- 11 Kasım 2019
- 1.484
- 1.503
- 63
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
-
O an ben söyledim mi diye cümle ağzımdan çıkar çıkmaz sorduğuma pişman oldum zaten. Neyse neyse tadım kaçmasın diyordum baktım kem küm etti, yanii diye başladı devamını getiremedi filan. Sonra söyledin mi diye kendi sordu, hiç hatırlamıyorum bile dedim, hatırlanmaz zaten söylenen dedi. Bi sustum yanından gittim filan geldim baktım içim rahat etmiyor tekrar sordum yok dedi bu kez. Büyütülecek bir şey değil ama benim artık en ufak şeyde moralim bozuluyor aşırı hassaslaştım. Öz güvenim düşüktür evet, çocukluktan beri. Ailemin (kendi babamın) etkisini atabilmiş değilim çok yanlış olduğunu bilsem de, aşamıyorum. Dediklerinizin hepsinde haklısınız, düşünüp emek edip yazdığınız için çok teşekkür ederimÖncelikle siz kendinize ne değer biçerseniz karşınızdaki insanlardan da o değeri görürsünüz. Yalan konusunda hemen atlayıp ben söyledim mi diye sormanız, sonrasında ısrarla etmeniz sizin özgüveninizin düşük olduğunu gösteriyor. Konuda da bana değersiz hissettiriyor diyorsunuz.
İki bebeğiniz var sanırım, bu dönemde bebeklerle dışarı çıkmamız, gezmeniz çok riskli. Benim de bir bebeğim var nasıl zorlandığınızı anlıyorum. Eşin de anlayışsız, ilgisiz, sevgisiz biri.
Bundan sonra o ne dedi, bu ne dedi diye düşünmeyin erkeklerin çoğu evlendikten sonra aileci oluyor, ailesine toz konduramıyor. O yüzden size kimseden fayda yok, kendinize vakit ayırın, kendi kendinize değer verin, sevin, mutlu edin. Arada çocukları babalarına bırakın çıkın yürüyüş yapın açık havada. Bu dönemde hepimiz aşağı yukarı aynı durumdayız. Bugünler de geçecek öyle düşünün.
Ben seksi kast etmedim. Onun hanımı oldum artık cepte gibi görmeye başladı bundan çok sonra emin oldum evlendi bi hevesi gitti herşeyden bence kimse hak etmez, büyük fedakarlıklar yaparak evlendim, evimde kafam rahat, huzurlu bi şekilde eşimle vakit geçirmek hakkımı, çok ekstrem şeyler beklemedim. Değer verdiği eşinden aynı değeri görmeyi herkes hak ederBöyle sığ düşündüğün için yaşadıklarını hak ettiğini düşünüyorum, kusura bakma. senin tabirinle nice elde edilmiş kadinlar var senden daha çok değer görüyor demek ki mesele seks yapmak değil.
Çok güzel söylemişsiniz doğru evet, ama bi söz var ya sen iyiysen herkes iyi, mesele sen kötü olduğunda sana iyi olan. Ben onu iyi davranmak kötü davranmak olarak değil de, iyi günümde bana iyi olanlar diye düşünüyorum. Evet bi insan mutluysa eşi de onu beğenir sever heralde, bence de güzel kadın mutlu olan kadındır. Ama insan kötüyken, bunalmışken eşinin elinden tutup kaldırması gerekir, bu da benim eşimde yok, neyin var napabilirim diye hiç sormadı, bişeyleri düzeltmeye çalışmadı. İnşallah kendim için ve çocuklarım için bişeyleri düzeltebilecek, kendimi mutlu edebilecek gücü kendimde bulurum çok sağolun yazdıklarınız içinÜzüldüm. İki bebekle sürekli evde ilgisiz bir eş ve üstüne çullanan kaynana ekibi. Depresyonda bi anne. Bi arkadaş yazmış aşağıda evet çok haklı kimsenin seni mutlu etmesini bekleme. Bu süreçte gönül isterdi ki eşin durumunu piskolojini taşıdığın yükü anlasın destek olsun ama işte olmayınca olmuyor. Merak etme bir gün uyanacak o gafil uykudan. Sana tek önerim kendine bakmaya başla kendine dön bu günlerini kendine bakarak çocuklarınla eğlenerek geçir. Senin yüzüne bi gülümse bakışına bi ışıltı gelince nasıl 360 derece herkesin her şeyin değiştiğini göreceksin
Ben de yaptıktan sonra anladım, ben de karşıyım aynı fikirdeyim, çevremdekilere hep diyorum hemen çocuk yapmayın aklınız varsaSöyleyebileceğim tek şey, Rabbim sağlık versin amaa iki bebek nedir? Ne bu acele bu hız ne bu istek? Bu adam illa kiii en başından beri aynıydı. Ben oturmayan evliliklerde çocuk yapılmasına karşıyım bizzat şu an sebebini de siz yazmışsınız zaten.
