Biz size diyoruz ki imkanı olan yapmayınca neden suçlu olsun?Siz diyorsunuz ki imkanı olan yapacak.Benim babam yaşasaydı fazla fazla yapardı emin olun. İmkan varken yapmamak ayrı bir şey.
Kv her şeye karışıyor bi de üstüne üstlük. Eşim de annesine hiç laf söyletmiyor.Bizde evlenirken borçla evlendik, bundan hiç gocunmadım ve hiç de eşimin ailesi neden yardım etmedi diye kafama takmadım. 16 yıllık evliyim ve beklenti içine girmediğim için hiç pişman olmadım. Yardım edip her şeye karışmaları bence çok daha kötü olurdu çünkü. Şimdi azıcık aşım ağrısız başım modunda yaşıyoruz çok şükür.
Ama anneniz yapabilirdi.babanızdan kalanlarla.Benim babam yaşasaydı fazla fazla yapardı emin olun. İmkan varken yapmamak ayrı bir şey.
Merhabalar. Aklımı kurcalayan beni üzen bir sıkıntımı yazmak istiyorum. Eşimle nişanlandıktan sonra babamı kaybettik zaten hastaydı. Annemin elde avuçta kalmadı bir şey. Ben de çalışmıyordum o dönem. Başka şehirde okuyan da bir kardeşim vardı. Eşimin annesi babası çalışıyor babasının emekli maaşı var aynı zamanda. O dönemde haliyle annem bir şey yapamadı. Hepsini eşim yaptı kredi çekti her şey için. Gelinlik damatlık hepsini eşim aldı ama evlendikten sonra ödedik bunları kredi çektiği için. Düğün salonunu ve baska masrafları düğünde gelen takılarımla ödedi ailesi. Düğün sonrasında bütün bileziklerimi verdim eşim yine borçlara yatırdı. Şu an beyaz eşyalar koltuk yatak odası falan evdeki bütün eşyaları biz ödüyoruz. Ev de kira. Eşim kredi üstüne kredi çekiyor. İş arıyorum ona destek olmak için bulunca gireceğim. Bütün arkadaşlarımın erkek tarafı aileleri her şeylerine yardımcı oluyor. Altlarına araba çekiyor, ev alıyorlar. Takıları da olduğu gibi duruyor. Bizim elimizde ev kredisi çekmek için gereken nakit bile yok. Ailesi 2 uyduruk bilezik haricinde bir şey takmadı düğünde. Babası çok sorumsuz alkolik bir adam. Eşim çoğu tartışmamıza borçlarım var bak gerginim sıkıntı çekiyorum hiç anlayışlı değilsin diye yaklaştı. A desem borcum var b desem borcum var diyordu. Beraber vakit geçirelim diyordum ben kafamı dinlemek istiyorum borcum var diyordu. Bütün düğün takılarımı vererek ve su an büyük sıkıntı çekerek ben elimden geleni yaptıgımı düşünüyorum. Ailesine değil bana kinleniyor senin gözün yükseklerde diye. Ailesine bunca seye ragmen tek saygısızlık etmediğim halde eşim kendi yaptığını başıma kaktı. Bu duruma çok üzülüyorum. Haklı mıyım yoksa boşa mı üzülüyorum lütfen söyleyin.
Bilseydim nikah yapardım ki zaten. Eşimin çektiği kredileri evlendikten sonra öğrendim hep.Bence Burda sorumsuzluk ailede değilde biraz sizde.yoksa düğün yapmamak lazım. Ben böyle düşünüyorum nikah diye de birşey var. Yapsaydınız nikahtan bazı seyler eksik olsaydı ama şimdi rahat olsaydınız. Tamam düğün yapsalar iyiydi ama yapmak üzerlerine bir borç değil ki. Etrafa bakarsanız çok üzülürsünüz.benim evim arabam var bazı arkadaşlarımda daha iyisi var bazılarında daha hiç Yok. Benden iyi düğün dernek yapan da oldu daha basit yapan da. Ama insanlar eğlensin diye düğün yapıp aylarca borç ödemek çok mantıksız
Kv her şeye karışıyor bi de üstüne üstlük. Eşim de annesine hiç laf söyletmiyor.
