hayat işte..
ben hatırlıyorum ki evlenmeden önce ya da henüz yeni evlyken babam bnmle konuşmuştu eşine iş bakaym mı diye.
ben de hyr falan demiştim ama tam net hatırlamıyorum.
evimize yakın,saatleri iyi falan diye.
daha doğrusu babamdan korktum,çünkü iyilik yapar hep başa kakar.
eşimle arası kötü olmasn,eşim ezilmesn diye istememiştim o zaman.
şimdi bi duruma düştük,babamdan ses seda yok.
açıkcası bnde bekledm babamdan bi telefon.
yapmasa ya da yapamasa da ilgi bekledm yani ama o sessiz kalmayı terch etti.
eşimle bugün ki konuşmamız da da,iş yerndekilern ''ohooo oğlum senin kayınpedern var,rahat ol ne işler bulursun'' demişler.
eşim de bana ''evt iş bulan bi kayınpederm var ama bana bi iş bulduğu yok diyorum'' dedi
:26:
eşim de ben de üniversite mezunuyuz ama 12 yıllık meslek hayatımızda ancak bir araba ve banka kredisiyle alınmış ve henüz çeyreği ödenmiş bir ev sahibi olabildik. memlekette ilkokuldan sınıf arkadaşımla karşılaştım, o ilkokuldan sonra okumamıştı, ailesinin durumu da iyi değildi, bir kahvecide çırak olarak başlamıştı. sonra emlakçılığa başlamış ve şu an altında passatla geziyor. arkadaşım üniversite mezunu laboratuvar şefi ama aynı fabrikadaki işçi ondan 200 lira fazla kazanıyor. böyle örnekleri gördükten sonra diploma ile kazanç arasında doğru orantı olmadığına inanıyorum. bence durumu annenize bi çıtlatın, o babanızın ağzını arasın kendi düşüncesiymiş gibi. babanızın yapabileceği bişey yoksa en azından size hayır dememiş olur...
eşinize iş bulup bir de başına kakarsa eşinizle ilişkiniz daha çok gerilirdi ve evliliğinizde daha fazla problem yaşardınız. arkadaşım inan bana ne kadar para gelirse o kadar gidiyor, hatta daha fazla gidiyor. ben de anlamıyorum nereye gittiğini ama bir hesap yapıyoruz, herşey tamam. eşinizin yaşı da bayaa varmış, insan kendi emeğiyle başkasının yardımı olmadan biyerlere gelince daha kıymetli oluyor. ben de, eşim de part-time işlerde çalışarak okuduk. birbirimize hep destek olduk. eşin senin desteğini, o manevi gücü arkasına aldıkça inan bana maddi kazanç ikinci planda kalıyor. rahmetli babam zamanında tahsilli bir bankacıyken sırf annem memleketini özledi diye istifa edip memleketine evi taşıyan ve fabrikada işçi olan bir adam. aranızdaki aşk ve sevgi sürdükçe herşeyin yolunda gideceğine inanıyorum...
hepsine katılıyorum.
bu arada babanıza hayran kaldm
kahvecide çırak olup passatla geziyorsa mutlaka işin içinde birşey vardır. Benim annemle babamda üniversite mezunu 25 yıllık evliler daha bu sene bir ev sahibi olabildik. ananem hep kargo şirketinde çalışan bir adamı örnek verirdi bize 'adamın 2 yazlığı var evleri var siz hiç paranızı tutamıyorsunuz' diye. Biz 'anane kargo şirketinde çalışan adam nasıl o kadar mal varlığı olsun' dedikçe bize kızıyordu.
sonradan öğrendikki adamı bu sene içeri atmışlar yıllarca dolandırmış şirketi
Babanız Eşiniz İçin İş Aradı Ama Ortaokul Mezunu Olduğu İçin İş Vermediler Ama Bitaraftanda Babanız Diyemiyor Size İş Vermediler Diye Gönlü Kırılmasın Diye Belki Benim Düşüncem Bu Yada Şükretsin Haline Kanaatkar Olsun İstiyodur
yok yok bakmş olsa kesin söylerdi bayılır yaptm demeye
bu arada nickine bayıldım
LOCA LOCA eh eeh
eşim asla okumaz.
28 yaşında.
hayatı boyu hep rahat da yaşamış.
