eşimin işi

eşinize iş bulup bir de başına kakarsa eşinizle ilişkiniz daha çok gerilirdi ve evliliğinizde daha fazla problem yaşardınız. arkadaşım inan bana ne kadar para gelirse o kadar gidiyor, hatta daha fazla gidiyor. ben de anlamıyorum nereye gittiğini ama bir hesap yapıyoruz, herşey tamam. eşinizin yaşı da bayaa varmış, insan kendi emeğiyle başkasının yardımı olmadan biyerlere gelince daha kıymetli oluyor. ben de, eşim de part-time işlerde çalışarak okuduk. birbirimize hep destek olduk. eşin senin desteğini, o manevi gücü arkasına aldıkça inan bana maddi kazanç ikinci planda kalıyor. rahmetli babam zamanında tahsilli bir bankacıyken sırf annem memleketini özledi diye istifa edip memleketine evi taşıyan ve fabrikada işçi olan bir adam. aranızdaki aşk ve sevgi sürdükçe herşeyin yolunda gideceğine inanıyorum...

kahvecide çırak olup passatla geziyorsa mutlaka işin içinde birşey vardır. Benim annemle babamda üniversite mezunu 25 yıllık evliler daha bu sene bir ev sahibi olabildik. ananem hep kargo şirketinde çalışan bir adamı örnek verirdi bize 'adamın 2 yazlığı var evleri var siz hiç paranızı tutamıyorsunuz' diye. Biz 'anane kargo şirketinde çalışan adam nasıl o kadar mal varlığı olsun' dedikçe bize kızıyordu.
sonradan öğrendikki adamı bu sene içeri atmışlar yıllarca dolandırmış şirketi

hepsine katılıyorum.
bu arada babanıza hayran kaldm

hepsine katılıyorum.
bu arada babanıza hayran kaldm

annem ailesinden vazgeçmiş babamla evlenebilmek için, zor affetmiş dedem. sonrasında babam da mesleğinden ve kariyerinden. evet belki bir işçi kızıydım ama öyle aşkla dolu bir evde büyüdüm ki hep pozitif baktım hayata. çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras bu bence... yakında anne olacağız, inan bana bir çocuğun evdeki huzuru tanıması piyano-voleybol kurslarına göndermekten de, adidas giydirmekten de daha önemli. varsın eşin vardiyalı çalışsın, sen evde onu sevgiyle karşılıyorsan çocuğun içine işleyecek ve hayata bakışını değiştirecek bişey bu...

Babanız Eşiniz İçin İş Aradı Ama Ortaokul Mezunu Olduğu İçin İş Vermediler Ama Bitaraftanda Babanız Diyemiyor Size İş Vermediler Diye Gönlü Kırılmasın Diye Belki Benim Düşüncem Bu Yada Şükretsin Haline Kanaatkar Olsun İstiyodur

ay çok güldüm
şaka maka Allah çıkarır bi gün biyerden.
passatlıdan bahseden arkadaş çıraklıktan sonra emlakçıda çalşmaya başlamış şimdi passatla geziyor demiş.
yanlş okumuşsun

bnm annemle babamda 40ından sonra ev sahibi oldular.daha yeni bitti borçlar ki babam 52 yaşına geldi
acı ama gerçek.
kerpe de bi köyde olan yazlığımızı da en çok abimn sayesnde yaptılar,abim bekar.
ama helal kazanç herşeyden önemli..
ne yapaym kul hakkına girdikten sonra arabayı,parayı,evi..

yok yok bakmş olsa kesin söylerdi bayılır yaptm demeye
bu arada nickine bayıldım
LOCA LOCA eh eeh

yok yok bakmş olsa kesin söylerdi bayılır yaptm demeye
bu arada nickine bayıldım
LOCA LOCA eh eeh

O Zaman İkinci Söylediğimdir Teşekkür Ettim Bu Arada Nickimi Beğendiğin İçin Biliyormuşum O Zamanlar Demek LOCA Şarkısı Meşhur Olacak

sizin eşiniz bu rahat yaşantısını bırakıp evlilik sorumluluğunu göze alarak evlendiğine göre gece işi, gündüz işi demeyip çalışacak, şükretsin ki bir işi var...üniversite mezunlarının bile asgari ücretle çalıştığı bu zamanlarda elindekinin değerini bilmek gerek...üstüne üstlük her iki aileden de destek görüyormuşsunuz bu da büyük bir nimet...zannımca, eşiniz o güven duygusunu babanıza vermiş olsaydı iş bulması konusunda elinden geleni yapardı.bazı şeylerin değerini bilmek için emek vermek gerek...zorluklarla mücadele gerek...bebeğinize sağlıkla kavuşun, kısmetiyle gelsin..

