• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Erkek Kardeşi ve Sıkıntılar

Defnee__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
1.488
101
113
Diğer
Bayanlar merhaba; bir konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var, ben de konuyu paylaştığım arkadaşlarım da sağlıklı bir çözüm üretemiyoruz…

Konu; eşimin erkek kardeşi ve onun geleceği ile ilgili eşimin endişeleri… çok uzatmadan baştan itibaren özetlemeye çalışacağım…
Kayınvalidem 3 yıl önce eşimin erkek kardeşinin kullandığı araçla meydana gelen bir trafik kazasında hayatını kaybetmiş… kazanın ardından 1 yıl devam eden bitkisel hayat süreci ve ne yazık ki ölüm… eşimin kız kardeşi yok, öyle çok yakın bayan akrabaları da olmadığından annelerine hastane dışı zamanlarda evde kayınpederim, eşim ve erkek kardeşi bakmışlar… haliyle anne vefat edince bu hepsinde ciddi bir psikolojik travma yaratmış… özellikle eşimin erkek kardeşinde etkileri hala devam ediyor, psikolojik tahlil yapamam uzman değilim ama, sıkıntılarının devam ettiği birkaç sohbetten sonra belli oluyor… bu nedenle kayınpederim de eşim de çok hassaslar…

Eşimin erkek kardeşi 27 yaşında…(kayın diyorlar sanırım ben de öyle devam edeyim) son 6-7 aydır 20 yaşında bir kız arkadaşı var, kız belli ki yaşının küçük olmasından dolayı inanılmaz kaprisli ve kıskanç… ailesinden uzakta, teyzeleri ile yaşıyor, ancak kaynımın anlattığına göre teyzeler fazlaca rahat ve çokta alışık olmadığımız bir hayat yaşıyorlar… kaynım kız arkadaşını durumun dışında tutuyor ,güveniyor ve seviyor… ben de kadınsal bir içgüdü ile teyzelerin kızı etkilediklerini ve kışkırttıklarını düşünüyorum ne yazık ki...

kız saplantı derecesinde kıskanç…
birkaç örnekle;
ailece pikniğe gideceğimiz bir günde kaynıma msj yazıp “ o kadınla pikniğe gidersen seni terk ederim” diyor.( o kadın benim)
ya da arkadaşlarıyla dışarı çıkarsa çocuk yine aynı tepkiyi veriyor…
eşimin çalıştığı yere gitmişler bir iş için, eşim gün içinde beni arayamaz yoğunluktan, haliyle görmemiş ya da ilgilenememiş, kız kaynımın burnundan getirmiş abin beni adam yerine koymadı yüzüme bile bakmadı diye…
dışarıda olduğumuz bir akşam çağırdık gelin hem tanışalım diye, kız abin iş yerinde benimle ilgilenmedi ben gitmem demiş …
yeni yılda kaynım 11 e kadar bizimle oturdu, sen o insanlarla oturursan ben de dışarı çıkarım diyip,dışarı eğlenmeye gitmiş, kaynım şehirde bir yerde bunu bulunca gecenin ilerleyen saatlerinde hoş olmayan bir sürü şey yaşanmış…
açıkça yengenle otur sen, yengen sana arkadaşlarından birini bulsun gibi saçma sapan laflar ediyormuş,
yengen geldiğinde evde durmayacaksın falan diyormuş… kaynım bunları bana akıl danışmak için anlattı ama ben çok üzüldüm,hiç tanımıyor beni nasıl böyle önyargılı olur...

Akıllı kaynım kızı kıskandırmak için yengem beni bir arkadaşıyla tanıştırdı gibi bir yalan söylemiş, kızın bana da eşime de tavrı bundan dolayı sanırım… eşim çok ciddiye almadı olayı, kaynım sürekli ciddi bir şey olmayacak diye abisini teskin ediyor… ama ben o kadar rahat değilim… birbirlerine çok bağlılar abi- kardeş ve kayınpederim dünya iyisi bir insan… kaynım yanlış bir karar verirse araları bozulacak ve kayınpederim de eşim de çok üzülecek… son olarak sosyal paylaşım sitesinde birlikte fotoğraflarını koyup ilan etmişler ilişkilerini bu eşimi endişelendirdi …

ben de; "iki tarafta önyargılarla dolmuşuz, bunu kırmalıyız diye düşünüyorum… olayı kontrol altına alabilmek için kardeşinle konuş, kızla tanışalım, kocaman insanlarız, aynı ortamda sohbet edip bir araya geldiğimizde hem önyargılarımızı kırmış hem de kızı da tanımış, anlamış oluruz…" ondan sonra oturur düşünürüz dedim… ama eşim de kayınpederim de tanışırsak iş ciddiye binecek diye düşünüyor…

son bir haftadır bu konuyla oturup kalkıyoruz… ne yapmalı, nasıl davranmalıyız kızlar…

