Eşimin sorumsuz ailesi

Haksızsın
Senin ailen yapamamış nasip,senin birikimin yok,ee çalışmıyorsun da adam tüm yükü almış.Gerek borç gerek kredi seni eksik koymamış.Borçlara seni karıştırmıyor,işe gir sende para getir demiyor.Adam borcunun sorumluluğunu almış ödemeye çalışıyor.Dik duruyor.Ki bence en önemlisi bu sorumlulukta olan biri evde alır araba da. Ev araba meselesi için durumu belli zengin biriyle evlenmek gerek.Artık kimse çocuğuna ev bırakayım derdinde değil ki.Bence bir işe gir çalış eşine bile tamah etme derim

Kesinlikle haklısınız. Ama merak ettim erkek kardeşiniz var mı?
Var, onlara evlenirken direk evleri alındı. Doğulu bir aile değiliz. Batılılar ve annem babam ikisi de üniversite mezunu, çalışan insanlar. Haksızlık belki, insanı üzüyor da ama kendi paraları, kendi tasarrufları.benim için de en güzel ev, kendi yaptığımız, en güzel para kendi kazandığımız.

altinlarim gitti derken benim diyebiliyorsunuz e kaynananizinkide onun esinizin maasida kendinin ozaman altinlara gelince sizinki oluyor ama yardim bekliyorsunuz bence haksizsiniz altinlari kendi ihtiyaciniz icin harcamissiniz sonucta sizin eviniz
ky.kp iki kiytirik bilezik takti diyosunuz ama sizin durumunuza yokluk kilifi uyduruyosunuz var olani size harcamak zorunda degil hickimse

Eşimin ailesi degil 1 çop, ogluna bile hic bisey aldirmiyodu. Yok alma, sonra alirsin))) Bikmistim bu kelimelerden))) Hatta yatak odasi takimi alcaz, yok almayin sonra alirsiniz diyodu))) Yav nerde uyuycaz)))Catal bicak seti alcaz, almayin diyo, nevresim takimi, perde alcaz almayin diyo))) Ne kendisi çop aldi, ne de almamiza izin vermiyodu)))
Demem o ki, boyle seyleri takmayin, onemli olan evdeki huzurdur. Paradir puldur bu gun var yarin yok. Mutlu olmaniza bakin ...

Çok merak ettim. Ailenizin istemediği bir evlilik mi yaptınız?

Altınların kanunen bile kadının olduğu onaylanmışken sizin mesajınız tuhaf. Evet benimdi. Hiç de gocunmadım verirken. Sadece elimden geleni yaptığımı belirtmek için yazdım.

Ayrıca iş bul diyenlerin okuma yazması yok heralde. Oturduğun yerden iş bekleme demişler. Siz benim hangi işlere başvurduğumu nereden biliyorsunuz da klavye basında atıp tutuyorsunuz. Sanki ben memurluk arıyorum demişim. Lütfen sadece sorduğum şeye cevap verin geri kalan herkes işine baksın.

demek istiyorum ki baskalarida kendilerinin olanla size yardim etmek zorunda degil siz takilmissiniz arkadaslarin boyle yapti soyle oldu belki siz onlardan daha mutlusunuz ama kaciriyorsunuz bunu boşa uzuluyorsunuz yani

Eşimden memnunlar.
İngilizce de bir deyim var; “money with strings attached” . Çok güzel özetliyor bu durumu aslında. Bedelle gelen bir para yani.
Para verip belli ölçüde kontrolünü de almak gibi.

Babam kardeşlerime ev yapmıştır ama bunu bir şekilde hep hissettirir onlara da.evinizi yaptım, şurası da böyle olacak. Ben bir şey dedim yapılacak.

Ben şu anda onlara yaptığım şeyleri evlatları olduğum için keyifle yapıyorum.kardeşlerimin düğünleri, annemin hastane işleri vs. Onlar da bunu değiştiremezler.başka türlüsünü söyleyemezler.

Ama Onların aldıkları eve geçince, bu yaptığım şeyler, üzerimde bitmeyen bir borç olacak. Verdiğimiz evde oturuyorsunuz borcu. Yani kredi çeksen biter ama bu minnet borcu ömrünle ödesen bitmez.

Daha önce bana oturdukları evin alt katını teklif ettiler, o da kendilerinin. Diğer evlerden birini değil ama. Hatta benim çok istediğim bir yer vardı, evlerden biri satılıp o alınabilirdi. O da değil. İlla olacaksa o ev olacak. Çünkü ancak o evde işlerine yararım.

Eski konularımda da vardır, annem zor kadındır. Beni evini temizlediğim için evden kovmuşluğu vardır. Ya da evini temizledim diye, temizlikçiye verir gibi elime para tutuşturmaya çalışmıştır.

