- 5 Şubat 2018
- 661
- 586
- 18
Çoook haklısınız.tanıştıgımızdan beri böyleyim.düğünümüzde de.hep kanaat ettim hep azıyla mutlu oldum.ilk defa bu davranışlarım sonucu karşılık umdum ama bulamadım.bu çok zoruma gitti.ille de zor olmak lazımmış bunu anladım.kendime çeki düzen vermeye karar verdimCanım diyorsun ya hep kanaatkar oldum diye işte bence kilit nokta bu adamı böyle alıştırmayacaksın kanaatkar oldun da madalya mı takıldı sana yoo e o zaman niye kanaatkar olalım bazı lütufkar tavırlar erkeklerde zamanla olağan hatta olması gereken bi şey gibi algılanıyor diye düşünüyorum
Sıkboğaz etmedim ki hep şakayla karışık tatlı dille söyledim.bi de karşımdaki el değil ki eşim.bazen yönlendirmek gerekiyor.gercekten nelerden mutlu olacağımı açık açık söylemem gerekiyor.o da yapar aynısını.beklentilerini isteklerini söyler.hatta bir seferinde doğum günüydü.ben hep doğum gününde hediyesinin yanında ya pasta alırım ya yaparım.ama bu pek umursamaz pastayı da çok sevmez.ben de nasılsa sevmiyor diye bi doğum gününde pasta almadım da yapmadım da.hiç alışık olmadığı için bozuldu.şaka yollu bana ne ben pastamı isterim dedi.ben de güldüm sevdim sarıldım tabi ki alırım sen istersin de almam mı sen pek hoşlanmıyorsun pastadan diye almadım dedim sonra hemen gittim aldım.bunu bana söylemesi ve o söyledi diye bunu yapmam beni mutlu etti.bence eşler arasında bu gibi şeyler olabilir çok doğal.Şimdi adam düşünemediği için siz düşünüp hayalinizi gerçekleştirmesi için istediğinizi söylüyorsunuz. Adam umursamıyor siz ısrar ediyorsunuz. Yine almıyor ısrarlara devam.. ee adam gidip alıyor bu defa beğenmeyip ona da laf ediyorsunuz. Bi de trip. Siz parayı ondan alıp gidip kendi istediğinizi gönlünüzce alsaydınız çünkü sizin zorlamanızla ısrarınızla almak zorunda kalmasının bundan hiç bi garkı yok. En azından beğendiğiniz bir şey olurdu. Adamın burdaki tek hatası böyle bi inceliği kendi kendine düşünememiş olması ki bunada ne kadar hata denir bilemiyorum. Ama sizin tavrınız sıkboğaz etme aşamasından beri kaba. Helede en son hediyeyi beğenmeyip trip atmanız :/
Canım öncelikle hayırlı olsun evladınız. Benim düşünceme göre sen biraz haksızsın. İstediğin hediyeyi bilmiyor olabilir, biliyorsa unutmuş olabilir, veya unutmamış ama kendince bir sebepten dolayı almamış olabilir. Senin için aldığı hediye ne olursa olsun, bence tavrın çok yanlış. Kesinlikle özür dilemelisin. Aslında sen çok büyütmüşsün. Mutsuz olacağın bir durum yokki ortada. Şimdi lohusasın, hâlâ duygusalsındır. Biraz zaman geçince açıkça ne istediğini ve neden almadığını sorabilirsin içini rahatlatmak için.Çok mutsuzum bayanlar.3ay önce doğum yaptım.ikinci bebeğim.bi şımarıklık yapıp eşimden doğum hediyesi isteyim dedim.8-9aylık hamileyken başladım söylemeye"aşkım bu sefer ben de doğum hediyesi istiyorum beni şımart hadi bakalım "gibi laflar etmeye :) ben ufak tefek seylerle mutlu olmayı bilen biriyim hep de öyle oldum.ne tekrarım oldu ne pahalı takılarım.ben de çalışıyorum.alamayacağımızdan değil ama pek gerek görmüyoruz diyelim.eşim de ben de.ama ne bileyim bi kere de ben şımarıklık yapmak istedim doğum hediyesi istedim.aklımdan geçen de ya bi küpe ya da yüzük.o tarz bişey.bebeğim doğalı 3ay oldu eşimden hala tık yok.yüzsüzlük yapıp istemeye devam ettim.biraz da gıcık oldum doğrusu bu kadar istediğimi bile bile niye almıyor diye.bozuldum da.