Eşimin içki içtiğini öğrendim

Katılıyorum. Herkes kendisi ile aynı fikirde olmayana tepki gösteriyor ama aynen oyle. Kızdiğını ve karşı olduğunu biliyor, elbette seninle paylaşmaz. Ne bekliyorsun ki ki benim eşim asla yapmaz diyenlerin eşi genelde en çok yapanlar olabiliyor maalesef. O yüzden çok kasmamak gerekiyor. Ki evet haber vermeden, paylaşımda bulunmadan eve geç geliyor olmasi birkaç bira icmesinden daha büyük sorun. Bazen politik olmak iyidir, ben müsade ederim. O da bana der bu akşam çıkayım mi. İzin verir yolcu ederim ki izin vermesem ne olacak sanki , yine gidecek Kendi kendine video atar, foto atar, konum atar. Sormam bile. Evlilik iki kişilik bir hayattır. Asla yapmaz asla edemez demey gelmiyor

Katılıyorum..Ya böyle baskılar arada ki güveni zedeliyor bna kalırsa.
Bnm eşimde öyle 1 ,2 kadeh içebilirmiyiz arkadaşlarla diye sorar ayda 1 veya 2 kere ki onun ofis ortamı kendine ait arkadaşlarıyla toplanır stres atar. Kendini kaybedecek kadar değil tabi kiii.
Bnce onlarda rahat sınırları içinde stres atmalık bir yerleri alanları olmalı.
Herkes kendisini bildiği sürece sorun yok bence.

İçki içtiğini yazdığı mesaja gelesiye kadar anlamıyorsanız, demek ki içip sapıtanlardan değil. Haliyle ortada olağanüstü bir problem yok. Korkmayın, dünyada tek bira içmiş kişi kocanız değil. Biz de içiyoruz, bir şey olmuyor. Her problemi büyütme huyunuz varsa sizden bu tür şeyler saklanınca kızmaya hakkınız yok. Adam huzurunu kaçırmaktansa susmayı tercih ediyor demek ki. Haklı. Siz bu iletişimsizliğinize yoğunlaşın bence. İçkiyi soracaksanız da ılıman bir dille sorun.

Ayy yazık evlilikte erkeklerin üstündeki baskiymis
İçmeyen erkek mi var diye soruyorsun ya çok biliyor gibi, senin kafana göre eşimin yalan söylemesini gerektirecek bişey yok ben alkol almasına karşı değilim, kullansa bilirdim. :)
Hoş görülmeyen herşeyi yalan dolanla yapmak çok doğal, sen öyle yapmaya alışmışsın demek ki.

Kimse 2 bira icti diye alkolik demiyor ama bazı insanların hassasiyeti var bu konuda mevzu bira sayısı değil ama okudugunuzu anlamak istemiyorsunuz herhalde.

İçki konusunda sıkıntı şu konu sahibi bu konuya duyarlılığını evlilik öncesi belirtmişse ve karşı taraf kullanmıyorum kullanmayacağım dediyse sıkıntı bence
Herkes aynı mantıkla düşünmek zorunda değil, içki içti diye aldatıyor anlamına da gelmez, çok büyük tepki vereceğinizi düşünmüş olabilir
Yine de evlilikte bu tip şeyler olmamalı
Gizli saklı olmamalı

Adam her gece eve 11 12 de geliyor, size doğru düzgün biseyini anlatmiyor, hoslanmadiginizi bildiği halde umursamiyor,siz hala içki benim için büyük sorun, yazısmalari okumasaniz içkili olduğunu anlamayacak bir ilişkiniz var belli ki. Eşinize önce kafa olarak yaklaşmaya çalışın.