Babama, siteye gelirsem, annemi biliyorsun, canı ister kovar, canı ister size biz verdik bu evi der. çocuğumun yanında böyle şeyler söylerse ne olacak dedim. O da “eee geliyorsan duymayacaksın onları” dedi. Koşullu bir durum var. Oğlum bile hep bu biz verdik hissiyle büyüyecek.

Ben de aşkların en güzeli seni uzaktan sevmek diyorum bu durumda :) yeri geliyor çatışıyorum, yeri geliyor kızıyorum. Sonra kapıyı çekip, kendi evime dönüyorum.söylenen en incitici sözler bile dışarıda kalıyor. Çok huzurlu yani. Kendi istediğim için gidip geliyorum.

Çok para olmasından kaynaklı, herkese parayla işlerini yaptırmaya alışmışlar. Para eşittir=güç=iktidar olarak bakıyorlar hayata.

Bende aile=emek=güç olarak bakıyorum.

Başkalarının denklemine girmektense, kendi emeğimle ailemi oluşturmayı daha değerli buluyorum. Ki tüp bebek süreçlerindeyim, hayli yüklü paralar gidiyor. Gerçekten emek emek oluyor. Daha bu konularda da zırnık istemiş durumda değilim. Allah inşallah istemek durumunda da bırakmasın.

Kimi aile kendiliğinden yapıcıdır. En güzeli, keşke herkes böyle olsa ama olmuyor. Herkesin parayla ilişkisi farklı. Ben de gönül koymam. Eğer bu para bir bedel karşılığındaysa, teşekkürler, ben özgürlüğü seçeyim. Siz yine benim annem babam, ben sizin kızınızım. Bu ilişki daha temiz, daha masum diyorum.

Tabi bunları onlara söylemiyorum, içimden diyorum. onlar oğlumun okulu oraya uzak diye biliyorlar

Benim eşimin babası da alkolik ve sorumsuzdu , hiçbir şeye de yardım etmedi. Aynı şekilde eşim de birşeyler yaptı ama biz de fazlasıyla yaptık. Sonradan hep başıma kalktı. Ailesi de tek bir şeye el atmadı. Eşim benim aileme dil uzattı filan. Olgunlaşmamış adam bunlar. Cimrilik belirtisi.

Ailesi niye sorumsuz olsun. Evlenemeyecek durumdaydınız madem evlenmeseydiniz. Yok öyle kız tarafı erkek tarafı. Isteyen yardım eder istemeyen etmez. Kimse size ev eşya almak zorunda değil. Insanlar çocuklarını doğuruyor büyütüyor. Çocuklar büyüdüğünde ailelerine bakacaklarina bir de hala ev eşya bekliyorlar pes vallahi.var sayalım ki istediğiniz gibi sizi gecindirdiler Iki gün sonra kv çıkıp anan sana bir bohça bile koymadı da totondaki dona kadar ben aldım dese haksız mi olur.

Evlenirken sadece kendinize güveniniz. Eşinizin ailesine falan değil .Evet hala yardımcı olan aileler var .Benim ailemde kardeşime her şeyi yaptı, yapıyor ve yapacakta .Ama annem her şeye söyleniyor. Benim evimde eşimin ailesinin bir çöpü bile yok . 8 yıldır kredi ödüyorum . Kimse evime karışamaz. Hele kaynana kayınpeder ağızlarını bile açamaz .

Asla onaylamıyorum ama kayinvalidem eltime dedi bunu mesela eltimde az değil gerçi de neyse

Valla devir öyle bir devir oldu ki insanlar kimden ne koparsam diye bakıyo,herkes evladının arkasında olsun falan diyo ya bazilari,tamam olsun herkes kendi evladinin arkasinda olsun,emekli ikramiyesiyle ogluna ev alan bi teyzemiz var oglu 3 ay evli kaldı kalmadı evin yarısı hop gitti gelin kıza, kadinin 25 yillik emeği gitti, ben simdi ogluma ev alsam kesinlikle evlenmeden alirim hayat insana ögretiyo vura vura
Bu kızımızda diğer konusunda bu evliliğinde mutlu olmadığından dem vuruyor bir üyeye ben 5 sene dayanamam falan demiş adamlar sana ev araba niye alsın ki

Bir yakınımız da çocuklara ev verilince tapunun baba üstünde kalması gerektiğini söylerdi. 1,5 milyonluk bir ev almıştı oğluna ve onun üstüne yapmıştı. 4 sene sonra ayrıldılar ve evin yarısı gitti eşe. Bazen böyle sakat durumlar olabiliyor gerçekten.

çocuğu doğur, büyüt, okut, evlendir; üstüne "evlendim yardım etmiyorsunuz, sorumsuzsunuz" desin

bana nankörlük gibi geliyor.

Modern soygunculuk başka bişey degil

Sorumsuz olan aile değil ki sizsiniz. Nasıl işsizken evlenecek cesareti buluyorsunuz anlamıyorum üstelik şatafatlı düğünler falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…