• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin tutarsızlığı!

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Iyi Geceler Hanimlar,

Konu eşim ve beni sinir eden babasi icin bankayla yaptiği anlaşma.

Bugün esim geldi ve;nisazümra, artık aylık 100 euro babamın hesabına düzenli olarak benim bankamdan yatırılacak dedi. Bende sordum; nicin? zor durumdami? Bilmedigim durummu var? diye. Kendisi; hayir yok ama babam ev alırken ben ona yardim ederim demiştim. Sonrasinda evlendim felan derken sözümü tutamadim. Bari şimdi yardim edeyim diye düsündüm,dedi.
Ben sinirlenmeye başladim tabi.. neden diye sorarsaniz, babasinin durumu gayet iyi!! Ev borcunu kira öder gibi ödüyor,çalisiyor, son model mercedesi altında. Kayinvalidemle hicbiseyden geride kalmiyorlar. Eminim Kayinpederim bunu asla söylemedi ogluna kendisi yapti ici rahat etmedigi icin üstelik şu son 3 aydir sıkışık olduğumuz ve kredi borçlarimiz bitmedigi halde! Sinirlenmekle haksizmiyim ya:( siz söyleyin..
Hani zor durumda olsa, ihtiyaci olsa elbette yardim edilir ama böyle hicbisey yokken... cok sinirlendim cok.. bide gelmis bana 2.cocuk diyor. Hayir yapmicam! Haketmiyor. Ben burda her harcamayi düsünerek yapayim sıkışığız diye ama beyefendi babasina para yolllasin her ay!!!

Sonuç kavga ettik ben baya söylendim ve şuan onunla konuşmuyorum. Ilk başta konusmayi denedim ama baktim o dilden anlamiyor sessimi yükselttim. Benim ve 3 yasindaki oglumun rizkindan kismaya hakki yok.

100 euro ne sizi fakir eder ne de onları zengin.
Bu işte bir yanlışlık var, 1000 olmasın o?
Hayir 100 euro. Bunu 1 kereye mahsus degil ölene kadar ödeyecekmis. Cok gereksiz bana göre. Benide zengin etmez haklisiniz ama şu son 3 aydir gercekten herseyin hesabini yapar olduk. Mesela bu ay 100 euroluk stor almadi bana beyefendi sıkışığız gerekcesiyle ama 100 euro her ay babaya yollaniyor?!?

Senin paran olsa anne versen ayda 100 euro eşin söz söyleyip küsme hakkı olurmu o senin paran değil mi bu eşiniz içinde geçerli

Senin paran olsa anne versen ayda 100 euro eşin söz söyleyip küsme hakkı olurmu o senin paran değil mi bu eşiniz içinde geçerli
Küsebilir elbet hatta istemez eminim cünkü Annemin ihtiyaci yok babasininda ihtiyaci olmadigi gibi..

Hayir,dogumdan beri calismiyorum. Oglum 3 ay sonra krese baslayacak ondan sonra baslicam insallah.
Hayirlisi olsun ,esinizin parayi babasina gonderme amaci bence biriktirmek icin kendine ,yarin oburgun dekontu olan bir para oldugu icin gayet rahat alir geri ustelik doviz bazinda deger kaybi yok ,
Sizde ise donunce kendinize 100 euro biriktirin ,
Borcunu harcini odesin hic karismayin ,paranizi paylasmayin size sormadan verdigi ekonomik kararin yukunu ceksin ,

Madem eşinizin babası çok zengin,o sizin kredi borçlarınızı ödemenize yardımcı olsa ya.
Eşiniz belki bunu evlatlık görevi olarak görüyordur ve sözünü tutarak vicdanen rahatlamak istiyordur.
Ben olsam bu kadar sert çıkmazdım. Eşiniz planını yapmış demek ki kendince ayarlamalarda bulunmuş. 100 euro sizi rezil de etmez vezir de etmez.

İhtiyacı olmayan baba neden alıyor oğlundan 100 euro.. sen onu torunuma harca oğlum der insan.. borcun bitmemiş 2. çocuk diyorsun der.. babayı çözemedim.. sizden kisip veriyorsa haklısınız.. kimin kazandığı önemli değil evin ailenin parasidir eve giren.. rizanizi almadan yapması çok ayıp..

Bir evlat içinden gelerek ailesine aylık belli bir miktar yardım yapabilir. İhtiyacı olup olmaması şu durumda önemli değil çünkü adam kendi istiyor, içinden gelerek yapıyor.

Siz de 100 euro ile aç kalmazsınız sanıyorum. Yurt dışında yaşadığınızı varsayıyorum eurodan bahsedildiği için.

Peki sizin paranız birikiminiz gelecekteki idealleriniz kim ve ne için?
Kendim,ailem icin. Babasi ama oglunuda düsünmez mar varligi var, simdiden ben kimseye bisey birakmam satarim türkiyeye temelli dönerim hayatimi yasarim diyor. Ailemde ailem demiyor yani. Hem dese bile bu durumda vermek benim icimden gelmiOr.

İhtiyacı olmayan baba neden alıyor oğlundan 100 euro.. sen onu torunuma harca oğlum der insan.. borcun bitmemiş 2. çocuk diyorsun der.. babayı çözemedim.. sizden kisip veriyorsa haklısınız.. kimin kazandığı önemli değil evin ailenin parasidir eve giren.. rizanizi almadan yapması çok ayıp..
Aynen gercekten tam icimden gecenleri yazmissiniz...

Esinizin icinde kalmis demekki zamaninda verdigi soz. Kendi ustune dusen gorevi , onemli olan kayinbabanizin durumu iyi ise o parayi kabul etmemesidir.
Bu tarz konularda kavga etmeyin para yollayacagi kisi yabanci degil oz babasi...

Kendim,ailem icin. Babasi ama oglunuda düsünmez mar varligi var, simdiden ben kimseye bisey birakmam satarim türkiyeye temelli dönerim hayatimi yasarim diyor. Ailemde ailem demiyor yani. Hem dese bile bu durumda vermek benim icimden gelmiOr.
ben şunu anlamıyorum ben iyi anne babayım ama eşimin annesi babası değil diyenleri her anne baba asgari evladını düşünür ha içimden gelmiyor derseniz bunu anlarım

Euro olunca, yurtdışında yaşıyorsunuz diye düşündüm.
Sonuç olarak orada euro, burada lira kurdan çevirmeden hesap etmek gerek.
Ülkemizce 100 tl diyelim yani.
Her ay ödediği bu para, ailesinin hangi borcuna yetecek ya da son model arabasının 1 deposunu karşılayabilecek mi?
Saçma sapan bir durum bu.
Adam dişe dokunur bir meblağ verse, kavga edin sonuna kadar haklısınız diyeceğim.
Çünkü kimseye yararı yok bu yaptığının, sadece size zararı var hakikaten!

Esinizin icinde kalmis demekki zamaninda verdigi soz. Kendi ustune dusen gorevi , onemli olan kayinbabanizin durumu iyi ise o parayi kabul etmemesidir.
Bu tarz konularda kavga etmeyin para yollayacagi kisi yabanci degil oz babasi...
Haklisiniz ama gercekten zoruma gidiyor cünkü herseyden kısmaya calisir şunu yapsak veya alsak desem ne gerek var olur. En basitinden bu ay 100 euroya yakin stor alamadik neymis durum yokmus. Oglumun odasi 4 aydir yapilacak önce borclar bitsinmis. Böyle bir zaman ve durumda yardim edince benim şalterler atti zaten. Yoksa geniş zamanda elbette yardim edilir ..

Back