• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin umursamazlığı

Canangul133

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2020
1.266
1.307
133
Herkese merhaba,

Ağlayarak yazıyorum, yanlışım olursa affola.

Eşim ve benim ikinci evliliğimiz, ben ilk eşimden çok çile çektim, dayak, şiddet ne ararsanız vardı, ölümden döndüm,

Neyse geçmiş zaman, bulunduğum ilden taşındım o dönem, yıllar geçtikten sonra şimdiki eşimle tanıştırdılar beni, görücü usulü evlendim,

İlk başta eşimin sessizliği, hoşuma gidiyordu, çünkü İlk es kisisinden her türlü işkence, şiddet görünce, uyumlu, sessiz, sakin çok şükür dedim mutlu olacağım

Fakat bu sessizlik, normal değil, olayları örnek veriyorum, musluk bozulur, sucu aranacak, aramaz sen ara der, elektrikçi aranacak, srn ara der, kombi temizliği yapılacak, adam bulur ararım, apartmanda sorun olur, yoneticiyle ben konuşurum, hastane, v.s bütün isler bende,

Üst komşu sorunlu, ev sahibini ara konuş diyorum, ben ne arayacağım, sen ara konuş diyor. Hiç bir şekilde, kimseyle iletişime girmiyor, 10 yıldan beri çok yoruldum,

Dün emlakci aranacakti, bana diyor, ara emlakciyla konuş, örnekler uzar gider daha...artık dayanamıyorum, dün cinnet geçirdim, sen ne işe yapıyorsun dedim, bu hayatı neden tek yaşıyorum dedim.

Bu normalmi, ben artık hiçbir şey düşünemiyorum

Eşiniz hiç eril erkek enerjisinde değil. Aşırı pasif birisi. Sosyal anksiyetesi mi var?
Aileler falan toplanınca, özellikle kendi ailesi gelince, çok güzel sohbet eder, ama dışarı işleri yada başka şahıslar olunca böyle

Aileler falan toplanınca, özellikle kendi ailesi gelince, çok güzel sohbet eder, ama dışarı işleri yada başka şahıslar olunca böyle
Bir dönem bende de sosyal anksiyete vardı ailem ya da arkadaşlarımla gayet tıkır tıkır konuşurdum ama yabancı biriyle konuşmakta güçlük çekerdim. Çok eskiden anlattığınız gibi bir erkek arkadaşım vardı gece vakti bir uygulamadan sipariş verirdik yemek gelince kapıyı bana açtırırdı hep... En son dayanamayıp bu ne böyle biraz atılgan ol erkek gibi davran deyip kırıcı konuşmuştum. Siz eşinizle konuşunca ne tepki verdi?

Bir dönem bende de sosyal anksiyete vardı ailem ya da arkadaşlarımla gayet tıkır tıkır konuşurdum ama yabancı biriyle konuşmakta güçlük çekerdim. Çok eskiden anlattığınız gibi bir erkek arkadaşım vardı gece vakti bir uygulamadan sipariş verirdik yemek gelince kapıyı bana açtırırdı hep... En son dayanamayıp bu ne böyle biraz atılgan ol erkek gibi davran deyip kırıcı konuşmuştum. Siz eşinizle konuşunca ne tepki verdi?
Susuyor sadece, işte sen konuşuyorsun ne fark eder falan diyor, derdimi anlatamiyorumki, o kadar çok üzülüyorum ki, evliyim ama tek başıma bir hayat yaşıyorum

Bu kadar pasiflik normal değil.
Yeri gelir sen de ararsın yaparsın o ayrı konu, ama birlikte yaşanan bir hayatın sorumluluklarında eşiniz elini suya sabuna dokundurmadan hayat yaşamaya adamış kendini.
Olmaz.
Kızmakta ve cinnet geçirmekte haklısın ama 10 sene diyorsun, 10 senedir bu adam böyleyse, değişmesini bekleme.
Oturmuştur bu huylar ve tavırlar onda artık, nasılsa halleden var gözü ile bakıyor, o da gerek duymuyor bunları yapmaya.

