• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kıskanç anne ve ablalarıyla başımız dertte :(( Sizce ben mi abartıyorum?

daisyas

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2013
12
0
6
İzmir
Öncelikle hepinize merhaba. Evde sorunlarımla baş başa kalmışken benim gibi insanlar var mı acaba derken bu siteye denk geldim ve aranızdaki kadın dayanışmasına hayran kaldım. Sorununu paylaşan herkes rahatlamış. Ben de sizin fikirlerinizi öğrenmek istiyorum belki objektif olarak değerlendirince ben de daha farklı bakabilirim olaylara. Eşimle aramdaki sorun kısaca şu ki: “Benim annemlerle ablamlarla görüşmezsen, aranı iyi tutmazsan böyle evlilik olmaz. Madem evlendiğin kişinin ailesiyle geçinmeyi başaramayacaktın, o zaman evlenmeyecektin.” Kısaca bakış açısı bu. Ama gelelim benim neden görüşmek istemediğime. Onun aile kültüründe kıskançlık çok fazla, ve insan kırmak çok doğal. Kırılırsan eğer o sen çok hassas olduğun içindir, asla onlar kırmaz. 3 yıldır evliyiz ancak, farklı bir şehirde yaşayan ablalarına bir kere gidebildik, bizi davet etmemelerinin nedenini duyunca şok olacaksınız. Küçük bir şehirde yaşamalarına rağmen en ucuz kiralı evlerde oturmuşlar o evler de çok kötüymüş, biz de büyük şehirde yaşıyoruz, bizim kiramızın 6 katı az bir yerde oturuyorlarmış. Olamaz mı olabilir, ama onlar bunu kompleks yapmış ve daha iyi bir eve taşınıp yeni perde ve koltuklar alana kadar bizi davet etmemişler. Ne mantık ama! Neyse gittik, bir ablası hiç suratıma bile bakmadı, 2 gün kaldık orda, bir kelime etmedi, şunu da belirtmem gerek biz oraya gitmeden 1 ay önce araba almıştık. Bunlar da yıllardır araba almaya çalışıyorlarmış ama olmamış. Ben napabilirim… Gelelim diğer ablasına, eşim araba aldığımızı söylemek için aradığında beni telefona isteyip arabanız da motorsiklet gibiymiş ya demez mi… Ben tek kelime bile etmedim, telefonu eşime veriyorum deyip verdim. Bu arada arabamızı 2010 sonunda aldık 2011 modeldi, yani son model, kendilerinin ilk arabası 8 yıl önce Uno ymuş. Beni lütfen yanlış anlamayın kendisine bakıp eleştirsin önce insan kaldı ki insanın parası güc neye yeterse onu alır, kime düşer bir şey hele de saygısızca bir şey demek. Sonra eşime bunları söyleyince yok öyle bir şey kötü niyetle söylememiştir, diğer ablasından için de konuşmuştur ya.. fln gibi sonradan aslında farkında olduğunu söylediği ama kötü niyetle yapmadığını benim altında birşey aradığımı söyledi. Şimdi daha da komik bir şey söyleyeceğim. Yıllardır araba almaya çalışan ablası bizim arabayı görünce bayıldı! Beğendi anlamında değil bildiğiniz kıskançlığından ayılıp bayıldı. Eşimin ailesinin durumları çok iyi ancak hiçbir çocuğuna yardım etmiyor. Kız da öyle bir yol bulmuş bayıldı ve 10 gün sonra bir araba alındı onlara.
Sonra biz kirada oturduğumuz evlerimizde çok sorun yaşadık, 3 ev değiştirdik 2 yılda, bu da bizi yordu, neyse yine başka bir kiralık ev ararken eşim satın alabiliriz aslında deyip bir ev almak istedi. Hiç planlanmış bir şey değildi. Bu arada ben 2 işte çalışıyorum. Bir sürü de özel ders veriyorum. Sabah 6.30 akşam 22.00 çalışıyorum. Yani alnımızın teriyle alıyoruz. Evi aile büyüklerimize gösterelim dedik onları ezmiş olmayalım diye. Siz şimdi tahmin ettiniz zaten, ablalarının evleri yok. Anneleri geldi, ıyyy cık cık fln gibi şeyler söyledi. Babası da burası hapishaneye benziyor fln diye bağırdı çağırdı, alınmayacakmış bu ev. Söylemeden geçemeyeceğim, ev sıfır, arakat ne kadar kötü olabilir olsa bile bu nasıl bir tarzdır. Kaldı ki tek odalı da olsa bir ev alın diyorlardı kendi oturdukları ilçede ev bakıyorlardı bize. Ben de babasına dedim ki bağırmaya hakkınız yok ayrıca bu şekilde yorum yapmaya da hakkınız yok deyip ağladım o ne dese beğenirsiniz, duygu sömürüsü yapma dedi. Sonra ben de onlarla bir yıldır görüşmüyordum, sırf eşim çok üzülüyor diye gittik görüştük, ama eşim ne dese beğenirsin teşekkür edeceğine ablamlarla da görüş dedi. Ve onun ailesi ne derse desin ben duymamazlıktan gelecekmişim. Bu insan 21. yy da yaşıyor ve üniversite mezunu, kaldı ki, evlenmeden önce ne ablasını ne de annesini arar sorardı. Şimdi bana bu direktifi verdikten sonra ben de dedim ki bu böyle olmaz kime daha çok değer verdiğini düşün. O da annemler olmadan olmaz diyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi sizce? Ben de o insanlarla görüşmeye başlamış olmama rağmen artık bir daha görüşmeyi düşünmüyorum. Bu nedir yani, saygıdan bu kadar yoksun insanları bana nasıl savunup onlar ne derse desin görüşeceğiz deme cesaretini gösterir aklım almıyor. Ne kadar seversem seveyim eşimi, karısına yapılan saygısızlıklara susan biri benim gözümde değerini de yitirmiştir. Benim de ona saygım azaldı ve güvenim bitti. Şimdi siz söyleyin lütfen napmalıyım?

