüm kendisini.
telefonla konuşuruz gayet iyi aramız.
ilk sorun eşimin amcası ve yengesi. 10 yıl yakın birlikte yaşamışlar.
eşime bakmışlar onların deyimiyle ama eşim eli ekmek tuttuğundan beridir herşeylerini yapar maddi olarak.
en başından beri beni hiç istemediler. ama ailenin geri kalanı bayılır bana yenge, gelin diye etrafımda 4 dönerler.
zaten her gelip gitmelerinde yengesi bir patavatsızlık yapıp pot kırdı.
sözden itibaren hiç arayıp birşeyle ilgilenmediler. nişan bohçama kadar eşimle aldık, kınayı kendi ailem yaptı, evi biz bulduk vs.
ne eksik var biz erkek tarafıyız üstümüze birşey düşer mi diye ilgilenmediler.
maddi olarak zaten birşey beklemiyordum ama gelin alıyorsun biraz özen bekledim.
isteme günü herşeyi ben yapacağım dedi amcası hiç birşey görmedim.
düğüne yakın eşime 3bin tl para vermiş o kadar.
düğün takılarını kendi tanıdığından aldırdı kendisi ödeyecekti düğünden sonra o borcuda biz ödedik.
onlar yüzünden maddi olarak çok sıkıntı çektik. bilezikler hariç herşeyi bozdurduk
çünkü eşimin birikmiş paralarını da kendilerine kullanınca eşim heryere borç yaptı.
düğün günü evden çıkarmaya bile geç kaldılar ailem birşey demesin diye 1 saatten fazla fotocuda bekledim.
hep misafir gibi gelip gittiler. lafa gelince ama kaynanaydı yengesi ve onlar oğul evlendiriyordu.
bir de bizim çevremiz var salon büyük olsun dedi amca ama düğünde erkek tarafı toplasan 50kişi ya var ya yok.
salonada boşuna o kadar para verdik büyük olsun diye. onun parasını da takıdan ödedik.
zaten erkek tarafından hiçbirşey gelmedi doğru dürüst. amca ve yenge ayrı ayrı 200tl taktılar.
bana hep istenmeyen gelin olduğumu hissettirdiler. bu da bir genç kız diye hiç düşünmediler. herşeyde hevesimi kıracak birşey yaptılar.
nişan günümde bile yengesi bilezikleri niye ona taktırmadık diye evde saatlerce ağlamış. eşimle biz yine kötü olduk.
6 yıl ilişkide hiç kavga etmeyen biz sözden beridir hep aile yüzünden girdik birbirimize.
düğün bitene kadar yüzümden gülümsemem eksik olmadı ama takıları bize ödetme olayı gündeme gelince eşime dedim bir daha gidip gelme olmasın yeter bu ne.
o zaman tamam dedi. geçen hafta yengesi arıyor eşimi genelde her haftasonu niye gelmediniz ya da bizi çağırmıyorsunuz diye arar.
şu an şehir dışında eşim ev hediyesi de al dedi. kadın bir başladı. siz hiç çağırdınız mı neyin hediyesi seni evlendirdik düğün yaptık kötümü yaptık.
biz çağırmak istesek bile istanbulda yoklar kaç aydır. ki samimi söyleyeyim gelmemeleri benim için daha iyi. bir kere el öpmeye gittim ondada yine üzülen ben oldum.
eşimde davete gerekmi var burası sizin eviniz, istediğiniz zaman gelin dedi.
zaten ben onu duyunca sinirimden kudurdum. ne demek sizin eviniz bir tek çöpleri yok.
ben ki evimizin %70ini yapan aileme bile kurmadım bu cümleyi.
2 gün boyunca bu mesele yüzünden tartıştık.
onlar benim ailem atamam silemem istemiyorsan eve çağırmam dışarda görüşürüm diyor.
onu da istemiyorum çünkü yengesi çok sinsi bir kadın benimle ilgili yalan yanlış şeyler yapsın istemiyorum.
düşünün eşim 2 aya yakın işsiz kaldı ne yiyip içiyorsunuz diye sormadan önce bir ifrata çağırmadın oğul ekmeği yedirtmedin bize diyor.
amcası hiç aramıyor bizden bekliyormuş. ben nişandaki tavırlarından sonra hiç aramıyorum zaten gerekmedikçe bir arada olmak istemiyorum. Allah biliyor ben her zaman anneler günü olsun bayram olsun kendi ailemden ayrı görmüş değilim hep hediyelerini aldım, aradım gittim ama yeter. ne zamanki düğün dernek mevzuları oldu o zaman farklılaştılar. ki ben yine nişan olana kadar aradım ama kadın nişanımda bile sorun yarattı. hiç kimseye selam vermeden birşey demeden gitti.
sinirlerim kaldırmıyor her defasında bana laf sokuyor ve cevap veremiyorum. eşim üzülmesin diye susuyorum ama onları evimde ve hayatımda görmek istemiyorum.

