eşimin işi

Size hamile halinizle yaz günü vantilatörü çok görmüştü almamıştı öyle bir konunuz vardı o günden beri eşinize gıcık olmuştum.
Sonra bebek konusu ayrıca geldi.
Neyse..

Eşinize verilen harçlıklar ona hayırdan çok şer getiriyor.
Ne münasebet 28 yaşında adama harçlık vermek.
Biz ailelerimize harçlık veriyoruz annelerimize falan el altından hani kadınlar kendilerine has ayrı paraları olsun ister diye.
Böyle saçmalık olmaz eşin yağlı kapıya düşmüş hala da burnu havada vallahi senin eşin benim eşim olsaydı babam feleğini şaşırtırdı onun.
İnsan kaynakları müdürü kayınpeder paşamızda eski turkcell ceo'su maşallah
Artık bundan sonra onu coca cola ceosu olmak paklar.
Ailecek el üstünde tutmuş adamı tepenize çıkartmışsınız.
Bu adamın eline fazla para geçse içer cidden içer cozutur.
Sana saçma gibi gelecek ama dini yönden maneviyatınızı yani eşininkini arttırmaya yönelik bir ortam gerekiyor bence.
Aile,yuva,bebek,sorumluluk vs 28 yaşında adama aşılanır mı bilemem belki manevi açıdan kendini kötü hissederse herşeye dört elle sarılır belki..

Şimdi evinize harçlıklarla birlikte 1000 lira giriyor desek,erzak dışardan geliyor diyorsun.
Kira,faturalar gibi sabit gelirler kalıyor geriye.
Şimdi eşime çok yüklendin diyeceksin ama :)
Sigara da lüks cidden yani asgari ücret alan birisi için lüks,gerçi hepten haram ona giden para da neyse.
Kiranız ne kadar parayı eşin değilde sen organize etsen ,sen ona günlük atıyorum 7 lira 10 lira harçlık versen ki onun bi gideri sigara parasıdır.
Olmaz mı ,ters bir adam mıdır ?

sigara az paramı,içmesin, kendini biliyo demek para bulsa içecek yine, tembelliğe alışmış başka bişey değil Allah para olmasını istemiyomuş pehhh

Herkes aynı şeyi söylemiş ve arkadaşlara katılıyorum.
Ortalıkta bir sürü üniversite mezunu dururken, eşinin iş bulması çok zor.
Eminim baban zaten güzel bir işe yerleştirme imkanı olsa,yapar. O da durumu bildiği için güzelce işten ayrılmasın demiş.
Yerinde olsam babama bu konuda baskı yapmam.
İmkanın var ise sen çalış, evine destek olursunuz.
Allah yardımcın olsun.

böyle bi adamı hala gülerek anlatıyosun çok ilginç, yerinde olsam bebekte geliyo biz napıcaz ne edicez diye düşünürüm, ne zamana kadar insanlar size bakıcak
baban seni o adama vermiş başka bişey beklemeyin ondan, çokta içine sindiğini sanmıyorum

yüzsüzlüğün sözlük karşılığı olabilecek bi eşin var, kendi babası bulsun insan utanır eşinin babasından bişey beklemeye pess

valla kızlar sizi bilmemde ben konu sahibesinide çok rahat buldum ay nikin ne güzel ay çok güldüm vs gibi laflar geçim sıkıntısı yaşayan bu yaşta hala evini harçlıklarla döndüren, eşi için babasından iş bekleyen bi kadının söylemleri değil bu, benmi abartıyorum, bu rahatlıkla size bişey olmaz şekerim merak etme, konu komşuda bakar size
eşim memur ben memurum 9 sene okuların bitmesi,askerlik,iş bulma,birbirimizi tanıma,birikim yapma basamaklarının hepsini atladık ve evlenebildik, acaba çocuğumuz olsa nasıl olur ne kadar harcamamız olur ev alsak arabamı alsak biraz dahamı beklesek diye her hafta konuşuyoruz,1 çocuk yeter Allah verirse diyoruz, millet kazara hamile kalıyo eşi istemiyo, düzenli bi hayat yok...neyse...

