Eşimin tuhaf tavrı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

aycan0707

Üye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2021
75
-1
27
Merhaba daha önce kaynana görümce sorunlarımdan bahsetmiştim size, teşekkür ederim öncelikle. 2 yıl olacak evliyim, ailem 10 saat uzak mesafedeydi burada kimsem yoktu babamın şube değişiklik talebine olumlu dönüldü ve bana 1 saat 40 dklık bi mesafeye taşındılar. Bu duruma çok sevindim taşınırlarken gidip yardım ettim orda kaldım 6 gün kadar. Eşim makarnadan başka birşey pişiremediği için yemek yapıp gittim diğer günler için de dondurucuya pratik şeyler koydum ısıtıp yemesi için. Çünkü annesi falan kapısını çalmaz asla bilirim. Onlarla konuşmuyoruz ve bu bayram da gitmeyi düşünmüyoruz. Ama ben aileme gidip geldikten sonra eşim bana sende tuhaflık var beni özlememiş gibisin soğuksun diyip durdu. Halbuki sadece yorgundum eve daha yeni gelmiştim ve kocamın tribini yemiştim.

Bu duruma şaşırdım çünkü ailem 10 saat uzaklıktayken bile eşim git kal kafanı dinlersin diyordu. Onun iğneleyici laflarından sonra biraz tartıştık eşim bana artık öyle tek kalmaya gitme beni unutacaksın demeye başladı çok kez tartıştım bu konuda, burada iki laflıcak insan mı var da bana bunu söylüyorsun dedim. Sonrasında beraber annemlere gittik akşam 8 gibi ordaydık ertesi gün 3 oldu hadi kalkalım demeye başladı annemler kalın nasılsa tatil dedi yok evde işler var falan dedi bende hehehe evet diye onayladım eve döndük.

Dün akşam da dedim ki burda piknik alanı falan yok ama annemlerin bulunduğu yere yakın çok güzel yerler var gidelim akşam kalalım sabah da pikniğr gideriz erkenden yer kaparız dedim. Gidip oturup döneriz dedi. Evde oturmaksa burda da oturuyoruz ben dışarda aktivite düşünmüştüm dedim. Ben sıkılıyorum sizde dedi. Bizde mi sıkılıyorsun? Dedim başını salladı ama sen istersen gideriz dedi. Eh sen evde de sıkılıyorsun ki annemlere özel bi durum değil bu dedim. Canım sıkıldı. Sanki eşim kendi ailesiyle görüşmüyor diye bana ve aileme de ceza kesiyor gibi. Bu arada annesi ablasının dolduruşuna gelip oğlunun yüzüne bakmayan biri. Yani ben konuşma demedim hiçbir zaman. Ailesi fenalık yaptı ve neden cezasını ben ödüyorum. Eşim bizdeyken öyle oturur telefonuna bakar babam dost canlısı biridir konu açar onun ilgisini çeken şeylerden.

Baştan beri eşim böyleydi. Onun ailesine giderdik babası kanalları zaplardı durmadan, tvye bakamazdım başım dönerdi. Annesi onun bunun gelininden bahsederdi. Başka da konu dönmezdi bende sıkılırdım orda ama hiç eşime söylemedim. 2 yılda ben onlara bin sefer gittiysem eşim annemlere 3 sefer gitmiştir onda da sıkılmış hemen. Arada tek de gidip kalmak istiyorum eşimin bu tavrı çok bunalttı beni. Bayramda ne yapıcaz dedim ilk gün evde otururuz 2 veya 3.gün size gideriz dedi neden bayramın ilk günü gitmiyoruz ki dedim neyse hadi birşeyler izleyelim diyip konuyu değiştirdi içimi dökmek istedim sağolun.. : (

Son düzenleme:
Eşinizin bu saçma tavrına boyu eğmeyin.
Belli ki kendi ailesinin eksikliği altında eziklenmiş sizi baskılamaya çalışıyor.
Bayramın ilk günü evde boş oturmaktansa neden ailenizi sevindirmeyeceksiniz mesela? Paşanın keyfi olmadığı için mi? Benim kabul edeceğim bir şey değildir bu.
Kendi ailesiyle de dev problemler yoksa barışabilirsiniz bayram vesilesi ile.

