"basına bunların gelmesini istemiyorsan boşanmış adamla evlenmeyecektin" cevabını yazan arkadaşı şaşkınlıkla karşıladım.bu cevabı konu sahibine vermek için konu sahibinin eşinin eski eşine durduk yere kıskançlık hazımsızlık merak duyması temalı bir konuya girmesi gerekiyordu. yazılanlar ve anlaşılması gerekenler çok farklı olmuş. idrak sezi anlayış önemli kavramlardır iletişimde.eğer ki iletişimin payı olacaksanız lütfen mantığı son sınırında zorlayın...
canım zamanında çok sevilmiş ilgi görmüş her hatası dolaylı olarakta affedilmiş bir dediği iki edilmemiş ve erkek tarafından çok sevildiğinin farkında olan bir bayanın bu davranışları sergileyen adamı kaybetmesi sonucu verdiği saçma tepki olarak yorumladım.çünkü buna benzeyen başkasıyla evlendiği halde eski eşini arayan kadın örneğine reel hayatta rastladım.bu kadını şuanki hayatınıza sokan kişi siz değilsiniz. yani sizin tanıdığınız bir şahıs değil. bu suratına eşşek derisi çekmiş olan bayanı kim tanıyorsa onu gündeminizden çıkaracak olanda odur. tlf larına cvp veriorsa eşiniz hatalıdır. aradığında derdini sorup dermanının onda olmadığını belirtmeliydi. yineliyorsa sesini duyduğu an iletişimi kesmeliydi.konuşmasına fırsat vermeden.onun dışında diğer aile bireyleri aranıyorsa onlarda evliliğinizin akıbeti için sizlerle bu konuyu paylaşmamalılardı. son nokta değilse. sizi anlayarak yorumlamaya çalıştım ve çok gerildim ben. aman boşver evliliğim etkilenmesin diye susulacak bişey değil. kalıcı çözüm lazım. ve bu çözümü sizin değil eşinizin üretmesi lazım ki kafanızda soru kalmasın.
Hay agzinizi opeyim ne guzel yorumladiniz..
Burda bircok kadin var boyle degme pskologlara tas cikartir..tesekkur ederim hepinize gercekten..
Ben de zaten esimle ilk tanistigimda iliskimiz hemen oturmadi 2 sene gelgitler oldu..o bosanali 8 ay olmustu .iyi deildi cok..ilk 2 senede olan gelgitleri zaten ben bosanmis ama unutamadi mi beni sevemedi bi turlu gibi evhamlarla gecirdim..2 seneden sonra iliskimiz oturdu..ve zaman zaman bu kadin ya kendi esimi arayarak ya da ortak arkdslarimizin adini anmasiyla ya da evkendikten sonra evlerinde dugun resinlerini gormemle yani bir sekilde gundemime girdi..
Yani mesela bi ortak arkdas bana gecen yaz soyle diyor..ya sen var ya ona benziyorsun..ya ben de soyle dusunuyirum acaba eski esine benzedigim icin mi benle bu adam..bu defa benziyir muyum benzemiyor muymlar..halbuki benzemiyorum..
Ya da en son yine aileye cok yakin kisi bana yanlislikla onun adiyla seslendi..bunu gibi cok sey var kucuk kucuk...
Kizkardesim bana diyor ki e biz de enisteme senin eski nisanlinin adiyla seslenelim yanlisla..ya da ben diyeym ki enisteme ya eniste sen ablamin eski nisanlisina benziyorsun bence sende onu bulmus..neymis yanliskla..
Bunlar olunca tabi..
Bir de eski es kisisi evlendikten sonra da aileye ulasinca benim kafamda soyle seyler donuyor..acaba bunlarin aski cok buyuktu derindi de kadin bana su mesaji mi veriyor onla benim aramdaki sey cok baskaydi vs..
Yani ben kendi kendime takilmadim ki bu konuya..
Ve bana onun aradigini soykeyen akrabaya kizmiyorum..esimi evlendikten sonra bir kere aradi sadece..esime de kizmiyorum..ben kadina kiziyorum..
Oldu gunduz iste eski esinin ailesinden birini ara haberler ver..aksam git kocanin yataginda yat..benim odum patlar korkarim yaa..
O bunu normal goren arkdasi da anlamadm kendisi de boyle demek ki..bu nasik bi kafa anlamiyorun ki..
Bence bosanma sebebi esten gizli is cevirmek..