Eşimin at yarışı bağımlılığı :(

Benimde başımda vardı böyle bir adam neyse ki evlenmeden defettim. Ne desen ne etsen anlamaz. Zaten iki üç liralık oynuyorum o da eğlencesine rızkımı harcamıyorum ki ben buna derdi. Aylık dükkan masrafını atlara yatırırdı. Sonra ay sonu gelince bu faturalar nasıl ödenecek diye ağlaşırdı. Mantık hep aynı bir gün çok para gelecek rahata ereceğim sonra daha sittin sene oynamayacağım. Külliyen yalan. Allah kolaylık versin. Umarım kalıcı bir çözüm bulabilirsiniz.

işin dini boyutunu da ele aldım benim ailem o konuda elh az da olsa bilgi sahibidirler bizi de az da olsa bilgi sahibi olarak yetiştirdiler ama onun ailesi ne yazık ki öyle değil haramı helali pek önemseyen bi aile değil ve evet bende çok korkuyorum yaptıklarımızın çocuğumuza yansıyacağından ama ona anlatamıyorum işte bir türlü Allah korkusu tabiki var ama ikna edemiyorum. hatta kazansa dahi o parayı istemediğimi benim ve olacak çocuklarımızın boğazından haram lokma geçirmemesini kaç defa söyledim ona ama ne yazık ki o bunun haram olduğunu kabullenmiyor çünkü sülale boyu oynuyorlar bir tek oynayan o değil ki abisi amcası kuzenleri ve bunu çok normal bir şeymiş gibi karşılıyor hepsi
Fıkıh kitaplarından ilgili bölümleri bulup ispatla o halde. Prof. Dr. Vehbe Zuhayli'nin Fıkıh kitaplarında her şey yazıyor. O da vardır sanırım. O zaman inanabilir. Ben inanmazdım bazı şeylere aman ne günahı, Kur'an da yazmıyor diye ama hadisler de önemliymiş. Oradan öğrenmiştim bazı şeyleri. Bizimkiler de hiç harama helale dikkat etmezler, şimdi de biz ne yaptık da bu çocuklar böyle oldu diyorlar :) Şaka gibi