• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin garip adetleri? Yardım lütfen

Ben bir belgeselde görmüştüm bu bıçak fırlatma olayını. Çoluk çocuğun gözü önünde koca koca insanlar bunu yapıyor.
Ben mesela kabul etmezdim bunu. Kaç yüz yıl önceden kalmış ve o zamanki insanların yaşam koşullarına göre normal sayılan adetler. Ama hangisi karda kışta kıl çadırda yaşıyor veya her mevsim değiştiğinde göç ediyor?

Bir insanla evlenecek noktaya kadar gelince her şeyiyle olduğu gibi kabul etmek gerek. Ya birbirimizi kırmayalım tamam kaldıralım bunu der ya da hayır biz yapacağız ve siz de seyredeceksiniz der.

Selam hanımlar umarım benim küçük ama büyük derdime hep beraber bir çözüm buluruz 😂

Şimdicime hanımlar, ben iki ay sonra evleniyorum inşallah, düğünüm oluyor. Ben İzmirliyim oranın kültüründen geliyorum. Kocam İstanbul doğma büyüme ama kültürü İstanbul’dan gelmiyor. Eşim Karslı Karapapak. Çok garip gelenekleri var benim ailem bu durumdan pek hoşnut olur mu bilmiyorum eşim çok hevesli onu da kırmak istemiyorum.

Damadı yatırıp üstüne bıçak fırlatıyorlar ağızlarıyla, üstüne üstlük bunu geline de yaptırıyorlar ben hayatta yapamam gözüm kararır 😂😂 Yapana helal olsun valla.

Çok sert dansları var çok hareketli kocam çok güzel oynuyor. Benden de öğrenmem için rica etti ama ben nasıl yapayım o kadar hareketli dansları…

Birkaç gelenek daha saydı ama bıçak fırlatmayı duyar duymaz kafama yatmadı bu iş. Kocam çok hevesli (evet evlenmedik ama kocam diyorum işte, diyicem yani ısrarcıyım) onu kırmak istemiyorum abartı bir gelenekleri de yok aslında ama bilmiyorummmm bilmiyorum çok arada kaldım. Yıllardır evli olan insanlar var aramızda sizden akıl istiyorum.

Şimdiden teşekkürler!!!
Gelenek mi? Ölen ölür kalan sağlar kocamdır oluyor herhalde.

Agziyla bicak atana neden helal olsun ki ya, helal oluncak bisuru sey varken😂 sacma sapan gelenekler ayrica

Plastik bıçak atar zeybek oynarsınız.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. üyenin konuda bahsettiği bıçak atma: "Kafkas Bıçak oyunu" olarak geçiyormuş. Gelinin de oyuna dahil olduğu bir videoya rastlamadım. Profesyonel Halk Oyunları ekiplerince sergilenen bir dans olarak sunulmuş.

Bir düğünde sergilenen Kafkas Bıçak Oyunu:

Selam hanımlar umarım benim küçük ama büyük derdime hep beraber bir çözüm buluruz 😂

Şimdicime hanımlar, ben iki ay sonra evleniyorum inşallah, düğünüm oluyor. Ben İzmirliyim oranın kültüründen geliyorum. Kocam İstanbul doğma büyüme ama kültürü İstanbul’dan gelmiyor. Eşim Karslı Karapapak. Çok garip gelenekleri var benim ailem bu durumdan pek hoşnut olur mu bilmiyorum eşim çok hevesli onu da kırmak istemiyorum.

Damadı yatırıp üstüne bıçak fırlatıyorlar ağızlarıyla, üstüne üstlük bunu geline de yaptırıyorlar ben hayatta yapamam gözüm kararır 😂😂 Yapana helal olsun valla.

Çok sert dansları var çok hareketli kocam çok güzel oynuyor. Benden de öğrenmem için rica etti ama ben nasıl yapayım o kadar hareketli dansları…

Birkaç gelenek daha saydı ama bıçak fırlatmayı duyar duymaz kafama yatmadı bu iş. Kocam çok hevesli (evet evlenmedik ama kocam diyorum işte, diyicem yani ısrarcıyım) onu kırmak istemiyorum abartı bir gelenekleri de yok aslında ama bilmiyorummmm bilmiyorum çok arada kaldım. Yıllardır evli olan insanlar var aramızda sizden akıl istiyorum.

Şimdiden teşekkürler!!!
Bıçak baya baya gerçek bıçak .gerçek bıçak olduğuna emin misiniz ? Hiç bir adette böyle tehlikeli şeyler duymadım.kim izin verir ki buna ? Oynama şekli hadi neyse de bıçak saçma geldi.

Şimdiden teşekkürler!!!
Fazla sizi zorlayacak adetleri yapmak zorunda değilsiniz.

Back