Öncelikle hepinize merhaba. Evde sorunlarımla baş başa kalmışken benim gibi insanlar var mı acaba derken bu siteye denk geldim ve aranızdaki kadın dayanışmasına hayran kaldım. Sorununu paylaşan herkes rahatlamış. Ben de sizin fikirlerinizi öğrenmek istiyorum belki objektif olarak değerlendirince ben de daha farklı bakabilirim olaylara. Eşimle aramdaki sorun kısaca şu ki: “Benim annemlerle ablamlarla görüşmezsen, aranı iyi tutmazsan böyle evlilik olmaz. Madem evlendiğin kişinin ailesiyle geçinmeyi başaramayacaktın, o zaman evlenmeyecektin.” Kısaca bakış açısı bu. Ama gelelim benim neden görüşmek istemediğime. Onun aile kültüründe kıskançlık çok fazla, ve insan kırmak çok doğal. Kırılırsan eğer o sen çok hassas olduğun içindir, asla onlar kırmaz. 3 yıldır evliyiz ancak, farklı bir şehirde yaşayan ablalarına bir kere gidebildik, bizi davet etmemelerinin nedenini duyunca şok olacaksınız. Küçük bir şehirde yaşamalarına rağmen en ucuz kiralı evlerde oturmuşlar o evler de çok kötüymüş, biz de büyük şehirde yaşıyoruz, bizim kiramızın 6 katı az bir yerde oturuyorlarmış. Olamaz mı olabilir, ama onlar bunu kompleks yapmış ve daha iyi bir eve taşınıp yeni perde ve koltuklar alana kadar bizi davet etmemişler. Ne mantık ama! Neyse gittik, bir ablası hiç suratıma bile bakmadı, 2 gün kaldık orda, bir kelime etmedi, şunu da belirtmem gerek biz oraya gitmeden 1 ay önce araba almıştık. Bunlar da yıllardır araba almaya çalışıyorlarmış ama olmamış. Ben napabilirim… Gelelim diğer ablasına, eşim araba aldığımızı söylemek için aradığında beni telefona isteyip arabanız da motorsiklet gibiymiş ya demez mi… Ben tek kelime bile etmedim, telefonu eşime veriyorum deyip verdim. Bu arada arabamızı 2010 sonunda aldık 2011 modeldi, yani son model, kendilerinin ilk arabası 8 yıl önce Uno ymuş. Beni lütfen yanlış anlamayın kendisine bakıp eleştirsin önce insan kaldı ki insanın parası güc neye yeterse onu alır, kime düşer bir şey hele de saygısızca bir şey demek. Sonra eşime bunları söyleyince yok öyle bir şey kötü niyetle söylememiştir, diğer ablasından için de konuşmuştur ya.. fln gibi sonradan aslında farkında olduğunu söylediği ama kötü niyetle yapmadığını benim altında birşey aradığımı söyledi. Şimdi daha da komik bir şey söyleyeceğim. Yıllardır araba almaya çalışan ablası bizim arabayı görünce bayıldı! Beğendi anlamında değil bildiğiniz kıskançlığından ayılıp bayıldı. Eşimin ailesinin durumları çok iyi ancak hiçbir çocuğuna yardım etmiyor. Kız da öyle bir yol bulmuş bayıldı ve 10 gün sonra bir araba alındı onlara.
Sonra biz kirada oturduğumuz evlerimizde çok sorun yaşadık, 3 ev değiştirdik 2 yılda, bu da bizi yordu, neyse yine başka bir kiralık ev ararken eşim satın alabiliriz aslında deyip bir ev almak istedi. Hiç planlanmış bir şey değildi. Bu arada ben 2 işte çalışıyorum. Bir sürü de özel ders veriyorum. Sabah 6.30 akşam 22.00 çalışıyorum. Yani alnımızın teriyle alıyoruz. Evi aile büyüklerimize gösterelim dedik onları ezmiş olmayalım diye. Siz şimdi tahmin ettiniz zaten, ablalarının evleri yok. Anneleri geldi, ıyyy cık cık fln gibi şeyler söyledi. Babası da burası hapishaneye benziyor fln diye bağırdı çağırdı, alınmayacakmış bu ev. Söylemeden geçemeyeceğim, ev sıfır, arakat ne kadar kötü olabilir olsa bile bu nasıl bir tarzdır. Kaldı ki tek odalı da olsa bir ev alın diyorlardı kendi oturdukları ilçede ev bakıyorlardı bize. Ben de babasına dedim ki bağırmaya hakkınız yok ayrıca bu şekilde yorum yapmaya da hakkınız yok deyip ağladım o ne dese beğenirsiniz, duygu sömürüsü yapma dedi. Sonra ben de onlarla bir yıldır görüşmüyordum, sırf eşim çok üzülüyor diye gittik görüştük, ama eşim ne dese beğenirsin teşekkür edeceğine ablamlarla da görüş dedi. Ve onun ailesi ne derse desin ben duymamazlıktan gelecekmişim. Bu insan 21. yy da yaşıyor ve üniversite mezunu, kaldı ki, evlenmeden önce ne ablasını ne de annesini arar sorardı. Şimdi bana bu direktifi verdikten sonra ben de dedim ki bu böyle olmaz kime daha çok değer verdiğini düşün. O da annemler olmadan olmaz diyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi sizce? Ben de o insanlarla görüşmeye başlamış olmama rağmen artık bir daha görüşmeyi düşünmüyorum. Bu nedir yani, saygıdan bu kadar yoksun insanları bana nasıl savunup onlar ne derse desin görüşeceğiz deme cesaretini gösterir aklım almıyor. Ne kadar seversem seveyim eşimi, karısına yapılan saygısızlıklara susan biri benim gözümde değerini de yitirmiştir. Benim de ona saygım azaldı ve güvenim bitti. Şimdi siz söyleyin lütfen napmalıyım?