Geçmiş olsun.
Nerde o günlerİlk önce kendiniz. Anne olmak yorucu, psikolojik zorlukları var ama her koşulda önce kendiniz.
Bu söylediğimi yanlış anlayanlar olabilir bence önceliği kendine veren kadınlar mutlu,çocuklar mutlu. Önce siz iyi olacaksınız sonra geri kalanı..
Kendinize zaman ayırın aman kocam bakamaz demeyin bırakın bi çıkın kuaföre, çok sevdiği ailesine yarım günlüğüne bırakın. Sonra sizin kendinize güveniniz gelecektir eminim. İlgi kısmına da sizde birşeyde değiştiğinde illaki fark edecek o zaman siz umursamaz davranıcaksınız
Kusura bakmayın ben yanlış anladim o zamanBen seksi kast etmedim. Onun hanımı oldum artık cepte gibi görmeye başladı bundan çok sonra emin oldum evlendi bi hevesi gitti herşeyden bence kimse hak etmez, büyük fedakarlıklar yaparak evlendim, evimde kafam rahat, huzurlu bi şekilde eşimle vakit geçirmek hakkımı, çok ekstrem şeyler beklemedim. Değer verdiği eşinden aynı değeri görmeyi herkes hak eder
Estağfirullah olabilirKusura bakmayın ben yanlış anladim o zaman
Valla dünden beri şaşkınım o kadar güzel analiz ettiniz ki bizim bütün durumumuzu. Ve duymak istediğim şeyleri yazdınız, iki çocuk neden diyenlere, daha evlilik oturmadan yanlıştı, en büyük zorluğu da ben çekiyorum, ben hep böyle mutsuz olup iyi annelik yapamazsam o çocuklara da çokk yazık ama ne yapabilirim artık neden iki çocuk diyerek, bundan sonra ne yapsam daha iyi olur onu düşünmek zorundayım. Dünden beri aklımdan çıkmadı sizin yazdıklarınız çok aklı başında ve iyi niyetlisin iz teşekkürler size daha yazcam yineEşinizi tanımıyorum elbette ama yaptığım sayısız danışma ve dinlediğim sayısız hayat hikayesi de bazı şeyleri öngörebilmemi sağlıyor. Eşiniz siz gitseniz annesinin pis evine ve bakımsız hayatına dönmek zorunda kalacak. Şuan keyfi yerinde. İyi davranmasa da temizliğini çamaşırını yemeğini cinsel ihtiyaçlarını karşılayan üstüne çocuklarına bakan üstüne haftasonu istediği gibi davransa da hiçbişey yapamayan bir karısı var evde. Bunu sizi suçlamak için demiyorum yanlış anlamayın elinde maddi gücü olmayan çoğu kadın bu hayatı yaşıyor. Siz eşinizin yerinde olsanız sizin evden gitmenizi ister miydiniz ?
