Daha önce de yazmıştım.
Kızı, müdürü ilk arayıp veryansın edip boşanacağınızı söylediğinizde sizi,düzenini,alıştığı hayatı kaybetmekten, çevrenin duyup rezil olmaktan, evlatlarının düzenini bozmaktan korktu. Bir daha yineliyorum. Eğer kara sevdaya tutulmadıysa hiçbir erkek boşanmak istemez.
Şimdi ise kızla görüşmesine sınırlama geldi, görüşememeye başladı. Kızı özlemeye başladı kızın yokluğu eşinize koymaya başladı ve engellendiği için içinden size öfke duymaya başladı. Öfkesini belli etmesi mümkün değil ortalığın yeniden sakinleşmesi için size ekstra ilgi gösteriyor sizi sakinleştirmeye çalışıyor ve eski rahat dönemlerine bir an önce dönmek istiyor. Hem boşanmayı göze alamıyor hem de şuan kızla konuşamadığı ve görüşemediği için zorlanıyor çünkü o kızla da bir bağ kurmuş alışkanlık olmuş. Tutku bağı, aşk bağı, arkadaşlık, vs. (Sadece arkadaşlık bağı olması mümkün değil yüzde yüz çekim var zaten)
Belki yeni yeni farkediyor o kıza olan hislerini , en masumu da bu zaten (engellendikçe anlıyor) belki de çoktan itiraf edildi birbirilerine öncesinde orasını kesin bilemeyiz.
Şu durumda ayrı hat istemesi zaten skandal. Evet hiç kimse takip edilmek istemez ama şuan onun önceliği bundan bunalmak değil eşini, eşinin güvenini kazanmak olmalı. Böyle yaptığında aksine senin güvenini sarsmaya devam edeceğini bile bile bunu yapıyorsa emin ol o kızla görüşemediği için şuan içi yanmaya başladığındandır. Net!
Bu durumda resti çekip evden göndermeli/evi terketmeli davayı açmalıydınız bana kalırsa. Hiçbir şey sizin gördüğünüz kadar masum değil bu olayda.
Ama siz boşanmak istemiyorsunuz. Doğru. Söylemek kolay, yapılması gereken ortadayken bile Boşanmak kolay değil.
Bu durumda safa yatacaksınız. Peki tamam. Sana güvenmeyi seçiyorum. Bu senin son şansın. Tek bir şüpheli olayda ne beni ne çocuklarını böyle rahat göremeyeceksin, bu dağıttığın ailenin acısını bir önür yaşayacaksın. Bunu bilerek davran bundan sonra. Hattını alacaksan al. Sen bilirsin deyip rahat bırakacaksınız. Bu dönemde özgüvenli, şen şakrak, cilveli, baştan çıkarıcı olacak ama aşırı sevgi gösterisinde de bulunmayacak, sevgi sözcükleri söylemeyecek, sevginizle bunaltmayacaksınız. Çıkıp gezecek, eve geç gelecek, ekstra süslenecek, telefonunuza şifre koyacak, mesajlaşıp konuşurken kimle olduğunu söylemeyeceksiniz. Kendinize sürekli bakacaksınız kendinizi düşünecek bencil, özgüvenli, cilveli bir kadın olacaksınız. Minnetsiz davranacak, onsuz çok rahat yaşayabileceğinizi hissettireceksiniz. Belki o zaman kocanızı o kadından kurtarabilir ve yeniden kendinize aşık edebilirsiniz. Çok zor bütün bunları başarmak ama imkansız değil.
Bir daha yineliyorum. Ben olsam koyardım kapıya. Beyfendi bunaldınız mı yaptıklarınızdan sonra. Öyle mi? Hadi ipini saldım ne b.k yersen ye. İstersen on hat çıkar kendine der ona, onu çıkardığım tepemden nasıl yere indirilirmiş gösterirdim. (Demesi kolay yapması zor olabilir:))[