Eşimin evlat isteği

Bilemiyorum
Gözü kara değilim galiba
Düzelmeye çok meyilli bir insan
Ama işte sen şöyle böyle olduğun için olmayacak felan diyip

Hem kalbini hemde düzelme hevesini kırmak istemiyorum

Yanı kendımı esının yerıne koyup dıyrum ben caba sarfederken karsımdakının bahanelerı bıtmezse benımde hevesım bıter bırakırım yanı...
Bu arada eskı konularınu bılmıyrum

Ben zaten böyle anlatıp çare bulamadığım için buraya konu açtım
Kırılmadım dese bile çok üzülüyor
Bunun bir yolu olmalı

valla gizli gizli korunmak haricinde baska care yok gibi gorunuyor sayet tum mantikli sebepleri sirakladiysaniz kendisine

Ben sizi anlıyorum.

Eşinizin öfke için tedavi gördüğünü söylemişsiniz. Psikolog/Psikiyatrist görüştüğü kimse bir öngörüşme yapın kendisiyle hasta yakını olarak. Durumu ona aktarın.

Ilerleyen seanslarda eşinizle sizi birlikte terapiye alsın ve eşinize durum kritiği yapsın. Tabiî tüm durum sizin haberiniz yokmuş gibi işlemek kaydıyla.

Bu gibi durumlarda siz ne deseniz fayda etmez. Profesyonel birinin hakemlik yapması, aile içi sorunlar varken çocuk sahibi olmanın iyi bir fikir olmadığına ikna etmesi daha faydalı.

Çocuk evliliği kurtarmak için reçeteye yazılan bir ilaç, eve alınınca bizi mutlu edecek bir eşya değil maalesef. Aksine getirdiği sorumlulukla işlerin daha kötü gitmesine, çocuğun mecburiyet unsuru haline getirilerek üzerinizde daha çok baskı kurulmasına sebep olabilir. Eşinizin öfke kontrolü yok ve şu durumda bile varolan aile hakimiyeti torun olunca artabilir.

Dışarıda bir akrabanın çocuğuna ya da sokaktan geçen bir çocuğa sevgi göstermekle birinin iyi ebeveyn olacağına karar veremeyiz ne yazık ki.

O yüzden eşiniz düzelmeden kesinlikle çocuk sahibi olmayın ve profesyonel yardım alın bunun için.

valla gizli gizli korunmak haricinde baska care yok gibi gorunuyor sayet tum mantikli sebepleri sirakladiysaniz kendisine
Ben eşimden gizli gizli korunarak
Her ay sonunda onun olmuyor diye belki kendini kahredeceği bir yalanı söyleyemem
İsterse tamam madem sen istemiyorsun boşanalım dese bile
Bunu yapamam

Bazı doktorlar malesef çok baştan savma davrandıkları için
İnsan tıpa güvenirken
Bir yandan da kendisini koruyup kollamalı

Öyle her meslekte iyisi var kötüsü var.
Ama merak etmeyin siz ilac kullanırken bile bile kimse size zarar verecek bir ilac vermez. Tıbbın düsturu "primum non nocere" yani "önce zarar verme"dir.

Siz elbette tedbirli olun ama hekime de güvenin. Kendi kendinize teshis koyup biseylere karar vermeyin. Bunun soze zararı olur ancak.

Teşekkür ederim
Sağolun

Bilemiyorum
Gözü kara değilim galiba
Düzelmeye çok meyilli bir insan
Ama işte sen şöyle böyle olduğun için olmayacak felan diyip

Hem kalbini hemde düzelme hevesini kırmak istemiyorum

Düşüncelerin çok güzel
Eşinin gayreti de çok güzel
Onu en iyi tanıyan sensin, aslında bu sorunun cevabı sende
Konunu okurken hayattan korkuyorum yazdığını gördüm, inan her iş olacağına veriyor, biz insanlar olayları kontrol ettiğimizi sanıyoruz ama nafile, su akıp yatağını buluyor.
Çocuk konusunda düşüncem şu ; tabi ki insan çocuğunu iyi bir aile ortamında dünyaya getirmek ister, tedbir, hazırlıklar haklı davranışlardır. Ancak şu da var ki evlat sahibi olmak her zaman mümkün olmuyor, ben yıllarca türlü işin peşinden koşarken, o da olsun bu da olsun dedim ve sonunda 33 yaşında artık çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim, şu an doktorlar bir ihtimal diyor ama ihtimal milyarda bir ayarında. Bugün ki aklımla düşünüyorum ki işler çok kötü gitse bile bir evlada annesi yeterli, annem beni ve kardeşlerimi babasız büyüttü, çok da güzel büyüdük. Her şeyi planlayamazsın, her şeyden de emin olamazsın, hayatın getirecekleri gerçekten sürpriz. Eşini incitmemeye çalışırken bu ihtimalleri de düşün bence, Rabbim kolaylıklar versin