Yok bilezik falan sevmem ben. Takmam. Hiç de gocunmadım verdim diye. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum o yüzden belirttim. Çoğu arkadaşım vermedi takılarını.Kuzum sende elinde altın vs olsin istersin normal...
Ama borç varken altının elde durması mantıklı değil.
Eşinde Allah razı olsun elinden geleni yapıyor çalışıyor.
Ona destek olmak şuan yapabileceğin en önemli şey..
Manevi destek maddi destekten her zmaan daha çok insani motive eder.
Bunu unutma..
Haklısınız. Güzel bir bakış açısı. Bundan sonra tavırlarımı değiştireyim mi ailesine karşı? Kv nin karışma huyu var çünkü.Haksizsiniz. Benimde esimin babasi cok hazaniyo. Hatta trilyonlar kazaniyo diyeyim sana ama bir gece de kumarda 30bin kaybeder ve asla ne esine ne de evlatlarina yardim eder. Benim esimde tek erkek cocuk sayilir bana bir igne bile takmadilar. Taktiklarini da oglundan kesti. Bende goruyorm ne aileler var evlatlari icin hersey ama ben goremedim. Vardir herseyde bir hayir. Esinizi destekleyin ve herseyinizi siz alin. Beklentinizde olmasin. Mesela bana suan bisey alsalar da kullanmam baskasina veririm. Onlarin aldigi bir igneyi bile istemiyorum. Oyle guzel ki beklentisiz yasam. Tavsiye ederim.
Babamdan bir şey kalmadı bize :) olsa fazla fazla yapardı benim fedakar annem. Evliliğimi değil kendimi yiyip bitiriyorum eşime 2 yıldır tek bir kere ailen niye yapmadı dememişimdir. Ama eşim her şeylerine koşar ailesine de tek laf söyletmez.Ama anneniz yapabilirdi.babanızdan kalanlarla.
Siz ikiniz bir ailesiniz evet yapsalar süperdi ama yapmamışlar neden evliliğini yoruyorsun böyle bir konu için
Haklısınız. Güzel bir bakış açısı. Bundan sonra tavırlarımı değiştireyim mi ailesine karşı? Kv nin karışma huyu var çünkü.
O kötü olmuş işte. Ama bi sorsaydın bu para nerden geliyor diye. Ama bak ben sana söyleyim olmayanı düşünerek gerçekten ömür geçmez. Eşin de haklı borçlu olmak hakikaten çok zor. Artık katlanacaksınız bir süre bunu kabullenirsen daha kolay geçer bu günlerBilseydim nikah yapardım ki zaten. Eşimin çektiği kredileri evlendikten sonra öğrendim hep.
Yok bilezik falan sevmem ben. Takmam. Hiç de gocunmadım verdim diye. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum o yüzden belirttim. Çoğu arkadaşım vermedi takılarını.
Bu halı niye burda bu odada niye oturuyorsunuz. Sana ne halbuki. Ben de o dedi diye dinlemiyorum zaten ama işte eşim dinliyor. Ben kabullenmeyince huzursuzluk oluyor. Annesi bize gelip gitti diyelim. Eşim diyor ki bulaşıkları biriktirmişsin. Biliyorum ki annesi dedi onu. Normalde eşimin dikkatini çekmez bile :)Sana tavsiyem hic samimi olma. Evine gelirse guzelce agirla ama tavizde verme. Biseye niyetlenince yada sozde verseler inanma gul gec. Mesela neyine karisiyo? Benim kv nin karisma huyunu goremedim karismak istiyo ama ben bi insani silersem tam silerim oyle bi huyum var. Cok sallamiyorum ve kabul de etmiyorum. Esimde sagolsun bisey diyemiyor sanirim benden korkuyo.
Bu halı niye burda bu odada niye oturuyorsunuz. Sana ne halbuki. Ben de o dedi diye dinlemiyorum zaten ama işte eşim dinliyor. Ben kabullenmeyince huzursuzluk oluyor. Annesi bize gelip gitti diyelim. Eşim diyor ki bulaşıkları biriktirmişsin. Biliyorum ki annesi dedi onu. Normalde eşimin dikkatini çekmez bile :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?