• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Samimi Kız Arkadaşı

Merhabalar. Konuyu okuyunca aklıma gelen bir olayı anlatmak istedim. Arkadasımın 7 senelik bir iliskisi vardı, 1 sene de nisanlılık donemi gecirdiler. Arkadasım 27, nisanlısı 33 yasındaydı. Her sey tıkırında giderken beyfendi doktoraya basladı ve aynı uni.de doktora yapan bir kadınla kankacılık oynamaya basladı. Okulda 10 saat birliktelerdi, ortak projeler, tezler, okul dısı bulusmalar, surekli iletisim derken arkadasım bu durumdan rahatsız oldu ve nisanlısını uyardı. Nisanlısı boyle bir durumun olmayacagını, kadının da uzun sureli bir iliskisi oldugunu, hem o kadının cirkin oldugunu, ben ona bakmam vs. Seklinde cumlelerle anlattı. Arkadasımsa o kadın senden hoslanıyor ve sen buna canak tutuyosun biraz mesafe koy dedi. 1 sene bu kadınla kankalık devam etti. Arkadasım ara sıra bu durumun hos olmadıgını soylese de nisanlısı tarafından fesatlıkla, kıskanclıkla, arkadaslarına saygı duyulmamakla itham etti. Sen istiyosun diye ben arkadasımla arama mesafe koyamam dedi. Yine bu kadın yuzunden olan bi tartısmada arkadasımın nisanlısı sen bana guvenmiyosun biraz ara verelim, bi kendine bak bi ona bak, ben ona bakar mıyım vs. Dedi. İliskiye ara verildikten 2 hafta sonra da arkadasımın nisanlısının bu kadınla iliskisi basladı:) 8-9 ay icinde de evlendiler. Bu ornek konudan bagımsız ama bir soz vardır: "erkek ilgi duymadıgı kadınla arkadas olmaz" ben esinizin bu kadına bastırılmıs bir ilgi duydugunu sezdim. Ortak zevkler, ortal ilgi alanları, ortak sohbet konuları bile cekici gelmis olabilir. Bahsettigim arkadasımın nisanlısı bir playstation manyagıydı mesela. Bu kadın da her cıkan oyunu alan bi tipti. Arkadasımsa boyle seylerden nefret ederdi. Bu bile belki adamda 'nisanlımla paylasamadıgım bir zevki arkadasımla tadıyorum' algısı yaratmıs olabilir. Ki esiniz kadına gercekten hayran. Benim ornegimdeki kadın cirkin, sevimsiz bir tipti, arkadasımsa modellik yapacak duzeyde guzeldi. Adam cirkin olanı fakat ortak ilgi alanları daha fazla olana yoneldi. Bu acıdan boyum kısa, o daha guzel gibi fiziksel kuruntulara girmeyin. Esinize bu konudan dem vurmayın, kadını gozunuzde buyuttukce bu durum esinize de yansır. Yasak elmanın cekiciligini bilirsiniz. Evli ve bebekli bir hanım arkadas da cogu erkek icin yasaklar kategorisindedir. Ulasılamayacak hayaller daima insana heyecan verir. Bu durumu normallestirin, konusunu acmayın, esinize guveninizi vurhulayın. Esegin aklına karpuz kabugu dusurmeyin. Ve kadının esinizle paylastıgı seyleri gozlemleyin, aralarına katılın. Esinizle ortak ilgi alanları yaratın. Benim tavsiyem bu yonde. Umarım yardımcı olabilmisimdir

Koalina ben seni çok samimi ve içten buluyorum yorumlarına baktığımda.Çok çok sabırlı ve alçak gönüllüsün.İnan ben senin yerinde olsam gerçekten böyle sakin kalamazdım.Eşin affedersin ama çok şapşalca davranıyor ve yanlış tavırlar içerisinde bana göre.Dilerim ki kalbin kırılmasın böyle saçma bir konu yüzünden ya da aranız bozulmasın.