Evliliğin ilk zamanları sürekli bu aileyle yapılan planlar benim de canımı sıkardı. Gezmek istiyorsanız alın kocanızı ikinizinde gitmek istediği yerlere gidin.

Ayrıca kusura bakmayın ama evli barklı kızı için tayin isteyip yakınına giden aileyi de normal bulmuyorum. Ailenizle ilişkiniz sağlıklı değil bana göre eşiniz rahatsız olmakta haklı.

Son olarak da eşinizin de iki eli iki ayağı varsa kendine yemek yapabilir yapmazsa da kendi bilir. Annesini niye suçluyorsunuz anlamadım. Kocaman adama da çocuk muamelesi yapıp yemek falan bırakıp gitmeyin.

Siz nasıl ki onun ailesiyle görüşmüyorsanız o da ailenizle siz her görüştüğünüzde gelmek görüşmek zorunda değil.

Ayrıca ailenizin yanında sıkılabilir niye bunu kötü algılıyorsunuz ki. Eş ailesi evine kim kosa kosa gidiyor, sıkılmadan oturuyorki? örnekleri azdır.
Eşinize ısrar etmeyin, bırakın keyfi yerinde olunca gelsin.
Birde bütün planlarınızı anne babanızın üzerinden yapmayın.

Eşinizin bu saçma tavrına boyu eğmeyin.
Belli ki kendi ailesinin eksikliği altında eziklenmiş sizi baskılamaya çalışıyor.
Bayramın ilk günü evde boş oturmaktansa neden ailenizi sevindirmeyeceksiniz mesela? Paşanın keyfi olmadığı için mi? Benim kabul edeceğim bir şey değildir bu.
Kendi ailesiyle de dev problemler yoksa barışabilirsiniz bayram vesilesi ile.
Kv barışılmayacak bir insan. Hep aklı fenalığa çalışır. Ben onları umursamıyorum. Eşimin bu değişen tavırları çok moralimi bozdu. Teşekkür ederim

Evliliğin ilk zamanları sürekli bu aileyle yapılan planlar benim de canımı sıkardı. Gezmek istiyorsanız alın kocanızı ikinizinde gitmek istediği yerlere gidin.

Ayrıca kusura bakmayın ama evli barklı kızı için tayin isteyip yakınına giden aileyi de normal bulmuyorum. Ailenizle ilişkiniz sağlıklı değil bana göre eşiniz rahatsız olmakta haklı.

Son olarak da eşinizin de iki eli iki ayağı varsa kendine yemek yapabilir yapmazsa da kendi bilir. Annesini niye suçluyorsunuz anlamadım. Kocaman adama da çocuk muamelesi yapıp yemek falan bırakıp gitmeyin.
Yo benim için taşınmadılar. Öyle olsa 2 yıl beklemezlerdi zaten. Dedemin çiftlik evi var hem dedeme göz kulak olmak için hem de ekinlere yetişemiyor artık, yardım etmek için.

Eşim ben yokken 6 gün boyunca dışardan sağlıksız şeyler yesin istemedim. Bir anne de evladı kaç yaşına gelirse gelsin bi nasılsın aç mısın diye kapıdan yoklar. Bilmiyorum benim normalim bu.

İlk yıllar maalesef bunlar oluyor zamanla alisirsiniz ...oda sende biraz daha makul olmayı öğrenirsiniz. Tek çocukmusun?

Siz nasıl ki onun ailesiyle görüşmüyorsanız o da ailenizle siz her görüştüğünüzde gelmek görüşmek zorunda değil.