öte yandan annem ve eşimde ayrı bir sorun.
bir de en başında eşimin ailesi olmadığı için benim ailem dedi ki aile ortamında yetişmeyen insanla yuva kurmak zordur
sen alışık değilsin. ben çok seviyorum istiyorum diyince mecbur kabuıl ettiler.
ailesinin sorumsuzx ve ilgisiz davranışları onlarıda çileden çıkardı ama hiç laf etmediler.
davulcunun parasına, kına gecesine kadar babam ödedi. amcası nişana gelen çiçeğe kadar laf etti. istemede çiçek gitmiş, bir de nişanda mı gelecekmiş. onun parasını bile çok görmüşler. babam sen yeterki mutlu ol diye herşeyimizi yaptı. gık demedi.
eşim aile ortamında yetişmediği için çok fazla kalabalık ortam sevmiyor.ama biz de çok bağlı bir aileyiz.
en azından haftada 1 gidelim diyorum çünkü çok yakın evlerimiz. hep bir bahane ve suratla
kabul ediyor gelmeyi. ailemin her gelip gitmesinde bana söyleniyor.
bayramdan berdir zaten görmediler birbirlerini.
annemde çok takıyor kafasına bu durumu. zaten kanser hastası ve böyle şeyleri düşününce daha kötü oluyor.
bir de eşim eskiden annemi falan sık arardı artık pek aramıyor arasa da sözde eşim şaka yapıyor ama dozunu kaçırıyor
anneme kızın yemek yapmayı bilmiyor herşeyi ben yapıyorum diyor annemde daha da üzülüyor.
normalde yok ama öyle birşey her yemeği çok iyi yaparım.
ama evlilik aşamasında annen beni istemedi şimdi de ben onu istemiyoruma getiriyor olayı.
haftasonu kendi amcamı yemeğe davet ettim anneme dedim sizde gelin. annem diyor biz babanla gelmeyiz.
o eve gelmek içimden gelmiyor. ben kızım yakın olsun derken gider gelir diye düşündüm yakınımdasın yüzüne hasret kaldık diyor. gelin gidin diyorum hiç gelmem diyor.
şimdi ne yapayım siz söyleyin.

Benim aileme maddiyat konusunda hiç dürüst olmadık. eşimin işine kadar hep bir takım şeyleri çarpıtarak söyledik.
düğün altınlarını bile bozdurduğumuzi bilmiyorlar. hatta benim kenarda bir miktar param vardı onu bile söylemedim harcadığımızı.

walla ben artık düşünemiyorum.
eşimle kavga etmek istemiyorum. aile konusu yokken çok iyiyiz ama olunca çok kötü kavga ediyoruz.
yanlış bir evlilik yaptığımı hiç düşünmedim ama yanlış insanlarla aynı ortamda olduğumu düşünüyorum.
eşimin amcası ve yengesini çok gerekmedikçe görme taraftarı değilim. çünkü yapılanları hazmedemiyorum.
ama eşim ve aileminde iyi olmasını istiyorum. çünkü ailem ona her zaman evladımız olarak yaklaştı ama bilmiyorum ya.
tuhaf bir durum ama:(
bu arada biz sadece 3 aylık evliyiz:(

bu kadar uzun yazdığına göre oldukça dertlendin sanırım.
walla okuyunca direk ben mi yazdım acaba dediğim bölümler oldu. benim eşiminde annesi ve babası ayrı amcayla büyümüş. ve aynı sorunları bizde yaşadık/yaşıyoruz.
ben onun ailesiyle ilgili birşey olduğu zaman konuşmuyorum, hiç arayıp sormam benimde çok kırgınlıklarım var onlarda beni aramaz zaten. tellemi görüşüyor odadan çıkıyorum.eve davettede yalnız çağırmıyorum diğer akrabalarıyla çağırıyorum. sen bu koduda eşinin ne kadar üstüne gidersen o insanlar onun için o kadar değerli oluyor.
kendi ailene gelince anneni ve babanı ihmal etme. eşin gelmese bile sen git. evine davet et, yemeğe, çaya falan.
zamanla tüm herşey yoluna girer inşallah.

