Demek istediğim siz niye bu kadar dert edip ağır konuşuyorsunuz?Konu sahibi cevap bile vermemiş.Herkesin derdi kendine yorum yapın geçin kendinizi paralamanın anlamı neki?
bnm babamın şimdi 1 emekli maaşı var.o da 1.500 falandır.ki hala bnm nişanımdan kalan kredileri ödüyor
onun babası ise 1.800 emekli maaşı olduğu gibi ayrıyetten ek 2 işe birden gidiyor.
biz yıllarca tek maaşla,abimi de okuttuk borç da ödedik ev de geçndrdik.
üstelk üstümüze başımıza da bakardı ailem.işte biraz derli toplu olunca trilyoner zannediyor böyle tip insanlar.
eşimle mesela bazen konuşuruz biz yıllarca kiralarda süründük,kurbandan kurbana evimize et girerdi ya da annem babam 15-20 senelk kıyafetlerini giyerdi falan diye,şimdi düşünüyorum da meğer hiçbirine inanmıyormuş.
Sizde çok rahatsınız maşallah.
Kıskandım sizi biz kasa kasa bir hal olduk o ayrı.
Sizde bu rahatlık varken eşiniz;
gece vardiyasında baban çalışsın, gündüzde ben derse hiç şaşırmam.:))
cnm niye daralıyorsun sakin ol
ben çalışamam bebek bekliyorum ki olsa da bakıcak kmsem yok.
kaynvalidem yaşlı ve hasta,bnm annem ise uzakta.
eşim de okumaz,söyledim daha önce de.
ayrıca ben evlenirken ailem hiçbişi istemedi,hatta biizm evi resmen bnm ailem kurdu.
kaynpederm de o zaman bnm anneme babama demiş ki,siz beni sıkmadınız bişi istemediniz bnde bu çocuklara yardm edicem evlendkten sonra demiş.
yani biz karı koca dilenmiyoruz ortalıkta,eşmn babası verdiği sözü tutuyor ki tutmak zorunda.yıllarca oğlu eline para vermş.
bnm ailemse sen her zaman biizm kızımızsın,bu evden gelnkle çktn kefenle dönersn gibi bi düşüncemiz yok.
al bu senin,ister biriktir.ister bebişine bişi al diyip her paraları oldukta 50 falan verirler.öyle ellernden ne geldyse yani.
hatta aramızda küçük bi çakşma olur,yok istemiyorum teşk.ederim yarn maaşı alıcaz,size lazmdır nolur verme falan.
o konuşma biraz daha uzarsa kırırlırlar hatta.bnde alırım,bir süre eşmden saklarm ki biriktireym diye.
lakin hiçbi zaman nasip olmadı,hep bi şekilde ortaya çıktı.
hastane,eczane,pazar,market..fuzuli bişi de harcadığm yok ama dün annemn verdiği para olmasa ilacımı alamıycaktm,pazarımı yapamıycaktm mesela.
bunun gibi şeyler.
Sizde çok rahatsınız maşallah.
Kıskandım sizi biz kasa kasa bir hal olduk o ayrı.
Sizde bu rahatlık varken eşiniz;
gece vardiyasında baban çalışsın, gündüzde ben derse hiç şaşırmam.:))
bnm babamın şimdi 1 emekli maaşı var.o da 1.500 falandır.ki hala bnm nişanımdan kalan kredileri ödüyor
onun babası ise 1.800 emekli maaşı olduğu gibi ayrıyetten ek 2 işe birden gidiyor.
biz yıllarca tek maaşla,abimi de okuttuk borç da ödedik ev de geçndrdik.
üstelk üstümüze başımıza da bakardı ailem.işte biraz derli toplu olunca trilyoner zannediyor böyle tip insanlar.
eşimle mesela bazen konuşuruz biz yıllarca kiralarda süründük,kurbandan kurbana evimize et girerdi ya da annem babam 15-20 senelk kıyafetlerini giyerdi falan diye,şimdi düşünüyorum da meğer hiçbirine inanmıyormuş.
Size hamile halinizle yaz günü vantilatörü çok görmüştü almamıştı öyle bir konunuz vardı o günden beri eşinize gıcık olmuştum.
Sonra bebek konusu ayrıca geldi.
Neyse..
Eşinize verilen harçlıklar ona hayırdan çok şer getiriyor.
Ne münasebet 28 yaşında adama harçlık vermek.
Biz ailelerimize harçlık veriyoruz annelerimize falan el altından hani kadınlar kendilerine has ayrı paraları olsun ister diye.
Böyle saçmalık olmaz eşin yağlı kapıya düşmüş hala da burnu havada vallahi senin eşin benim eşim olsaydı babam feleğini şaşırtırdı onun.
İnsan kaynakları müdürü kayınpeder paşamızda eski turkcell ceo'su maşallah
Artık bundan sonra onu coca cola ceosu olmak paklar.
Ailecek el üstünde tutmuş adamı tepenize çıkartmışsınız.
Bu adamın eline fazla para geçse içer cidden içer cozutur.
Sana saçma gibi gelecek ama dini yönden maneviyatınızı yani eşininkini arttırmaya yönelik bir ortam gerekiyor bence.
Aile,yuva,bebek,sorumluluk vs 28 yaşında adama aşılanır mı bilemem belki manevi açıdan kendini kötü hissederse herşeye dört elle sarılır belki..