Ben kendi anne babamdan harçlık kabul etmeyeli yıllar oldu

Hele 11 aydır da evliyim , hayatta kabul etmem.. Eden eşim olursa da yüzüne bakmam..

Bu ne rahatlık ya, kaç yaşına gelmiş evli barklı insanlarsınız hala ilkokul çocuğu gibi babanızdan harçlık alıyorsunuz.. Eşiniz hatta kayınpederinden alıyor..

Sorumluluk alamayan kimseler evlenmesin lütfen.. Zira doğacak bebeğiniz için ben bile sizden çok endişeleniyorumdur.. Onu da dedesi okutur herhalde..

öncelikle bir kaç soru sormak isterim. kaç yaşındasınız, eşiniz kaç yaşında, kaç senelik evlisiniz.

herkes bir şekilde ekmeğini kazanmak için zor şartlar altında çalışıyor. olabilir eşinizde çalışabilir. sizi üzen yoran durum nedir burada anlamadım. kaldı ki eşiniz 10 senedir burada çalışıyor. yeni değilki bu durum. şimdi mi aldığı ücret kendisine zor gelmeye başladı.

en önemlisi insanlar başkalarından yardım görmek isterler. amaaa işe girmesi için babanız yardım etmesse hiç de kırılmaya hakkı yok. babanız anlattığınız kadarıyla eğitimli insanlarla birlikte çalışmalar yapmış, yani onun bulacağı işlerde de bu şekilde eğitim istenecek. ee eşinizde bu vasıflara sahip değil.

eşinizin böyle gönül koyması yanlış. o artık evin reisi. onun bunları düşünmesi gerekirden, babanız düşünmedi diye kırılıyor. daha da neler.

konu sahibi arkadaşım babanız eşinize iş bulmak zorunda degilki bırakın kendi ayakları altında dursun biyerlere gelsin hem fabrikada çift vardiya çalışıyor diyorsunuz maaşını yüksek alması lazım biraz bizim komşumuzun eşide fabrikada çalışıyor önceleri çift vardiya idi maaşını biraz yüksek alıyordu şimdi 3 vardiya yapmışlar adamın çalışma şartını tabi maaşıda ona göre yüksek oluyor eşi demişti sizin eşiniz çalışmayı sevmeyen bir insan anladım kadarı ile ayrıca maddi durumunuz kötü aileler yardım etmezse açız diyebiliyorsun o zaman eşiniz sigara içmesin bir paket sigara kaç lira ona verecegi parayı ekmege versin hiç olmazsa karnınız doyar para bulunca içkiyemi veriyor bide evin geçimini yapacagınaben olsam babanızın yerinde senin kocana hiç harçlık vermezdim

Son düzenleme:
ve hala babam yaptım demeyi sever diyip babanı eleştiriyosun, eşinde yapsında o da anlatsın sağda solda, şunu yaptım bunu başardım desin, eşin liseyi bitirsin diyo arkadaşlar, eşim asla okumaz diyosun, okumazsa kendi bilir onu bi şirkete ceo yapacak değiller bu tahsille, eşini ballandıra ballandıra anlatıyosun sanki matah biriymiş gibi, gerçekten hamile olmasan dicemki neyin kafası bu

Ne olursa olsun esınız ısten ayrılmasın ıs bulmak zor bu devırde:26:

konu sahibi arkadaşım sizin durumunuzu bizim bir akrabamız vardı ona benzettim bu olay olalı yaklaşık olarak bir 5-6 sene olmuştur akrabamızın eşi hiç çalışmıyordu evin bütün geçimini kızın annesi ve babası yapıyordu kızın evin içindeki bütün eşyaları babası almıştı aylık belirli miktar para yardımı yapıyorlardı 2 tane torunu vardı onların üstünü başını dedeleri alıyordu babaları ve baba tarafı o masum çocuklara bir çift corap almamıştır adam damadına araba bile aldı sırf gönlü olsun bir işte çalıssın diye ama damat bey hazır yemege alışmış tabi buldugu parayı sigara ve içkiye veriyordu en sonunda ne oldu biliyormusun damat bey karısını aldattı şuan başka biriyle evli eger eşiniz iyi bir şirkette çalışmak istiyorsa önce okulunu bitirecek