Ayrıca ailenizin yanında sıkılabilir niye bunu kötü algılıyorsunuz ki. Eş ailesi evine kim kosa kosa gidiyor, sıkılmadan oturuyorki? örnekleri azdır.
Eşinize ısrar etmeyin, bırakın keyfi yerinde olunca gelsin.
Birde bütün planlarınızı anne babanızın üzerinden yapmayın.
Sorun da o işte
Ben onun ailesinden türlü fenalıklar gördüm sebebim var konuşmamak için. O benim ailemden hep destek gördü kendi ailesinin yapmadığı desteği. Gelmesin ben giderdim gelirdim ama artık tek gitmemi bile istemiyor saçma bir raddeye gelmiş durumdayız

Bana eşiniz gayet normal geldi...Aynı şehirde akşam 8de gidip , yatılı kalıp bi de ertesi günü 3te kalkalım artık demiş, daha otursa mıydı?? Kalmaya ne lüzum var ki zaten...Piknik yeri kapmak için de kalmak zorunda değilsiniz...Ben de rahat edemem baska evde saatlerce, adam belki evine gidip bi uzanacak bişeyle uğraşacak...

Sorun da o işte
Ben onun ailesinden türlü fenalıklar gördüm sebebim var konuşmamak için. O benim ailemden hep destek gördü kendi ailesinin yapmadığı desteği. Gelmesin ben giderdim gelirdim ama artık tek gitmemi bile istemiyor saçma bir raddeye gelmiş durumdayız
İşte eziliyor altinda bunların ... Bazıları böyle egolu davranmaya çalışıyor bu konular hariç eşinle iyiysen, lütfen ona makul ol, zamanla anlayacaktır.

İlk yıllar maalesef bunlar oluyor zamanla alisirsiniz ...oda sende biraz daha makul olmayı öğrenirsiniz. Tek çocukmusun?
Evet ben tek çocuğum. Ailem evime gelirken organik ürünler getirse eşimin hemen suratı düşüyor. Kendi ailesinden bi iğne görmediği için sanırım

Olduğunuz yerde iki laf konuşacak insan yoksa eşle beraber birbirinize yetmeyi öğrenmelisiniz.
Konuşacak hiç kimse yok diye aileye gitmek hatta eş istemediği halde onu zorlamak hoş olmamış.

Olabilir kendi annesiyle olan sorunlardan senin annenlere gitmeyi istemeyebilir. Bunu ben de yaparım bazen. Onları sevmediğinden değil sadece canı istemiyordur.

Bir de 1,5 saatlik mesafede yatılı görüşme çok gereksiz bence.

Evet ben tek çocuğum. Ailem evime gelirken organik ürünler getirse eşimin hemen suratı düşüyor. Kendi ailesinden bi iğne görmediği için sanırım
Bende tek çocuğum ve kader böyle ...eşimde ilk zamanlar çok acayip bulmuştu. Onun kız kardeşleri yilaannn o yüzden zamanla anladı ...ama bak bende tek çocuğum 1.5 saatlik yol var aramızda ailemle ama ben eşimi hiç öyle 3 günden fazla tek bırakmadım. Bence sende o kadar durma artık.

Bana eşiniz gayet normal geldi...Aynı şehirde akşam 8de gidip , yatılı kalıp bi de ertesi günü 3te kalkalım artık demiş, daha otursa mıydı?? Kalmaya ne lüzum var ki zaten...Piknik yeri kapmak için de kalmak zorunda değilsiniz...Ben de rahat edemem baska evde saatlerce, adam belki evine gidip bi uzanacak bişeyle uğraşacak...
Aynı şehir değil yan şehir mesafe var arada. Amacım gitmişken zaman geçirmek. Zaten sık gitmiyoruz ki toplasan 3 kez gitmişizdir. Orda asık suratla oturunca gıcık oluyorum. Ben onun ailesi canımı da sıksa hep güleryüzlü oldum. Ailesi ile görüşmüyorsak tamamen onların kötülüğünden bunu o da çok iyi biliyor

Bende tek çocuğum ve kader böyle ...eşimde ilk zamanlar çok acayip bulmuştu. Onun kız kardeşleri yilaannn o yüzden zamanla anladı ...ama bak bende tek çocuğum 1.5 saatlik yol var aramızda ailemle ama ben eşimi hiç öyle 3 günden fazla tek bırakmadım. Bence sende o kadar durma artık.
Bi kez durdum o da taşınmaya yardım için. Bi daha kalmadım ki hiç. Geçen o şehirde bi işim çıktı dedim ki gideyim gitmişken o akşam annemlerde kalayım ertesi sabah dönerim. Bu bile sorun oldu aramızda. Gitmedim sinirden.