Bu konuya benzer konu açtım demedikleri kalmadı umarım sen rahatlarsın canım

İçki içmesinden daha önemli şeyler olabilir hiç söyleme takip et bi süre. Neden içki içmesine karsisiniz size kotumu davranıyor içince eğer dinimizde yasak diye istemiyorsaniz o onun sorunu sizi bağlayan bişey yok abartmiyorsa içmeyi karismayinki dışarda nere olduğunu bilmediginiz yerlerde icecegine sizin yanınızda içsin ama hergün İçmesi abartı arada sırada fırsat verin ki sizden bişey saklamasin bunun sorumlusu birazda sizsiniz yani esim benim sigara icmeme karissa bende dinlemem veya arada bir içki icmeme karisamaz yani ve bence sizde karismamalisiniz kendi bileceği bişey sonucta

Konu sahibi arkadaş, alkolden daha büyük sorunlarınız var farkında mısınız? Adamın içtiğini de nasıl anlamadınız bu zamana kadar onu da anlamadım. İsterse üstüne parfüm boca etsin, isterse bir tüp macunla ağzını fırçalasın o nefes yine bira kokar.

Aile içi paylaşım yok. Gece 11-12'lere kadar her akşam adam dışarıda. Lütfen, lütfen çocuk falan yapmayı düşünmeyin bu evliliğe.

Ayrıca belirtmek istiyorum alkol kullanan herkes alkolik olmaz. Alkolik insanların çoğunun aşırı alkol tüketmesinin sebebi hayatlarındaki sorunları alkol ile çözmeye çalışmasından kaynaklanıyor. Bu sebepten alkolik oluyorlar. Alkolik olması için de her gün tek başına şişe dibi görmesi gerekiyor. Bir bira ile başlıyor olayı tamamen hikâye. Ben alkolden nefret ediyorum, tadını sevmiyorum ki; tadını seven insan var mıdır bilmiyorum. Çok nadiren bir miller içerim. Çok çok nadiren belki bir duble rakı. Evimde viski de var, bira da, rakı da ağzıma sürmem. Yani bir bira ile başlamıyor o işler.

Bencede takipte kalın. Ama bu kişiyle konuştuğunuzda da çok bir şey değişeceğini sanmıyorum. Arkadaşıda eşiyle belliki aynı şeyleri yaşıyor madem bu şekilde takılacakalrdı sizlere neden sebep olmuşlar. Sizde kendinize bu şekilde davranılmasını neden rıza gösteriyorsunuz. Evlilik böyle bir şey değildir konuşmaları takip edin sonuç aldıktan sora sessiz kalmayın.

İçki her kötülüğün anasıdır. İçki içen bi insan herşeyi yapabilir

eger ki sen esinin ictigini sosyal medyadan gizlice mesajlarini okuyarak ogreniyorsan zaten iliskiniz kopmus demektir,
insan esinin icip icmedigini gozunden anlar, kokmasina eve sarhos gelmesine gerek bile yok.

Siz zaten anladigim ayri hayatlar suruyorsunuz,
evliliginiz icin adim atmak istiyorsaniz buna odaklanin, iletisiminizi kuvvetlendirin.

Yok bu benim cizgim, bunu kabul edemem diyorsaniz da daha nesini karistiracaksiniz,
salin ipini gitsin.

Herseyden once esinizle iliskinizi gozden gecirin bence,baya kopuksunuz cunku burdan bakinca..rabbim yardimciniz olsun

Eşinizin ne haltlar karıştırdığı belli değil, kaçak telefon mesajları, arkadaşlarıyla güya gece buluşmaları derken siz takıla takıla içkiye mi takıldınız?
Size de pes doğrusu!

Konu sahibi konuyu tartisma ciksin diye acmis sanki. Bir iki yorum yapip kacmis. Insanlarin ozelinde nasil yasadiklari kendilerini ilgilendirir. Eger bir insan en bastan asla icki kullanmam dediyse ve konu sahibi de bu sekilde evlendiyse, bu durum simdi buyuk sorun olabilir. Bu insani kandirmaktir. Ama cok daha buyuk sorunlar var gibi, konu sahibinin aldatilmasi gibi. Ben bu kadar sakin kalamazdim galiba.

Evli barklı adamın her gece dısarda olması 12ye kadar baslı basına sorun olması gerekirken birde isin icine yalan sokmus
Sadece alkol olarak düşünme sonucta bilmedigin kimbilir ne yalanlar daha söylüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…