ahhh yazdıklarınızı okurken gözlerim doldu
Ne denir ki
İnsanoğlu herşeyim olsun istiyor
Eşimin gerçekten çok iyi bir baba olacağına inanıyorum
Evladımız olunca ailesine karşı olan zaafının biteceğine de
Ama korkuyorum, güvenemiyorum
Belkide Allah deyip ötesini bırakamıyorum
Tevekkül edip teslim olamıyorum
Sizin için hep dua edeceğim

Korkma ya da korkunla yüzleş
Düşün en kötü ne olabilir ; yürümez ve yalnız büyütürsün
Ama eşinin ne yöne gideceğini de biliyorsun, onun iyi bir baba olacağını biliyorsun
Rahmetli annem derdi ki ; çocuklar annenindir, babanızın çocuğu olduğunuzu düşünsem büyütemezdim sizi =)))
Bundan yola çıkarak korkma diyorum, bugüne kadar korktuğun şeyleri düşün, sen tedbir alsan da olacak olan oldu değil mi o yüzden hırpalama kendini.
Ayrıca duaların için teşekkür ederim, Allah razı olsun, kalbine ferahlık versin Rabbim

Teşekkür ederim
Yazdıklarınızı tekrar tekrar okuyacağım ve düşüneceğim
Evet korktuğum şey anlaşamazsak boşanmak
Hayatta ki en büyük korkularımdan biri bu
Amin rabbim hepimizin kalbine ferahlık versin
İnşaallah

H

"Daha yeni huzurumuz oldu herseye yeniden basladik ben seninle basbasa bu huzurlu gunlerin tadini cikarmak istiyorum sanki yeni tanismis gibi sadece birbirimizle ilgilenelim istiyorum ikimizde cok yiprandik hamilelik dogum sureci zaten yipratici bir surec bu surece girmeden once birbirimizin yaralarini saralim" diyin

O yükler bende de var
Doktora yapıyorum
Çalışıyorum
Bu işlerin hiç biteceği yok inanın
Rabbim sizin evliliğinize de huzur versin
İyi bir baba olacağına eminim ama ben iyi bir koca olması için bekliyorum
Size de kolay gelsin..
Umarım eşiniz sorularını temelli çözüme kavusturur.

bzidede tam tersi durum eşim ev alalım diyor bense çocuk yapalım yaşalrınız kaç

Ben eşimden gizli gizli korunarak
Her ay sonunda onun olmuyor diye belki kendini kahredeceği bir yalanı söyleyemem
İsterse tamam madem sen istemiyorsun boşanalım dese bile
Bunu yapamam

Bende size katiliyorum tamamen adama buraya yazdiginiz kendinizce mantikli aciklamalarin tamamini yaptiysaniz hala da tutturuyorsa henuz oturmamis evliliginize ragmen baska yapacak birsey kalmamis yani, o istesede istemesede yapmayacaksiniz zorla size bebek yapacak hali yokya , iki kirilir kuser ama siz sozunuzden ve tavrinizdan odun vermezseniz bu konuda ciddi oldugunuzu anlar . Sonucta hic istemiyor degilsiniz ve bu durumda istememekte haklisiniz kisaca bu sebepten bosanma isteyecek adama zaten guven olmaz, adam psikolojik tedavi goruyor evlilik torparlanmamis bu ortamam nasil bebek getirilir yani. Kisaca israrla mantikli olmasini soyleyin baska careniz yok. Suraya yazdiklarinizi tekrar etmekten baska careniz yok.

bzidede tam tersi durum eşim ev alalım diyor bense çocuk yapalım yaşalrınız kaç
Tam tersiymiş gerçekten
Ben 28 gireceğim eşim benden 6 ay küçük
benim eşimle evliliğim sıkıntılı olmasa
benim ev araba umrumda olmazdı

evet malesef
Mantığıma uygun farklı bakış açısıda pek olmadı zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…