uzun uzun hepsini okudum canım. yaşadıkların az çok birçok insanın başına gelen şeyler. para konusunda nekadar az masraf yapsakta bu konu kapansa telaşındalar hep. bence onları tamamen silemezsin. arada gelip gitmeniz lazım. sevmediğini eşinede belli etme. belli ki eşin için kıymetli onlar. belki sen öyle dedikçe annenlere gitmek istemiyor.

eşimle evlendiğimde aileler yüzünden kavga etmek istemediğimi söylemiştim eşime. ama k.validem sürekli laf soktuğu için eşime söylenirdim, beni neden korumuyorsun sesin çıksın derdim. kendim çözmeye kalkarsam kötü olur derdim. oda bak evin kapısını kapattıkmı herşey geride kalır. onlar değil sen yanımdasın diye yatıştırmaya çalışırdı beni.

şimdi beni az çok tanıdıkları için laf sokma durumları azaldı. birşey söyledikleri zaman kırmadan cevap vermeye çalışıyorum.

hı bu arada annenede geçmiş olsun. annenin yanında olmaya çalış. kanser tedavisi gördüğü için çok hassastır.

Herkesin iyi olmasını istersen sen kötü olursun. Akışına bırak. Aileni sen sahiplen, sen git. Gelmek istemiyorsa gelmesin. O da ailesiyle kendi görüşsün.

İkiniz de evinize laf taşımayın, ailelerinizin dolduruşuna gelmeyin. Herşeyi dışarda bırakıp girin evinize.

Kimseyi kırmayayım derken en çok siz kırılırsınız.

cevaplarınız için çok teşekkür ederim kızlar.
onun ailesi umrumda bile değil açıkçası. çünkü hiçbir şey yapmadılar bizim için sadece büyükleri diye saygı gösteririm o kadar ama samimiyet falan çok zor. bize yapılanları daha doğrusu yapmadıklarını hazmedemiyorum.
içimden gelmeyince de onlara sıcak davranamam ben böyleyim eşimde biliyor. beni hiç onları aramam için falan zorlamaz. ama biliyorumki sonuçta vefa duygusu var görüşmek istiyor onlarla ama çok farklıyız gerçekten.

kendi aileme yalnız gidip geliyorum zaten ama dedim ya biz birbirine çok bağlı bir aileyiz. eşin nerede niye gelemdi diye hep sorarlar. annem sormasa yengem o sormasa dedem mutlaka sorarlar ve o zaman ben ne derim bilmiyorum.

Gelemiyor, müsait değil, çok yorgundu; bu sebeplerle üç hafta idare etsen 4. hafta da eşinle gidersin. Takma kafana bu kadar.

canim siz sunu yaptiniz biz bunu yaptik sunu yaptidilar bunu yapmadilar diye mevzuye girersen isin icinden cikmazsin birak bosver.ben kendimden ornek veriyim .dugunum komurluk gibi igrenc bir yerde oldu okadar igrencdiki yer anlatamam.kayin peder dugunu 1,5 milyara yapti nekadar komik dimi?

sozde bana ne taktilar dersin taaaaa babanemin zamaninda bebeklere takilan satsan 30-40 lira edcek birsey taktilar kolye ucu yani peki kolyeye zinciri neydi dersin sahte altin.

onun dsinda daha dugune kadar hic birsey gormedik.kinam muhtesem denize sifir bi balik lokantasinda oldu gorenlerin agzi acik kaldi.yemek icme desen yok yokdu.ama duugunum rezaletii ben bile sikildim dugunumden o derece dusun.dusundede 3-5 binlik bisey taktilar zaten.dugun alisveris parasini falan hep esim odedi.biz evlenir evlenmez amerikaya yerlestik esim kac gun onceden esyalari alip dizmis hep kendi basina yapti etti.ailesinden bi cop cikmayinca esim bana amerikadan kredi karti gonderd ne istiyosan al diye.