Kıskanç anne ve abla yazısını görünce tam benlik dedim ve bıkmadan okudum :) İnsanlar gerçekten çok tuhaf. Benzer sıkıntılar yaşıyoruz. Seni çok ama çok iyi anlıyorum. Ben aynı binada oturuyorum kayınvalidem ve görümcemle. kayınvalidem bana eşimin eski sevgilisini falan anlattı :):) bigün Kayınvalidemle tartıştım ve eşime kesinlikle görüşmek istemediğimi söyledim. Akşamda eşim bana görüşmemi söyledi. Neden önce tamam sonra hayır diyosun dediğimdede napıyım cok ağlıyodun snirliydin ondan söyledim dedi. Yani çocuk avutur gibi. Ailesi bi okadar patavatsız kıskanç insanlar. Ailem arkadaşım kimsem yok burda. Yanlızlıktan eşime söylenmeye başladım ve evimdeki huzurun onlar yüzünden yavaş yavaş kaybolduğunu farkettim. İlk başlarda cok sorun yaşadık ve çocuk yapmaya karar verdik düzelebileceğini umut ettik. suanda 5 aylık hamileyim ve daha yeni bi bebeğimiz olduğunun farkına varıyoruz onların sorunları yuzunden. Kendilerini eşlerimize karşı çok iyi niyetli gösterip bize çektirdikleri için oluyo zaten sıkıntılar. Burda okuyorum hep birçok bayan hep kayınvalidesiyle anlaşamıyor. Bunların sebebi kesinlikle biz gelinler değiliz eminim. Eşlerimizin görmeside zaman alıyo. Belki bunları bikaç sene sonra farkedicektir . o zaman gelene kadar senin biraz gözardı etmen duymamazlıktan gelmen. Umursamıyo olarak görünmen senin işine yarıycaktır. Ve her zaman iyi görün. Kazanan biz olucaz emin ol :)

