• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin borçlarından sorumlu muyum? Özellikle almanyada yaşayanlar bakabilir mi?

Benim de toafima gitti,ama seviyormus:kahve:
Icinizi rahatlatayim bari: ayrilirsaniz sizi o borclar baglamaz cünķü evlilikten önce yapilmis.
İntihar etmesi tabi canımı yakar ama Kims e olayın içinde olmayınca emin olun tuhaf hissediyor ben onun için yaşadığım yeri bırakıp gurbet ele geldim çünkü inanın çok sevdim :(

Eşinizin intihar etmesi değil sen borcunun size kitleneceği düşüncesini dert edinmeniz bir garip geldi bana.
Ama size kalmaz sanırım.

Yalan dolan çünkü
Bunların hepsi böyle
Binlerce dolarlık euroluk kumar oyna sonra intihar edicem diye zırıldan
Adam olsaydı bu kadını kandırmazdı

İntihar etmesi tabi canımı yakar ama Kims e olayın içinde olmayınca emin olun tuhaf hissediyor ben onun için yaşadığım yeri bırakıp gurbet ele geldim çünkü inanın çok sevdim :KK43:

Bakin benim bir akrabagimin esi de kumar bagimlisidi. Buda bir tür hastalik. Akrabagim bebegini kaybetti ve onun acisini atlatamazken adam devamli gidip yeni borclar yapip geliyordu. Bosandi sonunda. Oda cok mücadele etti. Ama ayni esiniz gibi her söz lafda kaliyordu. Bu illetden kurtulani tanimiyorum. Esinizin ailesi ne diyor duruma? Ve hala devam ediyor mu oynamaya?

Yalan dolan çünkü
Bunların hepsi böyle
Binlerce dolarlık euroluk kumar oyna sonra intihar edicem diye zırıldan
Adam olsaydı bu kadını kandırmazdı

Kumar borcu Evet nice yuvaları yıkıyor Ama şöyle bir şey var Kendine sahip çıksaydı bunların hiçbiri olmazdı Keşke olmasaydı ama yapacak bir şey yok Allah Düşmanımın Başına vermesin

Bakin benim bir akrabagimin esi de kumar bagimlisidi. Buda bir tür hastalik. Akrabagim bebegini kaybetti ve onun acisini atlatamazken adam devamli gidip yeni borclar yapip geliyordu. Bosandi sonunda. Oda cok mücadele etti. Ama ayni esiniz gibi her söz lafda kaliyordu. Bu illetden kurtulani tanimiyorum. Esinizin ailesi ne diyor duruma? Ve hala devam ediyor mu oynamaya?
Hayır artık devam etmiyor zaten bu borçları Ben Evlenmeden önceki borçları Ben evlenmeden önce yapmış hep bunları zaten Şimdi pişmanlık duyuyor Evden işe işten eve gidiyor ama ailesi zaten arkasında değil bizi ilgilendirmez bizim için yapmadı diyor ben ne yapacağımı gerçekten çok şaşırdım Son pişmanlık neye yarar ki o borçlar olduktan sonra sorumsuz Çok sorumsuz her hafta mektup geliyor eve bankadan

Hayır artık devam etmiyor zaten bu borçları Ben Evlenmeden önceki borçları Ben evlenmeden önce yapmış hep bunları zaten Şimdi pişmanlık duyuyor Evden işe işten eve gidiyor ama ailesi zaten arkasında değil bizi ilgilendirmez bizim için yapmadı diyor ben ne yapacağımı gerçekten çok şaşırdım Son pişmanlık neye yarar ki o borçlar olduktan sonra sorumsuz Çok sorumsuz her hafta mektup geliyor eve bankadan

Borclar haric baska sorunlar var mi evliliginizde?

Borclar haric baska sorunlar var mi evliliginizde?
Evet var ailesi Beni kimsesiz zannediyor Her gün oraya gitmek zorundayımışım gibi söylenimlerde bulunuyor Arkamdan Konuşup söyle olmadı Böyle olmadı deyip duruyorlar neymiş keşke şu kızla Evlenseymiş bu kızla Evlenseymiş gibi imalarda bulunup moralimi bozdular arkamdan beri. Eşim bana hiçbir zaman İzinli günümde ben söylemeden gel gezelim canım şuraya getireyim Seni buraya getireyim seni asla demez Hadi kalk gidiyoruz annemlere bugün oradayız devamlı bana bu lafı söyler.. Ayrı evde yaşıyorum ama İnanın bana sanki aynı evde yaşıyor gibi hayatım var. Şurayı Neden gittin Buraya Neden gittin niye böyle yaptın Niye öyle yaptın sürekli sürekli böyle böyle hesap soruyorlar Görümcemgil sağolsun.

Gerçekten inanın çok ama çok zor bekar olanlar Siz siz olun asla birini tanımadan etmeden evlenmeyin... Bu da bir sınav diyorum daima Sabrediyorum zor günler Bunlar elbet geçecek diyorum öyle Öyle kendimi avutuyorum :(

Adam zaten blöf yapıyordur, bir şey yapmaz kendine
Karısına gidersen kendimi öldürürüm diyen tanıdığım biri , kumar borcu için son kez kredi cekmedi diye kadini silahla evin içinde kovaladı.Hatta pencereden dışarı ateş etti ... Mahkemede de kendimi öldürmeye çalışıyordum dedi.