şimdiye kadar hiç bi şey beklemedim istemedim.ama oğlumla beraber o da bana bi hediye verseydi hatta aynı gün doğum yaptığım gün ben o hediyeyi saklayıp gelinime verecektim.öyle kendimce duygusal bişey hayal etmiştim.belki çoğunuza komik gelebilir ama neyse.istedim işte.dün yine dedim.kızarak değil amA hep şakayla karışık söyledim.sen almazsan ben de gider kendime hediye alırım dedim.neyse.bugün dışarı çıkmıştı.geldiğinde bi hediye paketi.ay ne kadar da ısmarlama olsa da çok mutlu oldum sarıldım.paketi açınca beynimden vurulmuşa döndüm.çok dandik bi küpe kolye ve yüzük seti.gümüş.çok eski bi model.basit.yeşil taşı var ortasında.pazarda satılan takılar gibi.eşim kesinlikle zevksiz biri değil.istese en güzelini bulur beğenir.ilk şok oldum kabalık yapmak da istemedim ama beğenmediğimi gizleyemedim.eşim de farketti.zaten beğenmeyeceğimi de adı gibi biliyordu."aman rol yapamayacağım kusura bakma evet beğenmedim"dedim.o anı öyle buruk bi şekilde kapattık sonra o salona geçti ben yatak odasındaydım.öyle üzüldüm ki.değer vermez gibi.40 yılın başı bişey istedim.şimdiye kadar hep kanaatkar oldum.9ay bebeğimizi taşıdım.zor da bi doğum yaptım.karşılığı bu mu olmalıydı.dedim keşke o kadar ısrar etmeseydim de bana bu saçma şeyi almak zorunda kalmasaydı.sonra mesaj attım eşime."Düşündüm taşındım.ben bunları takmam.takmak da istemem.hatta görmek de.şu an mutlu olmaktan çok üzüldüm.aslında kabahat de benim.ne diye ısrar ettim ki.gönülsüz ve özentisiz bi şekilde sırf beni susturmak için aldığın o kadar belli ki.verirken bile.sen götür bunları geri ver.ne zaman içinden bişey almak gelirse o zaman al."dedim.şimdi o da bana küsmüş.ben de çok kırgınım.sizce ben haklı mıyım ya da çok mu kabalık etmişim?
SiZi takdir ediyorum.ben aynısını yapmaya çalışıyorum ama pek beceremedim galiba.etrafımdaki örnekleri görünce ister istemez "ben haketmiyor muyum"diye düşünüyorum son zamanlarda.İki çocuk doğurdum, tek iplik bile istemedim. Hayatta en büyük beklentim çocuklarım, kendim ve sevdiklerim için sağlık ve mutluluk. Mutlu olmak için eşimin hediyesine ihtiyacım yok. Benim varlığım kendime ve çocuklarıma verebileceğim en büyük armağandır. 22.yıllık evlilik hayatımda eşim bir kez altın küpe, bir de 2 ay önce tek taş yüzük almış. Güler yüzle teşekkür ettim çünkü hediyelere anlam yüklemem. En büyük hediyem hayatın ta kendisidir. Bu benim düşümcem tabi ki, sizin düşüncelerinize de sonsuz saygı duyarım ama keşke bu kadar ısrarcı olmasaydınız. Evlilik süresince kazandığım her deneyim bana sunu öğretti: Erkeklerden bir şey isteyince şekil değiştiriyorlar. Az beklenti çokça mutluluk. Sizin ve sevdiklerinizin mutluluğu hep daim olsun.
