eşimin işi

buradaki konu sahibine yaptıgımız yorumlar kul hakkına girmiyor arkadaşım aslında kul hakkına giren birşey varsa o da eşinin yaptıgıdır evlenirken eşinin ailesine mi güvenerek evlendi yada kendi ailesine mi güvenerek evlendi eger evlilikte sorumluluk alınabiliyorsa evlenmeli başka şeylere gelince para bulunuyor ama çocuguna karısına gelince para bulunamıyor aç oluyorlar ha maddi durumları iyi olsun o zaman kimse birşey demez parası var adam içkide alır sigara içer diyenler olur ama aileler yardım etmezse açız diyor kocasında eline geçirdigi parayı içkiye sigaraya veriyor işte benim en çok kızdıgım noktalardan biride budur evde çolugum çocugum aç olcak ben paramı içkiye yatıracam

cnm ailem bana zorla veriyor ki hiç bi zaman istememişimdir.
ki bnce büyük lokma ye ama büyük konuşma,hayat öyle zor ki insanın ne gururu kalıyor ne onuru..
ayrıca anne babaya karşı gurur olmaz.açsam neden söylemiyeyim?
hem ben hiçbişi atlamadan önce de bnm evimn alışverişini yaparlar ve harçlk verirlerdi.
eşim de dışarı falan çkmaz,oysa ki tüm çevresi içer.hatta bazen ben zorla gönderirim git özlemişsindir diye.
Adam gibi içer,muhabbetini eder 1-2 saat durur gelir evine.
beni kaybetme korkusuna asla bekarlığında ki gbi içici olmaz,olamaz

Konu sahıbı ; hayat boyle devam etmez yarın bırgun Allah gecınden versın kayınpederın baban vefat etse ne yapacaksınız evınız de varmıs e calısıp gecının gül gbı daha ne ıstıyosunuz kı Allah tan

cnm helal olsun eşine valla.hem okumuş hem de azimle çalşmış.
bnm eşimn rahatlığı bekarlktan kalma işte.babası bebek gibi bakmış.
evt bnde kızım biraz büyüyünce çalşmak istiyorum.ki zaten mecburum.elimde mesleğim de var.
niye geçinemiyorsunuz demişsin,inan ki ben de eşim de bekarken öyle savurganmışız ki şaşıyoruz.şimdi tek lüksümüz eşimn sigarası işte

mrb aynı sorun bende var .. esım lıse mezunu cok sukur..buna bıle sukredeıyorum
. babası zamanında kazandıgı universteye gondermemıs cok para gıdecek dıye..
sımdı sıkıntısını bız cekıyoruz.
. elınde su anda bellı meslegı yok hep askarı ucretle calısıo gırdıgı yerde..
askarı ucretle calısması sıkıntı degıl
ama bunun ılerısını hıc dusunmemısler
sımdı yenı bı kursa basladı hem egıtım alacak hem para kazanacak
ınsallah burda yukselır dıyorum
artık yası 30 tuuturusa burda olur
sonumuz ne olacak bılmıorum

benim annem ve babamda zamanında çok zorluk çekmişler ilk evlendikleri yıl şükür babam çalışıyordu ama yinede zorlandıkları olmuş evlendiklerinde hiç kimse yardım etmemiş bütün herşeyi babam yapmış dügünü ,kınayı aklına gelen herşeyi yeri gelmişler kuru soğan ekmek yemişler ama hiç bir akrabasına açız dememişler annem hiç bir zaman anne ben açım evimde şu yok bu yok dememiştir Allah şükürler olsun şuan herşeyi var çalışarak çabalıyarak babam herşeyimizi aldı siz hala eşinizi savunuyorsunuz adam gibi içer diye o içtigi parayı çocugu için bir kenara koysa biriktirse ne olur

ayy daraldım yaa ne kadar rahat söylüyorsunuz açsam neden söylemiyim
gidip sizde çalışabilirsiniz mesela eşiniz daha güzel bi yerde çalışmak için okulu bitirebilir
yetmedi boş zamanlarında ek iş yapabilir o da olmadı bu kadar şeye rağmen yetmiyorsa evet aileler bi miktar yardımda bulunabilir
oturuğunuz evi,harcadığınız suyun , yaktığınız elektriğine kadar adamlar ödemek zorunda değil
armut piş ağzıma düş sizinkisi

cnm bebişimiz eşim beni dinlemediği için oldu..
ama doğruymuş..evlenince hemen bebek sahibi olmak zor oluyor.
önce kişilerin birbirine,yeni düzenlerine alışmaları ve ev geçndirmeyi başarmaları gerekiyormuş.

