eşimin işi

kayınpederiniz size yardım etmek zorunda öylemi peki aynı durum da eşiniz ailesine yardım etseydi evlendikten sonra yinede aynı şekilde davrancakmıydınız yoksa ailesine yardım yapıyor diye tavır mı alacaktınız sizin eşiniz çalışmaz arkadaşım ama sizde eşinizinn halinden memnunsunuz

Demek istediğim siz niye bu kadar dert edip ağır konuşuyorsunuz?Konu sahibi cevap bile vermemiş.Herkesin derdi kendine yorum yapın geçin kendinizi paralamanın anlamı neki?

ben size katılıyorum aslında..aynen öyle..biz dert edip burada strese giriyoruz hatta bazen dilimizin ayarını kaçırıyoruz..konu sahibi bütün herşeyi normal görüyor..evli insanların harçlık alması,iş beğenmemesi,para bulamazken bu parayı içkiye,sigaraya vermesi çok normal...

ayrı dünyaların insanlarıyız galiba :)

size hayırlı doğumlar dilerim..

Azcık babasına çekseymiş keşke..

Tek tahsille bitmiyor ki iş, insanın içinde olsun.. Ekmeğini taştan çıkarır isteyen..

Madem okumuyor ek iş yapsın kendi vasıflarına uygun.. Kaç yaşında adam yapıyor da o neden yapamıyor ki ?

Size gelince de eşinizden farksızsınız, o sizin babanızın kazancının çevresinin derdinde .. Siz de onun babasının...

Daha ne kadar milletin hanesindeki ortalama aylık geliri hesaplayacaksınız bilemiyorum ama ikinizinde eli ayağı tutuyorken babalarınızı örnek alıp çalışın derim..

size hayırlı günler arkadaşım ve hayırlı doğumlar inş bebeginizi sağ salim kucagına alırsın bir an önce artık bende yorum yapmıcam herkes halinden memnun size hayatta başarılar dilerim eşinz ve bebişinizle mutlu bir hayatınız olur inşallah

Sizde çok rahatsınız maşallah.

Kıskandım sizi biz kasa kasa bir hal olduk o ayrı.
Sizde bu rahatlık varken eşiniz;
gece vardiyasında baban çalışsın, gündüzde ben derse hiç şaşırmam.:))

katılıyorum zaten ikisinden birisi farklı düşüncede olsaydı zaten anlaşamazlardı
gerçekten çok uyumlular

doğru diyorsun ben niye sıkıntı yapıyorum ki
sen zaten halinden memnunsun

tutturmuşsun aileler oğluna kızına a dan z ye her yardımı yapmak zorunda para vermek zorunda sözünü tutmak zorunda
eee senin bebeğin olunca sen ve kocan ne yapacaksın anne ve babası olarak
bu sefer de babaannesi yapmak zorunda anneannesi yapmak zorunda mı olacak
onların parasıyla mı çocuğu okutacak geçindireceksin

aslında sen doğru yoldasın devam et dert yok geçim sıkıntısı yok çalışma derdi yok evinde gül gibisin
eşinde okuma derdi yok diploma derdi yok para derdi yok
hayat size güzel diyorum daha da yorum yazmıyorum

Sizde çok rahatsınız maşallah.

Kıskandım sizi biz kasa kasa bir hal olduk o ayrı.

Sizde bu rahatlık varken eşiniz;

gece vardiyasında baban çalışsın, gündüzde ben derse hiç şaşırmam.:))

Zaten konu sahibi bu kadar rahat olmasa,
aileler yardım etmese,
eşi ancak kafasını iki elinin arasına alır düşünür...

Adam alışmış rahatlıga...

Yoksa çokkkk zor...

Son düzenleme:

Esinizin ek is yapmasina ne gerek var, zaten babacigi onun yerine 2 tane ek is yapip ona harclik veriyor zaten

Afedersiniz ama Esinizin biraz kendi babasina bakip utanmasi gerekiyor. Bebek olunca masraflar 2ye katlanacak..

Allah yardimciniz olsun simdi ne demeliyiz biz sana

cnm bizim kiramız bile yok
kayınpedermn binasındayz ve her oğluna bi daire vermş adam.
cnm kocamn kazandığı parayı elime almaktan sa,her harcamamızı yazalım diye kaç kere teklif ettm.
en son yine teklif ettm ama bu ay artk oturup kendim yapıcam.yakında bebişimz geliyor ona nasl yetişicez?
çünkü parayı acayip gurur yapan biri,neymiş parasız adam şerefsiz adammış öyle diyor.
sigarayı da bol bol içiyor,seviyorumdiyor ki ömründe 1 kere bile bırakma çabası göstermemiş.asla da bırakmam diyor.
günde 1 paket içiyor..
onun kazandığını elndne alırsam iyice ezik hisseder kendisini ve ben artk o kendini böyle aşağılarken teselli etmekten bıktım.
eşim şımarık,beklenti içinde ve de nankör biri..

yok atıp tutuyor okurdum şımarıklığıma rahatlığıma okumadım diye o aklıma geldi ona gülümsedim.
düşünmez olur muyum,tabii nereye kadar?
ama inş.kızım biraz büyüyünce çalışıcam.mesleğime uygun bi yer bulamasam da gider wc bile temizlerm hiç utanmam.
evt babamn beni evlendirmesi bile bi mucize zaten =) hep seni kmselere vermycem derdi..
ama deli gibi sevdiğimi anladı ve kıyamadı.
yoksa evlenene dek hep sormuşlardı emn misin diye =)

ya sen niye ortalığı karıştırıyorsun
valla sinirden gülüyorum şu an.
ardı ardına pompalı tüfek gibi attırıyorsun maşallah.
konu açmadaki amaç yardım etmek sense suçlamaya gelmşsn.
bnm günahım ne anlamadım?

