- 9 Ağustos 2016
- 4.434
- 6.628
- 158
- 36
- Konu Sahibi izmirincigdemi
-
Kocaann ne derse o.Selam hanımlar umarım benim küçük ama büyük derdime hep beraber bir çözüm buluruz
Şimdicime hanımlar, ben iki ay sonra evleniyorum inşallah, düğünüm oluyor. Ben İzmirliyim oranın kültüründen geliyorum. Kocam İstanbul doğma büyüme ama kültürü İstanbul’dan gelmiyor. Eşim Karslı Karapapak. Çok garip gelenekleri var benim ailem bu durumdan pek hoşnut olur mu bilmiyorum eşim çok hevesli onu da kırmak istemiyorum.
Damadı yatırıp üstüne bıçak fırlatıyorlar ağızlarıyla, üstüne üstlük bunu geline de yaptırıyorlar ben hayatta yapamam gözüm kararırYapana helal olsun valla.
Çok sert dansları var çok hareketli kocam çok güzel oynuyor. Benden de öğrenmem için rica etti ama ben nasıl yapayım o kadar hareketli dansları…
Birkaç gelenek daha saydı ama bıçak fırlatmayı duyar duymaz kafama yatmadı bu iş. Kocam çok hevesli (evet evlenmedik ama kocam diyorum işte, diyicem yani ısrarcıyım) onu kırmak istemiyorum abartı bir gelenekleri de yok aslında ama bilmiyorummmm bilmiyorum çok arada kaldım. Yıllardır evli olan insanlar var aramızda sizden akıl istiyorum.
Şimdiden teşekkürler!!!
Kiz sonradan kinlenecek elden ne gelir bastan ne yaparsan o karDaha filmin başında, düğün günü: kaynana, görümce ve eltiye kinlenmek için çok erken değil mi ?
Marmaris ve Karsbiriniz izmirli biriniz karsli insallah tek sorununuz dügün adetleri olur
diyicem
Şimdicime
Bıçak atma neyse ama dansı öğreniverin kocanız için.Selam hanımlar umarım benim küçük ama büyük derdime hep beraber bir çözüm buluruz
Şimdicime hanımlar, ben iki ay sonra evleniyorum inşallah, düğünüm oluyor. Ben İzmirliyim oranın kültüründen geliyorum. Kocam İstanbul doğma büyüme ama kültürü İstanbul’dan gelmiyor. Eşim Karslı Karapapak. Çok garip gelenekleri var benim ailem bu durumdan pek hoşnut olur mu bilmiyorum eşim çok hevesli onu da kırmak istemiyorum.
Damadı yatırıp üstüne bıçak fırlatıyorlar ağızlarıyla, üstüne üstlük bunu geline de yaptırıyorlar ben hayatta yapamam gözüm kararırYapana helal olsun valla.
Çok sert dansları var çok hareketli kocam çok güzel oynuyor. Benden de öğrenmem için rica etti ama ben nasıl yapayım o kadar hareketli dansları…
Birkaç gelenek daha saydı ama bıçak fırlatmayı duyar duymaz kafama yatmadı bu iş. Kocam çok hevesli (evet evlenmedik ama kocam diyorum işte, diyicem yani ısrarcıyım) onu kırmak istemiyorum abartı bir gelenekleri de yok aslında ama bilmiyorummmm bilmiyorum çok arada kaldım. Yıllardır evli olan insanlar var aramızda sizden akıl istiyorum.
Şimdiden teşekkürler!!!
HangileriBazıları çok vay anasını dedirten cinsten.
Çetnevir tepsisi hazırlanır.(damat tepsisi,sigara dahil)Hangileri
maalesef bende tecrübeyle konustumMarmaris ve Kars19 yıl ve evet tahmininiz doğru ( tecrübeyle sabit
Birbirinizi kesmek için mi evleniyorsunuz bu ne saçma adetler dizisi...Selam hanımlar umarım benim küçük ama büyük derdime hep beraber bir çözüm buluruz
Şimdiden teşekkürler!!!
Yiaaaa hepsi de bildiğim adetler ben daha farklı şeyler bekliyordumÇetnevir tepsisi hazırlanır.(damat tepsisi,sigara dahil)
Gerdek gecesi için gelin yatağı "özel" hazırlanır.
Düğünün ertesi günü kahvaltıya kv gidilir.
El öpme adeti var.Yeni evli iken aile,akraba büyükleri ziyaret edilir ve onlar da gelin ya da damada para ya da hediye verir.
Çeyiz sermede (dürü derler) davet edilenlere yazma hediye edilir.
Damadın ayakkabısı saklanır. Damadın ve gelinin yanında evli bir çift düğün gecesine kadar eşlik eder(sağdıç denir)
Damadın ayakkabısı dahil damat ile ilgili her sorunda sağdıcı ilgilenir. Misal bir ödeme yapılacaksa sağdıç yapar damat değil.
Düğün pilavı meşhurdur Konya'nın (efsanedir tadı)
Dua ile kazanlar açılır.
Çeyiz serme var. Çeyizdeki yazma,havlu bla bla her şey evine (gelin görme,hayırlı olsuna gelme) gelenlere gösterilir.
Testi kırma,kapı tutma falan her türlü var zaten.
Yatsı ezanına kadar kv evinde beklenir yatsı için erkekler camiye gider gelir ve güvey katma öyle olur.Yani sağdıçlarla birlikte gelin ve damadın evine uğurlanması diyeyim.
Gelin alma,güvey katma bunların hepsinde dualar yapılır.
Gelin arabasının önü (park halindeyken)damadın çevresi tarafından kesilir. Para istenir.Para damat,kp ya da sağdıç tarafından verilir.Verilmezse bi inatlaşma olur yarım saat bekledikleri görüldü.
Şu an aklıma gelenler bunlar.
Not:Bu adetleri hala yapan da var,yapmayan da.Tüm Konya bu şekilde denilemez.
Dip Not:Konya'yı sevin,kafamızda örümcek yok.
Dip dip not:adetler Konya'yı yermek amaçlı yazılmamıştır,ilginç ve komik bulunduğu için yazılmıştır.Kabul eden de olur etmeyen de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?