• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin arkadaşım hakkında yorumları…

Eşiniz boşboğazlık etmiş.
"Her erkeğin isteyebileceği bir kız" belki doğru bir tespit olabilir, erkeklerin %99.99u da öyle bir kızı isteyebilir de çok mu lazım bunu dillendirmek, bu tarzda olmayan eşinin yüzüne yüzüne istenesi bir kızı ilan etmek? :)) Kaç senelik evlisiniz? İnsan eşinin huyunu suyunu bilir de bir miktar ona göre konuşur. Adam kendi diliyle kendi aile huzurunu baltalamış. Aptallık.

Hali hazırda güven sorunları yaşıyorsanız, o kısmı size kalmış. İlkten boşboğazlık olarak yorarım ben.
Her erkeğin isteyebileceği bir kız diyelim bu zamana bırakmazlardı arkadaşım sevince tam sever o yüzden biraz harcıyorlar.Ama demek ki eşimin beğendiği kız böyle bir kız e ozaman sorarlar ben niye yanındayım diye ne bileyim

Bence kıskanmışsın ve de haklısın arkadaşın anaç biri sanırım onun tavrını hatalı buldum. Eşin boş konuşmuş

Hizmetli ruhu yetmiyor yalnız sonra başka hizmetlere başka kadınlara doğru koşan erkek tutulamiyor hizmetçi ruhlu diye övgü mü olur ne saçma iltifat iltifatsa bile . Aşağılanma sayarım ben .Fikrim bu .Konudada dert edecek bişey yok arkadaşınız da kendini garson sanmasın onlar bile sigortalı maaşlı bu kadarda dört dönmüyorlar ayrıca.Sacini süpürge etmenesini ogretirdim arkadasima değmez.

Ben şeyi anlamadım, kadın siz doğururken yardıma geldi ve sizin her derdinizi çekti üstüne eşinize bile hizmet etti çünkü aileden kadın hizmet ederi görmüş ve siz ağrılı sancılısınız diye sizin yerinize hizmet etmiş ve nasıl benim eşime bu kadar hizmet edebilir ? diye mi soruyorsunuz ????? Ve evet zan altında bırakılacak birisi varsa eşinin arkadaşını alıcı gözle inceleyip ve cümlesinde dile getirip sonradan r yapan kocanızdır.

Ayrıca eşinize dört dönmesini bende sevmedim yani gereksiz buldum kıskançlık yada kötü bişey manasında değil benim fikrim.Gereksiz kendi kocası olunca bile gereksiz görev haline gelen şeyler kaniksaniyor sonrada zaten önemi kalmıyor .Kimsede bravo demiyor bunun yerine hadi koş hadi getir hadi yap beğenmedim oluyor

Arada yapın kızlar yeni evlenecekler pek hoş pek kıymetli olursunuz benden tavsiye gerisini herkes kendi bilir ben dört dönmem kıymetini bileni hiç görmedim çevremdeki evliliklerden

Öncelikle kendinizi kandırmayın, arkadaşınızı gayette kıskanmışsınız. Kendinizle de kıyaslaymışsınız ki ben öyle değilim buna rağmen nasıl över diyorsunuz. Özgüven düşüklüğünden bunlar. Eşim benim arkadaşımı övse ben rahatsız olmazdım ve bu tarz cümleyi başka bir anlama yormazdım. Sizin gibi incir çekirdeğini doldurmayacak meseleleri büyütüp sürekli sorun haline getiren bir insanın arkadaşını evine yatılı misafir almasına bile şaşırdım inanın. Eşinizde peygamber sabrı var sahiden, bir de üzerine özür dileyerek gönlünüzü almak istemiş. Başkası olsa haklı olarak sen ne ima ediyorsun ben evime giren çıkan arkadaşımın eşine göz koyacak karakterde biri miyim derdi.

