kericim seni çok iyi anlıyorum,dogumdan sonrA insanın hayatı birden bire degişiyor ve kimisi çabuk ayak uyduruyor kimisi geç.bende ilk zamanlar çok çok zorlandım,çok şiddi bunalımlardaytdım insan bebegini istemez mi? sevmeZ Mİ? ben bunların cevabınıbile bilmiyordum o zamanlar..banyoya girsem habire kapıda çauk ollll bebek aglıyor emzir sesleri..uykunun entatlı yerinde yataktan zıplamak..eve gelen bi arkadaşınla bile dogru düzgün ilegilenememek..bu arada ev almış başını gidiyor birde onu tak kafaya..akşam eşin gelecek yemek derdi..vs.vs..ben bu sorumluluların altında ezilmiştim.üstüne birde o herşeyi en ince atrıntısına kadar düşünen düşünceli eşimin bebekle istedigim gibi ilgilenmemesi beni deli ederdi.gece ben kızımı sallarken yada sabahın köründe sürünerek yataktan kalkarken onun horul horul uyuması offff çıldırırdım ..bir yardıma ihtiyacım oldugunu düşünerek psikologa gittim.eşim konusnda beklentilerimi ama onun gerçekleştirmediklerini anlattım ,normalde eşim vurdumduymaz kaba düşüncesiz biriolsa zaten bir beklentimde olmazdı ama eşim bu degildi ki!!! psikolg bana eşimle hiç sakince konuşup konuşmadıgımı sordu? hakketten düşündümde eşime bebekle ilgilenmedigini her söledigmde ses tonum yüksek ve katı olurdu ve buda eşimi anlamak yerine sinirlendirirdi:) bir akşam kızım yattıktan sonra oturdum konuştum ,beklentilerimi ,onun yapması gerekenleri ama yapmadıklarını ,bebegiyle geçirmesi gereken zamanları boşa harcadıgını ,bebegimin baba sevgisinede ihtiacı oldugunu onun sıcaklıgını hissetmesi gerektigini..uzun uzun anlattım ..eşim tek kelime edemeden sadece agladı...benim söyedigim hiçbirşeyin farkında degilmiş..bana ne dedi biliyormusun ..kızımız dogdugundan beri onun etrafında öyle bir duvar ördünki beni yaklaştırmadın..izin vermedin kucagıma alsam aman dikkat dedin altını açmaya kalksam bırak dedn ..bende ilgilenmek için kızımın büyümesini bekliyodum dedi..ama senin ihtiyacın oldugununda farkında degldim dedi..
arkadaşım biz anneler sadece bizim bebegimize ii bakacagımızı düşünüypruz enazından ben öyleydim :) ama 2 aydır eşim kızımıza öyle iyi bakıyor ki benden iyi:)
sendeeşinle mutlaka sakince konuş anlat eminim anlayacaktır
kilo meselesine gelince benimde kilolarım duruyor ve aslında eşim kilodan newfret eden biridir ama benim umrumda bile degil zamanla düzelecek biliyorum hem düzelmese neolur ki biz ANNEYİZ kolay mı bee:) güzel olmak için illa zayıf olmak gerekmiyor bakımlı olmakta yeterki bence ..
bence bigüzel silkelen arkadaşım aynanın karşına geç sacını tara makyajını yap güzel giyin eşnlede muhabbeti artır herşey düzelcektir..
biliyorum hepimiz zor günler geçiriyoruz ama kendi kendimizin doktoru olmalıyız .biz nekadar pozitif olursak okadar herşey güzel özükecek gözümüze...