Babanıza haksızlık etmeyin, eşinizin ailesi de sizin aileniz de elinden geleni yapıyor anlaşılan, daha fazlasını beklemeyin...
Babanız acaba, kendi kızıma iş buldum beğenmedi çıktı, damada da bulursam beğenmez çıkarsa ne yüzüm olacak bir daha diye düşünüyor olabilir...
Yeri gelir ailelerden destek alınır, dara düşersiniz, ağır bir yükün altına girersiniz, imkanları varsa ve isterlerse bir ucundan yardımcı olurlar...
Ancak daha fazlasını istemek bu durumda bana pek de doğru gelmedi...
Eşinizin aldığı para çok fazla değil doğru, ancak ailelerden gelenlerle o miktar artıyordur elbet, bebek de geliyormuş bir köşeye birikim yapın derim, akmasa da damlar...

eşiniz sigara içer,içki çer paraları oraya harcar bu artık sizin bileceğiniz birşey..sonuçd a bunun rahatsızlığını yaşayan ikinizsiniz..ancak o işten ayrılması sizi çok zorda bırakır bunu bilin..hele de bebek geliyorken..

taşıma su ile değirmen dönmez demişler..bırakın gece de çalışsın,azıcık sorumluluk alsın.çocuk değil ya bu adam,evine bakmak zorunda.

Demek istediğim siz niye bu kadar dert edip ağır konuşuyorsunuz?Konu sahibi cevap bile vermemiş.Herkesin derdi kendine yorum yapın geçin kendinizi paralamanın anlamı neki?

bnm babamın şimdi 1 emekli maaşı var.o da 1.500 falandır.ki hala bnm nişanımdan kalan kredileri ödüyor
onun babası ise 1.800 emekli maaşı olduğu gibi ayrıyetten ek 2 işe birden gidiyor.
biz yıllarca tek maaşla,abimi de okuttuk borç da ödedik ev de geçndrdik.
üstelk üstümüze başımıza da bakardı ailem.işte biraz derli toplu olunca trilyoner zannediyor böyle tip insanlar.
eşimle mesela bazen konuşuruz biz yıllarca kiralarda süründük,kurbandan kurbana evimize et girerdi ya da annem babam 15-20 senelk kıyafetlerini giyerdi falan diye,şimdi düşünüyorum da meğer hiçbirine inanmıyormuş.

Hanımefendı sız daha evlenelı bır yıl olmus ama aıle destegı ıle gecınıyorsunuz dedıgınız gıbı hayat ne gosterır bılemeyız ama ınsan kendı kaderınıde kendı yaratır esınızın ısı var once sukretmelısınız ortalık unv. Mezunu kayıyor onlar bıle ıssızken lıse terk esınız ne beklıyor cok merak edıyorum bunu sızı asaglamak ıcın falan yazmadım benım esımde subay 8 yıl askerıyede dısıplın stres altında okumus bu gunlere gelmıs sana soyleyım calısma sartlarını bu gece nobetcı yıne bır haftalıgına baska sehıre tatbıkata gıdecekler ordan gelecekler bır haftasonra gece egıtımıne kalacak bu yaz doguya tayınıız var ben gıdemıycem karakol cıkacak 2 yıl ayrı kalacaz dagda tasta gece gunduz demeden operasyonlara gıdecek canı allaha emanet atanamayan ogretmneler askerı ucrete kac saat ders verıyor sırf karın tokluguna esınız asgarı ucretı begenmıyor demem o kı kolay ıs yok artık devır degıstı armut pış agzıma dus devrı gectı artık lıse mezunu olmayan ehlıyet blıe alamıyor malesef sız esınızı bas tacı edecegınıze sorumluluk sahıbı yapmaya bakın ılerıde aılere gocup gıttıgınde coguna hıcbır gelecek saglayamassın gercı sızın bebekten cok dusuncenız esınız hadı babanız ıs buldu esınız ordada sartları begenmıycek cıkıcak sonra kım ıs bulacak sıze hep aılenız olmayacak arkanızda artık evlenmıssınız kendı yuvanızı kurmussunuz kendı yagınızda kavrulacaksın

ben daha fazla kul hakkı yemeyeceğim ve yorum yapmıcam artık, zaten yorumların bi yere gittiğide yok Allah akıl fikir birazda insaf versin

​arkadaşım bakın babalarınızda borç ödüyor kayınpederin emekli ama hala çalışıyor eşin babasına hiç çekmemiş anlaşılan bu devirde borç ödemek kolay degil eskiden ekmek aslanın agzında idi şimdi midesinde eşinizin bir an önce kendine çeki düzen vermesi gerekir

Sizde çok rahatsınız maşallah.