İlk olarak baya bir uzun yazımı okuyup aynı duyguları yaşadığımızı belirttiğin için çok teşekkürler. Sanırım biz kadınları olarak tek istediğimiz anlaşılmak... Burada tanışmış olmamıza rağmen birbirimizi anlıyor olmak iyi geldi doğrusu. İşin güzel yanı sen benden daha güçlü çıktın :) Bunu ben yapamıyorum işte, ama seni tebrik ederim. Sabredersek sonunda biz kazanacağız doğru söylüyorsun ama benim cidden sabrım kalmadı, beni onlar mı doğurdu baktı büyüttü de çekicem... Şimdi ödediğim borçları onlar mı ödüyor yemeğimi onlar mı veriyor... Bebişini de tebrik ederim :) Allah analı babalı büyütsün inşallah.

İlk olarak baya bir uzun yazımı okuyup aynı duyguları yaşadığımızı belirttiğin için çok teşekkürler. Sanırım biz kadınları olarak tek istediğimiz anlaşılmak... Burada tanışmış olmamıza rağmen birbirimizi anlıyor olmak iyi geldi doğrusu. İşin güzel yanı sen benden daha güçlü çıktın :) Bunu ben yapamıyorum işte, ama seni tebrik ederim. Sabredersek sonunda biz kazanacağız doğru söylüyorsun ama benim cidden sabrım kalmadı, beni onlar mı doğurdu baktı büyüttü de çekicem... Şimdi ödediğim borçları onlar mı ödüyor yemeğimi onlar mı veriyor... Bebişini de tebrik ederim :) Allah analı babalı büyütsün inşallah.