ellerinini ceplerine sokmadilar.inanki bedevaya gelin oldum herkez boyle dedi arkamdan tabi cok uzuldum cok agladim bunlari duuynca beni almak icin kapimda yattilar nerdeyse ama sonuca bak.esimin yumusakti Allahdan da pek sorun cikmadi.para konusunda cok cimriler ama yapcak bisey yok.

gel geleim evlendigimiz ilk zamanlarda bu sebpden bizde cok kavga ettik.simdi bakiyorumda amannn diyorum ne gereksiz yere tartismisiz hicbisey yok gozumde .

simdi oyle biseyki ya bunlar olurken bitit bu is diyip atican yuzugu yada evleniyosan evlediysen eger gecmisi acmicaksin sen zarali cikarsin canim unut gitsin.su guZel gunlerini o yapildi bu yapilmadi idye gecrmeyi n sevgiler..

bayramdan beri hiç gitmedik zaten. cumartesi kuzenim şehirdışına üniversiteye gidecekti onu geçirmek için tüm aile amcamlarda toplanmış. ben de gitmek istedim ama gelmedi.
pazar sabah erken saatte ben gittim yalnız. işimiz vardı arkadaşa yemeğe gittik falan dedim. eşimi sordular hemen işe gitti falan diye geçiştirdim.
böyle anlarda hep zor durumda kalıyorum malesef:(

daha üç ay olmuş evleneli. doğru düzgün birşey almadan, borcu yeni evlilerin üstüne yıkıp evlendiren aile çok.

üzüldükçe, kendini ve aileni yıpratırsın. geçmişte kalmadan sürekli kavga gürültüyle daha nekadar sabredersiniz birbirinize, düşün biraz. misal eşinde ailen onu istemediği için kızgın. benim ailemde eşimi kabul etmeleri zor oldu. ama ben eşimi evlendikten sonra yatıştırdım. örnek verdim ileride kızımız olursa sen en iyilerini istemezmisin. gözün gibi baktığın narin kızını tanımadığın bir adama nasıl çabucak güvenip emanet edersin gibi cümlelerle yatıştırdım. evlendikten sonra eşimi tanıdıkta çok sevdiler onlarda. şimdi eskiden konu açmamayı öğrendik. tam başlıyacak olsak susturuyoruz birbirimizi. eski geçti bitti. sizin her ne kadar üç ay önce olan olaylarsa bile bitti, geçmişte kaldı. eşine ve kendine de kabul et. yoksa mutlu olamazsınız.

annenizin onu görmekten mutlu olacağını eşinize anlatın. benim babamda kanseri yaşadığı için bizi birlikte onun yanında gördümü sevinirdi hep. ona yetmezdi haftada bir ziyaretine gitmemiz. ailecek çıkarttık o durumdan babamı. ailenin onu sevdiğini söyleyin. birbirlerini tanıdıkça severler zaten. ailen eşini sevmeseydi, nerde olduğunu ikide birde sormazlardı. eşine göster bu durumu.

hepsi geçecek...üzme kendini...ben de aynı şeyleri yaşadım ve bir kaç ay sonra bunları aşacağından eminim. ben de bu konularda yüz göz oluyordum ama gördüm ki aramızın bozulması dışında elime bir şey geçmiyor, yorum yapmamaya başladım ve ben o şekilde davranınca adam kendisi ailesini suçlamaya başladı. Hatta geçen gün bize gelmek istediler, canım kimseyi ağırlamak istemiyor hayatım dedim, o da tamam canım dedi ve bir şeyler uydurdu. Bir de onu hiç bir şey için zorlama, ailene gelmesi vs, isterse gelsin istemezse gelmesin. Sana şunu da söylemek isterim eşinin senin ailene yaptığı tavır, senin onun ailesine yaptığın tavır yüzünden...

bu konular yüzünden eşinle tartışma amcanı yengeni istemiyorum gibi sözler söyleme.belli ki sen onlardan uzak durunca eşin de senin ailenden uzak duruyor.herşeyi biraz zamana bırak eşin içinde olsa ailesi ile görüş zamanla o da senin ailenle daha sık görüşecektir.bu konuları sürekli dillendirip zıtlaşırsan olaylar daha da tatsızlaşır.biraz umursamaz ol canım zamanla herşey yoluna girer

canım hata yapıyorsun sen bi konuda o da şu onun akrabalarını sevmeye bilirsin ama eşini seviyorsan onlara saygılı olmalısın eşin görmeye mi gidiyo sen de git cok samimi ol demiyorum ama sonucta eşini büyütenler onlar sen eşine dersen sen git ben gelmiyorum o da senin ailene gelmez bu böyledir cevremdede hep böyle olanları gördm,bu arada maddiyat konusuna takılma para her zaman yerine gelir yeterki siz mutlu olun evliliginizin kıymetini bilin gerisi hikaye.

