• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmekten Vazgeçtim!

Ne zor sey yaa .. bende bu düsüncelere cok kapiliyorum.. hayatimda kimse yok ama
evliligi düsününce diyorumki nasil zorlanmiyorlar annesiz babasiz..
baska bir ev.. bir adamla bir ömür boyu..
cok korkutucu geliyor ama
cogu arkadaslarin dedigi gibi, nisanlinla olmayacak ama belki baskasi girince hayatina
onunlada eninde sonunda evleneceksin.. ? baska nasil olacak ki ?

başlığa itafen yazıyorum en doğru karar.. bekarlık sultanlık.. evlilik pehhhhh
suan seni ayakta alkışlıyorum verdiğin en doğru karardan ötürü

Karmasik duygular icinde olman cok normal.icsesini dinle o seni olmak istedigin yere yonlendirecek.kaderimizi kendimiz yazip kendimiz oynuyoruz.helede yasin kucukse hic acele etme. bi de annesiyle oturmak bisuru sıkıntı cekersin ailenden uzakta

Evlenmekten Vazgeçebilirsin Ama, Bu Anlattıkların Bana Göre Geçerli Bir Sebep Değil..

Neden Dersen;

Mutlaka İlerde Bir Gün Anne ve Babanın Kanatlarının Altından Çıkacak Allah'ın İzni İle Mutlu, Huzurlu Bir Yuva Kuracaksın..

Yani Demek İstediğim Şu ki; Mutlaka Bir Gün Evleneceksin..

Hee Uzaklık Senin İçin Problemdir, Hak Veririm..
Ama Annemi Göremeyeceğim, Kapıyı Annem Açmayacak, Gibi Düşünceleri Bırak Bence..
Kendini Asla Hiç Bir Şey İçin Şartlandırma, İçinden Ne Geliyorsa Onu Yap..

Bu Arada Yazdığın İbret Olsun Okuyanlara, Bende Annenle Aynı Düşüncedeyim..
Askerden Önce Söz, Nişan, Evlilik Yapılmamalı..
Zamanın Neyi Göstereceği Belli Olmuyor..

Canım Benim İnşallah Hakkında Hayırlısı Olur..
Dilerim Herşey Gönlünce Olur..:70:

evleneceğin insanla sorun yaşamamışsın .tamamen senin psikolojinle alakalı bi durum ..bnce mantıklı düşün..annen ve babana torun sevgisi yaşatmıycakmısın.bnce onları bu
kadar düşünüyorsan önce bu duygulardan mahrum bırakma.
ayrıca evlilik,aşık olduğun insanla bir ömür geçirmek,kendi düzenini kurmak şahane bi duygu ....
doğru insanı bulduysan onu kaybetme helede bu devirde....

evleneceğin insanla sorun yaşamamışsın .tamamen senin psikolojinle alakalı bi durum ..bnce mantıklı düşün..annen ve babana torun sevgisi yaşatmıycakmısın.bnce onları bu
kadar düşünüyorsan önce bu duygulardan mahrum bırakma.
ayrıca evlilik,aşık olduğun insanla bir ömür geçirmek,kendi düzenini kurmak şahane bi duygu ....
doğru insanı bulduysan onu kaybetme helede bu devirde....

evlilik öyle bende 19 yaşımda evlendim hala çok mutuluyum hergün iyiki evlenmişim diyorum ama kayınvalide yok evimizde başka kimse yok ikimiz yaşıyoruz istediğimiz zaman arkadaşlara gidiyoruz günlerce kalıyoruz istediğimz zaman onlar geliyor kalıyor annemler geliyor kalıyor gece sabahlara kada gülüp eğlenip film izliyoruz canımız istediğinde evde güzel bir masa kuruyoruz mum ışında sabah kadar yemek yiyoruz içioruz sohbet edioruz kalkıyoruz dans ediyoruz öpüşüyoruz sevişiyoruz rahat olmak asıl evlilik bu evde başka bir kadın varsa evliliği rolentide olacak eşi gelecek yemek yiecekler oturup tv izleyecekler sonra yatağa yataktada gürültü yapmamaya çalışacaklar banyo yapmaya çıkarken utanacaklar ayyh acaba uyudumu kayınvalidem die düşünecek arkadaşları evine geldiğinde gece 10da gitmek zorunda kalacakalr gürültü yapmamak içn onlar arkadaşalrına gidip istedikleri gbi kalamayacaklar evde kadın yalnız kalmasın die tatile başbaşa çıkamayacaklar benmde arkadaşım var yazın tatile çıktık geçen yıl annesi evde yalnız kalmasın die tutup getrdiler mecburen çok mahçup oldular bize affedin lütfende dediler ama kabus gibiydi yanımızda annesi arkadaşımın iki çift olarak doya doya tatil yapamadık şımaramadık kocalarımza yaşlı kadın var çok değil 50 yaşında ama saygıdan dolayı şımaramıosun

