HaksızsınMerhabalar. Aklımı kurcalayan beni üzen bir sıkıntımı yazmak istiyorum. Eşimle nişanlandıktan sonra babamı kaybettik zaten hastaydı. Annemin elde avuçta kalmadı bir şey. Ben de çalışmıyordum o dönem. Başka şehirde okuyan da bir kardeşim vardı. Eşimin annesi babası çalışıyor babasının emekli maaşı var aynı zamanda. O dönemde haliyle annem bir şey yapamadı. Hepsini eşim yaptı kredi çekti her şey için. Gelinlik damatlık hepsini eşim aldı ama evlendikten sonra ödedik bunları kredi çektiği için. Düğün salonunu ve baska masrafları düğünde gelen takılarımla ödedi ailesi. Düğün sonrasında bütün bileziklerimi verdim eşim yine borçlara yatırdı. Şu an beyaz eşyalar koltuk yatak odası falan evdeki bütün eşyaları biz ödüyoruz. Ev de kira. Eşim kredi üstüne kredi çekiyor. İş arıyorum ona destek olmak için bulunca gireceğim. Bütün arkadaşlarımın erkek tarafı aileleri her şeylerine yardımcı oluyor. Altlarına araba çekiyor, ev alıyorlar. Takıları da olduğu gibi duruyor. Bizim elimizde ev kredisi çekmek için gereken nakit bile yok. Ailesi 2 uyduruk bilezik haricinde bir şey takmadı düğünde. Babası çok sorumsuz alkolik bir adam. Annesi evinin her yerinç yaptırdı düğün arefesinde. Eşim çoğu tartışmamıza borçlarım var bak gerginim sıkıntı çekiyorum hiç anlayışlı değilsin diye yaklaştı. A desem borcum var b desem borcum var diyordu. Beraber vakit geçirelim diyordum ben kafamı dinlemek istiyorum borcum var diyordu. Bütün düğün takılarımı vererek ve su an büyük sıkıntı çekerek ben elimden geleni yaptıgımı düşünüyorum. Ailesine değil bana kinleniyor senin gözün yükseklerde diye. Ailesine bunca seye ragmen tek saygısızlık etmediğim halde eşim kendi yaptığını başıma kaktı. Bu duruma çok üzülüyorum. Haklı mıyım yoksa boşa mı üzülüyorum lütfen söyleyin.
Var, onlara evlenirken direk evleri alındı. Doğulu bir aile değiliz. Batılılar ve annem babam ikisi de üniversite mezunu, çalışan insanlar. Haksızlık belki, insanı üzüyor da ama kendi paraları, kendi tasarrufları.benim için de en güzel ev, kendi yaptığımız, en güzel para kendi kazandığımız.Kesinlikle haklısınız. Ama merak ettim erkek kardeşiniz var mı?
Çok merak ettim. Ailenizin istemediği bir evlilik mi yaptınız?Var, onlara evlenirken direk evleri alındı. Doğulu bir aile değiliz. Batılılar ve annem babam ikisi de üniversite mezunu, çalışan insanlar. Haksızlık belki, insanı üzüyor da ama kendi paraları, kendi tasarrufları.benim için de en güzel ev, kendi yaptığımız, en güzel para kendi kazandığımız.
Altınların kanunen bile kadının olduğu onaylanmışken sizin mesajınız tuhaf. Evet benimdi. Hiç de gocunmadım verirken. Sadece elimden geleni yaptığımı belirtmek için yazdım.altinlarim gitti derken benim diyebiliyorsunuz e kaynananizinkide onun esinizin maasida kendinin ozaman altinlara gelince sizinki oluyor ama yardim bekliyorsunuz bence haksizsiniz altinlari kendi ihtiyaciniz icin harcamissiniz sonucta sizin eviniz
ky.kp iki kiytirik bilezik takti diyosunuz ama sizin durumunuza yokluk kilifi uyduruyosunuz var olani size harcamak zorunda degil hickimse
demek istiyorum ki baskalarida kendilerinin olanla size yardim etmek zorunda degil siz takilmissiniz arkadaslarin boyle yapti soyle oldu belki siz onlardan daha mutlusunuz ama kaciriyorsunuz bunu boşa uzuluyorsunuz yaniAltınların kanunen bile kadının olduğu onaylanmışken sizin mesajınız tuhaf. Evet benimdi. Hiç de gocunmadım verirken. Sadece elimden geleni yaptığımı belirtmek için yazdım.