Benim de 17 yıllıka arkadaşım var erkek, eşimden daha çok biliyor hayatımı. Severim de kendisini ama eşimin yanında onu övmem, her işine atlamam ne bileyim bir zaafım yoktur.
Ben hiç hoşlanmadım bu durumdan ama kızın herhangi bir falsosu olmadığına emin olduğum için önemsemedim. Gerçekten iyi niyetli. De bana "kısasın, yarım doğmuşsun" gibi espriler(!) yaparken kıza "o uzun ya ne giyse oluyor" gibi yorumları var. Ne hissettirdiğinin farkında değil ama ben cımbızla seçiyorum ve kaydediyorum her şeyi.
aslinda bilincaltinda bu kiza hayran esiniz. valla yerinizde olsam o kizla cok gorusmez asama asama cikarirdim hayatimdan
hicbiraey ve hic kimse cekirdek aileden daha onemli degil. he bu arada kizin sucu yok diyorsun da. dugun gunu fermuarini bir baska erkege kapattiran kiz asiri rahatyir bence. dikkat.

siz iyi dahi sabretmişsiniz.eşim beni dibe vurmaya çalışırken o kızı övecek imkanmı var.
Bunları yapan eşime tek bir soru sorardım.Ben mi değerliyim,o arkadaşın mı

Açıkcası ben bir erkekle,bayanın bu kadar samimi arkadaşlığına karşıyım.
Ben sınırımı biliyorsam bir zahmet kocamda bilsin.

Ben de çok sinirlenirdim.ne o öyle abartılı bir arkadaslik. Canim uzme kendini oluruna birak.aralarinda bir şey olsaydi gözleri goruyordu evlenirlerdi tabi..gercek dostluk olabilir ama dediğim gibi abartili. Bir ders vermen gerek esine ..ben bu konularda cok kiskancim cok sey derim ama yanlis ta yonlenmeni istemem....

çok sinirlendim şuan ya. tüm yorumları okumadım ama nedir yani bu yaptığı. insan başkalarını eşiyle kıskandırmalı, ama seni başkasıyla kıskandırıyor. ayrıca evli barklı adamın böyle samimi arkadaşlıklarının olması yanlış bence.

artık tepkini göstermelisin bence yine iyi davranmışsın. bidaha onu övüp seni yerdiğinde sor o mu değerli ben miyim diye.

ayrıca o kızda da suç var abi. o kız evli barklı değilmi? niye whatsaptan falan bi erkek arkadaşla bu derece muhabbet ediyor? onun kocası nasıl kocaymış da kızmıyor müdahele etmiyor?

kesinlikle rahatsızlığını dile getir ve bunun böyle sürmeyeceğini bilsin

karşı cinsten hiç bir arkadaş eşin önüne geçemez burda biraz geçmiş yerınde olsam asla bu kızla görüşmesini istemezdim ama eşinin tepkisini bilmiyorum dahada kötü olabilir kızı savunmaya falan kalkışırsa yada kıskançlıkla suçlarsa senı dahada kırıcı bı durum olabılır

Hiiiiicccc takmaa onu umursamadiginda delirir. Hele o kizin konusu acildiginda televizyonun sesini az daha ac.

Kadının tavırları gayet normal aslında, anormal olan eşimin bana yansıttığı tavır.
Aile bireylerine ben de sertimdir ancak eşim tam tersi etrafındaki herkese serttir. Ne düşünüyorsa onu anında söyler, bir kadına "şişmanlamışsın, bu ne hal" der rahat bir şekilde, iş yerindeki kadınlara da aynı şekilde davranır mesela. Ben sadece buna özel bir tavır sezdim ve hoş bulmadım.

Fotoğraf konusunda ise, ben fotoğrafçı değilim, bu işi bilen kendisi iken benden ışık, poz, duruş beklemesi komik ve yapamadığımız için sinirlenmesi daha da komik. Aynı şekilde düğün fotoğraflarımızı da biz kendi kendimize çektik ve daraldı, sıkıldı, sinirlendi. Oysa ki o kızın fotoğraflarını sabah çıktı, evden çıkışından başlayıp kuaför de dahil, gece eğlencesi de dahil 12 saat boyunca çekti. Bu durumda bana 3 saat katlanamaması da ayrı bir çentik oldu kafamda.
Altın olayını benim bildiğimi farketmedi o yüzden söylemedim o gün. Ben sadece sesini duyunca anladım ve söylemesini bekledim. Ertesi gün de söylemeyince sordum "beraber karar verilmesi gereken bir durum değil miydi?" diye. Ben senden saklamadım ki zaten bunu takacaktık ve boş gidemezdim dedi. Onda zaten bir boş gitmeme adeti var, oturmaya da gitsek ev hediyesi alır götürür bu sebeple "boş gidemezdim" demesini anormal bulmadım ama bana hiç söylememesini yadırgadım.

Teşekkür ediyorum ayrıca yorumun için:)
Huylanmakta rahatsiz olmakta haklisin elbette,
Fakat hoslaniyor olsa neden o kadini el ele gozgoze esiyle verdigi pozlari cekmekten keyif alsin? Hem de evlendigi gun...