bende de evlilikle ilgili korkular olmustu,onun stresi bambaska bir duygu..boyle olumsuz dusuncelerle kafani karistiriyormussun gibi geliyor,evlilikten tamamenn vazgecmen ise bende de, nisanlini yeteri kadar sevmedigini dusundurdu bir digeri de sanki yapmak istediklerin yarim ve icinde kalmis gibi konusmussun..kpss gibi..
once duygularini olc tart,onunla mi mutlusun,onsuz mu mutlusun??yani sende eksik olan ne bunu dusun..
birde hep olumsuz dusunme evet dusun ama iyi yonlerine de bak..
eger annesini sorun ediyorsan acikca konus..gerekirse size yakin yerde ev tutabilirsiniz..herseyin bir cozumu vardir..icine atip bu yuzden ayrilmaktansa,fikrini soyle..sonucta o da seninle annesiyle birlikte yasayacaksin diye evlenmeyee kalkmamistir..
birlikte yasamak ozgurlugune duskun biriysen zor.bizde iki arkadas gibiyiz ailesinin yaninda kaldigimizda..
annenden uzak kalacagin icin uzuluyorsun en azindan sen ayni ulkedesin bense farkli bir ulkede istedigim zaman atlayip gitmem yada onun gelmesi zor..ve eninde sonunda ailemizden ayrilacagiz bu kacinilmaz bir sonnun baslangici aslinda..ilk basta parcalaniyorsun sonra o kadar alisiyorsun ki evine,kendi duzenine inan eskisi kadar aklina bile gelmiyor..

cevap yazan herkese çok çok teşekkürler.çalıştığım için tel tek cevap yazamıyorum ama ben 28 yaşımı doldurdum 29 dan gün alıyorum yani nerdeyse 30 uma geldim,o da benden 2 yaş büyük.öyle küçük bir yaşta da değiliz :( babası varken zaten sorun değildi,ama o vefat edince böyle bir durum oldu ve bana demedi ki,''evlendiğimizde annemle yaşıycz'' demedi...annemle yaşamayı kabul eder misin dedi...yani bana sordu,emrivaki yapmadı şart koşmadı.ama ben o zaman diyorum ya o duygusallıkla düşünmeden tamam dedim.şimdi nasıl derim olmaz diye? bazen bu yüzden sorun çıkarıyorum mesela,evde rahat olamıycaz diyorum, veya ben işten gelince hiçbi işe bakmam,yoruluyorum annen bütün gün evde o yapar diyorum,senin aklını dolduranlar var,benim annem zaten yapar sana bırakmaz falan diyo,bunu da niye diyorum bakalım tepkisi ne olucak diye...

ona karşı duyduğum his sevgi mi,alışkanlık mı bilmiyorum.8 yıldır birlikteyz.birsürü sorun yaşadık...ama şu bir gerçek beni çok sevdiğine eminim ve çok çok iyi bir insan.yani tam bir aile babası,aile erkeği olabilecek biri.ben bile kendi anneme babama annecim babacım demedim,o benim anneme babama annecim babacım der.çok saygılı,çok iyi yürekli,temiz kalpli,düşünceli biri.ondan ayrılırsam onun gibi birini bulmak hayal gibi geliyor...

bu düşünceler kafamı karıştırıyor aradığında konuştuğumuzda ayrılmak düşüncesini asla düşünmüyorum,hele yanımda olduğunda asla.ama benim bazı ailevi sebeplerden dolayı eğitimim yarım kaldı,önlisans mezunuyum.şuan iyi bir işim var sayılır.ama ben istiyorum ki bundan sonra kpss ye eşşek gibi çalışayım,biyere atanayım hayatımı kurtarayım.gerekirse şehir dışında ve herkesten uzak yaşamak istiyorum.sadece annem olsun yanımda.evlilik ne onunla ne başkasıyla asla düşünmüyorum,aklımdan tamamen çıktı ve kpss ye odaklanmış durumdayım.

mesela nişanlımın annesi de kayınvalidesine ölene kadar bakmış,şimdi kendi annesne de evli olan erkek kardeşi bakıyo,yani annelere bakılıyo galiba onlarda böle bişey var demek ki...

acaba bir terapiste mi gitsem ...