Ayrıca iş bul diyenlerin okuma yazması yok heralde. Oturduğun yerden iş bekleme demişler. Siz benim hangi işlere başvurduğumu nereden biliyorsunuz da klavye basında atıp tutuyorsunuz. Sanki ben memurluk arıyorum demişim. Lütfen sadece sorduğum şeye cevap verin geri kalan herkes işine baksın.
Eşimden memnunlar.Çok merak ettim. Ailenizin istemediği bir evlilik mi yaptınız?
İngilizce de bir deyim var; “money with strings attached” . Çok güzel özetliyor bu durumu aslında. Bedelle gelen bir para yani.Çok merak ettim. Ailenizin istemediği bir evlilik mi yaptınız?
Benim eşimin babası da alkolik ve sorumsuzdu , hiçbir şeye de yardım etmedi. Aynı şekilde eşim de birşeyler yaptı ama biz de fazlasıyla yaptık. Sonradan hep başıma kalktı. Ailesi de tek bir şeye el atmadı. Eşim benim aileme dil uzattı filan. Olgunlaşmamış adam bunlar. Cimrilik belirtisi.Merhabalar. Aklımı kurcalayan beni üzen bir sıkıntımı yazmak istiyorum. Eşimle nişanlandıktan sonra babamı kaybettik zaten hastaydı. Annemin elde avuçta kalmadı bir şey. Ben de çalışmıyordum o dönem. Başka şehirde okuyan da bir kardeşim vardı. Eşimin annesi babası çalışıyor babasının emekli maaşı var aynı zamanda. O dönemde haliyle annem bir şey yapamadı. Hepsini eşim yaptı kredi çekti her şey için. Gelinlik damatlık hepsini eşim aldı ama evlendikten sonra ödedik bunları kredi çektiği için. Düğün salonunu ve baska masrafları düğünde gelen takılarımla ödedi ailesi. Düğün sonrasında bütün bileziklerimi verdim eşim yine borçlara yatırdı. Şu an beyaz eşyalar koltuk yatak odası falan evdeki bütün eşyaları biz ödüyoruz. Ev de kira. Eşim kredi üstüne kredi çekiyor. İş arıyorum ona destek olmak için bulunca gireceğim. Bütün arkadaşlarımın erkek tarafı aileleri her şeylerine yardımcı oluyor. Altlarına araba çekiyor, ev alıyorlar. Takıları da olduğu gibi duruyor. Bizim elimizde ev kredisi çekmek için gereken nakit bile yok. Ailesi 2 uyduruk bilezik haricinde bir şey takmadı düğünde. Babası çok sorumsuz alkolik bir adam. Annesi evinin her yerinç yaptırdı düğün arefesinde. Eşim çoğu tartışmamıza borçlarım var bak gerginim sıkıntı çekiyorum hiç anlayışlı değilsin diye yaklaştı. A desem borcum var b desem borcum var diyordu. Beraber vakit geçirelim diyordum ben kafamı dinlemek istiyorum borcum var diyordu. Bütün düğün takılarımı vererek ve su an büyük sıkıntı çekerek ben elimden geleni yaptıgımı düşünüyorum. Ailesine değil bana kinleniyor senin gözün yükseklerde diye. Ailesine bunca seye ragmen tek saygısızlık etmediğim halde eşim kendi yaptığını başıma kaktı. Bu duruma çok üzülüyorum. Haklı mıyım yoksa boşa mı üzülüyorum lütfen söyleyin.