Evet var ailesi Beni kimsesiz zannediyor Her gün oraya gitmek zorundayımışım gibi söylenimlerde bulunuyor Arkamdan Konuşup söyle olmadı Böyle olmadı deyip duruyorlar neymiş keşke şu kızla Evlenseymiş bu kızla Evlenseymiş gibi imalarda bulunup moralimi bozdular arkamdan beri. Eşim bana hiçbir zaman İzinli günümde ben söylemeden gel gezelim canım şuraya getireyim Seni buraya getireyim seni asla demez Hadi kalk gidiyoruz annemlere bugün oradayız devamlı bana bu lafı söyler.. Ayrı evde yaşıyorum ama İnanın bana sanki aynı evde yaşıyor gibi hayatım var. Şurayı Neden gittin Buraya Neden gittin niye böyle yaptın Niye öyle yaptın sürekli sürekli böyle böyle hesap soruyorlar Görümcemgil sağolsun.

Vallaha gülüm borclar bir kenara: Sahsen ben erkek veya bayan olsun kimseye topraklarini birakip buralara gelmesini önermem. Alismak zaten zor oluyor,ama sizinkiler gibi birde aileye gelin gitmissen isin daha da zor. Gercekten cok üzüldüm durumuna simdi. Mutsuz olman o borclarin olmasindan daha vahim. O borclar biter,ama diger sıkıntıları bitmez. Her hafta mektup gelmesi normal borclarda. Heleki targobank dan almissa krediyi her gün bile rahatsiz edeler insani

Merhaba arkadaşlar yardımınıza çok ihtiyacım var lütfen bana yardım edin:KK43: bundan 1 sene önce Almanya'ya gelin geldim Bu bir sene içinde çok sabrettim sürekli sürekli yeni yeni şeylerle karşılaştım Türkiye'de nikah kıydık yaklaşık 9 ay sonra Düğünümüz oldu Almanya'ya geldim gelin olarak burada öğrendim ki eşim benim ile nikah kıymadan önce Meğer kumar oynamış internet üzerinden belki bilenler bilir otomatik adı Her neyse ben de bunu Almanya'ya gelince öğrendim bana 10000 euro dediler ama meğersem 19000 artı 6000 euro borcu varmış bankadan kredi çekip Ödemiş ama bu seferde bankaya borcu var her hafta Kağıt geliyor ödemezseniz mahkemelik olacaksınız diye Ben bu süre içinde çok sabrettim düzelir diye baktım ama düzelmiyor Şimdi arkadaşlar Ben kaç defa eşimi uyardım Bana dürüst ol dedim olmadı Ben de en sonunda Türkiye'ye döneceğimi söyledim ama o zannetti ki ben bunu yapamam Şimdi bana diyor ki Eğer gidersen Kendimi asarım yada seni öldürürüm diyor Arkadaşlar ben çok Severek evlendim çok sevdim Eğer eşime bir şey olursa onun borçları bana mı kalıyor Ama bu borçlar Nikahtan önceki borçlar Ben hiçbir şey imza atmadım Sadece kira sözleşmesine imza attım o kadar Bu arada eşimin ailesinden de çok çekiyorum kuzenim burada yaşıyor Aramızda bir saat var Bana bir ay sabretmem gerektiğini Bir ay sonra Türkiye'ye gideceğini O işteyken beni alıp Türkiye'ye getireceğini söyledi Şimdi bunu borçlarını mahkemeye sunsam kanıt olarak boşanabilirmiyim artı ona bir şey olursa borçları bana mı kalıyor Lütfen yardım edin bana içimde artık en ufak Sevgi kalmadı dürüst olmadı kaybetti çocuk yok ben artık bıktım çok zor gerçekten :KK43:
Okuyunca bütün yaralarım kanadı bir yıllık evliyken bundan dört yıl önce ve bebegim daha 45 günlükken aşağılık kocamın bütün altınımı bilzeigimi benden izinsiz bozdurup bir sürü bankadan kredi çekip kumar oynadığını öğrendim yaklaşık 200000. Severek evlenmistim dile kolay beş yıl sevgilimin bir yıl evlilik küçük bir bebek ne mi oldu özür diledi affettim ikimizde güzel kazançları olan devlet memuruyuz bir olduk ödedik bütün borçları. Küpemi alyansimi bile satmış oynamış internet üzerinden nasıl affettim bilmiyorum galiba bebeğinin hatrına. Sonra bütün borçlar bitti biz kutlamaya tatile bile gittik yeniden bahar geldi evimize dedik ve iki ay dayanabildi bu adam yeniden oynadı. Bu sefer 15 bin hemde şahsıma ait karttan. Gittim tek celsede boşadım bebeğim 4 yaşında bana yoldaş oldu ben daha 29 undayım beş yıllık evlilik hayatıma 60 yıllık derdi sıkışırdım. Altı ay oldu biteli evliliğim. Ama yaşadıklarım hala geçmedi affetme arkadaşım yapan yavşak yine yapıyor. Sana bana acımıyorlar kazanclarina da acımıyor lar kolay mi kazanılıyor hayır allah sbair versin. Ben boşadım adamı beni boşadın diye benim kartımdan oynandığı kumar borcunu bile bana yıktı bu kadar aşağılık. Sabretme sende onların burnundan getir ben çok sabrettim ama yanlış yapmisim