Son düzenleme:
ah işte evlilik sözleşmeis fln yapmak gerek boyle durumlarda yanı bugun yasamıcam dıyen ınsan bır ay sonra annem bızımle de yasayacak dıyebılır can sıkıcı bı durum:20:

ooo tatlımm sen qec bu anne hıkayesınıı olay cok acık ortada sen sevmıyosun bu cocuqu nısanlandıqn zaman heves etmısn nısanlanmısn hayat toz pembe qelmıs sımdıı oda askerde qoremıyosnda ozluyosnda fln he baktın cocuk ortada yok ama hayatını qayet quzel qecrıblıyosun olmazsa olmazın deıll dıosun kendı kendne bak o olmadan qayet ıyı olması pekte bısı deıstırmıyo dıee sen coktan qemılerı yakmısnn sallla annesı fln muhabettıını

sonucta hersey ıcınde olcak bısıı eqer delı qıbı sevıosan kımseyı hıc bısıyı dusunmezsn kıı hmn ewlneıym hep onun yannda olayım dersın annesı babası kım olursa olsun yeterkı aksam onun kollarnda yaataym dersn mıllet neler yapıyo sevdıqı ıcın sokaklarda yasıyo vs ..

ıcınde bıttıyse bıtır ama acıdım cocuqa babasnı kaybtmıs zaten bıde senıde kaybtmek zor olack yazık allhm ıkınızde hayrlısını versın :S

sanırım hazır değilsin daha..ya ben hiç evlenmeye karar vermedim anlamam belki ama görünen köyde klavuz istemez.. birde annesi ile yaşama fikri seni baya korkutmuş .. hazır olsan bile bu konu sıkıntı çıkaracak ilerde ..

Canımcım Sen Nişanlını Birazda Olsa Mutlaka Seviyorsundur, Ama Bu Sende Alışkanlık Yapmış..
Yılların Alışkanlığı Olmuş Artık..

Eğer Çok Sevseydin, Gözün Hiç Bir Şeyi Görmezdi..
Ama Şöyle de Bir Durum Söz Konusu;
Belki 20 Yaşında Olsaydın, Gözün Kapalı Evlenirdin..

Yaş İlerledikçe İnsan Daha Bir Seçici Oluyor..
Mantıklı Düşünüyor..

Hakkınızda Hayırlısı Neyse O Olsun..:70:

bende başka şehire gitmemek için sevdiğimden ayrılmak zorunda kaldım.çünkü aileme çok düşkünüm ve orada sırf onun ailesi etrafımızda olacaktı.hep onlara gidip gelecektik benim ailem uzakta ole buruk olucaktım.dediğiniz gibi belki 20 yaşında olsaydım gözümü karartırdım ama bende 27 yaşındayım vee ilerisini düşününce yapamıcagımı anladım :((( çok seviyorum halada seviyorum ama ilerde şartlardan dolayı pişman olmakta varr.iyice düşünün siz bide aynı evi paylaşcaksınız.hayat sizin hayatınızz gözünüzü kapatın ve başka şehirde bi evin içinde üçünüzü hayal edin.karar sizin.hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.çok zor bi karar yaşadım biliyorum sizi anlıyorum :43:

madem evlilik ilk sirada gelmiyor senin icin o zaman acikca konus o zamanlar dusunmeden verdigin bir karar oldugunu,simdi belli bir yasa geldiginizi yalniz kalip evliligin tadini cikarmak istedigini soyle..annesi size yakin bir evde olsun illa ayni evde yasamak zorunda degilsiniz ki..
insanlarin zamanla duygu ve dusunceleri degisebilir kendini kotu hissetme..

canım nişanlınla konuşup anlaşmadan sakın evlenme otur konuş.. Sonra hiç içinden çıkamazsın... Bak benimde annem yanlız gidipte onla yaşamıyoruz onu sakın kabul etme düzenin oturtunca istediğinde gider gelirsin hayat bu canım çok zor kendi evinden düzeninden ayrılmak ama hayat...:34:

Son düzenleme:
Merhaba. Şuan bende neredeyse sizinle aynı karar aşamasındayım. Ne yaptınız gerçekten çok merak ettim

Back