• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin küçükte olsa yalanları canımı çok sıkıyor

hangi baskı acaba benim derdim ne diş fırçamalası ne de oruç tutup tutmadığı.
derdim bana yalan söylemeye devam ediyor mu etmiyor mu.
yoksa banane ister fırçalasın isterse fırçalamasın.

eşinizin yalan söylemedeki amacı işini halletmek. bunun için bizlerde bazen yalan söylemek zorunda kalabiliyoruz. bana çok abartı gelmedi bilemiyorum. belki de an itibariyle kafam pek yerinde değildir:1: okuduğumda çok abes bir yalan olayı gelmedi bana.

siz baskı yapmadığınızı söyleyeceksiniz biliyorum ama belki de eşiniz oruç tutmadığı için karşınızda mahcup oluyor ve oruç tuttuğunu söylüyor. muhakkak bilinç altında birşey onu yalan söylemeye itiyor, belki de çocukluğunda ailesi hatalı davrandı.

yani diyeceğim o ki, eşinizin yalan söylemesinde sorumlu insanlar vardır muhakkak. hiçbir davranış nedensiz değildir.

Yalan soylemek aliskanlik oluyor. Benim babamda boyle ufak tefek yalanlar soylerdi insanlara eskiden. Simdi mi? Hayati palavra.. Gercekten resmen artik insanlara uzun uzun yalan olaylar anlatiyor.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Okuyunca aklıma jim carrey nin yalancı yalancı filmi geldi.
Eşinizin psikolojik tedaviye ihtiyacı var bana kalırsa. Siz yalan söylemesin diye dikkat eder olmuşsunuz ne yaptığına. Ama nereye kadar?
Oruç tutmadığını söyleyebilir rahatlıkla. Sizin üzülmeniz gibi bir sorun olmadığını bilebilir ama bunu farkında olmadan yapıyor artık.

Kesinlikle psikolojik destek şart. Oturup bununla ilgili yazılar okuyun birlikte.

Yalanı alışkanlık haline getiren biri,yalanlarının her birine kendince haklı(!)sebepler bulabilir.
Baskı altındadır bu nedenle yalan söylemiştir,ortam gerilmesin diyedir,durumu idare etmek istemiştir,düşünmeden söyleyivermiştir......vb.
Tüm bu kendini haklı çıkarma çabaları söylediklerinin yalan olduğu ve onunda yalancı olduğu gerçeğini değiştirir mi?Hayır.
Yalancıya güvenilir mi?Hayır.
Allah yardımcnız olsun.

yalan söylemeye alışmış canım, hiç kendini üzüp de düzeltmeye çalışma, çünkü değişmez artık...can çıkmadan huy çıkmazmış....resmen yalan söylemeyi huy haline getirmiş, günlük konuşma tarzı edinmiş yalanı.....
bu kadarıyla kalsa neyse de, yalan yalanı doğurur, ve ilerde daha büyük yalanlar söyler....
allah sabır versin, yalancı bir insanla ömür geçmez...

Çocuk gibi yalan söylüyormuş, hayret.
Yalanını yüzüne vurunca ne yapıyor? Sinir mi yapıyor?
Gerçi bu tür insanlar gamsızdır genelde, piskolojik bi durum yoksa..

Canım eşin alışmış artık yalan söylemeye...
Ne yapsan vazgeçiremezsin
Yalan söylemek de bir hastalık biliyorsun değil mi :ssz:
Ya tedavi olcak yada katlanacaksın :53:

