Eşimin bitmeyen işleri....

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.Size danışmak istediğim bir konu var.Benim düşünceme katılırmısınız öğrenmek istedim....

Şuan eşim bir internet cafe işletiyor.Yaşadğımız yer küçük bir yer.buraya açılan ilk cafe eşimindi.Sonra bir cafe daha açıldı 2 3 kez kapandı el değişti vs.şuan faaliyette ama.Hem herkesin evine pc alması hem de bu cafenin olması bizim işleri baya düşürdü...

Bizim birazda borcumuz var.Bankalara kişilere falan değil.Kredi kartlarımız var onların borçları.Şuan ödeyemiyoıruz hiçbirini.Baya sıkışık bir dönemdeyiz.O yüzden yapılandırmaya verdik.Toplam borçları aylık takside böldürdük.Bunu en başından yapmamız gerekirdi ama eşim mantıklı düşünemiyor o kadar kafası karışıkki kırk tilki dönüyor haliyle hiç bi konuda tam verimli olamıyor.Anlatıyorum bak bunu bu şekilde yap falan diye,sonra yine kendi bildiğiğni yapıypor,aradan zaman geçiyor ben hatalıyım,sen haklı çıkın falan.Artık haklı çıkmaktan nefret eder hale geldim...

Bugüne kadar varolan boçları kapatmak için toplu krredi çektik,araba sattık,kayınpederim tarla sattı ama ne oldu nasıl oldu bilmiyorum hala duruyo borçlar.Aslında nasıl olduğu belli.Eşimin çok dağınık çalışması ve ve işyerine yapması gerekn yatırımlar.yeni oyun makinaları falan...Hep diyorum ki borcumuz azalsın düzlüğe çıkalım sonra istediğin yatırımı yap,tamam yine borçlanalım ama sırayla yapalım ne yapacaksak.Ama dinlemiyor...Hakkını yiyemem elinden geleni yapıyor çalışıyor ama 1 iş değil aynı anda 5 iş yapmaya kalkıyor .

Ben diyorum ki bu ara işler bu kadar sıkışıkken dükkanı devredip burada gıda işine girelim,hem insanlardan yoruldum bu iş zor diyorsun falan diyorum.Aldığımız parayla borçları kapatır devam ederiz diyorum.Hem gıda işi bize daha az masraflı olur gibime geliyor.Burda sürekli klavye al kamera al kulaklık al birsürü elektirk öde falan derken gider çok çünkü...

Sizce saçma bir fikirmi.Artık o kadar bunaldım ki.Eşim habire dükkana yatırım yapıyım iş olsun diyo, ya kafayımı yedin elinde para yokki, neyle yatırım yapcan diyorum ama böylede iş yürümez diyo, ee o zaman demekki artık bu iş geçindirmiyo diyorum anlamıyor.Hak veriyo sonra yine aynı.Gurur yapıyo burada dükkan kapatmaktan dolayı.Çok hırslı...Korkuyorum inşallah bu hırsı iflasa götürmez bizi...

Türkiye sartlarinda suan internet cafelerin durumu nedir nasildir bilemem ama sizinde dediginiz gibi günümüzde hemen hemen herkesin internet baglantisi ve herseyi var.
Internet cafelerin gelecegi olan is mekanlari oldugunu düsünmüyorum.
Sanirim siz haklisiniz, artik yeni bir is sahasina adim atma vaktiniz gelmistir.
Esinizle oturup ciddi bir konusma yaparak yolunuzdaki taslari tek tek beraberce kaldirabilirsiniz...
Ayrica esinizin cok mutlu olmasi gerekli, sizin gibi esini iyi gözlemleyebilen ve her konuda artiyi eksiyi düsünebilen bir bayanla evli oldugu icin...
Bol sans... ;=)

Son düzenleme:
Türkiye sartlarinda suan internet cafelerin durumu nedir nasildir bilemem ama sizinde dediginiz gibi günümüzde hemen hemen herkesin internet baglantisi ve herseyi var.
Internet cafelerin gelecegi olan is mekanlari oldugunu düsünmüyorum.
Sanirim siz haklisiniz, artik yeni bir is sahasina adim atma vaktiniz gelmistir.
Esinizle oturup ciddi bir konusma yaparak yolunuzdaki taslari tek tek beraberce kaldirabilirsiniz...
Ayrica esinizin cok mutlu olmasi gerekli, sizin gibi esini iyi gözlemleyebilen ve her konuda artiyi eksiyi düsünebilen bir bayanla evli oldugu icin...
Bol sans... ;=)

Çok ciddi konuşmalar yapıyorum ama bildiğinden şaşmıyor.Tamam diyorum daha beter olursakta desteğim sana şuanda hal kötü zaten.Ama bir risk almak lazım...

Unutkanım,o yüzden olayları çabuk es geçiyorum.Aslında çoğu bayanın es geçmeyeceği şeyler farkındayım...