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar yardımınıza çok ihtiyacım var lütfen bana yardım edin:KK43: bundan 1 sene önce Almanya'ya gelin geldim Bu bir sene içinde çok sabrettim sürekli sürekli yeni yeni şeylerle karşılaştım Türkiye'de nikah kıydık yaklaşık 9 ay sonra Düğünümüz oldu Almanya'ya geldim gelin olarak burada öğrendim ki eşim benim ile nikah kıymadan önce Meğer kumar oynamış internet üzerinden belki bilenler bilir otomatik adı Her neyse ben de bunu Almanya'ya gelince öğrendim bana 10000 euro dediler ama meğersem 19000 artı 6000 euro borcu varmış bankadan kredi çekip Ödemiş ama bu seferde bankaya borcu var her hafta Kağıt geliyor ödemezseniz mahkemelik olacaksınız diye Ben bu süre içinde çok sabrettim düzelir diye baktım ama düzelmiyor Şimdi arkadaşlar Ben kaç defa eşimi uyardım Bana dürüst ol dedim olmadı Ben de en sonunda Türkiye'ye döneceğimi söyledim ama o zannetti ki ben bunu yapamam Şimdi bana diyor ki Eğer gidersen Kendimi asarım yada seni öldürürüm diyor Arkadaşlar ben çok Severek evlendim çok sevdim Eğer eşime bir şey olursa onun borçları bana mı kalıyor Ama bu borçlar Nikahtan önceki borçlar Ben hiçbir şey imza atmadım Sadece kira sözleşmesine imza attım o kadar Bu arada eşimin ailesinden de çok çekiyorum kuzenim burada yaşıyor Aramızda bir saat var Bana bir ay sabretmem gerektiğini Bir ay sonra Türkiye'ye gideceğini O işteyken beni alıp Türkiye'ye getireceğini söyledi Şimdi bunu borçlarını mahkemeye sunsam kanıt olarak boşanabilirmiyim artı ona bir şey olursa borçları bana mı kalıyor Lütfen yardım edin bana içimde artık en ufak Sevgi kalmadı dürüst olmadı kaybetti çocuk yok ben artık bıktım çok zor gerçekten :KK43:
Anlamak için soruyorum eşim vefat etse borcu bana kalır mı diye soruyorsunuz eğer öyleyse evet size kalır borç resmi nikahlı eşi olduğunuz için borçta miras olarak geçer,ama reddi miras diye birşey var ölüm halinde 3 ay içinde yapılır borcuda kalacak olan miras(ev-araba) istemiyorum diye.

Türkiye'de böyle kanun ama Almanya' yı bilmiyorum.

tulumbachen tulumbachen avukattı yurtdışında o daha iyi bilir.

Ben yurtdışında yaşıyorum.
Merak etmeyin hapise de girse, ölse de o borçları ödemekle yükümlü değilsiniz.
Ya kendisi öder, ya da direkt silinir borç.
Yurtdışında ölüm halinde direkt siliyorlar mı borcu Türkiye'de silinmiyor.

Kumar bağımlılığı uyuşturucudan bile daha tehlikeli maalesef. İntihar da eder adam da vurur böyle pis bişey.
O yüzden çocuk yapmadan ayrılın derim.

Bilmiyorum korkuyorum bir şey olacak diye ama ömür de geçmez ki onunla bu yalanlarla
Bence yol yakinken ve cocugunuz yokken kacin kurtulun biran once.Yalan soyleyen bir insanla bir omur gecmez, Curutulur!!!! Yalan soyledigi icin ona guveninizde kalmaz,guvensizlikde olan sevgiyi saygiyi goturur. Bu ucseyde olmayinca o evlilik eninde sonunda bitmeye mahkumdur,nerdenmi biliyorum benimde esim evliligimin ilk gununden beri yalan soyler. Bendeki butun iyi niyet ve duygulari oldurmus bulunmakta.Mutsuz mutsuz yasayip gidiyoruz. Boyle 25 yili askin suredir devam ediyor. Benim durumumda olmak istemiyorsaniz herseyi goze alip kurtulun biranonce!! Birde intihar icin blof yapiyor,cunku intihar etmek isteyen soylemez,gizliden yapar demisti bir tanidigim pisikolog. Ama kendinize dikkat edin boyle tipler belki size Zarar verebilir :(( Allah size kolaylik versin simdiden.

Oturumun varsa neden dönüyorsun Türkiye ye.Bosan kendine yeni bir hayat kur.devlet yardımıyla rahat yaşarsın.Buraya gelip birde çevre baskısı cekeceksin.Bence boşan ve orda kal.

Back