Son düzenleme:
Neden o kadar ilgili davranmazdınız?
Yanlış anlaşılacağınızı mı düşünürdünüz yoksa eşinin size ilgi duyabileceğini mi?
Kız hem hizmet edip hem göze batmamalıydı.

Ben kızın yerine kendimi koyabiliyorum benzer aile örgüsüne sahiptim üstelik gerçekten saflık derecesinde iyilikseverdim.
Hani insanın bu işte bir hinlik var diyebileceği her türlü fedakarlığa vardım.
Bu da tabii abartılı bulunabilirdi.

Muhtemelen ona sorsak sizi ne kadar sevdiğini belli etmeye, eşinizi ne kadar abi gördüğünü anlatmaya, ailenizi benimsediğini ifade etmeye çalışıyordur aslında.
O da sonra öğrenecek.
İnsanın kabuksuz tüm şeffaflığıyla ortaya çıkmasının salyangozun evinin olmaması acısıyla eşdeğer olduğunu böyle kötü şeyleri yakıştıranlar olduğunu gördükçe öğrenecek.
İçinizi bilemem ama buradan o lafınız bana bile dokundu.
Umarım bunu duymaz.
Hoşlanmadıysanız yolları ayırmalıydınız çünkü.
O da meraklı değildir elin insanının bebeğine bakmaya, evinin, eşinin işini görmeye.
Hatrınızı saymış, gelmiş, elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışmış, muhtemelen siz de otur ben yaparım deseydiniz ona da hayır diyecek yapıda biri belli ki.
Kalbinizi karartmayın.

Sever demek istemiş, ne var bunda?
Başka şeyleri varsa eşinizin bilemem, siz sanki eşinizden yeterli sevgiyi görmeyen bir kadınsınız gibi hissettim.
Ben de sizin gibi düşünüyorum çünkü ben de böyleydi, mesela çocukluk arkadaşımın evine gitmiştim hani hiç misafir gibi davranmadım ve hizmet etmiştim bazı evlerde kendimizi rahat hissedemiyoruz ya da yük olduğumuzu düşünebiliyoruz , zamanla bu azaldı tabi artık yapmama ama toyken yapardım hiç kötü niyetim yoktu

Benim çok tatlı bir çocukluk arkadaşım var.Bekar ve evlenmek istiyor.Doğumumda benimle kaldı hastanede bana çok yardımcı oldu sonrasında eve de geldi 1-2 gün yardımcı oldu sağ olsun.Annemi istemedim çünkü annemle anlaşamıyoruz,arkadaşım bana iyi geldi.Arkadaşım evlenmek istiyor eşime de esprisine bulalım dedim birini.Öyle iş arkadaşlarından gösterdi eşim ama çok kafamıza yatan olmadı.Arkadaşım da ailesi de çok misafirperver.Yalnız bize geldiğinde eşime aşırı derecede sürekli bir şey ister misin işte istemem demesine rağmen hizmetler.İşte ayağa kalksa hemen ne oldu ben yapayımlar.Sen açsın sen de yoruldun sen yapma ben yapayım gibi.Çayı biter bitmez hemen koşup doldurma gibi.Hatta bir ara eşim ya tmm elim var ayağım var ben yaparım dedi esprisine.Bunlar bana biraz fazla geldi ama ailesini yetişme ortamını bildiğim için takılmadım ama ben olsam arkadaşımın eşine böyle bu kadar ilgili davranmazdım.Sonrasında aradan zaman geçti ben de dedim dikiş tutturamadı birileriyle tanışıyor ama ne olduysa vazgeçiyorlar arkadaşımdan dedim.Eşim de ‘Her erkeğin isteyebileceği bir kız,erkekler rahata alışmayı sever hizmeti vs’dedi.O her erkek kelimesine takıldım ben ama neyse dedim.Aradan aylar geçti kayınvalidem doğumda görmüştü arkadaşımı ben onu çok sevdim benim yeğenime olur mu dedi.Sonrasında eşim kuzenine söyledi işte takipkeştiler.Biz de dün bunun üzerine konuşurken kuzeni için arkadaşını tanısın peşinden ayrılmaz dedi.Ben de konuşmalarının abartı olduğunu daha önceden de böyle her erkek ister dediğini hoş bulmadığımı söyledim.O da üzüldü hatalı bir cümle kurmuşum evet ama ben evlenmek isteyenler için dedim Koray da arkadaşın gibi bir kız istediği için öyle dedim dedi.Kıskandın mı falan diye sarılmak istedi ama içimden gelmedi özür diledi bak içime oturdu falan dedi ama düzelemedim.Arkadaşımı kıskanma gibi bir durumum yok çocukluktan beri arkadaşız yani kendimle kıyaslamam.Ama eşimin bu tarz cümlelerini siz olsanız neye yorardınız
Haddi olmayan şeylerde fazla yorumda bulunmuş eşiniz. Bunlar kadınların arasında konuştuğu konular ve bi erkeğin araya girmesine gerek yok diye düşünüyorum. Arkadaşınız da olsa evinize çok girip çıkmasına izin vermeyin. Dünya halidir kimin ne olduğunu bilemezsiniz. Arkadaşınız kendine birini bulmaya çalışsın ama siz evde bunun konusunu açıp durmayın. Eşeğin aklına da karpuz kabuğu sokmayın.