Çok zor Allah yardımcın olsun. Arada çocukları bırakıp nefes alabilecegin birileri yok mu?İyi geceler hanımlar. Aylardır kimse dışarı çıkamıyor, herkes sıkılmış durumda, ben de aynı ama ben markete, çöp atmaya bile çıkamıyorum çoğu zaman. 2 bebeğim var ikisiyle gidemiyorum tek başıma. Bi market bile gezmek hava almak gibi oldu. Bekarlık günlerimi o kadar özlüyorum ki. Evlendim eşim elde ettikten sonra ve hemen ailesiyle problem yaşadık diye ilgisiz sevgisiz biri oldu. Ne beraber bi yere gidelim, ne güzel vakit geçirelim ne de bana değer verdiğini gösteren başka bi davranışı olmadı. Onun yanında hep kendimi değersiz hissettim. Bekarken beni 10sene boyunca seven,her şeyi yapan bi akrabamız vardı babam annem, akrabalar, komşular herkes ama herkes evlen diyordu onunla. Sevilmenin ne olduğunu onda gördüm ama ben asla bişey hissetmiyordum. Başka biri daha vardı kaç yıl hatırlamıyorum ama bi kaç sene peşimden koştu, çok samimiydi sevgisi. Eşimi çok sevdim görür görmez, tanışınca ve nişanlılıkta o da benim gibiydi bana karşı. Evlendik annesi hiç rahat vermedi, ummadığım şeyler yaptı. Teyzesi daha beter kaynanalık yaptı her görüşümde. Birden üstüme çullanmışlar gibi hissettim evlenir evlenmez aşırı bi beklentileri vardı sürekli iç içe olmak yatılı kalmak istiyorlar, laf sokuyorlar ama ben en ufak bi tepki versem ben alıngan kinci oluyorum.kendileri o kadar haksız yere laflar söylediler ki hala bugün bile aklıma geliyor sinirleniyorum. Eşime göre onlar ne derse 'ne var bunda'. Bugünlerde çok çalıştı, pazar dahil. Birbirimizi göremedik. Akşamları sessiz sakin geçiyordu. Ama hep eksik yani eşimin bana ilgisi sevgisi. Kendimde de hata aradım çocuklardan dolayı fazlasıyla bakımsızım, ben de bişey yapmak istemiyorum çok sıkıntılı bunalımdayım aşırı şekilde. Ne ev işi ne yemek ne kişisel bakım hiç birini yapacak güç, heves bulamıyorum içimde. Ev işi, yemek yapıyorum ama ite kaka, kendimi çok zorlayarak. İbadet etmek, Allaha sığınarak rahatlamak istiyorum o bile gözümde büyüyor, yapamıyorum. Eşim bu akşam bi arkadaşının ona yalan söylediğini söyledi. Gözümde bitti dedi. Zaten bi insan bana yalan söyleyince gözümde değeri kalmıyor dedi. Ben söyledim mi dedim ama der demez pişman oldum bu soruyu sorduğuma. Yanii dedi olumsuz bi şekilde. Ne söyledim dedim. Sen söyledin mi dedi ben hatırlamıyorum dedim. Zaten söylenenler hatırlanmaz dedi.ne söyledim diye bi kaç sefer sordum söylemedi. Yine bütün tadımı kaçırıyorsun zaten sıkıntılıyım dedim. Kendi eksikliğini görmezsin bi de beni beğenmezsin dedim kendimi hep değersiz hissettiriyorsun dedim. Gitti telefondan komik şeyler açtı izledi.Ben zaten hiçbişey yapmak istemiyorum zor geçiyor günlerim şimdi çocukların ikisi de benden ilgi bekliyor onlara bile yetemeyecek durumdayım duygusal anlamda.
Ben de bugün tekrar baktım yazdıklarınıza. Savunma mekanizmanız daha " eeh yeter be" demenizi engelliyor şuanda. Hala bir şekilde evliliğinizi savunma ve iyileşeceğini umma çabası içerisindesiniz. Ki bu çok normal. "Eeh yeter be" noktasına gelene kadar yine çabalayacaksınız, bazen umutlu geri dönüi alacaksınız belki, belki hepsinden de tokat yemiş gibi cevaplar göreceksiniz. Daha çok yıpranacaksınız o kesin ama hayat böyle birşey yapacak birşey yok. Artık aklınıza deneyecek bir yol gelmediğinde ya da daha fazla yıpranacak bir siz kalmadığında daha cesur adımlar atacaksınız. Bunları yapabilmek için zamana ihtiyacınız var gibi