merhaba,
eşim sürekli herkesi geçiştirip, anlık yalanlar söylüyor.
bunu bana da yapıyor.
nişanlıyken farkına varmıştım ama çok üstünde durmamıştım. şimdi aynı şekilde devam ediyor.
söylediği yalanlar çok büyük değil ama yine de benim hiç hoşuma gitmiyor.
dün nüfus müdürlüğüne gittik adres değişikliği için. eşim bu arada devlet hastanesinde çalışıyor. alakalı alakasız kişiler, akrabaları sürekli rahatsız eder işinin görülmesi için. bu fırsatı da sağolsun eşim kendisi veriyor insanlara.
nüfus müdürlüğüne gittik 7. sırada biz vardık, daha açılmamıştı. bir telefon geldi eşime köylüsünün biri hastaneye götürecekmiş annesini babasını rapor almak için, başkasının arabasını almış arabanın sahibiyle birlikte gidecekmiş hastaneye. eşimde hastanenin idari bölümünden izin almamış nüfus müdürlüğüne gitmek için. arkadaşlarına söylemiş beni idare edin diye. neyse hastaneye gidecek adam aradı eşimi eşim adamın arabayla gideceğini duyunca benim işim var nüfus müdürlüğünde ama ilk sırada ben varım (1. yalan) ilk sıradaki kadın duydu bunu güldü alaylı bi şekilde bende mahcup oldum. nüfus müdürlüğü 8:30 da açılıyor, 2 dk geç açıldığı için eşim ortalığı birbirine kattı. bu arada hastaneye gidecek kişide arıyor sürekli hadi gidiyoruz biz beklemiyoruz diye eşim onlarla gitmek için binbir yalan söyledi işim bitti, çıktım, asansördeyim, iniyorum vs vs (adamlarda nüfus müd.nün önüne gelmişler)
evrağımız eksik diye işimizi halletmedi görevlli, sonra orayı geç açıldığı için biribirine katan eşim yüzsüz yüzsüz gitti şefin yanına ben 1 saat içinde getircem evrağı dedi ama bir yalakalıklar anlatamam. (getirmesi imkansız, işe yetişmesi gerekiyor ve adamlar eşimi bekliyor aşağıda) neyse şef 3 e kadar getirmezsen iptal edicem dedi sonra şefe dedi ki 5 e kadar getircem şef kabul etti. çıktık bende işe dönücektim durağa yakın bir yerde bırakırlar seni sende gel benimle dedi, ne kadar olmaz dediysemde zorla bindim arabaya. arabanıın içinde bu sefer iş arkadaşları arıyor, doktor arıyor nerde kaldın diye, eşim yukardayım malzeme indiriyorum demesinmi :53: adamlar şaşkınlıkla birbirlerine baktılar. çünkü aynı yalanları onlara da söyledi geçiştirdi. ben mahcup haldeyim utandım yerin dibine girdim. indim arabadan sonra sms attım söylediğin yalanlardan dolayı ben utandım neden yalan söylüyosun dedim. cevabı işim görülsün oldu. kimseye minnet etmem öyledir yapım ne olursa olsun profilimin sarsılmasını istemem. ama eşim beni çok sinir ediyor.
gelelim ikinci konuya. ramazanın 3. günü. eşim nişanlıyken oruç tuttuğu sayılıdır ailesi de pek tutmaz. beni ilgilendirmiyor buraya kadar tabi ki. ben oruç tuttuğum için eşimde tuttu ilk 3 gün. (asla ısrar etmedim tutması için) ben 3.günü annemde kaldım işim çok uzak evime. eşimde annesinde kaldı, sahurda aradım açmadılar. üzüldüm sahursuz kalacak diye. sabah oldu aradı eşim sahura kalkmadğını söyledi. bende aradım ama açmadın telini dedim. eşim niyet etmedim daha dedi. bende etmediysen tutma dedim. yok tutucam dedi. aksam oldu eşim evimizden geldi birliktte eve yürüyoruz ama öyle oruçlu havası yok ben dedimki sen sanki dişlerini yeni fırçalamış gibisin. yok dedi nerdeyden uydurdun. eve girdim ellerimi yıkarken baktım eşimin diş fırçası ıslaktı, hani diycem kurumamış olabilir 2 günde ama benimki kuru onunki ıslak. sesimi çıkarmadım. sofrayı hazırlıyorum eşimin umrunda değil hiç acıkmış hali yok. neyse böyle geçti sahura kalktık yedik ben dişlerimi fırçaladım su içtim. eşime dedim dişlerini fırlamıycakmısın kalk su iç ben fırçaladım dedi. gittim baktım fırçası kuru :( yine bana yalan söylemiş. doldum artık ertesi gün dedim sen bana yalan söyleyip duruyosun. savunması sahursuz kaldığı gece işten gelmiş orucluyken fırçalamış dişlerini sözde. sahurda fırçaladım dediğinde de ben üstüne çok gitmişim o yüzden yalan söylemiş çok uykusu varmış üşenmiş. ben eşime hiç bişey demem tut veya tutma diye. kendisi tutuyorum diyor ama ben hafta sonu haricinde oruç tuttuğuna inanmıyorum. asıl sorun bana yalan söylemesi. ailemde böyle ufak yalanlarına şahit oldu. onların gözünde eşim yalancı çok zoruma gidiyor bu. benim gözümde de öyle. çok üzülüyorum bunun için. konuştum bunu onunla, bir daha söylemiycem dedi ama inanmıyorum. hep böyle yalanları oluyor evliliğimizin ilk aylarında yemek hazırlardım yemezdi tokum derdi, annende mi yedin dediğimde yalanlardı, sonradan öğrenirdimki annesinde yemiş :( sizce ne yapmalıyım nasıl baş edebilirim? çok uzun oldu kusura bakmayın.