Ben de sizin gibi düşünüyorum çünkü ben de böyleydi, mesela çocukluk arkadaşımın evine gitmiştim hani hiç misafir gibi davranmadım ve hizmet etmiştim bazı evlerde kendimizi rahat hissedemiyoruz ya da yük olduğumuzu düşünebiliyoruz , zamanla bu azaldı tabi artık yapmama ama toyken yapardım hiç kötü niyetim yoktu

Biliyorum ya o duyguyu :)
Açıkçası ben sırf bana gel dedi, beni seviyor diye bile mutluluktan uçar, elimde avucumda ne varsa maddi manevi vermeye çalışırdım o dönemlerimde.
Böyle anlatınca bizden daha net sınırları olan, daha az onay bekleyen, daha gözü açık insanlar bu derece bir "verme" durumunu algılayamıyorlar bence.
Bir şey diyemem tabii, o kadar saf olmaya da gerek yok çünkü, tıpkı her taşın altında bir şey aramaya gerek olmadığı gibi.
Yazık, üzülecek ama iyi de olacak.
İnsanın ne olduğunu öğrenmesi faydasına olacak. :)

Her erkeğin isteyebileceği bir kız diyelim bu zamana bırakmazlardı arkadaşım sevince tam sever o yüzden biraz harcıyorlar.Ama demek ki eşimin beğendiği kız böyle bir kız e ozaman sorarlar ben niye yanındayım diye ne bileyim
Ay bak hala ne diyorsunuz
"Evlenecek kızsa bu zamana bırakmazlardı"
Sonrasında ne eklediğiniz önemli değil
Ne demek bu

Siz nasip, doğru insan, doğru zaman kavramını bilmiyor musunuz
Siz evlendiniz de ne oldu, havada mı kaptılar sizi, üstün yeteneklerinizle mi koca buldunuz
Buldunuz da ne oldu o bakışı kıskan bu kızı kıskan başka bir şey var mı elinizde

Ay sertse sert olsun yorumum
Kötü kalplisiniz siz ya.
Eşinizin söylediği cümleyi o kadar kurmuşsunuz ki kızı kötüleyerek rahatlıyorsunuz
Haset tam da böyle bir şey işte
İnşallah farkına varır arkadaşınız.