eşin ailesiyle dışarıda dahi olsa görüşsün istemiyorsun. ailesi diyorum çünkü anladığım kadarıyla onlar büyütmüş. eşin onları ailesi gibi görüyor bu yeterli zaten... eşin tamam eve gelmesinler ben dışarda görüşürüm diyerek bir orta yol bulaya çalıştığı halde bunu dahi kabul etmemişsin. düğün hazırlığında yaşanan problemler senin o aileye ısınmanı engellemiş artık ama ne olursa olsun kendinde uzak tutabilirsin ama eşinden tutmaya çalışmamalısın çünkü başaramazsın bu sadece eşinle aranızın açılmasına sebep olur.
ve senin bu yaptıkların bana göre eşininde sana senin aileni kullanmasını sağlamış...yani sen nasıl eşini ailesiyle her görüşeceği zaman bunu problem haline getiriyorsan eşinde siz annene babana ziyewrete gideceğniz zaman bunu problem yapar. ve ayrıca ailene bu kadar bağlı hep beraber olan sıkı fıkı bir aileyseniz bu ortama eşininde dail olmasını istiyorsan eşininde ailesini evine çok sık olmasada arada davet etmen gerektiğine inanıyorum... çünkü senin annen nasıl diyorsa hiç gelip gitmiyorsunuz yüzünze hasret kaldım ben o eve gelmem bir daha istenmiyoruz orda gibi cümleler kuruyorsa aslında eşinin aileside yengeside benzer cümleler kurmuş. yani ikinizde sanki bencilce davranmışsınız benim ailem demişsiniz :)

hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

eşimi onlar büyütmedi aslında 15 yaşına kadar babaannesiyle yaşamış sonrasında parça parça birlikte yaşamış amcasıyla. son 6yıldır birlikte yaşıyorlar yine. ama bu sürede de 2 yıla yakın yine bekar olarak kendi yaşadı.
ama bir kap yemek bile vermiş olsalar biz baktık büyüttük diyorlar. kendi çocukları hiç olmamış sözde eşim onların evladı ama çok yanlış yönlendirdiler ve eşime çok zarar verdiler ben ondan kızıyorum biraz da.
bir de yengesi eşimi annesiyle ilgili hep dolduruyor sen doğdun bırakıp gitmiş hiç aramamış falan.
sonuçta hangi anne evladından ayrılıp gider o dönem yaşananları hiç bilmiyoruz derim ben. nitekin kayınvalidem ile nişandan sonra görüşmeye başlayınca herşeyin çok farklı olduğunu gördük. eşimi annesinden uzak tutmak için herşeyi yapıyorlar. ben bile annemi arıyorum haftada birkaç kez görüşüyoruz dediğimde anne kim diyor.
kayınvalideme anne dememi bile istemiyorlar. yengesi ben onun annesiyim diyor hep.
mesela bizim ilişkimizi en başından biliyorlardı ama bu çocuk yarın evlenir diye hiç bir yatırımları olmadı hatta demedilerki bile böyle hep sevgilimi kalacaksınız. eşimin bütün paralarını kendi için kullandılar ve şu an kendilerinde hiçbirşeyi yok ama acayip iyi şartlarda yaşamak istiyorlar.
ben olayın manevi kısmını hazmedemiyorum. maddi olarak zaten kimseden beklentim yok. Allaha şükür çalışıyorum ve ailem her durumda yardım eder bana. işte tüm bunlar bir araya gelince o insanları hayatımızda istemiyorum.

bir araya gelinen zamanlarda hiç saygısızlık etmedim Allah görüyor ama istemiyorlar beni ondan oluyor bu.
bir kere bile aramadılar, eşimi aradıklarında hiç sormazlar bile.
ben bu insanları nasıl eşimin ailesi olarak kabul edeyim söyleyin bana.
içimde çözemiyorum bu sorunu.

bu arada tepkim sadece amca ve yengesine. eşimin diğer tüm akrabalarıyla çok iyiyizdir. çok severler dillerinden düşürmezler beni.

