Baskıcı bir ailede büyüdüyse günü, durumu kurtarmak için yalan söylemeye alışmış.
Ayrıca aynı baskıyı sizde de gördüm. Yok diş fırçası ıslak yok kuru...
Oruç tutup tutmadığını anlamaya çalışmalar...
Adamı rahat bırakırsanız , çekindiği korktuğu bir durum olmayacağından yalan söyleme ihtiyacında duymayacaktır.
çocuğunuz var mı ya da ileride nasıl çocuk yetiştireceksiniz. sürekli babasının yalanını yakalarsa ?
çocuğum yok. zaten belli başlı birşeyler yerine oturmadıkça çocuk yapmayı da düşünmüyorum.
aynen bahsettiğiniz gibi aynı yapıda eşim.
ben güvenmediğimde güvenmediğim için ben suçlu oluyorum. öyle bir üste çıkıyor ki.
ben böyle devam edemem taammülüm yok.
bende orucum ama dişlerimi fırçalıyorum, orucu bozmaz diye biliyorum. biri arkamdan dişlerini fırçaladın fırçalamadın diye bakarsa rahatsız olurum. tamam konu bu değil ama dediğiniz gibi adamın üzerine çok baskı yapmışlar. katılıyorum yani...
ve inanılmaz savunma mekanizmaları var dediğin gibi. o da öyleydi. bazı durumlarda asla kabul etmiyordu.o kredi kartı olayında da o dönem sıkıştığım ondan kullandım dedi. oysa aynı dönem bana da arkadaşımdan borç almıştım demişti. sürekli yalan yalanı doğuruyor. ben artık karşımda gördüğüm adamın herşeyinden ama herşeyinden şüphe eder duruma gelmiştim. şimdi hatırladıkça bile aynı travmayı yaşıyorum..
ne diyeceğimi bilemiyorum sana çünkü evlisin..inşallah hakkında hayırlısı olur..
Çoğumuz arada anı kurtarmak için yalan söyleyebiliyoruz ama sizin eşiniz sanırım bunu süreklilik haline getirmiş.
Hiç hoş bir durum değil, hadi yapıyorsun bari çaktırma
Oturup konuş, ne olursa olsun bana yalan söyleme diye ve kendisine çeki düzen vermesini iste
alışkanlık sanırım.
ben de para konusunda yalan söylüyorum bazen eşime.
küçükken annemler her şeyin kuruş kuruş hesabını yapar her şeye pahalı derlerdi (mesela 1 defter aldım kırtasiyeden 5 lira değil 4 lira derdim anneme çünkü hep çok pahalıymış diye tepki veriyordu)
bu zamanlardan kalan alışkanlıkla eşime de aldığım şey 39 tl ise 35 diyodum mesela.
sonra dedim ne gerek var, neden endişe ediyorum ki.
sürekli sorgulandığı zaman insan yalan söyleme ihtiyacı duyuyor.
ama eşinizinki fazla abartı.
normal bir insan günde ortalama 20 defa yalan söylüyormuş bi araştırmaya göre.
merhaba,
eşim sürekli herkesi geçiştirip, anlık yalanlar söylüyor.
bunu bana da yapıyor.
nişanlıyken farkına varmıştım ama çok üstünde durmamıştım. şimdi aynı şekilde devam ediyor.
söylediği yalanlar çok büyük değil ama yine de benim hiç hoşuma gitmiyor.
dün nüfus müdürlüğüne gittik adres değişikliği için. eşim bu arada devlet hastanesinde çalışıyor. alakalı alakasız kişiler, akrabaları sürekli rahatsız eder işinin görülmesi için. bu fırsatı da sağolsun eşim kendisi veriyor insanlara.
nüfus müdürlüğüne gittik 7. sırada biz vardık, daha açılmamıştı. bir telefon geldi eşime köylüsünün biri hastaneye götürecekmiş annesini babasını rapor almak için, başkasının arabasını almış arabanın sahibiyle birlikte gidecekmiş hastaneye. eşimde hastanenin idari bölümünden izin almamış nüfus müdürlüğüne gitmek için. arkadaşlarına söylemiş beni idare edin diye. neyse hastaneye gidecek adam aradı eşimi eşim adamın arabayla gideceğini duyunca benim işim var nüfus müdürlüğünde ama ilk sırada ben varım (1. yalan) ilk sıradaki kadın duydu bunu güldü alaylı bi şekilde bende mahcup oldum. nüfus müdürlüğü 8:30 da açılıyor, 2 dk geç açıldığı için eşim ortalığı birbirine kattı. bu arada hastaneye gidecek kişide arıyor sürekli hadi gidiyoruz biz beklemiyoruz diye eşim onlarla gitmek için binbir yalan söyledi işim bitti, çıktım, asansördeyim, iniyorum vs vs (adamlarda nüfus müd.nün önüne gelmişler)
evrağımız eksik diye işimizi halletmedi görevlli, sonra orayı geç açıldığı için biribirine katan eşim yüzsüz yüzsüz gitti şefin yanına ben 1 saat içinde getircem evrağı dedi ama bir yalakalıklar anlatamam. (getirmesi imkansız, işe yetişmesi gerekiyor ve adamlar eşimi bekliyor aşağıda) neyse şef 3 e kadar getirmezsen iptal edicem dedi sonra şefe dedi ki 5 e kadar getircem şef kabul etti. çıktık bende işe dönücektim durağa yakın bir yerde bırakırlar seni sende gel benimle dedi, ne kadar olmaz dediysemde zorla bindim arabaya. arabanıın içinde bu sefer iş arkadaşları arıyor, doktor arıyor nerde kaldın diye, eşim yukardayım malzeme indiriyorum demesinmiadamlar şaşkınlıkla birbirlerine baktılar. çünkü aynı yalanları onlara da söyledi geçiştirdi. ben mahcup haldeyim utandım yerin dibine girdim. indim arabadan sonra sms attım söylediğin yalanlardan dolayı ben utandım neden yalan söylüyosun dedim. cevabı işim görülsün oldu. kimseye minnet etmem öyledir yapım ne olursa olsun profilimin sarsılmasını istemem. ama eşim beni çok sinir ediyor.