Benim esım de annemı örnek verır senin annen bambaşka der.
Nıye annem çünkü babamın etrafında çocuk gıbı ne yedin be içtin kafasında.
Babam oyle hızmet beklemez ama annem seviyor ona hizmet etmeyı.
Ben de ne yaparsam yarısını esıme yaptırdıgım için tabiki bu duruma bayılmıyor ama mecbur.
Ben de ısterım bırı etrafımda dönsün oh ne güzel.
Kım istemez kı.
Simdi evde hızmetlı olsa herşey eve geldiğimde hazır olsa oh mıss.
Ama işte erkekler kadınında kendılerı gıbı çalıştığının farkında değil.

Benim çok tatlı bir çocukluk arkadaşım var.Bekar ve evlenmek istiyor.Doğumumda benimle kaldı hastanede bana çok yardımcı oldu sonrasında eve de geldi 1-2 gün yardımcı oldu sağ olsun.Annemi istemedim çünkü annemle anlaşamıyoruz,arkadaşım bana iyi geldi.Arkadaşım evlenmek istiyor eşime de esprisine bulalım dedim birini.Öyle iş arkadaşlarından gösterdi eşim ama çok kafamıza yatan olmadı.Arkadaşım da ailesi de çok misafirperver.Yalnız bize geldiğinde eşime aşırı derecede sürekli bir şey ister misin işte istemem demesine rağmen hizmetler.İşte ayağa kalksa hemen ne oldu ben yapayımlar.Sen açsın sen de yoruldun sen yapma ben yapayım gibi.Çayı biter bitmez hemen koşup doldurma gibi.Hatta bir ara eşim ya tmm elim var ayağım var ben yaparım dedi esprisine.Bunlar bana biraz fazla geldi ama ailesini yetişme ortamını bildiğim için takılmadım ama ben olsam arkadaşımın eşine böyle bu kadar ilgili davranmazdım.Sonrasında aradan zaman geçti ben de dedim dikiş tutturamadı birileriyle tanışıyor ama ne olduysa vazgeçiyorlar arkadaşımdan dedim.Eşim de ‘Her erkeğin isteyebileceği bir kız,erkekler rahata alışmayı sever hizmeti vs’dedi.O her erkek kelimesine takıldım ben ama neyse dedim.Aradan aylar geçti kayınvalidem doğumda görmüştü arkadaşımı ben onu çok sevdim benim yeğenime olur mu dedi.Sonrasında eşim kuzenine söyledi işte takipkeştiler.Biz de dün bunun üzerine konuşurken kuzeni için arkadaşını tanısın peşinden ayrılmaz dedi.Ben de konuşmalarının abartı olduğunu daha önceden de böyle her erkek ister dediğini hoş bulmadığımı söyledim.O da üzüldü hatalı bir cümle kurmuşum evet ama ben evlenmek isteyenler için dedim Koray da arkadaşın gibi bir kız istediği için öyle dedim dedi.Kıskandın mı falan diye sarılmak istedi ama içimden gelmedi özür diledi bak içime oturdu falan dedi ama düzelemedim.Arkadaşımı kıskanma gibi bir durumum yok çocukluktan beri arkadaşız yani kendimle kıyaslamam.Ama eşimin bu tarz cümlelerini siz olsanız neye yorardınız
Büyüğünüz olarak söylüyorum Kardeşiniz ile bile çok samimiyet gidip gelme vb doğru değildir.İşte aşırı görüşme vb de defolar ortaya çıkıyor yanlış anlamalar oluyor.
Bunu hayat prensibi edinin derim size.

Büyüğünüz olarak söylüyorum Kardeşiniz ile bile çok samimiyet gidip gelme vb doğru değildir.İşte aşırı görüşme vb de defolar ortaya çıkıyor yanlış anlamalar oluyor.
Bunu hayat prensibi edinin derim size.
Benim bir komşum ilk taşındığımda gel git evimden çıkmak istemedi.Hiç sevmem böyle şeyleri zaten yoğun çalışan biriydim.İzin vermedim zaten.Kadın binada pek çok kişi ile bunu yaptı inanın herkesle kötü oldu.Her şeyin bir sınırı vardır.

Back