20 yaşında bir kız neden evli barklı yengeyi kıskansın Allah aşkına ne oluyor bu kızlara böyle. Bende 21 yaşındayım kendimden pay biçmeye çalıştım evlenmeden önce ya da sonra hiç öyle olaylarım olmadı ki bende çok kıskancımdır ama yerinde tabii.
Canım öncelikle sen hiç canını sıkma senlik gram bir şey yok çünkü daha kızı tanımamışsın bile.. Kayın pederin bence doğruyu söylüyor eğer ailecek tanışılırsa işler ciddiye biner. Arkadaş neden öyle davranıyor düşündüm düşündüm ama en ufak bir fikrim yok seni kıskanıyor desem kendisinin de sevgilisi var yani anlamadım gitti.
Bana kalırsa sen hiç bu konunun üstüne düşme önemseme, sonuçta eltin değil kayın validen değil Allah bilir belki de 2 ay sonra hayatınızdan çıkacak hiç belli olmaz.

kızın kıskançlığının sebebi kaynının davranışları aslında..
seni de ortaya katarak yengem bana bir kız buldu demiş ve sanırım ondan sonra kız senden rahatsız olmuş..kim olsa rahatsız olurdu..

sevgilisini kıskandırmak için yengesini kullanması çok çirkin..

bence orta yolu eşin ve sen bulun..kaynının sorunları var diyorsun kızın zaten yaşı küçük sayılır..en iyisi tanışmak..eğer akıllarında varsa tanışmasanız da iş ciddiye biner zaten.

ben yaşından ziyade içinde yaşadığı ortama veriyorum bu tavırlarını... çirkin şeyler geliyor aklıma, kaynımın duygusal boşluğunun hepsi farkındalar, çok şükür maddi durumu da iyi çocuğun, kızın teyzeleri bu noktada kışkırtıyorlar gibi geliyor bana... bu itham hoş değil biliyorum ama yaşam tarzları hakkında iyi kötü fikir sahibi oldum aklıma başka bir şey gelmiyor... çünkü kaynım ne zaman ayrılmaya kalksa duygu sömürüleri, kendime zarar veririmler havada uçuşuyor...

Yaa face'e fotoğraf koyup ilişkilerini ilan etme olayı çok klasik, artık küçücük çocuklar bile yapıyor..
Bence çok endişelenmeyin, yani eşinin kardeşi manyak kıskanç biriyle bişeyler olmayacağını bir süre sonra idrak eder.
Ayrıca sizi takdir ettim cidden, abi ve kardeşin arası bozulmaması için endişelenmniz çok güzel.
Ama bu kadar korkmayın derim ben.. Tanışmanız mantıksız eşinin dediği gibi ciddiye gitme olasılığı olur..

kızın kıskançlığının sebebi kaynının davranışları aslında..
seni de ortaya katarak yengem bana bir kız buldu demiş ve sanırım ondan sonra kız senden rahatsız olmuş..kim olsa rahatsız olurdu..

sevgilisini kıskandırmak için yengesini kullanması çok çirkin..

bence orta yolu eşin ve sen bulun..kaynının sorunları var diyorsun kızın zaten yaşı küçük sayılır..en iyisi tanışmak..eğer akıllarında varsa tanışmasanız da iş ciddiye biner zaten.

ben de senin gibi düşünüyorum.. kaynıma çok kızdım nasıl söylersin böyle birşeyi, bunun yarını da var, herşeyi hesaba katman lazım dedim... yenge, söylemeden önce de tavırları aynıydı, bunu söyledim diye olmadı bunlar dedi... ilk fırsatta gerçeği söyle tanımıyor bile olsam bir insanın benim hakkımda kötü fikirleri olmasını istemem dedim... söylesem de sabit fikirlidir, inanmayacaktır... ben nasıl başa çıkıcam diyip duruyor... haddim olmadan ayrıl o zaman diyorum, yukarıda yazdığım sebeple onu da yapamıyor...