hissettim.Valla dünden beri şaşkınım o kadar güzel analiz ettiniz ki bizim bütün durumumuzu. Ve duymak istediğim şeyleri yazdınız, iki çocuk neden diyenlere, daha evlilik oturmadan yanlıştı, en büyük zorluğu da ben çekiyorum, ben hep böyle mutsuz olup iyi annelik yapamazsam o çocuklara da çokk yazık ama ne yapabilirim artık neden iki çocuk diyerek, bundan sonra ne yapsam daha iyi olur onu düşünmek zorundayım. Dünden beri aklımdan çıkmadı sizin yazdıklarınız çok aklı başında ve iyi niyetlisin iz teşekkürler size daha yazcam yine
Emin olun önce kendinizi düşündüğünüzde daha iyi olacaksınız. Motivasyonunuzu ne olursa olsun kaybetmeyin eşiniz içinde yapmayın bunu temel olarak kendiniz için yapın. İç çamaşırdan tutunda günlük giyiminizde aynaya baktığınızda özgüveninizi sağlayın derim.Nerde o günlerkeşke bu duruma gelsek. Tamam bunu aklımın bi köşesine yazdım önce kendim diye düşüncem artık ben hep önce çocuklar, sonra yemek, ev temizliği derken sıra bana hiç gelmiyor çünkü evin işi bitmiyor hiç bi zaman
Rica ederim inanın günümüzde 2 eşten biri öyle. Böyle olmasının altındaki nedenler değişiyor ama sonuç hep aynı ilgisiz neden o kadar yorgun bakımsız kendini bırakmış enerjisi tükenmiş diye düşünmüyorlar düz mantık gözlerinin önündeki manzaraya bakıyorlar sadece. Gönül isterdi ki farklı olsun ama ne yapalım. Ummarak ta geçmiyor hayat şöyle bi aynaya bakın ve bugün ben kendim için yapacam diyin giyinin süslenin kahvenizi alın saçlarınızı yapın bi kaç yeni kıyafet alın bi kitap okuyun on dk dahi olsa yürüyüşe çıkın en sevdiğiniz renkte bi ruj sürün sizi mutlu eden bi filmi açıp izleyin vs.. ama bi adım atın inanın devamı geliyor işllah bir an önce gönlünüz ferahlar ve mutlu bi anne olursunuzÇok güzel söylemişsiniz doğru evet, ama bi söz var ya sen iyiysen herkes iyi, mesele sen kötü olduğunda sana iyi olan. Ben onu iyi davranmak kötü davranmak olarak değil de, iyi günümde bana iyi olanlar diye düşünüyorum. Evet bi insan mutluysa eşi de onu beğenir sever heralde, bence de güzel kadın mutlu olan kadındır. Ama insan kötüyken, bunalmışken eşinin elinden tutup kaldırması gerekir, bu da benim eşimde yok, neyin var napabilirim diye hiç sormadı, bişeyleri düzeltmeye çalışmadı. İnşallah kendim için ve çocuklarım için bişeyleri düzeltebilecek, kendimi mutlu edebilecek gücü kendimde bulurum çok sağolun yazdıklarınız için
Arkadasim bence sen majör depresyon yasıyorsun ve kendi kendine evde oturarak gecmez bu destek almak zorundasin.İyi geceler hanımlar. Aylardır kimse dışarı çıkamıyor, herkes sıkılmış durumda, ben de aynı ama ben markete, çöp atmaya bile çıkamıyorum çoğu zaman. 2 bebeğim var ikisiyle gidemiyorum tek başıma. Bi market bile gezmek hava almak gibi oldu. Bekarlık günlerimi o kadar özlüyorum ki. Evlendim eşim elde ettikten sonra ve hemen ailesiyle problem yaşadık diye ilgisiz sevgisiz biri oldu. Ne beraber bi yere gidelim, ne güzel vakit geçirelim ne de bana değer verdiğini gösteren başka bi davranışı olmadı. Onun yanında hep kendimi değersiz hissettim. Bekarken beni 10sene boyunca seven,her şeyi yapan bi akrabamız vardı babam annem, akrabalar, komşular herkes ama herkes evlen diyordu onunla. Sevilmenin ne olduğunu onda gördüm ama ben asla bişey hissetmiyordum. Başka biri daha vardı kaç yıl hatırlamıyorum ama bi kaç sene peşimden koştu, çok samimiydi sevgisi. Eşimi çok sevdim görür görmez, tanışınca ve nişanlılıkta o da benim gibiydi bana