Son düzenleme:
Evini geçindirmek isteyen 28 yaşındaki gencecik bir adam için vardiyalı çalışmak bulunmaz nimet. Taksiye çıkar, bir yerlerde ekstra birşeyler bulur, simit satar.

Sonuçta ben ne hallere düştüm diyecek bir eğitimi de yok. Hiç görmüyor mu öğretmenler bile pazara çıkıyor.

Yeter ki anne, baba, kayınvalide, kayınpedere sırtını dayamamayı istesin, kendi evini kendi geçindirmek istesin.

Eşinizin şuana kadar liseyi bitirmesi gerekiyordu.
Dışarıdan liseyi bitirme şartları o kadar kolaylaştı ki bitirmeyen neden bitirmiyor diye sorduruyor insana.

Babanız emekli olmuş. Bağlantıları eskisi kadar güçlü olamaz. Kadrolar değişiyor, onu tanıyanlar değişiyor zamanla v.s
Birde eşinizin tahsil durumu eklenince iyice zorlaşıyor.
Eşinizde sizde bu konuda gereksiz bir beklenti içindesiniz.
Kırılma hakkınız yok bence.

1 hafta gece 1 hafta gündüz çalışınca ne oluyor anlamadım? İşi neyi gerektiriyorsa onu yapacak. Babanızın eşinize iş bulmak gibi bir zaruriyeti mi var da eşiniz kırılıyor?

Madem aç kalacak kadar zor durumdaydınız bebek yapmak yerine işe girebilirdiniz?

Ben 4 yıldır çalışıyorum, erkek arkadaşım da 2 yıllık bilgisayar ve 4 yıllık açıköğretim bitirdi, sabit bir işe girdi şükür ama yine de eski bağlantılarından iş kovalıyor. Bütün bunlara rağmen aileler bize destek olmadığı için evlenemedik. Bu sene evlenen bütün akrabalarımda da kızlar işsiz erkekler asgari ücret ama ayrı ev açtılar, aileler sanırım destek oldu.
Herkes bir şekilde evlendi ben hala bekliyorum, yanarım da buna yanarım

canım bi işyerinde uzun süre çalışmak aldığı paradan çok daha önemlidir..

eşin o işyerinde bu kadar uzun süre çalışabildiğine göre işyeri oturmuş köklü bi yer, her ekonomil krizde işçi çıkaran ya da kapanma tehlikesi olan bi yer değil demekki..eşinden de memnunlar ki bu kadar süredir çalışyor..

daha fazla kazanacağı bi yer de adamlar ilk sorunda eşini çıkarmak isteyebilir ya da eşin bişeylerden rahatsız olur çıkmak ister özel sektörde tutunmak çok zor..

bence baban tecrübeli bi insan olarak sizin düzeninizi bozmak, risk almak istememiş..Allah korusun bi işsizlik durumu olsa eminim müdahale eder

Yok yok ben bu durumları okuyunca uzaydan geldiğimi düşünüyorum...Kesinlikle...Bekarım üniversite mezunuyum mesleğimi değiştirmek istiyorum kendi şehrimde tekrar üniversiteye başlamak istediğim içinde yeniden üniversite masrafım için çalışıyorum sınava kadar! Annem ve babam canım ciğerim olmasına rağmen, aile ilişkilerimizinde çok kuvvetli olmasına rağmen tek kuruş istemem, kabul etmem. Ya ben çok gururluyum, ya da siz ve eşiniz rahata lışmışsınız kusura bakmayın...
Üstelik evladını istemeyen biraz palazlanınca içkili alemli hayatına devam etmeye meyilli bir adamla ne işiniz var pardon ?