hemen hemen herkes beni rahat olmamla suçlamış.
rahat değilim,öyle gözüküyorum.
çünkü para konusundan ve eşimn bize bakamamasından çok sıkıldım.
ben 22 yaşındaym eşim 27,pardon 28 demiştim 85 doğumlu daha 28 e girmemiş.
1 senemiz dolmadı evleneli.

düşündükçe ve geçmişi kurcaladıkça fikirlerm değişti.
eşime kızıyorum tabi,nankörlük ediyor.
rahata alışmış,kendine baktırıyor bunlar doğru şeyler..

böyle giderse elnden alıcam zaten tüm parayı,oturup tek tek yazıcam ona göre harcıycam.
artk ailemn verdiği harçlkları da saklıycam ve gizliden kendime harcıycam ya da biriktiricem.

Tasıma suyla degırmen donmez dıye bosuna dememısler ,
Hem okumakla alakası yok bu ısın zaten adamın ısı var calıssın ıste eger yetmıyorsa aıleler yardım etsın tabıkı

sonunda canım ya,şükür :) şu kırmızı ile çizdiğim fikrinde ciddiysen helal olsun sana..hiç durma uygulamaya geç derim..ama gizliden harcama değil biriktirme şeklinde yap bunu.eşinin bir ders alma vakti gelmiş de geçiyor bile..

her konumda bi tartışma çıkıyor o da bnm şansıma demek.
neyse ben son bişi söyliyeym de öyle çıkaym ve artk buraya girmiycem.
eşimle konuşucam,hem de çok ciddi bir şekilde ve artk ipleri elime alıcam..

Forumama girmemene gerek yok ki, bak ne güzel kararlar almışsın.

Keşke bu tavrı önceden takınsaydınız..

Çünkü ilk yorumunuz ile son yorumunuz arasında dağlar kadar 'ciddiyet' farkı var

Ağlanacak halinize gülmüyorsunuz mesela

Efendi efendi sorduğunuzda herkes size daha nezaketli davranırdı, ki kendi adıma zaten bi kabalık ettiğimi de düşünmüyorum

Madem artık eşinize bir dur diyeceksiniz sizin adınıza sevindim , bunu da burdaki birçok insan sayesinde hızlandırdınız diyebilirim

Foruma girip girmemek sizin tercihiniz ama kendinizi yanlış ifade ederken doğru anlaşılmayı beklemeniz çok tuhaf..

ev kira değil,faturaları krediyi kayınpeder ödüyor,üstelik harçlık veriyor

anneniz,babanız,abiniz size ve eşinize harçlık veriyor

boğazınıza ve giyime düşkün değilsiniz,aileniz erzağınızı gönderiyor

birikim de yapmıyorsunuz

eeee kuzum siz paraları ne yapıyorsunuz:44:

asgari ücret alıp,kirada oturarak ev geçindirenler var

Senın bu kocan senı fena kafalıyor uyanık ol

gözünü boyuyor sanki bu hayatı istemiyor gibi ama lafta istemiyor icraat yok...

hatayı en başta aileler yapmış ,sürekli destek olurlarsa adamda böyle esnek olur işte nasıl olsa bir yerden destek geliyor kendi ayakları üstünde duramadıgınız müddetce ben o evlılıge evlılık demem,ha aileler destek olmasın demiyorum tabıkı olabılen olur ama bu kadarda olmaz ayrıca o kadar desteğe ragmen eşinin maaşı nerde?

Hemen hemen tüm yorumları okudum bence yazan arkadaslar haklılar,demişsiniz ki ben açsam tabıkı aileme söyliyecem bunda gurur olmaz.Kusura bakma bence gururlu bir insan bunu kabul etmez,şahsen kendimden örnek veriyim benım ailem esıme harclık verıcek ve ben bunu sindiricem,harclıklarla gecinicem buna ne onurum ne gururum el vermez..

Eğer ben ve eşim kendı ayaklarımız üzerinde duramıyacaksak dısardan yardımlarla gecıneceksek neden evlendık ki..Evlılık en bas sart sorumluluktur ve bu esınde hıc yokk...
Yine demişsin ki esım bekarken cok rahat yasamıs alısmıs söyle böyle;benım de esım bekarken cok cok rahat maddı acıdan zengın yasamıs biz evlendıkten sonra ıflas ettıler ve suanda;sabah 7 aksam 7 bucuk calısıyor,haftada 1 gun bıle ızını yok ayda 1 izin kullabılıyor neden???mecbur cunku evımızı gecındırmek zorunda,çalısmak ıstıyorum kendi istemiyor çalısmamı,bekar hayatından eser yok hayatı iş olmuş vazıyette ve ben sesımı cıkaramam şikayet de edemem çünkü çalışmak zorunda...

Çocuk meselesınde;evlılığınız 1 yıl olmadan bu kadar sorumsuz bir eşle büyük cesaret ama ailenize güvenmişsiniz heralde.Vajınusmus yüzünden istemiyerek de olsa kendi şahsi düşüncem sanırım doğurmazdım..Evlılık oturmamısken üstelik..BU konudada kendımden örnek verıyım 1 yıllık evlıyım 2 yıllık da evlı olsam,esım sorumluluk sahibide olsa maddı sorunum olduğu sürece çocuk istemiyorum onun geleceğini düşünmek zorundayım.Allah istiyenlere versın...

Esınıze baskı yapıp lıse bıtırmesını sağlayın, ben ve esım üniversiteye hazırlanacaz okumanın yası yok.(ben 25 esım 28)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…