Kıskandım sizi biz kasa kasa bir hal olduk o ayrı.

Sizde bu rahatlık varken eşiniz;

gece vardiyasında baban çalışsın, gündüzde ben derse hiç şaşırmam.:))

cnm niye daralıyorsun sakin ol
ben çalışamam bebek bekliyorum ki olsa da bakıcak kmsem yok.
kaynvalidem yaşlı ve hasta,bnm annem ise uzakta.
eşim de okumaz,söyledim daha önce de.
ayrıca ben evlenirken ailem hiçbişi istemedi,hatta biizm evi resmen bnm ailem kurdu.
kaynpederm de o zaman bnm anneme babama demiş ki,siz beni sıkmadınız bişi istemediniz bnde bu çocuklara yardm edicem evlendkten sonra demiş.
yani biz karı koca dilenmiyoruz ortalıkta,eşmn babası verdiği sözü tutuyor ki tutmak zorunda.yıllarca oğlu eline para vermş.
bnm ailemse sen her zaman biizm kızımızsın,bu evden gelnkle çktn kefenle dönersn gibi bi düşüncemiz yok.
al bu senin,ister biriktir.ister bebişine bişi al diyip her paraları oldukta 50 falan verirler.öyle ellernden ne geldyse yani.
hatta aramızda küçük bi çakşma olur,yok istemiyorum teşk.ederim yarn maaşı alıcaz,size lazmdır nolur verme falan.
o konuşma biraz daha uzarsa kırırlırlar hatta.bnde alırım,bir süre eşmden saklarm ki biriktireym diye.
lakin hiçbi zaman nasip olmadı,hep bi şekilde ortaya çıktı.
hastane,eczane,pazar,market..fuzuli bişi de harcadığm yok ama dün annemn verdiği para olmasa ilacımı alamıycaktm,pazarımı yapamıycaktm mesela.
bunun gibi şeyler.

iş bulmak kolay değil en basit işyeri için dahi diplama sorar oldular..
buarada eşin eline geçen parayı sana veriyorsa burda idare edecek kişi sensin..
vardşya düzeni gerçekten zor..
7 yıl çalıştımmm zorlukları çokturr ama inan sevgi ve huzur varsa evindee hiç takma bunu kafanaa..
daha hayırlı olur inş..

Azcık babasına çekseymiş keşke..

Tek tahsille bitmiyor ki iş, insanın içinde olsun.. Ekmeğini taştan çıkarır isteyen..

Madem okumuyor ek iş yapsın kendi vasıflarına uygun.. Kaç yaşında adam yapıyor da o neden yapamıyor ki ?

Size gelince de eşinizden farksızsınız, o sizin babanızın kazancının çevresinin derdinde .. Siz de onun babasının...

Daha ne kadar milletin hanesindeki ortalama aylık geliri hesaplayacaksınız bilemiyorum ama ikinizinde eli ayağı tutuyorken babalarınızı örnek alıp çalışın derim..

Eğitim durumu şuan için tüm işverenler açısından önemli..Babanızın bulabileceği işte şuan eşinizin çalıştığı işten ve maaştan farklı olmayacaktır.Babanızın ön ayak olacağı bir işten memnuniyetsizliğiniz karşısında sorumlusunu babanız olarak düşünecek yada işvveren eşinizden memnun kalmazsa babanız zor durumda kalacaktır.İmkanlarınızı zorlayıp en azından dışarıdan liseyi bitirmesini ve işlerle ilgili kurslara eğitimlere katılmasını önerin,faydasını göreceksinizdir,geç kalmış sayılmaz ..
İşini değiştirmek istiyorsa başka işi garantilemeden işten ayrılmasın..İş bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor..Allah yardımcınız olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…