Eşim kesinlikle çok zevklidir ve neyi seveceğimi neyi sevmeyeceğimi çok iyi bilir.unutması hele ihtimal dahilinde bile değil.tek sebebi gerekli görmemesi.hediyelesmenin sevgiyi gösterme yolu olduğunu kabul etmemesi.bu da onun fikri aslında saygı duymak lazım ama yapamıyorum çünkü aksine ben de hediye almayı da vermeyi de çok seviyorumCanım öncelikle hayırlı olsun evladınız. Benim düşünceme göre sen biraz haksızsın. İstediğin hediyeyi bilmiyor olabilir, biliyorsa unutmuş olabilir, veya unutmamış ama kendince bir sebepten dolayı almamış olabilir. Senin için aldığı hediye ne olursa olsun, bence tavrın çok yanlış. Kesinlikle özür dilemelisin. Aslında sen çok büyütmüşsün. Mutsuz olacağın bir durum yokki ortada. Şimdi lohusasın, hâlâ duygusalsındır. Biraz zaman geçince açıkça ne istediğini ve neden almadığını sorabilirsin içini rahatlatmak için.
Evet anahtar cümle bu sanırım."istediğim için bile olsa" alsaydı keşke.ben yine çok mutlu olacaktım.Bence beklemekte çok haklısınız kolay bir şey değil çocuk doğuruyorsunuz evlat veriyorsunuz ve karşılığında bir hediye beklemek/istemek en doğal hakkınız. Burda kabalık ettiğinizi söyleyenlere asla katılmıyorum bence eşiniz size istediğiniz için bile olsa çok şık bir hediye almalıydı. Millet iki günlük sevgilisine neler alıyor ki siz maaşlı durumu da normal bir aileymişsiniz ben bir altın beklerdim açıkcası almazsa da isterdim... Hakkınızdır :)
Hiç canını sıkma canım benim git yarın kuyumcuya beğendiğin bir parçayı al ve hediye paketi yaptır istersen senden kıymetlisi mi var :) İnan ki bunu hakediyorsun ve hediye nasıl olurmuş görsünnnn :)Evet anahtar cümle bu sanırım."istediğim için bile olsa" alsaydı keşke.ben yine çok mutlu olacaktım.
Yanlış anlaşılmasın eşimden fazla maaş alıyorum.buna rağmen kıyafet bile alırken ona danışmadan almam.eve bi eşya alınsa o pahalı dese istediğim bişey bile olsa bence de pahalı ya gerek yok derim.maddi anlamda gizlim saklım yok.saygımdan dolayı ben böyle davranmayı seçtim.5yıllık evliyiz.2çocuk doğurdum.tüm bu tavırlarımı da hesap edersek bana kıytırık bi gümüş set alması bunu layık görmesi zoruma gittiSizi az çok anliyorum. Bunca yillik kanaatiniza karsilik bi mukafat beklediniz. Ama insanoglu boyle degil iste. Alisti mi aza tamah edene, onun nasil olsa gozu yok deyip yapacaksa da yapmiyor
Yapmadikca da yapmamaya alisiyor. Bence de dogum hediyesi daha anlamli ve yadigar birakmaya deger bir sey olmaliydi.
Ben olsam gidee kendime guzel bi kolya-kupe
.. (artik ne gectiyse gonlunuzden) alirdim. Takip kocama gosterip "hayatim hediyeni cok begendim, kesemize bereket " derdim. Hayat kusmek icin fazla kisa.
:) yok ay.o kadar çirkin kiKız şu setin bi resmini falan at bari
Çatlicam şimdi meraktan bak hamile kadınım ben
SiZi takdir ediyorum.ben aynısını yapmaya çalışıyorum ama pek beceremedim galiba.etrafımdaki örnekleri görünce ister istemez "ben haketmiyor muyum"diye düşünüyorum son zamanlarda. Siz elbette en güzeli hak ediyorsunuz ama çevreye de çok aldırmayın. Rahat olun. İnanın her şey zamanla oturuyor. Canınızı sıkmayın.
Ya belki beklentin daha Yüksek olduğu için sana çirkin geliyordur:) yok ay.o kadar çirkin ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?