Eşimin sorumsuzluğu

Ayderkizi

Uzaklarda bir yere gitmek...
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
326
390
Merhaba arkadaşlar, benim sorunum şu.:
Bir buçuk yaşında bir oğlum var bebeğimiz doğunca eşimle ortak kararimiz doğrultusunda ücretsiz izine ayrıldım,bebeğimize 3 yaşına kadar bakicaktim krese başlayınca da işime dönecektim.

Ama Eşim geçtiğimiz hafta , Aşkım acaba işe erken mı dönsen ya bir bakıcı bulsak ya da annen gelip baksa dedi, (bu arada annem babam başka bir ilde yasiyor,babam Burda sıkılıyor gelseler de uzun süre bakamazlar bebeğime ) masraflara yetişemiyorum zorlanmaya başladık dedi,eşimin maaşı yetmeyecek gibi değil öyle gezmeyi tozmayi masrafı seven insanlarda değiliz,herkes gibi standartlarda bı hayatımız var.
Aşkım bı düşünelim gerçekten zorlaniyorsan donebilirim dedim,ama şüphelendim cunku hesabını bilen insanlar olduğumuzu düşünüyorum,sonra kart ekstrelerinde gordumki kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi.
Bu parayı geri odemeyeceklerine eminim, evlendigimizden beri devam eden bir sorun bu ve eşime güvenim gitgide azaliyor,ufak tefek yardımlari her zaman yapar ve hiç karışmam ama bu şekilde büyük rakamlar istenildiginde kullanıldığımizi hissediyorum artık ve devamı geliyor sürekli esimde hayır diyemiyor kimseye ve hep sonunda zor duruma düşen biz oluyoruz ve evimizde devamlı bu olayların yaşattığı bir gerginlik var .
Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim ya işin açıklaması bu oluyor. Sizce tepkim nasıl olmalı ,nasıl bir yol izlemeliyim..
Okuyan yorum yapan arkadaşlarıma simdiden teşekkür ederim

Saçmalamış eşin,ödeme zamanın gelince ailene verdiğin gibi istiyorsun o parayı de. Sen bebeğini bırakacaksın onlar bol para harcasın diye,oldu canım.. adamın maaşı yetmese,geçim sıkıntısı olsa tabi çalış derim ama bu durumda bırakma bebeğini,verdiği gibi alsın ailesinden.

Bir buçuk yaşında bir oğlum var bebeğimiz doğunca eşimle ortak kararimiz doğrultusunda ücretsiz izine ayrıldım,bebeğimize 3 yaşına kadar bakicaktim krese başlayınca da işime dönecektim.

Ama Eşim geçtiğimiz hafta , Aşkım acaba işe erken mı dönsen ya bir bakıcı bulsak ya da annen gelip baksa dedi, (bu arada annem babam başka bir ilde yasiyor,babam Burda sıkılıyor gelseler de uzun süre bakamazlar bebeğime ) masraflara yetişemiyorum zorlanmaya başladık dedi,eşimin maaşı yetmeyecek gibi değil öyle gezmeyi tozmayi masrafı seven insanlarda değiliz,herkes gibi standartlarda bı hayatımız var.
Aşkım bı düşünelim gerçekten zorlaniyorsan donebilirim dedim,ama şüphelendim cunku hesabını bilen insanlar olduğumuzu düşünüyorum,sonra kart ekstrelerinde gordumki kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi.
Bu parayı geri odemeyeceklerine eminim, evlendigimizden beri devam eden bir sorun bu ve eşime güvenim gitgide azaliyor,ufak tefek yardımlari her zaman yapar ve hiç karışmam ama bu şekilde büyük rakamlar istenildiginde kullanıldığımizi hissediyorum artık ve devamı geliyor sürekli esimde hayır diyemiyor kimseye ve hep sonunda zor duruma düşen biz oluyoruz ve evimizde devamlı bu olayların yaşattığı bir gerginlik var .
Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim ya işin açıklaması bu oluyor. Sizce tepkim nasıl olmalı ,nasıl bir yol izlemeliyim..
sakın donme işe sana sormadan verdiyse sana sormadan odesin
boylelikle bir daha verirken dersini almış olur kendi zorluk yaşadığı için