Ailesi niye sorumsuz olsun. Evlenemeyecek durumdaydınız madem evlenmeseydiniz. Yok öyle kız tarafı erkek tarafı. Isteyen yardım eder istemeyen etmez. Kimse size ev eşya almak zorunda değil. Insanlar çocuklarını doğuruyor büyütüyor. Çocuklar büyüdüğünde ailelerine bakacaklarina bir de hala ev eşya bekliyorlar pes vallahi.var sayalım ki istediğiniz gibi sizi gecindirdiler Iki gün sonra kv çıkıp anan sana bir bohça bile koymadı da totondaki dona kadar ben aldım dese haksız mi olur.Merhabalar. Aklımı kurcalayan beni üzen bir sıkıntımı yazmak istiyorum. Eşimle nişanlandıktan sonra babamı kaybettik zaten hastaydı. Annemin elde avuçta kalmadı bir şey. Ben de çalışmıyordum o dönem. Başka şehirde okuyan da bir kardeşim vardı. Eşimin annesi babası çalışıyor babasının emekli maaşı var aynı zamanda. O dönemde haliyle annem bir şey yapamadı. Hepsini eşim yaptı kredi çekti her şey için. Gelinlik damatlık hepsini eşim aldı ama evlendikten sonra ödedik bunları kredi çektiği için. Düğün salonunu ve baska masrafları düğünde gelen takılarımla ödedi ailesi. Düğün sonrasında bütün bileziklerimi verdim eşim yine borçlara yatırdı. Şu an beyaz eşyalar koltuk yatak odası falan evdeki bütün eşyaları biz ödüyoruz. Ev de kira. Eşim kredi üstüne kredi çekiyor. İş arıyorum ona destek olmak için bulunca gireceğim. Bütün arkadaşlarımın erkek tarafı aileleri her şeylerine yardımcı oluyor. Altlarına araba çekiyor, ev alıyorlar. Takıları da olduğu gibi duruyor. Bizim elimizde ev kredisi çekmek için gereken nakit bile yok. Ailesi 2 uyduruk bilezik haricinde bir şey takmadı düğünde. Babası çok sorumsuz alkolik bir adam. Annesi evinin her yerinç yaptırdı düğün arefesinde. Eşim çoğu tartışmamıza borçlarım var bak gerginim sıkıntı çekiyorum hiç anlayışlı değilsin diye yaklaştı. A desem borcum var b desem borcum var diyordu. Beraber vakit geçirelim diyordum ben kafamı dinlemek istiyorum borcum var diyordu. Bütün düğün takılarımı vererek ve su an büyük sıkıntı çekerek ben elimden geleni yaptıgımı düşünüyorum. Ailesine değil bana kinleniyor senin gözün yükseklerde diye. Ailesine bunca seye ragmen tek saygısızlık etmediğim halde eşim kendi yaptığını başıma kaktı. Bu duruma çok üzülüyorum. Haklı mıyım yoksa boşa mı üzülüyorum lütfen söyleyin.
Ailesi niye sorumsuz olsun. Evlenemeyecek durumdaydınız madem evlenmeseydiniz. Yok öyle kız tarafı erkek tarafı. Isteyen yardım eder istemeyen etmez. Kimse size ev eşya almak zorunda değil. Insanlar çocuklarını doğuruyor büyütüyor. Çocuklar büyüdüğünde ailelerine bakacaklarina bir de hala ev eşya bekliyorlar pes vallahi.var sayalım ki istediğiniz gibi sizi gecindirdiler Iki gün sonra kv çıkıp anan sana bir bohça bile koymadı da totondaki dona kadar ben aldım dese haksız mi olur.
E yani insanoğlu nihayetinde. Laf işitmek istemiyorsan kendi göbeğini kendin keseceksin.Asla onaylamıyorum ama kayinvalidem eltime dedi bunu mesela eltimde az değil gerçi de neyse
Bir yakınımız da çocuklara ev verilince tapunun baba üstünde kalması gerektiğini söylerdi. 1,5 milyonluk bir ev almıştı oğluna ve onun üstüne yapmıştı. 4 sene sonra ayrıldılar ve evin yarısı gitti eşe. Bazen böyle sakat durumlar olabiliyor gerçekten.Valla devir öyle bir devir oldu ki insanlar kimden ne koparsam diye bakıyo,herkes evladının arkasında olsun falan diyo ya bazilari,tamam olsun herkes kendi evladinin arkasinda olsun,emekli ikramiyesiyle ogluna ev alan bi teyzemiz var oglu 3 ay evli kaldı kalmadı evin yarısı hop gitti gelin kıza, kadinin 25 yillik emeği gitti, ben simdi ogluma ev alsam kesinlikle evlenmeden alirim hayat insana ögretiyo vura vura
Bu kızımızda diğer konusunda bu evliliğinde mutlu olmadığından dem vuruyor bir üyeye ben 5 sene dayanamam falan demiş adamlar sana ev araba niye alsın ki
Bir yakınımız da çocuklara ev verilince tapunun baba üstünde kalması gerektiğini söylerdi. 1,5 milyonluk bir ev almıştı oğluna ve onun üstüne yapmıştı. 4 sene sonra ayrıldılar ve evin yarısı gitti eşe. Bazen böyle sakat durumlar olabiliyor gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?