hehe evt eşim kazara olan bebişimizi istememişti,aldıralm diyordu :)
hatta hala istemiyor..eminim.
evlilik ona çok ağır geldi,ben işten çıkarken çıkma bile demedi,çık dedi hatta.
bekarken hep içermiş.tüm parasını içkiye yatırırmış.şimdi içmiyor.kendisi de biliyor,paramz yok diye.
evt bundan sonra ömrü boyu 1 hafta gece 1 hafta gündüz çalışıcak..
evimiz kayınpederimizden,faturalarmz ve kredi borcumuzu da ödüyor.harçlksız da bırakmıyor.
bunun yanında bnm annem de babam da abim de hep harçlıklar verir bana.eşime de.
tüm bunlara rağmen bereketimiz yok.
dün konuştuk eşimle.bana düşüncelerini açtı.
Allah bnm cebimde para olsun istemiyor,çünkü olunca içkiye yatıracağımı biliyor dedi.
ki gerçekten boğazına,giyimine falan düşkün insanlar değiliz.
mesaileri de oluyor ara sıra.ama anlamıyoruz paramz nereye gidiyor.
ne o ne de ben gizliden de para biriktiriyor değiliz ki imkansız bu zaten.
düşününki hamileym ve bugün pazar param yoktu,anneciğimn verdiği para olmasa meyvemi,sebzemi dahi alamıycam.
maaşını 2 parça alıyor eşim.ayın 5 ile 10 u arası maaşı ve ay sonuna da doğru avans alıyor.
alır almaz elimizde hiçbişi kalmıyor.
ki eşimn sadece sigarası var.
2 kişiyiz..pazar alışverişimiz de belli.bnm ailem erzak da gönderiyor hep,yazlığmz var bi köyde.
bi anlam veremiyoruz.
eşim çok sıkıntıda ama bu 1 senedir.çok iyi biliyorum.hayat sadece para oldu onun için.
Size hamile halinizle yaz günü vantilatörü çok görmüştü almamıştı öyle bir konunuz vardı o günden beri eşinize gıcık olmuştum.
Sonra bebek konusu ayrıca geldi.
Neyse..
Eşinize verilen harçlıklar ona hayırdan çok şer getiriyor.
Ne münasebet 28 yaşında adama harçlık vermek.
Biz ailelerimize harçlık veriyoruz annelerimize falan el altından hani kadınlar kendilerine has ayrı paraları olsun ister diye.
Böyle saçmalık olmaz eşin yağlı kapıya düşmüş hala da burnu havada vallahi senin eşin benim eşim olsaydı babam feleğini şaşırtırdı onun.
İnsan kaynakları müdürü kayınpeder paşamızda eski turkcell ceo'su maşallah
Artık bundan sonra onu coca cola ceosu olmak paklar.
Ailecek el üstünde tutmuş adamı tepenize çıkartmışsınız.
Bu adamın eline fazla para geçse içer cidden içer cozutur.
Sana saçma gibi gelecek ama dini yönden maneviyatınızı yani eşininkini arttırmaya yönelik bir ortam gerekiyor bence.
Aile,yuva,bebek,sorumluluk vs 28 yaşında adama aşılanır mı bilemem belki manevi açıdan kendini kötü hissederse herşeye dört elle sarılır belki..
Şimdi evinize harçlıklarla birlikte 1000 lira giriyor desek,erzak dışardan geliyor diyorsun.
Kira,faturalar gibi sabit gelirler kalıyor geriye.
Şimdi eşime çok yüklendin diyeceksin ama :)
Sigara da lüks cidden yani asgari ücret alan birisi için lüks,gerçi hepten haram ona giden para da neyse.
Kiranız ne kadar parayı eşin değilde sen organize etsen ,sen ona günlük atıyorum 7 lira 10 lira harçlık versen ki onun bi gideri sigara parasıdır.
Olmaz mı ,ters bir adam mıdır ?