şimdi çok zor geldi bu hayat.
aslnda zehir gibi bi kafası var,matematiği harika,tarih sever fakat gel gör ki eline bi kitap alıp okuduğunu bile görmedim =))
slm bayanlar.
bu defa bambaşka bi sorunumla burdaym.
eşim bekarken fabrikada 4 yıl gece çalşmış.
evleneli 1 senemiz yeni dolucak ki geçenler de yeniden geceye geçmesi gerektiğini öğrendik.
hatta 1 hafta gece 1 hafta gündüz olarak çalışıcak
ne yaptysa gündüzde kalamadı garibim,hakkını yiyorlar.
önce çıkmak istedi işinden,sonra iş bulamam korkusu ve de tazminatım yanar diye vazgeçti.
8-10 yıl çalışmış tazminatı da 5 bin tl..
senelerdr asgari ücretli
şimdi eşimin işi bu şekilde.
gel gelelim bu akşam öğrendiğim şeye.
meğersem bnm kapalı kutu kocam babama darılmış.
bnm babam çok yardmsever biridir,o kadar çok insanı iş sahibi etmiştir.
bi şirkete bağlı ve bir çok şirketle de bağlılığı olan biri.
şöyle diyeyim,bi amerikan şirketinde görev alıyordu ve bankalar,beyaz eşya firmaları falan birçok yerle alakası vardı.
dı diyorum çünkü 3 sene önce emekli oldu,ben evlenene dek tekrar devam etti.en son ben evlenince ayrıldı.
eşim lise mezunu değil.lise 1 terk.
ve bugün eşime iş bakmasını söyledim.sadece bakın dedim.
aslına bakarsanız bnde babamdan beklemiştim ama bayramda gittiğimizde bunu konu açıldığnda babam eşimin işinden ayrılması taraftarı olmadığını söyledi.
eşim bana bugün bu durumu biraz çıtlatınca aklmda soru işaretleri kaldı.
eşim de dedi aslnda,hangi baba kızının sıkıntı çekmesini ister dedi.
ki zaten çok zor geçiniyoruz.
kayınpederm ve bnm ailem yardm etmese açız ortalarda
yarn annemi aramayı ve durumu anlatmayı düşünüyorum.
hemen hemen söyliyeceklerini de tahmin ediyorum ki,eşimin tahsilat durumunu öne sürerler yine.
ne yapıcaz hiç bilmiyorum
Yok yok ben bu durumları okuyunca uzaydan geldiğimi düşünüyorum...Kesinlikle...Bekarım üniversite mezunuyum mesleğimi değiştirmek istiyorum kendi şehrimde tekrar üniversiteye başlamak istediğim içinde yeniden üniversite masrafım için çalışıyorum sınava kadar! Annem ve babam canım ciğerim olmasına rağmen, aile ilişkilerimizinde çok kuvvetli olmasına rağmen tek kuruş istemem, kabul etmem. Ya ben çok gururluyum, ya da siz ve eşiniz rahata lışmışsınız kusura bakmayın...hehe evt eşim kazara olan bebişimizi istememişti,aldıralm diyordu :)
hatta hala istemiyor..eminim.
evlilik ona çok ağır geldi,ben işten çıkarken çıkma bile demedi,çık dedi hatta.
bekarken hep içermiş.tüm parasını içkiye yatırırmış.şimdi içmiyor.kendisi de biliyor,paramz yok diye.
evt bundan sonra ömrü boyu 1 hafta gece 1 hafta gündüz çalışıcak..
evimiz kayınpederimizden,faturalarmz ve kredi borcumuzu da ödüyor.harçlksız da bırakmıyor.
bunun yanında bnm annem de babam da abim de hep harçlıklar verir bana.eşime de.
tüm bunlara rağmen bereketimiz yok.
dün konuştuk eşimle.bana düşüncelerini açtı.
Allah bnm cebimde para olsun istemiyor,çünkü olunca içkiye yatıracağımı biliyor dedi.
ki gerçekten boğazına,giyimine falan düşkün insanlar değiliz.
mesaileri de oluyor ara sıra.ama anlamıyoruz paramz nereye gidiyor.
ne o ne de ben gizliden de para biriktiriyor değiliz ki imkansız bu zaten.
düşününki hamileym ve bugün pazar param yoktu,anneciğimn verdiği para olmasa meyvemi,sebzemi dahi alamıycam.
maaşını 2 parça alıyor eşim.ayın 5 ile 10 u arası maaşı ve ay sonuna da doğru avans alıyor.
alır almaz elimizde hiçbişi kalmıyor.
ki eşimn sadece sigarası var.
2 kişiyiz..pazar alışverişimiz de belli.bnm ailem erzak da gönderiyor hep,yazlığmz var bi köyde.
bi anlam veremiyoruz.
eşim çok sıkıntıda ama bu 1 senedir.çok iyi biliyorum.hayat sadece para oldu onun için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?