canım bende tam aksine eşimin kızımın üstüne düşmesine çok kızıyorum..sanki ben deil o doğurmuş her şeyi benden iyi yapıyor gibi..şöyle yatır şunu giydir, şunu yedir,aman bekle yavaş yedir,üstünü ört sessiz ol,ayy bi görcen deli ediyor bazen beni..geceleri benden çok uyanıyor..sürekli berfeyi kontrol ediyor..yatmadan övnce en az 10 kez iyi geceler öpücüğü veriyor..ben öpmüyorum diye üstüne bide bana fırça kayıyor...berfe hanımda ilginin farkında baba eve gelince dönüp yüzüme bile bakmıyor..bide babamdan aldın beni diye ağlıyor...
kericim seni çok iyi anlıyorum,dogumdan sonrA insanın hayatı birden bire degişiyor ve kimisi çabuk ayak uyduruyor kimisi geç.bende ilk zamanlar çok çok zorlandım,çok şiddi bunalımlardaytdım insan bebegini istemez mi? sevmeZ Mİ? ben bunların cevabınıbile bilmiyordum o zamanlar..banyoya girsem habire kapıda çauk ollll bebek aglıyor emzir sesleri..uykunun entatlı yerinde yataktan zıplamak..eve gelen bi arkadaşınla bile dogru düzgün ilegilenememek..bu arada ev almış başını gidiyor birde onu tak kafaya..akşam eşin gelecek yemek derdi..vs.vs..ben bu sorumluluların altında ezilmiştim.üstüne birde o herşeyi en ince atrıntısına kadar düşünen düşünceli eşimin bebekle istedigim gibi ilgilenmemesi beni deli ederdi.gece ben kızımı sallarken yada sabahın köründe sürünerek yataktan kalkarken onun horul horul uyuması offff çıldırırdım ..bir yardıma ihtiyacım oldugunu düşünerek psikologa gittim.eşim konusnda beklentilerimi ama onun gerçekleştirmediklerini anlattım ,normalde eşim vurdumduymaz kaba düşüncesiz biriolsa zaten bir beklentimde olmazdı ama eşim bu degildi ki!!! psikolg bana eşimle hiç sakince konuşup konuşmadıgımı sordu? hakketten düşündümde eşime bebekle ilgilenmedigini her söledigmde ses tonum yüksek ve katı olurdu ve buda eşimi anlamak yerine sinirlendirirdi:) bir akşam kızım yattıktan sonra oturdum konuştum ,beklentilerimi ,onun yapması gerekenleri ama yapmadıklarını ,bebegiyle geçirmesi gereken zamanları boşa harcadıgını ,bebegimin baba sevgisinede ihtiacı oldugunu onun sıcaklıgını hissetmesi gerektigini..uzun uzun anlattım ..eşim tek kelime edemeden sadece agladı...benim söyedigim hiçbirşeyin farkında degilmiş..bana ne dedi biliyormusun ..kızımız dogdugundan beri onun etrafında öyle bir duvar ördünki beni yaklaştırmadın..izin vermedin kucagıma alsam aman dikkat dedin altını açmaya kalksam bırak dedn ..bende ilgilenmek için kızımın büyümesini bekliyodum dedi..ama senin ihtiyacın oldugununda farkında degldim dedi..
arkadaşım biz anneler sadece bizim bebegimize ii bakacagımızı düşünüypruz enazından ben öyleydim :) ama 2 aydır eşim kızımıza öyle iyi bakıyor ki benden iyi:)
sendeeşinle mutlaka sakince konuş anlat eminim anlayacaktır
kilo meselesine gelince benimde kilolarım duruyor ve aslında eşim kilodan newfret eden biridir ama benim umrumda bile degil zamanla düzelecek biliyorum hem düzelmese neolur ki biz ANNEYİZ kolay mı bee:) güzel olmak için illa zayıf olmak gerekmiyor bakımlı olmakta yeterki bence ..
bence bigüzel silkelen arkadaşım aynanın karşına geç sacını tara makyajını yap güzel giyin eşnlede muhabbeti artır herşey düzelcektir..
biliyorum hepimiz zor günler geçiriyoruz ama kendi kendimizin doktoru olmalıyız .biz nekadar pozitif olursak okadar herşey güzel özükecek gözümüze...
herkese merhaba.şu ana kadar okuduklarımın aynılarını bende yasadım.normalde çok neşeli güleryüzlü bir insanım.ama doğumdan sonra eskisi gibi olamıyorum.kızım şu an 13 aylık.çok zor bir bebekti.halada öyle.hamileliliğimde çok mutluydum.eşim çok ilgili çok içten çok duyarlıydı.normaldede öyledir aslında.ama benim doğumdan sonraki bunalımlarım beni ben olmaktan çıkardıçadeta etrafa saldıran bir canavara dönüşmüştüm.eşim başlarda anlayış gösterdi ama zamanla o da uzaklaşmaya başladı.hemen hemen hergün kavga ederdik.bir gün küs birgün barışıktık.ipler kopma noktasına gelmisti.ve sadece 2 senelik evliydik.herşey bana batıyorduçaynaya bakınca kilolarımla kavga ederdim.kıyafetlerim olmuyordu.onlarla kavga ederdim.neyse zamanla kendimi eleştirmeye başladım.hatalıydımçbunu yeni kabullendim ve şu an herşey yolunda.eşimle yine eskisi gibiyiz.allahıma şükürler olsun.şu an tek sorunum kızım 13 aylık ve hala yemek yemek istemiyor.memeye çok düşkün.kilo almıyo.şu an 10 kilo 100 gr.boyu 81 sizce normalmi.bana iyi birşeyler söylermisiniz.nasıl yemek vericem ben bu kızaaaaaaaaaaa
dogumdan sonra hersey ıcın esıme patlar oldum.kılo verememın sebebını bıle ona baglıyorum.sen soylesın sen boylesın.bazen yuzunu gormek bıle ıstemıyorum.onun rahatlıgı sınırımı bozuyor.aksam uyumak ıcın yatak odasına gecıyor.uzanıp yatagında uyuyan ogluna bakmıyor bıle.nıye bakmıyosun dedım.e uyuyo dıyor.ya uyumuyorda bısey olduysa ınsan yatmadan kontrol eder ya cocugunu.bebek dogdugundan berı bır yere cıkmadık sureklı evde cocukla ugrasıyorum.sureklı uykusuzum bır gunde sen uyu ben haftasonu onu oyalarım demedı.cocugu ıle ılgılı hıcbır heyecanı yok.boyle olunca bende alınıyorum.kısacası su aralargenel olarak bır kasık suda bogmak ıstıyorum esımı.