O kadina herhangi bir sanatciya veya biliminsanina hayranlik duyar gibi bir ilgisi olabilir belki ama bunu cinsiyetten bagimsiz dusunmeye calis,
Erkek olsa belki rakip gorur hatta mukemmel olmadigni anlatirdi ancak rekabet soz konusu olmadigindan rahatlikla ovebiliyordur, tek bu farkta cinsiyeti dusun bence,
Ustelik senden saklamasi gerekecek bir duyguya sahip olsa bu kadar rahat konusmazdi diye dusunuyorum.

Poz ve isik konusunda da alinma ama biraz pratikle alakali (hem fotografci hem de model icin) bazi insanlar hem daha merakli hem de daha yatkin oluyorlar,
ayrica siz kurguyu bilmeden kadraja gore tahmin edemezsiniz ki poza isiga mudahale edebilesiniz,
Dolayisiyla esin sizden ve kendisinden beklentisinin karsiligi alamayinca gerilmis ve aileden oldugnuz icin daha rahat ve sert tepki vermis olabilir,
Ancak cok haklisin yaptigi yanlis, cekim istedigi gibi gitmiyorsa ya sizi iyi yonlendirecekti ya da sonlandirip gununuzu mahvetmeden kahve icmeye vs giderek planini degistirecekti, bagirmaya kizmaya hakki yok sonucta.

O kadinla cekim sansa iyi gitmis olabilir hem de o mutlu gunde sorumlulugu bilerek aldigindan oturu sorun cikarmamaya ozen gostermis sabrini zorlamis olabilir cunku o artik bir is.

Cemil İpekçi ''Ben kadın olsam evime çirkin kadın sokmazdım ''demişti bir röportajında .Güzel kadınlardan değil de çirkinlerden daha çok korkun .