canım bu konuyu kafaya taktığın için radar gibi adamı takip ediyosun muhtemelen o da bunalıyo anladığım kadarıyla..
tabi bu yalanı için mazeret değil..ama sen sürekli yalanını ortaya çıkarırsan pişkinliğe vurur ve işin zorlaşır..
bence tüm yalanlarını odağa alma şimdilik..
yani aşama katetmesi için sadece daha ciddi olanlarına yoğunlaş mesela araba olayı gibi..
eşine de: hayatım ben senin kötü niyetli olmadığını biliyorum ama insanlar yanlış anlar itibarımız zedelenir vs. de..yani kendin için değil de sanki onu düşünüyomuş gibi yaklaşırsan meseleye daha etkili olur..
Allah kolaylıklar versin...

ayy inanılmaz gıcık bir durum bence habire acaba yalan mı söylüyor diye düşünür insan yaa acaba bi terapistten destek almaya ikna etsen :47:

canım bu konuyu kafaya taktığın için radar gibi adamı takip ediyosun muhtemelen o da bunalıyo anladığım kadarıyla..
tabi bu yalanı için mazeret değil..ama sen sürekli yalanını ortaya çıkarırsan pişkinliğe vurur ve işin zorlaşır..
bence tüm yalanlarını odağa alma şimdilik..
yani aşama katetmesi için sadece daha ciddi olanlarına yoğunlaş mesela araba olayı gibi..
eşine de: hayatım ben senin kötü niyetli olmadığını biliyorum ama insanlar yanlış anlar itibarımız zedelenir vs. de..yani kendin için değil de sanki onu düşünüyomuş gibi yaklaşırsan meseleye daha etkili olur..
Allah kolaylıklar versin...

dün abisiyle konuştum bu konuştum bu konuyu o da şaşırdı.
senin yanında bunları yapması hoş değil dedi.
sizin dediğiniz gibi yapalım dedi birlikte bu huyunu terkettirelim dedi.
bakalım işe yarayacak mı

Tavsiyem yok tasiyeye ihtiyacım var kaynım çok yalancı herşeyi yalan resmen çocuğun bir fikir edinirsem kaynanma söyliycem yapsın

Oruç tutuyorum dedi kesinlikle kendi istedi ogün dışarı çıktım geldim baktım pilavı yemiş yemedim dedi kızdım niye yalan söylüyorsun diye okundu sandım yok karnım ağrıdı dayanamadım 50 tane yalan söyledi dolabından yenmiş simit ve boş tabak çıktı ben aramıyorum temizlik yaparken buluyorum. Makyaj yapıyor fondöten pudra göz kalemi sürüyor sürmedim diyor saçını boyuyor oksijen suyu sürdüm diyor beni salak yerine koyuyor bıktım nefret ederim yalancı insandan

dün abisiyle konuştum bu konuştum bu konuyu o da şaşırdı.
senin yanında bunları yapması hoş değil dedi.
sizin dediğiniz gibi yapalım dedi birlikte bu huyunu terkettirelim dedi.
bakalım işe yarayacak mı

ne güzel..
çok sevindim kaynından destek görmene..
İnşallah atlatırsınız canım..

kendine göre yalan söylediği için haklı sebepleri var. işimi hallettim, söylemek zorunda kaldım gibi gibi....

onun ağzının üzerine bir tane yapıştırıcksın o zaman görür haklı sebebleri töbe töbe

Hallederiz Kadir geldi aklıma :KK70: bu anlattıkça atma ziyaaaa de arkadan

Back