kıza bak........
hasbam...
esın yogunlugundan senı arıyamıyor.. elın kızı gelmıs abın benı saymadı dıye tavr yapıyor..
kızı cagırıyorsunuz abın bole yaptı ben gelmem dıyor..
o kadın yanı sen yengesı hıcbıryere gıdılmıyor..
o kım ondan ızın mı alınacakmıs..

kaynındada hat avar ama yengem benı ark. tanıstırdı dıyınce kız delırmıs..
sımdıde sızı dusman sanıyor..
bence hıcbır adım atmayın gorusmek konusmak ıstemeyın..
cunku kaynın sızı dusman etmıs o duzeltsın arayı..
kı kız dıslerını cıkarmıs resmen..
gecmez onun sınırı...

bence kaynınla oturun konusun..
kızı sen bıze dusman ettın dıyın..
hatasını anlasın ve duzeltmeye calıssın..

ama bu kız bana hıc masum gelmedı..
bence aılenın ıcıne almamak en hayırlısı

tamamen kaynının yanlış ve çocuksu davranışından dolayı antipati oluşmuş kızda... kız açısından bakarsak kaynının bir ilişkisi olduğunu bilen bir yenge kaynını bir kızla tanıştırıyor. gerçekten kız açısından da yengeye ön yargı oluşması ister istemez kaçınılmaz.. söylediği ve yaptığı şeyleri de yaşının küçük olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.. elbette bu da yaşı küçük diye her şeyi tolere edilecek demek değil.
ancak kaynın yetişkin bir insan kısıtlama getirmek ya da yaşadığı olaydan sonra telkin vermek ters tepebilir. face gibi sosyal paylaşım sitesine resmini koymuş olması ciddiyeti göstermez bence.
biraz daha beklemek lazım bence...

İş ciddiye binsin istemiyorlar ama bu tamamen onların iradesinde. Şimdi uzak durmak yerine sizin söylediğiniz gibi görüşmek gerekir. Karşılıklı sohbet ederek, cocuğu kıza karşı doldurmayarak veya kızı dışlamayarak.

Akıllı bir kadına benziyorsunuz, bu tarz konuları cok gördük, olayı "kaynımın sevgilisi beni kıskanıyor" a getirmediniz :)

Dostunu kendine yakın tut, düşmanını daha yakın özdeyişiyle bitirmek isterim :)

kaynındada hat avar ama yengem benı ark. tanıstırdı dıyınce kız delırmıs..
sımdıde sızı dusman sanıyor..
bence hıcbır adım atmayın gorusmek konusmak ıstemeyın..
cunku kaynın sızı dusman etmıs o duzeltsın arayı..

haklısınız onun bu yanlışı düzeltmesi gerekiyor...
kaldı ki ben 30 yaşında insanım dolayısıyla çevremdeki bayan arkadaşlarımda ya benim yaşımda ya da büyükler ve neredeyse hepsi evli insanlar... kızın bu işin bile mantıksızlığını sorgulaması lazım... hangi arkadaşmış bu diye...

İş ciddiye binsin istemiyorlar ama bu tamamen onların iradesinde. Şimdi uzak durmak yerine sizin söylediğiniz gibi görüşmek gerekir. Karşılıklı sohbet ederek, cocuğu kıza karşı doldurmayarak veya kızı dışlamayarak.

Akıllı bir kadına benziyorsunuz, bu tarz konuları cok gördük, olayı "kaynımın sevgilisi beni kıskanıyor" a getirmediniz :)

Dostunu kendine yakın tut, düşmanını daha yakın özdeyişiyle bitirmek isterim :)

beni kıskanıyor düşüncesi inanın aklımdan bile geçmedi hiç, o kızın yaşından büyük öğrencilerim var, yani küçümsemek değil asla ama çocuk gibi görüyorum, o yüzden öyle hırslanmıyorum, kin duymuyorum... ama elimde olmadan da ileride gerçekleşme ihtimali olan şeyler beni korktuyor... o yüzden kendi adıma tanımak istiyorum kızı...

ve o özdeyiş tam da düşüncemi karşılıyor şu an :)

Ben kızı haksız bulmadım..
Ama sizin de suçunuz yok..
Kaynınızın hatası bu..
Kıskandırmak için yapmış evet, ama ben hayatında iken yenge kız bulacak he ? O yengeye bende hiç iyi gözle bakamam ve o kızın yaptığı gibi görüşmeyeceksin derim..