Bu konuyu açıp açmamakta çok kararsız kaldım. Normalde aklıma gelen her şeyi çotank diye yazarım ama bu konuyu tam anlatamayacağımı düşünüyorum...yine de kolları sıvıyorum.
Baştan söyleyeyim; kız-erkek samimiyetine öyle çok anormal bakan biri değilim. ELbette enseye şaplak durumu olmayacak ama arkadaş olunabilir.
Eşimin ortaokul-lise döneminden samimi bir grubu var.2 kız 2 erkek. Tanıştım da hepsi çok iyi insanlar gibi görünüyordu.
Ancak ben içlerinden birine eşimin yaklaşımını pek beğenmiyorum. Çok sevdiğini biliyorum, iyi niyetli de bir kız ama her bahsi geçtiğinde eşimin sürekli övmesi normal gelmiyor bana.
"Çok iyi kızdır, kocası hiç yakışmıyor, evlenemeyeceğini düşündü bununla evlendi ama kim istemezdi ki, şöyle iyi niyetli, böyle aktif, şöyle uzun, böyle çatlak". Nikah günüm de pek hoş geçmedi. Gündüz fotoğraf çekimini yaptık, nikaha gittik, çıkışta da kalan çekimleri tamamlarız öyle eğlenceye gideriz diye düşündük. Fotoğraf makinesi unutulmuş meğer, biz de çekim yapılması gerekirken arkadaşları ile oturup çay içtik. gelinlikle.Annemler sürekli beni arayıp huzursuz etti, biz geldik siz nerede kaldınız vs diyerek. Her neyse sonradan çıktık oradan mekana gittik. Ben bize ayrı masa olacak zannederken bi baktım yok. Anneler babalar bizi kendi masalarına beklerken biz bu arkadaşları ile olan ufak masaya oturduk. Bu yüzden ben azar işitip durdum neden oradasınız diye...Başka şehirden akrabalarım da gelmişti ve nikah tebriği dışında ilgilenemedim. Masa masa gezelim dememe rağmen ayıp olur diye kalkmadı. Zaten arkadaşlarınlaydık neden ayıp olsun dedim ama sallamadı. Annemler beni gerdikçe ben de eşimi gerdim.
Gel zaman git zaman arada bir kere kız bizi evine davet etti, gittik oturduk vs. Ondan kısa bir süre sonra doğum yaptı. Doğuma ben gidemedim, sabah saatleri olduğu için ve o gün görümcem geleceği için.Önceden söz vermiştim ayıp olmasın diye iptal etmedim. Eşim de doğum fotoğraflarını çekeceğini söylemiş ve bana hiç söylemeden bir altın alarak gitti. Burada da sinirlendim çünkü benim bildiğim altının acelesi yok, çift olaak gidince takılır. Zaten ne takacağımızı çok önceden konuşmuş, belirlemiş, ayırmıştık. Mesele neden taktın değil de, bak ben gidiyorum, altını da alıyorum diyebilirdi. Ben de eşimden numarayı istedim ve arayacağımı, tebik edeceğimi söyledim "şimdi arama daha narkozun etkisinde" falan dedi. öylece unutuldu gitti, aramadım daha.
Eşim nişanının ve düğününün de bütün fotoğraflarını çekmişti. Hatta gelinliğinin fermuarı kapanmamış da eşim kapatmış kuaförde...Gayet mutlu, eğlenerek, işten izin alarak gitti çekimlere...Her neyse bir gün görümcemle benim eşime işimiz düştü ve bir kaç fotoğraf çekmesi gerekti. Görümcemlere gittik ama ben gittiğime gideceğime pişman oldum. Eşim sürekli görümcemle beni azarlama derdinde, ne oturuyosunuz, ne bakıyosunuz, şunu şuraya koyun, bunu buraya getirin...Benim sinirlerim tepeme çıktı, 1-2 uyardım ama yine devam etti aynı şeylere. "Sen elalemin kızının tonlarca fotoğrafını çekerken de bu kadar sinirli miydin, yoksa sinirin ablana ve karına mı sadece?" dedim. Görümcem de sordu, kim o nedir diye. Ben de bir arkadaşı vardı ya, sürekli çağırılmamasına rağmen eşim ortaya atlıyor fotoğrafları çekerim diye, gayet memnun ona karşı ama bize gelince sinirli dedim. Ben o kızdan pek hoşlanmamıştım dedi o da. Eşim de "aaa siz ikiniz de kıskanmışsınız kızı" diye bir yorumda bulundu. Ben yine sinirlendim.
Bundan bir kaç gün önce de bana whatsapptan birinin yazdığını gösterirken o kızla konuştuğunu gördüm. Son mesajı dikkatimi çekti...Normalde açıp okumam mesajları zaten sürekli konuşurlar hani ekstrem bir durum değil. Karıştırmam telefonunu ama hep ortadadır yani. Neyse o gidince baktım ki bir gün sizi çağıracağız bize, sen bize haber ver ne zaman geleceksen, hatta beni değil Koalina'yı ara, bir de ben doğurdum de falan yazmış. Kız da gülmüş vs. Şaşırdım yani, sormadım da. Bir kaç gün sonra baktığımda bütün konuşmayı silmişti. Bir kenara not ettim, ciddiye almadım.
Geçen gün de yanımda otururken "çok uykum geldi, öldüm bittim" diye yakınıyordu. Ben de harıl harıl ertesi güne etkinlik hazırlamakla, kesip yapıştırmakla meşgulüm. İstiyorsan yat dedim, gitti bilgisayarı açtı. Bu kızın videolarına falan baktı, komik anlarda beni çağırdı bak izle şunu diye, baktım yine sallamadım, hmm süpermiş diyip işime koyuldum. İşim bitince yattım, bu da telefonla oynuyor, ben de zaten düzgün uyuyamayacan briiyim, telefonun ışığı battı bana, "hani uykun vardı" dedim, "kaçtı uykum" dedi. Belki de ilgini çeken şeyler izlediğin içindir diyerek zaten bildiği şeyleri tekrar ettim.

Sonuç olarak bana sormadan, aile olmanın yapısını anlamadan kafsına göre insanları çağırıp, altın takıp, beni çekiştirmesini hoş bulmadığımı söyledim. Beni yererken o kızı övmesini, onun işini yaparken sevinçten deliye dönüp bizimkini yaparken sinir küpü olmasını da sevmediğimi bilmem kaçıncı kere belirttim. Hayatında başka samimi kız olmasa diyeceğim ki kıskancım ama gayet samimi olduğu başkaları da var ama onlara böyle yaklaşmıyor.

Haliyle uzun zamandır olanları biriktirdim ve artık ben sallamam o arkadaşını dedim.Kızın da suçu yok senin garip tavrın yüzünden, diğerlerine davrandığın gibi davransaydın en iyi arkadaşım bile olabilirdi dedim. Sen gidiyorsan tek gidersin dedim.

Bilemedim ben mi sorunluyum? Bunların batması çok mu anormal?