karşı. Evlendik annesi hiç rahat vermedi, ummadığım şeyler yaptı. Teyzesi daha beter kaynanalık yaptı her görüşümde. Birden üstüme çullanmışlar gibi hissettim evlenir evlenmez aşırı bi beklentileri vardı sürekli iç içe olmak yatılı kalmak istiyorlar, laf sokuyorlar ama ben en ufak bi tepki versem ben alıngan kinci oluyorum.kendileri o kadar haksız yere laflar söylediler ki hala bugün bile aklıma geliyor sinirleniyorum. Eşime göre onlar ne derse 'ne var bunda'. Bugünlerde çok çalıştı, pazar dahil. Birbirimizi göremedik. Akşamları sessiz sakin geçiyordu. Ama hep eksik yani eşimin bana ilgisi sevgisi. Kendimde de hata aradım çocuklardan dolayı fazlasıyla bakımsızım, ben de bişey yapmak istemiyorum çok sıkıntılı bunalımdayım aşırı şekilde. Ne ev işi ne yemek ne kişisel bakım hiç birini yapacak güç, heves bulamıyorum içimde. Ev işi, yemek yapıyorum ama ite kaka, kendimi çok zorlayarak. İbadet etmek, Allaha sığınarak rahatlamak istiyorum o bile gözümde büyüyor, yapamıyorum. Eşim bu akşam bi arkadaşının ona yalan söylediğini söyledi. Gözümde bitti dedi. Zaten bi insan bana yalan söyleyince gözümde değeri kalmıyor dedi. Ben söyledim mi dedim ama der demez pişman oldum bu soruyu sorduğuma. Yanii dedi olumsuz bi şekilde. Ne söyledim dedim. Sen söyledin mi dedi ben hatırlamıyorum dedim. Zaten söylenenler hatırlanmaz dedi.ne söyledim diye bi kaç sefer sordum söylemedi. Yine bütün tadımı kaçırıyorsun zaten sıkıntılıyım dedim. Kendi eksikliğini görmezsin bi de beni beğenmezsin dedim kendimi hep değersiz hissettiriyorsun dedim. Gitti telefondan komik şeyler açtı izledi.Ben zaten hiçbişey yapmak istemiyorum zor geçiyor günlerim şimdi çocukların ikisi de benden ilgi bekliyor onlara bile yetemeyecek durumdayım duygusal anlamda.
Tavsiye olarak onu yap bunu yap demezden once olduğun muhiti değiştirmelisin. Bir kaç gun çocuklari annenlere birak eşinle yuruyuş yap. Konuşun. Sıkıntılardan değil. Guzel şeylerden. Ama bunlari yapamiyorsan mecbur kendini değiştireceksin. Eşin beyensin diye değil. Seven her halinle sever. Sadece kendini toplaman, çeki duzen vermen için. Biryerden başlamalisin yoksa 3 ay sonra da boyle bir konuyu yeniden açicak durumda olursun. Saçina fön çek ruj sur, parfum sık, şik ve dekolde giyin. Kapiyi gulerek aç. Gelince guzel bir opucuk kondur. Guzelce oturun konuşun. Bunlari ben hep uyguluyorum. Etkisi harika. Yarindan itibaren dene. Karar ver ve uygula. Şeytan yuva yikmak erkeyi evden sogutmak için pusuda. Yuvana sahip çikİyi geceler hanımlar. Aylardır kimse dışarı çıkamıyor, herkes sıkılmış durumda, ben de aynı ama ben markete, çöp atmaya bile çıkamıyorum çoğu zaman. 2 bebeğim var ikisiyle gidemiyorum tek başıma. Bi market bile gezmek hava almak gibi oldu. Bekarlık günlerimi o kadar özlüyorum ki. Evlendim eşim elde ettikten sonra ve hemen ailesiyle problem yaşadık diye ilgisiz sevgisiz biri oldu. Ne beraber bi yere gidelim, ne güzel vakit geçirelim ne de bana değer verdiğini gösteren başka bi davranışı olmadı. Onun yanında hep kendimi değersiz hissettim. Bekarken beni 10sene boyunca seven,her şeyi yapan bi akrabamız vardı babam annem, akrabalar, komşular herkes ama herkes evlen diyordu onunla. Sevilmenin ne olduğunu onda gördüm ama ben asla bişey hissetmiyordum. Başka biri daha vardı kaç yıl hatırlamıyorum ama bi kaç sene peşimden koştu, çok samimiydi sevgisi. Eşimi çok sevdim görür görmez, tanışınca ve nişanlılıkta o da benim gibiydi bana