hala sevıyorum aslında ama o kadar derınlerde kaldıkı cocukla ugrasmaktan goremıyorum belkıde.etrafa bakıyorum benden sonra doguranlar zayıflamıs kendıne bakıyor ılgılenıyor.bense yorgunluktan cok huysuz ve sureklı kucakta bır cocuga sahıp olmaktan yıkanmaya bıle vakıt ayıramaz oldum.cok sıkılıyorum ve galıba bunalımdayım.
canım kilo verememen konusunda da şunu belirteyim , ekmekten-hamur işinden-tatlıdan mümkün olduğunca kıs. çayına attığın şekeri dahi çok çok azalt. Düşün oturup 1 kutu dondurmayı yerdim o gün Vallahi abartmıyorum. 10 ' lu Halley ler var hiç dayanamazdım çerez gibi yerdim onları :)) ilk başta kısmak insana zor geliyor ama ne yapalım .. gün içinde bol bol ılık su iç . Ve niye kilo veremiyorum diye kafana takma rahat ol o zaman daha rahat zayıflıyorsun . Amaaan dedim demek ki bundan sonra böyle kalıcam ben boşveeeer ne yapayım böyle de güzelim ben dedim :)))) inan verdiğin kilolara farkında olmadan şaşırıyorsun. ben bu şekilde zayıfladım . Artı herkesin metebolizması farklı. Acaba adet görmeye başladın mı , halen olmadıysan o da şişlik yapıyor. . Sebzeyi meyveyi daha çok tükettim , ama herşeyden kısıtlı da olsa yedim . oğlum 6 aylık oldu hamileliğim boyunca 22 kilo almıştım 20 si gitti . doğumdan sonra aldığım pantolonlarımı bile daralttırdım . Üzülme , eminim güzel bir kadınsın kendini böyle de çok sev daha rahat zayıflarsın ...
ben ıkı ay ıcınde adet gormeye basladım.suan hala 9 kılo fazlam var.dedıgın sekılde beslenıyorum.sebze agırlıklı hamurısı pılav makarna dogru duzgun yemıyorum.sadece tatlı ve kolayı abarttım kılo veremedıkcede daha fazla kola abur cubur yedım.bırde metabolızmam cok yavasladı.cok taktım kıloma ya.evlendıgımde 50 kıloydum sımdı 66 her yandan cıkıyor yaglar bıngıl bıngıl sınır oluyorum kendıme guvenıp ucup gıttı.dısarı cıkmak ıstemıyorum artık
ben ıkı ay ıcınde adet gormeye basladım.suan hala 9 kılo fazlam var.dedıgın sekılde beslenıyorum.sebze agırlıklı hamurısı pılav makarna dogru duzgun yemıyorum.sadece tatlı ve kolayı abarttım kılo veremedıkcede daha fazla kola abur cubur yedım.bırde metabolızmam cok yavasladı.cok taktım kıloma ya.evlendıgımde 50 kıloydum sımdı 66 her yandan cıkıyor yaglar bıngıl bıngıl sınır oluyorum kendıme guvenıp ucup gıttı.dısarı cıkmak ıstemıyorum artık
ahhh... ah...hiç üzülme kericim aynı durumda olan tek sen değilsin. benim bebeğimde 6 aylık ve bende aynı şekildeyim. oğlumdan vakit bulup kendime zaman ayıramıyorum. eşim desen sadece akşamları bir yarım saat oğlumla oynar o kadar. herşey bana bakıyor. kiloları hiç sorma gören beni 5-6 aylık hamile sanıyor o kadar kocaman göbeğim var yani. aynalara küsmüş durumdayım. offf...offf ne olacak bizim bu halimiz??????
ahh canım benim gerçekten üzülme.. benim durumumda keşke kilodan ibaret olsaydı , tamamen polyannacılık oynayıp duruyorum. 2 senelik evliyim eşinim ne kadar cahil olduğunu görüyorum .. Anlayışsız olduğunu görüyorum canım çok yanıyor , belki de ayrılacağız ... Ailevi sorunlarımızda var , yanlış bir evlilik yapmışım diye düşünüyorum. Bir de şimdi çocuğumuz var.. nasıl olcak bilemiyorum.. diyor ki doğuda çocuk doğuran kadınların niye psikolojisi bozulmuyormuş .. niye herşeyden mutsuz oluyor muşum.. adama anlatıyorsun anlamıyor.. çok bıktım beee çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?