gelelim ikinci konuya. ramazanın 3. günü. eşim nişanlıyken oruç tuttuğu sayılıdır ailesi de pek tutmaz. beni ilgilendirmiyor buraya kadar tabi ki. ben oruç tuttuğum için eşimde tuttu ilk 3 gün. (asla ısrar etmedim tutması için) ben 3.günü annemde kaldım işim çok uzak evime. eşimde annesinde kaldı, sahurda aradım açmadılar. üzüldüm sahursuz kalacak diye. sabah oldu aradı eşim sahura kalkmadğını söyledi. bende aradım ama açmadın telini dedim. eşim niyet etmedim daha dedi. bende etmediysen tutma dedim. yok tutucam dedi. aksam oldu eşim evimizden geldi birliktte eve yürüyoruz ama öyle oruçlu havası yok ben dedimki sen sanki dişlerini yeni fırçalamış gibisin. yok dedi nerdeyden uydurdun. eve girdim ellerimi yıkarken baktım eşimin diş fırçası ıslaktı, hani diycem kurumamış olabilir 2 günde ama benimki kuru onunki ıslak. sesimi çıkarmadım. sofrayı hazırlıyorum eşimin umrunda değil hiç acıkmış hali yok. neyse böyle geçti sahura kalktık yedik ben dişlerimi fırçaladım su içtim. eşime dedim dişlerini fırlamıycakmısın kalk su iç ben fırçaladım dedi. gittim baktım fırçası kuruyine bana yalan söylemiş. doldum artık ertesi gün dedim sen bana yalan söyleyip duruyosun. savunması sahursuz kaldığı gece işten gelmiş orucluyken fırçalamış dişlerini sözde. sahurda fırçaladım dediğinde de ben üstüne çok gitmişim o yüzden yalan söylemiş çok uykusu varmış üşenmiş. ben eşime hiç bişey demem tut veya tutma diye. kendisi tutuyorum diyor ama ben hafta sonu haricinde oruç tuttuğuna inanmıyorum. asıl sorun bana yalan söylemesi. ailemde böyle ufak yalanlarına şahit oldu. onların gözünde eşim yalancı çok zoruma gidiyor bu. benim gözümde de öyle. çok üzülüyorum bunun için. konuştum bunu onunla, bir daha söylemiycem dedi ama inanmıyorum. hep böyle yalanları oluyor evliliğimizin ilk aylarında yemek hazırlardım yemezdi tokum derdi, annende mi yedin dediğimde yalanlardı, sonradan öğrenirdimki annesinde yemiş sizce ne yapmalıyım nasıl baş edebilirim? çok uzun oldu kusura bakmayın.
Allah kolaylık versin ne diyeyim aklıma hiç bir çözüm yolu gelmiyor. Al karşına konuş dicem ama aynı tas aynı hamam olacak bi değişiklik görünmeyecek gibi:44:
çok zorlanıyorum her söylediğine şüpheyle bakıyorum artık
bi yalanını daha anlatayım sizlere.
kv, kp, görümcem bize yemeğe gelmişlerdi. yemek yedik, çay içiyoruz. kp dedi ki bana 3 günlüğüne bana 500 tl borç verirmisin. bende şuan yok ama ayarlamaya çalışırım dedim. eşim zıpladı, ondan niye istiyosun ben varken. neyse ben ortamı yumuşattım gerginlik olmasın diye. ayarladım parayı eşime dedim akşam babanı çağır gelip alsın veya sen götür. eşim dedi ki gerek kalmamış, babam halletmiş. hafta sonu oldu eşimin nöbeti vardı, bende ev tek kalamayacağım için görümcemle kp gelip beni aldılar. yolda giderken kp bana çıkardı 400 tl verdi. al dedi bunu xxxx den (eşimden) almıştım borç sen verirsin. bende durumu çaktırmadım aldım. eşime dedim niye bana yalan söylüyosun. açıklaması babasının benden para istemesi hoşuna gitmemiş, o yüzden kendisi vermiş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?