aslında eşimde farkında onların yaptıklarının ama dediğiniz gibi ben istemedikçe kıymetli oluyorlar sanırım.
ailem ilk başlarda istemediler bu doğru ama sonrasında herşeyimizle ilgilendiler. ve evlatları olarak kabul ettiler, eşimde farkında aslında bunun.
evimizi bile babam boyadı ki amca bey o zaman tatildeydi.
biz 6 yıldan sonra evlendik hiç tartıştığımızı bile bilmem ama son 1 yıldır sözlendiğimizden beri hep yengesi ve amcası yüzünden tartışmalar başladı. nişandan sonra dedim yeter artık ben bu insanlarla ilgili yorum yapmayacağım bana birşey anlatma. konuşmadım onlarla ilgili hiç. düğün takılarımızı amcası ödeyecekti, düğünde benim çevremin taktıklarını görünce onu da yapmadı. hemde eşime dediki sen kendin dedin ben öderim takıdan diye. aslında yok öyle bir durum olsa kendimize göre bütçe yapar ya da takıyı kiralardık. onlar bilmiyordu ama o takı olayı o insanların benim gözümde son şansıydı. belki ödemiş olsalardı o parayı ya da deseydi ödeyecek gücüm yok ben yine anlayışlı olabilirdim ama eşimin o kadar birikmiş paralarını kullandıktan sonra birde eşimi yalancı durumuna düşürmesi saçma.
eşim bu olaydan sonra hiç amcasını aramadı Allah var. ama yengesi her hafta arıyor ve özellikle evde olduğu saate haftasonuna getiriyor. kadının telde adını görünce bile tüylerim diken diken oluyor.
kendimi frenlemem gerektiğinin farkındayım ama
eşime de kendimce dürüst oldum istemiyorum evimde o insanları.

gerçi bu neyi değiştirecek. haftaya istanbula gelirlerse mecburen davet edeceğim.

sürekli bu konuyu dile getirip kavga etmiyoruz ama açılınca tartışıyoruz. gerçekten bencillik yapıyoruz:(

hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

eşimi onlar büyütmedi aslında 15 yaşına kadar babaannesiyle yaşamış sonrasında parça parça birlikte yaşamış amcasıyla. son 6yıldır birlikte yaşıyorlar yine. ama bu sürede de 2 yıla yakın yine bekar olarak kendi yaşadı.
ama bir kap yemek bile vermiş olsalar biz baktık büyüttük diyorlar. kendi çocukları hiç olmamış sözde eşim onların evladı ama çok yanlış yönlendirdiler ve eşime çok zarar verdiler ben ondan kızıyorum biraz da.
bir de yengesi eşimi annesiyle ilgili hep dolduruyor sen doğdun bırakıp gitmiş hiç aramamış falan.
sonuçta hangi anne evladından ayrılıp gider o dönem yaşananları hiç bilmiyoruz derim ben. nitekin kayınvalidem ile nişandan sonra görüşmeye başlayınca herşeyin çok farklı olduğunu gördük. eşimi annesinden uzak tutmak için herşeyi yapıyorlar. ben bile annemi arıyorum haftada birkaç kez görüşüyoruz dediğimde anne kim diyor.
kayınvalideme anne dememi bile istemiyorlar. yengesi ben onun annesiyim diyor hep.
mesela bizim ilişkimizi en başından biliyorlardı ama bu çocuk yarın evlenir diye hiç bir yatırımları olmadı hatta demedilerki bile böyle hep sevgilimi kalacaksınız. eşimin bütün paralarını kendi için kullandılar ve şu an kendilerinde hiçbirşeyi yok ama acayip iyi şartlarda yaşamak istiyorlar.
ben olayın manevi kısmını hazmedemiyorum. maddi olarak zaten kimseden beklentim yok. Allaha şükür çalışıyorum ve ailem her durumda yardım eder bana. işte tüm bunlar bir araya gelince o insanları hayatımızda istemiyorum.

olayın manevi buyutu gerçenten zor.