Kız haklı.
Ama olan size olmuş, yapmadığınız bir şey yüzünden yargılanıyorsunuz..
Arkadaşın dediği gibi, kaynınız düzeltecek bu durumu. Gerekirse itiraf edecek.
Öyle bir şey olmadı, yengem bana kız bulmadı ben kıskan istedim diyecek. Başka türlü çözülmez ki..

Son düzenleyen: Moderatör:
kız haklı. kaynınızın da her olan biteni dakkasında size ve eşinize yansıtması üstelik kızı kıskandırması hiç 27 yaşındaki koca adama yakışmıyor.

eşinizi niye teskin ediyor kaynınız onu anlamadım madem kızla ciddi değil ayrılsın niye oyalıyor elin kızını kız duygu sömürüsü yapıyor diyorsunuz ama kaynınız o duygu sömürülerini yiyecek kadar duygusal bir adam gibi görünmüyor.

hem kızın facebookta ilişkisi olduğunu ilan etmesinde ne gibi bir sakınca var sanırım kızı kaynınıza layık görmediğinizden yapılan bu masum hareket bile gözünüze büyük birşey gibi görünmüş.

yerinizde olsam kaynımla bu konularda konuşmak istemediğimi söyler mesafe koyarım çok istiyorsa abisine anlatsın siz dahil olmayın daha fazla bu konuya.

bir derdim var bölümünde benzer başlıklar açan bayanlar var, erkek arkadaşımın yengesi...... vb. diye, o kız buraya bu tarz bir başlık açsa, bir çoğumuz ne biçim yengeymiş, sizi ayırmaya çalışıyor diye yazacaktık... işte biraz da bu yüzden o kızı tanımak istiyorum ve o da beni doğru tanısın istiyorum... kilit noktası kaynım tabiki...

Bayanlar merhaba; bir konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var, ben de konuyu paylaştığım arkadaşlarım da sağlıklı bir çözüm üretemiyoruz…

Konu; eşimin erkek kardeşi ve onun geleceği ile ilgili eşimin endişeleri… çok uzatmadan baştan itibaren özetlemeye çalışacağım…
Kayınvalidem 3 yıl önce eşimin erkek kardeşinin kullandığı araçla meydana gelen bir trafik kazasında hayatını kaybetmiş… kazanın ardından 1 yıl devam eden bitkisel hayat süreci ve ne yazık ki ölüm… eşimin kız kardeşi yok, öyle çok yakın bayan akrabaları da olmadığından annelerine hastane dışı zamanlarda evde kayınpederim, eşim ve erkek kardeşi bakmışlar… haliyle anne vefat edince bu hepsinde ciddi bir psikolojik travma yaratmış… özellikle eşimin erkek kardeşinde etkileri hala devam ediyor, psikolojik tahlil yapamam uzman değilim ama, sıkıntılarının devam ettiği birkaç sohbetten sonra belli oluyor… bu nedenle kayınpederim de eşim de çok hassaslar…

Eşimin erkek kardeşi 27 yaşında…(kayın diyorlar sanırım ben de öyle devam edeyim) son 6-7 aydır 20 yaşında bir kız arkadaşı var, kız belli ki yaşının küçük olmasından dolayı inanılmaz kaprisli ve kıskanç… ailesinden uzakta, teyzeleri ile yaşıyor, ancak kaynımın anlattığına göre teyzeler fazlaca rahat ve çokta alışık olmadığımız bir hayat yaşıyorlar… kaynım kız arkadaşını durumun dışında tutuyor ,güveniyor ve seviyor… ben de kadınsal bir içgüdü ile teyzelerin kızı etkilediklerini ve kışkırttıklarını düşünüyorum ne yazık ki...

kız saplantı derecesinde kıskanç…
birkaç örnekle;
ailece pikniğe gideceğimiz bir günde kaynıma msj yazıp “ o kadınla pikniğe gidersen seni terk ederim” diyor.( o kadın benim)
ya da arkadaşlarıyla dışarı çıkarsa çocuk yine aynı tepkiyi veriyor…
eşimin çalıştığı yere gitmişler bir iş için, eşim gün içinde beni arayamaz yoğunluktan, haliyle görmemiş ya da ilgilenememiş, kız kaynımın burnundan getirmiş abin beni adam yerine koymadı yüzüme bile bakmadı diye…
dışarıda olduğumuz bir akşam çağırdık gelin hem tanışalım diye, kız abin iş yerinde benimle ilgilenmedi ben gitmem demiş …
yeni yılda kaynım 11 e kadar bizimle oturdu, sen o insanlarla oturursan ben de dışarı çıkarım diyip,dışarı eğlenmeye gitmiş, kaynım şehirde bir yerde bunu bulunca gecenin ilerleyen saatlerinde hoş olmayan bir sürü şey yaşanmış…
açıkça yengenle otur sen, yengen sana arkadaşlarından birini bulsun gibi saçma sapan laflar ediyormuş,
yengen geldiğinde evde durmayacaksın falan diyormuş… kaynım bunları bana akıl danışmak için anlattı ama ben çok üzüldüm,hiç tanımıyor beni nasıl böyle önyargılı olur...