Sen sorunlu falan değilsin de, neden bunları yapmasına izin verdin? Misal, düğün günü arkadaşlarıyla çay içmek (zamanı mı diye düşünür insan), onca akraban gelmişken onların masasında oturman, ya da en sinir olduğum eşinin altın alıp gitmesi. Ay millet doğum yapıyor çoğunun kocası bile o gün yanına gitmiyor. Eşin çok gereksiz davranıyor bence. Arkadaşlarıysa arkadaşlarıymış, bekarken samimilermiş ama artık herşey çok farklı. Özellikle dedin ya, gelinliğini kuaförde eşim kapatmış, ben bunu bilsem bir daha görüşmem bile, sinir olurum. Yani başka kimse kalmamışta senin eşine mi düşüyor bunlar? Lütfen aç gözlerini. Ortada birşey var demiyorum, mutlaka her ikiside iyi niyetlidir ancak karşı taraftaki evli bir kadın, senin eşin evli bir erkek. Bence arada resmiyet olması lazım.

Şekil a da goruldugu gibi bi kadın evleniyor bile olsa düğününde hatta dogumunda bi erkek ondan hoslanıyorsa bu gercek değişmiyor...erkekler için kafaya koydular mı hicbir engel engel değil aslında...

bana da aşırı samimi geldi
sakin duruyorsunuz bravo valla ben olsam en başından
o kadını da eşimi de ağır bir dille uyarırdım
kankalık bir yere kadar evli barklı adam gece vakti kadının videosunu neden izliyormuş
dengesizlik yaptığı umarım herşey yoluna girer

Bu olayda kız normal davranıyor demiş herkes ama bence değil...bana evli bi adam bu kadaryakın davransa bunu elimi vicdanıma koyarak soyluyorum adamıb eşini düşünerek mesafemi koyarım...bunu yaptım da kendi hayatımda...goz gore gore adamın ilgisinden ego şişirmek afedersiniz ama o..luğa giriyor...

Eşin zaten yanlış ve sende de hata var bu kadını en bastan uzak tutmadıgın için cunku sen modern davranmıssın anlıyorum iyi yureklisin ama herkes boyle değil malesef....sen kocandan ayrılsan ben bu kadının kocasından bosanıp seninkiyle evlenecegine eminim...ama oyle bişi olsa kocan gorecek melek dediğinin aslında seytan oldugunu ve esas meleğin sen oldugunu....

Cok benzerini bizzat yasadıgım için sinirlendim kusura bakmayın...bendekinde kadın cirkindi tek fark bu

Ben anlayamadım bu kadın evli arkadaşım ve kocan onun düğününde bulunmuş ayrıca çocuğu var. Zaten fotoğraf çekimi olamamış sizin makine unutulduğu için o yüzden arkadaşlarıyla çay içmişsiniz. Ayrıca neden gelinliğini o kapatıyor onu da anlamadım kuaförde ne işi var resim çekmeye gittiyse kız zaten kuaförün odasında giyinir yanında da akrabaları olur onlar halleder gelinlik giyme işini yani diyelim ki öyle eşiniz art niyetli olsa neden size anlatsın bunu? kendi arkadaşı olduğu için siz de gidemediğiniz için gidip altın takmış olabilir artık eşi de eşinizi tanıyor onun da kıskanması lazım değil mi yani bu kadar yakınlık var bir şey olacağını sanmam ki bir de o kadınla kıyaslamanız yanlış yok onu seve seve çekiyordun bize kızıyorsun diye alınman çok ilginç. Böyle kıyaslamalar yapmayın her erkek bazen söylenebilir. Özel resimlerini çekmedi ya düğün resimlerini çekti. Trip atmanız çok yersiz bir daha ne zaman gidecekse siz de beraber gidersiniz yani eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin.

Evli bir erkegin zaten bi bayanla samimi olmasi bana cok sacma gelir.bence bunun modernlikle ilgisi yok.cok taviz vermissin.ama su durumda bence yapacak pek bisey yok gibi esin seni tinlamamaya alismis

Ben olsam kocami yirtarim heralde.. bu ne ya. Elin karisini gelip sana ovecek ve senin fiziksel ozelligin yani boyunla akli sira dalga gececek.. yillarca cikmaz insanin icinden.
ayrica siz evleniyorsunuz, aile oluyorsunuz.. sanki bekar hayati gibi dugunde de arkadaslarla oturulmus.
gelinligin fermuarini kapamak ne ya.. manyaklik.. hayir bunu size ne curretle soyluyor..
ya esinuz sizi kiskandirmayq calisiyor ya da icten ice duygusal bir seyler yasiyor..

Back