Madem sizden gizli vermiş danışmamış bile o zaman bu borçları da ödemesini bilecek .Şurda kalmış bir buçuk sene daha çocuğunuzun bu seneleri geri gelmeyecek bu imkanınızdan vazgeçmeyin bence kendi harcamalarından kısarak ödesin :KK12:

Hayır bi de sizin anneniz gelip bakıcakmış..yani anneniz babanız ve siz ailecek kocanızın sülalesi için seferber olmanızı istiyor beyefendi. Hiç benim annem gelsin baksın da demiyor.

Ne münasebet nasıl borç açtıysa öyle kapatsın. Sakın bebeğinizi bakıcıya falan teslim edip milletin rahatı için bebenizin rahatını bozmayın. kocan napsın etsin halletsin. bu da ona ders olsun.

Aile konusu da bebek konusu da çok hassas.
Belki gerçekten ihtiyaçları vardı.
Bebeniz de çok minikmiş,Allahım bağışlasın inşallah.
Allahım kolaylık versin deyip izleyeyim konunuzu...
burada aileye para gönderme konuları sürekli açılıyor
ihtiyaçları olsun olmasın 10 tl para verilmiş ve konu sahibi daha önce oldu demekki biliyor geri ödemezler diyor

bu para az paramı hibe edilecek kadar ?
bu adam ayda 50 bin lira maaş da alsa dağıtması mı gerekiyor ? sonuçta diyelim ki bir insan ayda 50 bin lira maaşı alıyorsa bu seviyeye gelmek için emek harcamıştır
ufak yardımlar hadi tamam da 10 bin lira hibe edilir mi sonuçta kimse ağaçtan toplamıyor parayı
bir de insan utanır yani ailesine 10 bin lira verip sonrada ben yetişemiyorum çocuğu bakıcıya ver de sen de çalış demeye
ha yetiştirebiliyorsa 20 bin lira verin !
ama kendi de sıkışmış eşine sen de çalış diyor olcak iş değil

Ailesinin gerçekten ihtiyaci olduğunu düşünmüyorum ,rahat yaşamaya alışmış insanlar hesap yapmadan harcıyorlar ,ve beş alti ayda bir böyle sıkıntıya dusuyorlar ama eşim çok iyi niyetli bunu göremiyor ya da görmek istemiyor,bişey dediğimde yemesinler mı giymesinler mı yetmiyor gibi laflarla savunmaya geçiyor.

off bu eşler niye böyle eşimde aynısını yaptı ve alamıyor parasını bizde sıkıştık ,ben olsam çalışmaya başlamazdım zorlansın biraz bir daha yapmasın diye .

Karşına alıp konuşacaksın. Bu masraflar ne için yapılmış? Sağlık durumu hastane masrafı falan mı? Eğer öyle birşeyse zaten eşten saklanmaz. Senden sakladığına göre senin onay vermeyeceğin bir harcama bu. Fazla detay bilmeden yorum yapmak istemiyorum. Bir daha habersiz böyle bir iş yapmasın. En azından bundan emin ol.

öncelikle ailesinin ne ihtıyacı varmış bunu öğrenın sonra sizden saklama nedenını öğrenın ailesi ödemeyecekse parayı sıkıntıyı tek eşiniz yaşamayacak size de yansıtacak sonra tartışmalar başlıycak onun ailesi huzurlu olsun dıyede kendi ailenızın rahatını bozmayın iki yaşina kadar dayanın ıyı bir bakıcı yada kreşe verın çocugunuzu

Ailesinin gerçekten ihtiyaci olduğunu düşünmüyorum ,rahat yaşamaya alışmış insanlar hesap yapmadan harcıyorlar ,ve beş alti ayda bir böyle sıkıntıya dusuyorlar ama eşim çok iyi niyetli bunu göremiyor ya da görmek istemiyor,bişey dediğimde yemesinler mı giymesinler mı yetmiyor gibi laflarla savunmaya geçiyor.
peki daha önce borç alma durumları oldu mu bu kadar fazla miktarda ?
ve ödediler mi ?

X