eşimin küçükte olsa yalanları canımı çok sıkıyor

çocuğunuz var mı ya da ileride nasıl çocuk yetiştireceksiniz. sürekli babasının yalanını yakalarsa ?

bende orucum ama dişlerimi fırçalıyorum, orucu bozmaz diye biliyorum. biri arkamdan dişlerini fırçaladın fırçalamadın diye bakarsa rahatsız olurum. tamam konu bu değil ama dediğiniz gibi adamın üzerine çok baskı yapmışlar. katılıyorum yani...

aynen bahsettiğiniz gibi aynı yapıda eşim.
ben güvenmediğimde güvenmediğim için ben suçlu oluyorum. öyle bir üste çıkıyor ki.
ben böyle devam edemem taammülüm yok.

ve inanılmaz savunma mekanizmaları var dediğin gibi. o da öyleydi. bazı durumlarda asla kabul etmiyordu.o kredi kartı olayında da o dönem sıkıştığım ondan kullandım dedi. oysa aynı dönem bana da arkadaşımdan borç almıştım demişti. sürekli yalan yalanı doğuruyor. ben artık karşımda gördüğüm adamın herşeyinden ama herşeyinden şüphe eder duruma gelmiştim. şimdi hatırladıkça bile aynı travmayı yaşıyorum..

ne diyeceğimi bilemiyorum sana çünkü evlisin..inşallah hakkında hayırlısı olur..

Çoğumuz arada anı kurtarmak için yalan söyleyebiliyoruz ama sizin eşiniz sanırım bunu süreklilik haline getirmiş.
Hiç hoş bir durum değil, hadi yapıyorsun bari çaktırma
Oturup konuş, ne olursa olsun bana yalan söyleme diye ve kendisine çeki düzen vermesini iste

hangi baskı acaba benim derdim ne diş fırçamalası ne de oruç tutup tutmadığı.
derdim bana yalan söylemeye devam ediyor mu etmiyor mu.
yoksa banane ister fırçalasın isterse fırçalamasın.

evet hemen savunmaya geçiyor. ben haklıyken, haksız duruma sokmaya çalışıyor.
bilmiyorum ne yapıcağımı :2:

konuştum ama sanki bu durum değişmeyecek gibi hissediyorum

Çok üzücü bir durum çok fazla böyle insan var ama evli olduğun kişi böyle olduğunda büyük sıkıntı tabi, Allah yardımcınız olsun.

alışkanlık sanırım.
ben de para konusunda yalan söylüyorum bazen eşime.
küçükken annemler her şeyin kuruş kuruş hesabını yapar her şeye pahalı derlerdi (mesela 1 defter aldım kırtasiyeden 5 lira değil 4 lira derdim anneme çünkü hep çok pahalıymış diye tepki veriyordu)
bu zamanlardan kalan alışkanlıkla eşime de aldığım şey 39 tl ise 35 diyodum mesela.
sonra dedim ne gerek var, neden endişe ediyorum ki.
sürekli sorgulandığı zaman insan yalan söyleme ihtiyacı duyuyor.
ama eşinizinki fazla abartı.

normal bir insan günde ortalama 20 defa yalan söylüyormuş bi araştırmaya göre.

keşke ben sorguluyorum diye yalan söylese, bende derim ki ben çok bunaltıyorum o yüzden böyle... ama o da yok.
ne yapıcam ben :2: gerekli gereksiz yerlerde de söylüyor bunu.

Allah kolaylık versin ne diyeyim aklıma hiç bir çözüm yolu gelmiyor. Al karşına konuş dicem ama aynı tas aynı hamam olacak bi değişiklik görünmeyecek gibi:44:

Diğer yalanlarına bir şey diyemem de, eşiniz bu konuda dört dörtlük davranmış. Tam olması gerektiği gibi. Mükemmel bir hareket. Gerçekten çok beğendim olgun ve idare eden sizi de zora sokmayan durumunu bu konudaki. Olayın içindeki 3 kişiyi de en az zarara ve endişeye uğratacak şekilde davranmış, karısına da saygı beklemiş.

Son düzenleme:
Eşinde yalan hastalığı var gibi gözüküyor. Hepimiz zaman zaman söylerim ama eşiniz çok önemsiz şeyler için ve sürekli söylüyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dayanamadım bir şey daha söyleyeceğim. Ama önce eşinizin muhtemelen durum kurtarmayı alışkanlık haline getirdiğini ve bu yüzden sürekli yalan söylediğini kabul ediyorum.
Ancak bazı verdiğiniz örneklerden şu açıkça belli oluyor, onu korkutmuşsunuz. Yani diş fırçası kontrol etmek falan, gerçekten oruç tutmasını umursamasanız yapılacak şey değil. Sonuçta aldatmasından şüphelenmiyorsunuz, oruç tutmadığını düşünüyorsunuz orada.

Ailenize söylediği başhekim yalanı da o kadar tipik ve bence olması gereken ki anlatamam. Ailenize unuttum dese umursamadığını düşünürler belki, unuttum dememek için üzülmesinler diye başhekim yoktu demesinin ne sakıncası var?

Yalakalık yapması, köylülerle olan diğer konu evet hoş değil.

Açık arayan bulur diye düşünüyorum. Şimdi ben bir aramaya başlasam herkesin yalanlarını bulurum. Böyle yalanlar o kadar masum geliyor ki bana. Bir insanın bu kadar aradığınız halde bulabildiğiniz en büyük açıkları bunlarsa, eşinizi tebrik ediyorum. Gerçekten düzgün bir insanmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…