Şimdi evinize harçlıklarla birlikte 1000 lira giriyor desek,erzak dışardan geliyor diyorsun.
Kira,faturalar gibi sabit gelirler kalıyor geriye.
Şimdi eşime çok yüklendin diyeceksin ama :)
Sigara da lüks cidden yani asgari ücret alan birisi için lüks,gerçi hepten haram ona giden para da neyse.
Kiranız ne kadar parayı eşin değilde sen organize etsen ,sen ona günlük atıyorum 7 lira 10 lira harçlık versen ki onun bi gideri sigara parasıdır.
Olmaz mı ,ters bir adam mıdır ?
böyle bi adamı hala gülerek anlatıyosun çok ilginç, yerinde olsam bebekte geliyo biz napıcaz ne edicez diye düşünürüm, ne zamana kadar insanlar size bakıcak
baban seni o adama vermiş başka bişey beklemeyin ondan, çokta içine sindiğini sanmıyorum
valla ağır konuşmak gerekiyo zira konu sahibeside bi alem,sana evlenene kadar kim baktı ve hala bakıyo? baban, hala ondan medet umduğun halde babanı haksız yere eleştiriyosun ama asalak kocanı gülücükler saçarak anlatıyosun pess,Allah çocuğunuza yardım etsin
hemen hemen herkes beni rahat olmamla suçlamış.
rahat değilim,öyle gözüküyorum.
çünkü para konusundan ve eşimn bize bakamamasından çok sıkıldım.
ben 22 yaşındaym eşim 27,pardon 28 demiştim 85 doğumlu daha 28 e girmemiş.
1 senemiz dolmadı evleneli.
düşündükçe ve geçmişi kurcaladıkça fikirlerm değişti.
eşime kızıyorum tabi,nankörlük ediyor.
rahata alışmış,kendine baktırıyor bunlar doğru şeyler..
böyle giderse elnden alıcam zaten tüm parayı,oturup tek tek yazıcam ona göre harcıycam.
artk ailemn verdiği harçlkları da saklıycam ve gizliden kendime harcıycam ya da biriktiricem.
böyle giderse elnden alıcam zaten tüm parayı,oturup tek tek yazıcam ona göre harcıycam.
artk ailemn verdiği harçlkları da saklıycam ve gizliden kendime harcıycam ya da biriktiricem.
her konumda bi tartışma çıkıyor o da bnm şansıma demek.
neyse ben son bişi söyliyeym de öyle çıkaym ve artk buraya girmiycem.
eşimle konuşucam,hem de çok ciddi bir şekilde ve artk ipleri elime alıcam..
hehe evt eşim kazara olan bebişimizi istememişti,aldıralm diyordu :)
hatta hala istemiyor..eminim.
evlilik ona çok ağır geldi,ben işten çıkarken çıkma bile demedi,çık dedi hatta.
bekarken hep içermiş.tüm parasını içkiye yatırırmış.şimdi içmiyor.kendisi de biliyor,paramz yok diye.
evt bundan sonra ömrü boyu 1 hafta gece 1 hafta gündüz çalışıcak..
evimiz kayınpederimizden,faturalarmz ve kredi borcumuzu da ödüyor.harçlksız da bırakmıyor.
bunun yanında bnm annem de babam da abim de hep harçlıklar verir bana.eşime de.
tüm bunlara rağmen bereketimiz yok.
dün konuştuk eşimle.bana düşüncelerini açtı.
Allah bnm cebimde para olsun istemiyor,çünkü olunca içkiye yatıracağımı biliyor dedi.
ki gerçekten boğazına,giyimine falan düşkün insanlar değiliz.
mesaileri de oluyor ara sıra.ama anlamıyoruz paramz nereye gidiyor.
ne o ne de ben gizliden de para biriktiriyor değiliz ki imkansız bu zaten.
düşününki hamileym ve bugün pazar param yoktu,anneciğimn verdiği para olmasa meyvemi,sebzemi dahi alamıycam.
maaşını 2 parça alıyor eşim.ayın 5 ile 10 u arası maaşı ve ay sonuna da doğru avans alıyor.
alır almaz elimizde hiçbişi kalmıyor.
ki eşimn sadece sigarası var.
2 kişiyiz..pazar alışverişimiz de belli.bnm ailem erzak da gönderiyor hep,yazlığmz var bi köyde.
bi anlam veremiyoruz.
eşim çok sıkıntıda ama bu 1 senedir.çok iyi biliyorum.hayat sadece para oldu onun için.
cnm bizim kiramız bile yok
kayınpedermn binasındayz ve her oğluna bi daire vermş adam.
cnm kocamn kazandığı parayı elime almaktan sa,her harcamamızı yazalım diye kaç kere teklif ettm.
en son yine teklif ettm ama bu ay artk oturup kendim yapıcam.yakında bebişimz geliyor ona nasl yetişicez?
çünkü parayı acayip gurur yapan biri,neymiş parasız adam şerefsiz adammış öyle diyor.
sigarayı da bol bol içiyor,seviyorumdiyor ki ömründe 1 kere bile bırakma çabası göstermemiş.asla da bırakmam diyor.
günde 1 paket içiyor..
onun kazandığını elndne alırsam iyice ezik hisseder kendisini ve ben artk o kendini böyle aşağılarken teselli etmekten bıktım.
eşim şımarık,beklenti içinde ve de nankör biri..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?