Yo benim için taşınmadılar. Öyle olsa 2 yıl beklemezlerdi zaten. Dedemin çiftlik evi var hem dedeme göz kulak olmak için hem de ekinlere yetişemiyor artık, yardım etmek için.

Eşim ben yokken 6 gün boyunca dışardan sağlıksız şeyler yesin istemedim. Bir anne de evladı kaç yaşına gelirse gelsin bi nasılsın aç mısın diye kapıdan yoklar. Bilmiyorum benim normalim bu.
Nedense bu taşınma sebeplerinin aslı da bu tür konularda sonradan ortaya çıkıyor hep, ilginç.

Siz eşinizin ebevenyni değilsiniz onun beslenmesini düşünecek kadar deli divane olmaya gerek yok. Yemek yapmak çok büyük bir zeka bile gerektirmiyor eşiniz yemek yapamıyor değil yapmıyor çünkü hazır yapıp bırakanı var. Niye yorsun kendini. Bunu normal buluyorsanız siz bilirsiniz tabi. Kayınvalidenizin normali değil demek ki ama.

Ben eşinizde bi gariplik görmedim. Onun anası babası değil sonuçta sıkılabilir gayet. Sürekli gitmek zorunda değil siz de gitmiyormuşsunuz onun ailesine. İstiyorsanız siz gidin gelin. Problem yapacak bi şey göremedim.

Illa da siz onun ailesiyle gorusmuyorsunuz diye misilleme yapiyor olmayabilir. Belki de gercekten ailenizle cok fazla vakit gecirmek onu bayiyordur. Gerci babaniz onu sohbete katiyormus ama gene de bu esinizin sandiginiz kadar ilgisini cekmiyor olabilir. Bence kendi ailenizle surekli vakit gecirmek icin onu zorlamayin. Ancak arada bir siz tek gitmek istediginizde de laf etmemeli. Kendisi de yalniz kendi ailesine gidebilmeli.

1,5 saatlik mesafede kalmaları ben sevmiyorum. Herkes gitsin evinde kalsın, şehir dışı olsa Ya da çok çok uzak neyse. Ben eşinize hak verdim sürekli sürekli bir arada olcaz özel alanımız kalmayacak gibi düşünüyor sanırım ama bunu düşündürten sizin üst üste gitmeleriniz, kalmalarınız ve gelecekte de bunun üzerine planlar yapmanız. Yani aralardaki süreyi bilmiyorum ama sizin üst üste kaldım geldim, tekrar eşimle gitttik, piknik alanı için bir daha gitmek istiyorum diye anlatmanızdan öyle anladım.

Nedense bu taşınma sebeplerinin aslı da bu tür konularda sonradan ortaya çıkıyor hep, ilginç.

Siz eşinizin ebevenyni değilsiniz onun beslenmesini düşünecek kadar deli divane olmaya gerek yok. Yemek yapmak çok büyük bir zeka bile gerektirmiyor eşiniz yemek yapamıyor değil yapmıyor çünkü hazır yapıp bırakanı var. Niye yorsun kendini. Bunu normal buluyorsanız siz bilirsiniz tabi. Kayınvalidenizin normali değil demek ki ama.

Ben eşinizde bi gariplik görmedim. Onun anası babası değil sonuçta sıkılabilir gayet. Sürekli gitmek zorunda değil siz de gitmiyormuşsunuz onun ailesine. İstiyorsanız siz gidin gelin. Problem yapacak bi şey göremedim.
Kaynana damadı işe gitmediği off olduğu zamanlar tabakla yemek getiriyordu kızı işte diye. O yüzden dedim oğlunu hiçe sayıyor diye. Ben onlara gitmiyorum evet birçok kötülük yaptıkları için. Sebepsiz değil. Zaten derdim de bu, onun gelmesi için baskılamıyorum o beni tek gitme diye baskılıyor sorunum bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X