ben yalnızım bunların hepsini ben yapıyorum
adamın bir hatası yoksa bunlar neden sorun olsun ki
arayın siz de konuşun ne olacak
Bende sorun etmiyordum ama, artık yoruldum yada bu olay benimde psikolojimi bozdu bilemiyorum

Sosyal anksiyetesi var buyuk ihtimal. Rahatsiz oluyorsaniz soyleyin gitsin bir psikiyatriste duzeltsin kendini.

işine gelmiş
canınız tez midir?

benim de canım tez ve evde bazı işlere ben atlarım ondan önce
zaman içerisinde törpüledim de yine çoğunluk ben yaparım
ama bunlar sipariş komşu okul işleri
usta işlerinde eşim beni kesinlikle muhattap etmez
buradan kızabilirsiniz bunlar erkek işi (mahsus diyin böyle)
ben neden arıyorum gibi gibi

işine gelmiş
canınız tez midir?

benim de canım tez ve evde bazı işlere ben atlarım ondan önce
zaman içerisinde törpüledim de yine çoğunluk ben yaparım
ama bunlar sipariş komşu okul işleri
usta işlerinde eşim beni kesinlikle muhattap etmez
buradan kızabilirsiniz bunlar erkek işi (mahsus diyin böyle)
ben neden arıyorum gibi gibi
Canım tezdir, eşim de uzak kalınca, tamamen hersey bana kaldı, yani ben usta buluyorum, çağırıyorum, yaptırıyorum, sormuyor bile ne yaptın diye

Benim çok hoş göreceğim bir durum değil bu. Aşırı pasif arkadaş dahi istemem değil ki eş olacak yani. Onunda işine gelmiş herhalde. Tembel ve umursamaz sanırım. Tabi ki bende usta çağırırım, iletişim kurarım ama eşim özellikle bundan kaçınsa hep bana yıksa dur derim.

Herkese merhaba,

Ağlayarak yazıyorum, yanlışım olursa affola.

Eşim ve benim ikinci evliliğimiz, ben ilk eşimden çok çile çektim, dayak, şiddet ne ararsanız vardı, ölümden döndüm,

Neyse geçmiş zaman, bulunduğum ilden taşındım o dönem, yıllar geçtikten sonra şimdiki eşimle tanıştırdılar beni, görücü usulü evlendim,

İlk başta eşimin sessizliği, hoşuma gidiyordu, çünkü İlk es kisisinden her türlü işkence, şiddet görünce, uyumlu, sessiz, sakin çok şükür dedim mutlu olacağım

Fakat bu sessizlik, normal değil, olayları örnek veriyorum, musluk bozulur, sucu aranacak, aramaz sen ara der, elektrikçi aranacak, srn ara der, kombi temizliği yapılacak, adam bulur ararım, apartmanda sorun olur, yoneticiyle ben konuşurum, hastane, v.s bütün isler bende,

Üst komşu sorunlu, ev sahibini ara konuş diyorum, ben ne arayacağım, sen ara konuş diyor. Hiç bir şekilde, kimseyle iletişime girmiyor, 10 yıldan beri çok yoruldum,

Dün emlakci aranacakti, bana diyor, ara emlakciyla konuş, örnekler uzar gider daha...artık dayanamıyorum, dün cinnet geçirdim, sen ne işe yapıyorsun dedim, bu hayatı neden tek yaşıyorum dedim.

Bu normalmi, ben artık hiçbir şey düşünemiyorum
Ayyyy içim şişti okurken. Bu erkek mi şimdi? Üzgünüm ama eşiniz çok pasif birisi. Kaç yaşında? İlk evlilikten çocuk var mı? Görücü usulü tanışma olmuş ne kadar süre tanıştınız?

Canım tezdir, eşim de uzak kalınca, tamamen hersey bana kaldı, yani ben usta buluyorum, çağırıyorum, yaptırıyorum, sormuyor bile ne yaptın diye
hiç kıskanç da değil sanırım
anlayamadım

bundan sonra en azından usta işlerini ele almayın
baktınız hala yapmıyor mu kayınpeder hayatta ve oradaysa ondan yardım isteyin
babacığım ben ustalarla muhatap olmak istemiyorum vs diyin ya da erkek kardeşi varsa birinden
şöyle bir rezil olsun

Back
X