Sağol canım darısı olmayanlara inşallah. İnsana en çok o koyuyor zaten. Üzerimde hakkı yokken neyin kelimesi bunlar diye ama işte o hakkı kendilerinde buluyolar ne hikmetse. Bende yapamıcağımı düşünüyodum ki çok zorlanıyorum bütün gün ağlayıp akşam eşime gülmeye çalışıyorum. Sabretmek ciddi anlamda çok ama çok zor. Ama yapıcak bişeyde yok ne yazıkki. Benim annemde böyle sorunlar yaşadı çok. Daha sonra rahatsızlandı şuan çok ağır ilaçlar kullanarak ayakta duruyo. Pskolojik olarak çöktü. Her defasında annemi düşünerek kendimi frenlemeye çalışıyorum. Bu kadar düşünürsem sonuçlarının nolucağını biliyorum. Takıntı haline getirmemek önemli olan. Herkes konuşur bişeyler söyler bu ömrünün sonuna kadar gidebilir. Bugün onlar yarın başkaları ama mutlaka birileri çıkar. Bundan tam 3 gün önce eşim bana bu şekilde teselli vermeye çalışıyodu :):) Kolay değil bende bunu deneyeli 3 ay oluyo . Arada bi patlamalar yaşıyorum tabi ama mümkün olduğu kadar sakin kalmaya çalışıyorum. Denemekten zarar çıkmaz ya dene bakalım bi belki de olur :) Ama evliliğine zarar vermelerine hiç bir zaman müsade etmemelisin. Bunlara 10 gelinde gelse 10uda dayanamaz kaçar yani :D

:)))))) Son yazdığın cümle onların durumlarını gayet net özetlemiş. Ben de başkaları yüzünden evliliğimi bitirmek istemem ama... Dediklerini düşüneceğim, sanırım biraz sakinleşmem gerek, olaylar tazeyken olmuyor... Annen için inan çok üzüldüm. Bu kadınların bazen kadınlara yaptıklarını da kimse yapmıyor yani :(( Çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşir. Görüşmek ve yazışmak üzere :)

Ve onun ailesi ne derse desin ben duymamazlıktan gelecekmişim. Bu insan 21. yy da yaşıyor ve üniversite mezunu, kaldı ki, evlenmeden önce ne ablasını ne de annesini arar sorardı. Şimdi bana bu direktifi verdikten sonra ben de dedim ki bu böyle olmaz kime daha çok değer verdiğini düşün. O da annemler olmadan olmaz diyor.

Kime daha çok değer verdiğini düşün demişsiniz ve o da annemler olmadan olmaz demiş..
Siz başkaları yüzünden boşanmak istemiyorsunuz ama, eşinizin kimle olmak istediği ortada..

Son düzenleme:
evet doğru diyorsunuz, 3 gündür konuşmuyoruz bugün abartma dediğinde ben de sizin bu alıntı yaptığınız cümleyi sordum ona, o da :Öyle demiş çünkü benim ömür boyu onlarla görüşmememden korkuyormuş bunu da belli etmek istememiş MİŞ. MİŞ. ! yıldır görüşmüyorum evet çünkü onlar hatalı ve hatasından hata yapan taraf dönmeli...

abartmiyorsun bence, benim bu durumdaki tavrim kesin olarak gorusmemek olurdu.. kendini esin dahil kimse icin ezdirme taviz tavizi getirir

canım bencede ezdirme kendini ama esinin tavırları cok onemlı bu konuda tabı.. o senı mutlu edıcekse aılesınden uzak durursun olur bıter. bu sekılde cok tanıdıgım var. haftada 1 gorusuyorlar ondada 1 2 saat.. dip dibe olmadıktan sonra bence problem yok

İşin en garip tarafı da, eşim bekarken ne annesi ne ablalarıyla çok görüşmezdi. Benim yanımda ararlardı off deyip kapatırdı, ertesi gün buluştuğumuzda annesi tekrar arardı mesela o da tamam ya aramayı unutmuşum, sana geri dönmeyi unutmuşum fln derdi. Şimdi ne olduysa telefonlarını bile açmadığı anne ve ablaları, aynı sofraya oturmadığı babası onun hayatının en değerli üyeleri... Ben emin ki biz boşansak onlar tekrar hayatının en değersiz üyeleri olacak onun için. Evlenmeden önce peder derdi babasına şimdi baba deyip kırk kere elini öpüyor, sanki ekmeğimizi o veriyor. Hem bizi kavga ettiriyorlar, hem de öncekine göre bin kat değer görüyorlar. Anlamadım gitti, neden bu erkekleri için ailesi evlendikten sonra kıymete biner!!!!

Back
X