babamı üvey babanne istememiş hiç. istanbula (ozamanlar orası baya bi karışıkmış) çalışmaya göndermişler 13 yaşındaki çocuğu. tüm yapılanlara rağmen. o kadına anne der babam. bayramda el öpmeye götürür bizi. ben asla babanne demem o kadına. annem eskiden o kadın için birey dese o benim annem diyordu. annem çok fazla birşey dememeyi öğrendi zamanla, baktı babam hep o kadını koruyor. ki annemin durumu o dönem seninkinden çok çok kötüymüş. tüm eski eşyalarını annemin evine gönderip kendine ve çocuklarının çeyizine yeni eşyalar aldırmış bir kadın. zor hazmedilmiyor yaşananlar.

ama yinede yuvanın huzurunu bozma. stres ileride daha kötü sonuçlara sebep oluyor.

atakaan dediğim gibi ben de aynı sorunla boğuşuyorum aynı şeyleri yaşıyorum ama onun çevresi söz konusu olunca hiç birşey dememem gerektiğini öğrendim. yorum yapmam, asla onlar ne yapıyor diye sormam. eşimde gerekmedikçe bahsetmez zaten.
birkaç kez eşimle eteğimizdeki taşları dökene kadar konuştuk. ben içimde kalan herşeyi söyledim.
eşimde dinledi. o da benim ailemle ilgili kırgınlıklarını anlattı.
o konuşmalardan sonra baktık hep biz yıpranıyoruz sonu yok.
eşimde senin eşin gibi benim aileme tavır almaya başlayınca anladım ben durumu.
istiyorsan çağır falan derim eşim diyorki ben haftasonu karımla vakit geçiririm.
bir de biraz sinsice davranıyor gibi gözükebilirim ama onlarla aynı ortamda olacağımız zamanlar az çok belli ben de o zamanlara hep plan yapıyorum önceden.
şimdi kurban bayramında şehirdışına çıkmak için uygun yerlere bakıyorum mesela.
eğer bir akrabaya gidilecekse mesela onlara hiç haber vermem hatta el öpme zamanı eşimin tarafını gezerken eşime bile söylemezdim o gün haber veriridim. ayşe ablana gidelim, halana gidelim diye. gideceğimiz insanlara da bir gün önceden akşam arardım ki yengesinin haberi olma ihtimalini azaltayım.
gerçekten biliyorum kolay değil ama eşin için, kendi yuvan için biraz sakin olmayı öğren.

Haklısın aslında bi çok konuda
Eşinin de aslında bunları görüyor olması gerek
Amca ve yengesi ile görüşmek istememenin acısını ailenden çıkarması hoş değil
Sonuçta ailen hep destek olmuş size maddi manevi
Belki eşin kendisini mahcup hissettiği için böyle davranıyor
Israrla kendi tarafıyla da görüşmek isterse görüş canım
Annenin de hasta olduğunu söylüyorsun daha fazla üzülmesin o da
İşi karşılığa dökmüş sanırım
Uymaktan başka çare yok gibi

annem hasta olmasa sorun etmem belki bu kadar ama çok hassasım işte:(
bilmiyorum ya inşallah bir an önce bu duruma çözüm buluruz. evimde huzursuzluk istemiyorum artık.

öncelikle annene çok geçmiş olsun..artık evlendiniz bitti ne takıldı omu yapıldı bumu yapılmadı diye dert etmenin bu saatten sonra anlamı yok.yaparsanız kendinize sıkıntı yaparsınız eşinizle aranız bozulur.siz ne kadar eşinizin ailesi hakkında konuşursanız eşinizde size misilleme yapar.. eşinizin ailesi elbetteki eşiniz öyle der bu ev sizinde eviniz diye evi onların yaptığı,yada illaki onların olacak anlamına gelmez bu nezaket icabı herkesin birbirine söyleyebileceği laftır nezaketen kullanılır bu lafı kafanıza takmayın eşiniz nazik davranmış..size gelirlerse güler yüzünüzü eksik etmeyin zaten maks. kalacakları 1 hafta ne kadar dert ederseniz o kadar sıkıntılı ve size kırıcı olarak geçer..takmayın boşyere bu tarz olaylara takılı kalmayın.. sen ailesi için iyi şeyler söylemeye başla bak eşin hemen nasıl düzeliyor senin ailene karşı..annen madem kanser hastası onun morale ihtiyacı var sen iki tarafıda hoş tut annen için katlan bak zamanla iyileşecek herşey.kolay değil yepyeni bir hayat kurdun yeni farklı farklı insanlar tanıyorsun tanıyacaksında..allah içinden sıkıntılarını alsın huzur versin..eşinle mutlu günlere...

Back