karşı. Evlendik annesi hiç rahat vermedi, ummadığım şeyler yaptı. Teyzesi daha beter kaynanalık yaptı her görüşümde. Birden üstüme çullanmışlar gibi hissettim evlenir evlenmez aşırı bi beklentileri vardı sürekli iç içe olmak yatılı kalmak istiyorlar, laf sokuyorlar ama ben en ufak bi tepki versem ben alıngan kinci oluyorum.kendileri o kadar haksız yere laflar söylediler ki hala bugün bile aklıma geliyor sinirleniyorum. Eşime göre onlar ne derse 'ne var bunda'. Bugünlerde çok çalıştı, pazar dahil. Birbirimizi göremedik. Akşamları sessiz sakin geçiyordu. Ama hep eksik yani eşimin bana ilgisi sevgisi. Kendimde de hata aradım çocuklardan dolayı fazlasıyla bakımsızım, ben de bişey yapmak istemiyorum çok sıkıntılı bunalımdayım aşırı şekilde. Ne ev işi ne yemek ne kişisel bakım hiç birini yapacak güç, heves bulamıyorum içimde. Ev işi, yemek yapıyorum ama ite kaka, kendimi çok zorlayarak. İbadet etmek, Allaha sığınarak rahatlamak istiyorum o bile gözümde büyüyor, yapamıyorum. Eşim bu akşam bi arkadaşının ona yalan söylediğini söyledi. Gözümde bitti dedi. Zaten bi insan bana yalan söyleyince gözümde değeri kalmıyor dedi. Ben söyledim mi dedim ama der demez pişman oldum bu soruyu sorduğuma. Yanii dedi olumsuz bi şekilde. Ne söyledim dedim. Sen söyledin mi dedi ben hatırlamıyorum dedim. Zaten söylenenler hatırlanmaz dedi.ne söyledim diye bi kaç sefer sordum söylemedi. Yine bütün tadımı kaçırıyorsun zaten sıkıntılıyım dedim. Kendi eksikliğini görmezsin bi de beni beğenmezsin dedim kendimi hep değersiz hissettiriyorsun dedim. Gitti telefondan komik şeyler açtı izledi.Ben zaten hiçbişey yapmak istemiyorum zor geçiyor günlerim şimdi çocukların ikisi de benden ilgi bekliyor onlara bile yetemeyecek durumdayım duygusal anlamda.
Kız kardeşim yok. Annem izmir de ben İstanbuldayım, kayınvalidem bildiğimiz deli ama aklı şeytanlığa çok iyi çalışır, asla yardım etmez geldi şimdi bende kalmaya, sürekli hizmet bekliyor A dan Z ye her iş bende ve gelin düşmanı sürekli gelinleri kötülüyor on tane karı bulunur ana bulunmaz dedi bu akşam başka birinden bahsederken. O kadar aşırı yük yüklenmiş gibi hissediyorum ki. Hafifletecek kimsem yokBirazda eşin çocuklara baksın izin günlerinde akşam eve gelince, sende kendine zaman ayır. Yürüyüş yap, kişisel bakım vs zaman ayır. Annen veya kız kardeşin varsa size gelsin. Yardım etsinler
Yapcam dedim ama iki gündür koştur koştur ev işi yapıyorum, çocuklarıma zor yetişiyorum hatta bugün kayınvalidem olduğu için çocuklarla yeterince ilgilenemedim. Bi de bana şaka yapıyormuş sözde, geçen kp geldi ona ciğer pişirdim diye diyor ki ona bakıyosun bana bakmıyosun. Çıldırcam artıkTavsiye olarak onu yap bunu yap demezden once olduğun muhiti değiştirmelisin. Bir kaç gun çocuklari annenlere birak eşinle yuruyuş yap. Konuşun. Sıkıntılardan değil. Guzel şeylerden. Ama bunlari yapamiyorsan mecbur kendini değiştireceksin. Eşin beyensin diye değil. Seven her halinle sever. Sadece kendini toplaman, çeki duzen vermen için. Biryerden başlamalisin yoksa 3 ay sonra da boyle bir konuyu yeniden açicak durumda olursun. Saçina fön çek ruj sur, parfum sık, şik ve dekolde giyin. Kapiyi gulerek aç. Gelince guzel bir opucuk kondur. Guzelce oturun konuşun. Bunlari ben hep uyguluyorum. Etkisi harika. Yarindan itibaren dene. Karar ver ve uygula. Şeytan yuva yikmak erkeyi evden sogutmak için pusuda. Yuvana sahip çik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?