Eşin işine sıkı sıkı sarılsın.İş bulmak öyle kolay değil hem masa başı rahattır diye bellenilen işler bile cefa dolu..Benim eşim mühendis ama bakma mühendis dediğime modern amele gibi gece gündüz demeden o bilgisayar basından hiç kalkmaz ve sürekli işi koordine edip beyni ve bedeni tükeninceye kadar çalışır..Bazen arazilerdeki işleri düzenlemekten ayaklarına ağrı girer zavallının

Aldıgı maaş belki çok iyi ama ben de eşimin bu durumda sürekli çalışmasından dolayı birgün ona birşey olacak korkusu ile yaşıyorum..Ama azimli insan oluşu hoşuma gidiyor çünkü sürekli kendini yetiştirme peşinde ve bi nevi buna da mecbur ama senin eşinde bunu göremedim maalesef kendi bilek gücüyle bir yerlere gelmektense armut piş ağzıma düş istiyor.

Sana tavsiyem senin de bebegine bir müddet baktıktan sonra çalışman..

Ben de çalışıyorum kızımı sabah 8.30 da kreşe teslim edip akşam 18.00 da alıyorum hayat şartları hiç kolay değil ben gurbetteyim bakacam kimsemiz yok mecburen kreşi çözüm olarak gördük maaşımın yarısı kızımın egitim hayatına gidiyor feda olsun o muhim degil

Babana yinede bir çıtlat ama umit bekleme ayrıca eşin liseyi bitirip dışarıdan 2 yıllık bir yüksekokulu bitirmek yerine neden babandan böyle bir beklentiye giriyor ki ?

Yine diyorum masa başı rahattır denilen iş özel sektör için maalesef geçerli değil..Ben muhasebeciyim ve resmen pert oluyorum burada :)

Ayrıca baban ve kayınpederin size yardım da ediyormuş ki sizin elinize geçen para eminim ki bizden fazla :)) Nasıl geçinemiyorsunuz ? eviniz de kira değilmiş üstelik .Kredi borçlarınızı ve kredi kartlarınızı da ödüyorlar ee geriye ne kaldı ki ?

Bizim evimiz kira istanbul gibi pahalı bir memlekette yaşıyoruz ama rahat rahat birikim de yapabiliyoruz ALLAH'a şükür..Dediğim gibi para harcanmıyorsa birikir mutlaka harcıyorsunuz ama nereye gidiyor demek mantıksız geliyor bu durumda..

Ben elime geçen paranın nereye gittiğini kuruşu kuruşuna bilirim zira eşimin maaşınında öyle..Bir kadın olarak evdeki hesabı çarşıya uydurmakla mükellefim

Son düzenleme:
Bence eşinizin gazına gelip babanıza kızmayın

Lise 1 den terk ve sonrasında da çaba edip açıktan okumamış birine kim ne yardımı yapabilir ki

Önce kendi birşeyler yapsın sonra başkalarından sadece aracı olmalarını istesin

Oh hiç birşey yapma / etme bir hışım evlen, sonra geçinemeyince de ona buna kırıl.. Ne güzel iş valla..

Babandan önce eşine söylemen gereken çok şey var bence.. Aracı olmak içinde belli vasıflara sahip olması gerekir..

Sıkışınca topu hanımın ailelerine atan erkeklere ifrit oluyorum..

Baban borç verse ya?
Babanın tanıdıkları vardır?
Baban destek olsa azıcık?
Baban
Baban..
bla bla bla..

Eşinizin durumu çok iyi olsaydı emin olun önce kendi ailesine destek olurdu..

Bu yüzden böyle bi durum için babanıza kırılmayın ve gönül koymayın..

Eşin asgari ücretle çalışıyor olabilir..Önemli olan bir işi olması..Bunun yanında vardiyalı çalışması avantajda olabilir..Çünkü ek iş yapabilir bu sırada..Evlenmişsiniz hala aileleriniz yardım ediyor..Eşiniz asıl buna kırılmalı.Bana kayınpederim iş bulmuyor diye değil yani..

Şimdi birde çocuğunuzu olacak kazara olmuş ama dikkat etseydiniz keşke siz daha düzeninizi oturtamamışınız bebek ne olacak..Ailelerininzmi bakacak..

Allah yardımcınız olsun

babana çok güveniyosun ama bu yanlış artık kocan var, babanın yeri ayrı tabi ama adam ölene kadar sizimi düşünecek, kocan niye babana gönül koyuyoki, hangi baba kızının sıkıntı çekmesini ister ne demek, baban mı sizi sıkıntıya sokuyo paramı bekliyo sizden, bu sözün altında baban bize maddi destek sağlasın anlamı çıkarıyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…