Sirf gurur yuzunden bu sekilde batmanin ne anlami var? Konusmakta fayda etmiyorsa ne yapilir bilmem. Battigi yere kadar dersin ama o gemide sende varsin. Internetcafelerde bence artik pek is yok, herkeste bilgisayar tablet telefon.. Artik internet olmazsa olmaz birsey bu yuzden cafe gereksiz. Dediginde ayrica mantikli...bu is madem yurumuyor borclardan kurtulup baska bir ise baslamak gayet mantikli. Alkah yardimcin olsun, inatci biriyle gecim yapmak zor.

CaNIm ne desem ki.......Benim eşim de kendi bildiğine gitmekten şaşmadı ve her seferinde ben haklı çıktım ama en son zamanda , geri dönüşü olmayacak yollarda anladı haklı olduğumu......

Bir şekilde ikna et eşini mutlaka ,,, oturup konuşun bugüne kadarki durumlarınızı ,,

Şu an yaptığı işin arTı ve eksilerini oluşturun......bU durumdan nasıl kurtulabileceğinizi eşin anlamasa bile defalarca anlat......

Hatta bugüne kadar eşinden kaynaklanan gereksiz giderleri liste yap.....Tüm bu gereksiz masraflar olmasaydı şimdiye düzlüğe çıkacaktık de....

Bir kez bari olsa seni dinlemesini söyle....Ya da büyÜkleriniz versin aynı aklı eşine.......İçinde bulunduğunuz durumdan inşllh kurtulursunuz canım hayırlısıyla...

Sirf gurur yuzunden bu sekilde batmanin ne anlami var? Konusmakta fayda etmiyorsa ne yapilir bilmem. Battigi yere kadar dersin ama o gemide sende varsin. Internetcafelerde bence artik pek is yok, herkeste bilgisayar tablet telefon.. Artik internet olmazsa olmaz birsey bu yuzden cafe gereksiz. Dediginde ayrica mantikli...bu is madem yurumuyor borclardan kurtulup baska bir ise baslamak gayet mantikli. Alkah yardimcin olsun, inatci biriyle gecim yapmak zor.
Zaten bazen aman ene hata yaparsa yapsın yoruldum arık diyorum ama sonra dediğin gibi bende zararlı çıkıcam diyorum.Umarım anlar ama geç olmadan...

CaNIm ne desem ki.......Benim eşim de kendi bildiğine gitmekten şaşmadı ve her seferinde ben haklı çıktım ama en son zamanda , geri dönüşü olmayacak yollarda anladı haklı olduğumu......

Bir şekilde ikna et eşini mutlaka ,,, oturup konuşun bugüne kadarki durumlarınızı ,,

Şu an yaptığı işin arTı ve eksilerini oluşturun......bU durumdan nasıl kurtulabileceğinizi eşin anlamasa bile defalarca anlat......

Hatta bugüne kadar eşinden kaynaklanan gereksiz giderleri liste yap.....Tüm bu gereksiz masraflar olmasaydı şimdiye düzlüğe çıkacaktık de....

Bir kez bari olsa seni dinlemesini söyle....Ya da büyÜkleriniz versin aynı aklı eşine.......İçinde bulunduğunuz durumdan inşllh kurtulursunuz canım hayırlısıyla...
Sağol canım yoruluyorum ama ya,yeter artık hatalarının bedelini ödeyip duruyoruz,üstelik haklı çıkıyoruz...Bu arada özle msajını boşalt canım mesaj atamıyorum...

Sektörün içinden bir olaraktan şunu söylebilirim ki internet kafelerin ömrü max 2 yıl.. İnternet artık en basit cep telefonlarından daha ulaşılabilen bir ağ. Kaldı ki elinde akıllı telefon olmayan çok az insan var. Ben eve gittiğimde pc açmak yerine tüm işimi cep telefonumdan hallediyorum. Devir tablet ve akıllı telefon devri. İnternet kafe ise bunlara erişimde zorlanan ve evlerinde imkanu bulunamayan okul çağındaki çocuklar. Bu kısım dışında eli ekmek tutan herkes de artık akıllı telefonlar mevcut. Kalan bir kısım ise oyun amaçlı kullanıyor kafeleri. Bence sizin fikrinizin önü açık. Zira gıda sektörü ve tekstil sektörünün sonu yok. Bence gıda sektörü 1 numaralı iş alanı. Hakkınızda hayırlısı olsun Rabbim bol kazançlı günler nasip etsin. :34:

Zaten bazen aman ene hata yaparsa yapsın yoruldum arık diyorum ama sonra dediğin gibi bende zararlı çıkıcam diyorum.Umarım anlar ama geç olmadan...

Sağol canım yoruluyorum ama ya,yeter artık hatalarının bedelini ödeyip duruyoruz,üstelik haklı çıkıyoruz...Bu arada özle msajını boşalt canım mesaj atamıyorum...

Artık herkezin evinde , cebinde net var sonuçta...Çok haklısın....Eşinde sana hakverse ne olacak iş işten geçtikten sonra......
Msjları sildim canım......

Back
X