Bekarım , ıssız kaldgım 20 gun ıcerısınde aksam ısıne gırdım sırf babama muhtac olmamak ıcın
ve hıc durmaksızın yogun bı sureklı ayakta kaldgım bı ıstı verdıklerı para 360 tl
bu arada ayakta durmaktada zorluk cekıyorum 2 defa amelıyat oldum ayagımdan
sozun kısası calısmak ısteyen her sekılde CALISIRRR

İyilikten maraz doğar diye bu durum için söyleniyor. Aileniz size gerçekten yardım etmek istiyorsa para vermeyi bıraksınlar. Gerçekten aç kalırsa eşiniz belki bir şeyleri anlar. Bence eşiniz gerçek manada hiç sıkıntı çekmemiş. Bizde sofrada sadece ekmeğin olduğu zamanlar çoktu ama eşiniz gibi açız demedik kimseye minnet etmedik. Çalışıp meslek sahibi olduk şimdiki günümüze bin şükür. Canı kolay iyi iş istiyorsa önce okulunu bitirsin.

babanızdan harçlık almaya çekinmeyip iş istemeye çekinmeniz bana ilginç geldi açıkçası ama vardır bir bildiğiniz herhalde, bu durumda bence babanızdan isteyeceğiniz eşinizin kulaklarını çekmesi olabilir sizin eşinizin sorunu işiyle ilgili değil çünkü biraz rahat yaşamayı sevmesi ve sorumluluk almak istememesi bir silkelenip kendisine gelmesi gerektiğini düşünüyorum hakkınızda hayırlısı olsun

Eşin olacak asalak kusura bakmasın da
daha iyi iş istiyorsa bi zahmet okuyup daha iyi bir meslek sahibi olacaktı
onun heralde bu ülkede mübaşirlik sınavına giren avukatlardan
saati 10 liraya ders veren atanamamış öğretmenlerden
geceler boyu nöbet tutan asker polis doktor hemşirelerden
şantiyelerde yaşayan mühendislerden,mimarlardan
senelerce dirsek çürütüp asgari ücrete sürünen üniversite mezunlarından haberi yok

başka ne istermiş beyimiz

Son düzenleme:

Biraz ağır bir yorum olmuş sanki ya...

Kırmadan üzmeden hakaret etmeden yorum yapmamaız gerektiğini düşünüyorum ben

üzgünüm ama eşinizin darılmaya kırılmaya şikayet etmeye hakkı yok
lise den terk dışardan bitirseydi bu zamana kadar elinde en azından diploması olsaydı baban belki bi şekilde yardımda bulunabilirdi

okumasın etmesin asgari ücreti beğenmesin
aileler iş bulsun para yardımında bulunsun ohh valla

zor durumdasınız aileler yardım etmese açız ortalarda diyorsunuz hamilesiniz çocuk gelince ne olacak
insanlar çabalamadan etmeden zor durumdayız diye kırılmaya hakları yok bence

ben olsam gece mece dinlemez diğer işi garantilemeden çıkmazdım
her iki ailede yardımı kesse ne olacak
ki bu kadar yardım etmek zorunda da değiller bence

insanlar nasıl ki evlenmeye çocuk yapmaya karar verebiliyorlarsa da geçinmek için de çabalamak zorundadır bu kadar basit

Biraz ağır bir yorum olmuş sanki ya...

Kırmadan üzmeden hakaret etmeden yorum yapmamaız gerektiğini düşünüyorum ben

canım benim kendi eşini bu durumda düşünürsen belki daha iyi anlarsın beni
hem ben konu sahibine hakaret etmiyorum ki
eşine söylüyorum ,bence daha da ağırını hakediyor ama işte
adam ben yatayım herkes bana baksın derdinde
olduuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…