Akıllı kaynım kızı kıskandırmak için yengem beni bir arkadaşıyla tanıştırdı gibi bir yalan söylemiş, kızın bana da eşime de tavrı bundan dolayı sanırım… eşim çok ciddiye almadı olayı, kaynım sürekli ciddi bir şey olmayacak diye abisini teskin ediyor… ama ben o kadar rahat değilim… birbirlerine çok bağlılar abi- kardeş ve kayınpederim dünya iyisi bir insan… kaynım yanlış bir karar verirse araları bozulacak ve kayınpederim de eşim de çok üzülecek… son olarak sosyal paylaşım sitesinde birlikte fotoğraflarını koyup ilan etmişler ilişkilerini bu eşimi endişelendirdi …

ben de; "iki tarafta önyargılarla dolmuşuz, bunu kırmalıyız diye düşünüyorum… olayı kontrol altına alabilmek için kardeşinle konuş, kızla tanışalım, kocaman insanlarız, aynı ortamda sohbet edip bir araya geldiğimizde hem önyargılarımızı kırmış hem de kızı da tanımış, anlamış oluruz…" ondan sonra oturur düşünürüz dedim… ama eşim de kayınpederim de tanışırsak iş ciddiye binecek diye düşünüyor…

son bir haftadır bu konuyla oturup kalkıyoruz… ne yapmalı, nasıl davranmalıyız kızlar…
kayinbabaniz ve eşiniz cok haklı, sakın yüz göz olmayın ve tanışmayınız, onların dedikleri gibi iş ciddiye biner. Henüz cok küçük, yaşından büyük davranıyor ve olması gerekdigi gibi davranmıyor, büyüdüğünde korkunç biri ola bilir. Bence iliskileri ne kadar uzarsa ayrılmaları okadar Zor olur, yol yakinken simdi ayrılsın.
Bu arada Piskolejik olarak zayıf olduğu için, biraz bunalım yaşaya bilir, bu yüzden cok ilgiye hitityci olabilir!

kaynınızın büyük hatası var.diger arkadaslara katılıyorum fakat kız bana cok masum gelmedi.tehlikeli gibi duruyor.
ilerde egerki iş ciddiye binerse daha ortada hiçbi ciddi bag yokken bunları söleyip yapan insan
kusura bakmayın ama iş ciddiye binince cok daha fazlasını yapar.
bende bi sözle bitireyim.
Ben bir ayagımı yer edeyim,gör bak sana ne edeyim.
Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Siz bunları bilmemiş olun,bilmezden gelin.
Zaten normalde duymamış-bilmemiş olmanız gerekirdi.

Kızı kazanmak istiyorsanız,olduğunuz gibi,belki biraz daha hoşgörülü ve samimi davranın.

Kızın yaptıkları sıradan sevgili kaprisleri gibi duruyor.
Sevgililer arasında eften püften,mantıksız kıskançlıklar,kaprisler olabilir.
Bunlar 3. kişilere absürd gelir.Hele müdahil kişiler açısından iftira gibi algılanır.
O yüzden,size anlatılmış olması hiç hoş değil.

ben olsaydım sızın yerınızde

bu kadar endıse duymazdım banane yani..
ben bunda takılacak bısey gormedım onu kaynın dusunecek
benı bu kadar rahatsız etmezdı yanı

ben olsaydım sızın yerınızde

bu kadar endıse duymazdım banane yani..
ben bunda takılacak bısey gormedım onu kaynın dusunecek
benı bu kadar rahatsız etmezdı yanı

Kayın ya da birader (hic sevmem bu kelimeyi de) biraz hassas, onun üzülmesi abiyi ve kayınpederi üzüyor dolayısıyla eş de üzülüyor yenge hepsine değer verdiği için onların üzülmesini istemiyor.

Back
X