• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin arkadaşım hakkında yorumları…

Ben kocası da sevsin beni burda kalıyoken varlığım batmasın gözüne gireyim gibi algıladım bu hareketleri, bi de öyle yetişmiş, benim kuzenim de böyledir küçüğe büyüğe ayırt etmeden hizmet etmekle geçti ömrü. Bi de önüne koyduğunu yiyip içmezsen, sen getirme ben alırım desen küser gücenir, beğenmedin diye darlar dalan, ay daraldım şuvan bdbdh
Ya işte benim asla sevmediğim bir insan tipi o yüzden doğuma çağırmayı bırak eve bile almam. Benim kocam paşa torunu mu yani ne münasebet elalemin kadını el pençe benim evimde ona hizmet ediyor? Bi de adam elim kolum var diye uyaracak kadar rahatsız olmuş yani dur di mi orda? Konuyu başka biri açsa bence yorumlar farklı olurdu. Niye senin evine gelen kadın kalkıp eşine hizmet etsin diye yorumlar gelirdi, şaşırdım biraz. Ay benim babam sık boğaz biri zaten o yüzden böyle ısrarlara hiç gelemem😅 bi de başkasının evinde erkeğe hizmet etme merakı iyice üstüne çilek kondurdu çok irite oldum.

Ben,kocası da sevsin beni, burda kalıyoken varlığım batmasın, gözüne gireyim gibi algıladım bu hareketleri, bi de öyle yetişmiş, benim kuzenim de böyledir küçüğe büyüğe ayırt etmeden hizmet etmekle geçti ömrü. Bi de önüne koyduğunu yiyip içmezsen, sen getirme ben alırım desen küser gücenir, beğenmedin diye darlar dalan, ay daraldım şuvan bdbdh

Kız aç açık sokakta kalmamış, konu sahibinin evine sığınmamış.
Ne demek varlığım batmasın gözüne gireyim. Hem iyilik yapacağım hem de milletin evinde sığıntı gibi
hissetmemek için göze girmeye çalışacağım oldu.
Asıl konu sahibi ve eşinin onu rahat hissettirmesi lazımdı.
Ne saçma sapan işler yaa.

esprisine.Bunlar bana biraz fazla geldi ama ailesini yetişme ortamını bildiğim için takılmadım ama ben olsam arkadaşımın eşine böyle bu kadar ilgili davranmazdım.
Neden o kadar ilgili davranmazdınız?
Yanlış anlaşılacağınızı mı düşünürdünüz yoksa eşinin size ilgi duyabileceğini mi?
Kız hem hizmet edip hem göze batmamalıydı.

Ben kızın yerine kendimi koyabiliyorum benzer aile örgüsüne sahiptim üstelik gerçekten saflık derecesinde iyilikseverdim.
Hani insanın bu işte bir hinlik var diyebileceği her türlü fedakarlığa vardım.
Bu da tabii abartılı bulunabilirdi.

Muhtemelen ona sorsak sizi ne kadar sevdiğini belli etmeye, eşinizi ne kadar abi gördüğünü anlatmaya, ailenizi benimsediğini ifade etmeye çalışıyordur aslında.
O da sonra öğrenecek.
İnsanın kabuksuz tüm şeffaflığıyla ortaya çıkmasının salyangozun evinin olmaması acısıyla eşdeğer olduğunu böyle kötü şeyleri yakıştıranlar olduğunu gördükçe öğrenecek.
İçinizi bilemem ama buradan o lafınız bana bile dokundu.
Umarım bunu duymaz.
Hoşlanmadıysanız yolları ayırmalıydınız çünkü.
O da meraklı değildir elin insanının bebeğine bakmaya, evinin, eşinin işini görmeye.
Hatrınızı saymış, gelmiş, elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışmış, muhtemelen siz de otur ben yaparım deseydiniz ona da hayır diyecek yapıda biri belli ki.
Kalbinizi karartmayın.

arkadaşını tanısın peşinden ayrılmaz dedi.

Sever demek istemiş, ne var bunda?
Başka şeyleri varsa eşinizin bilemem, siz sanki eşinizden yeterli sevgiyi görmeyen bir kadınsınız gibi hissettim.

Kız aç açık sokakta kalmamış, konu sahibinin evine sığınmamış.
Ne demek varlığım batmasın gözüne gireyim. Hem iyilik yapacağım hem de milletin evinde sığıntı gibi
hissetmemek için göze girmeye çalışacağım oldu.
Asıl konu sahibi ve eşinin onu rahat hissettirmesi lazımdı.
Ne saçma sapan işler yaa.
Ya ben normal bişey demedim ki, başka türlü bitmeyen hizmeti açıklayamadım ben, var böyle insanlar ayrıca. Sakin kardeşim.

Yobaz degilim ama arkadasım esime hizmet etsin istemem ne münasebet kalkıp alsin cayıni corbasını hayırdır o mu dogum yapmıs ? Evet erkekler ağam paşam hizmet edilmesini severler maalesef eşiniz bosbogazlık etmiş

Cümleyi böyle kurması hoş değil, ama ne demek istediğini anlıyorsunuz.
Art niyetli değil dümdüz olanı söylemiş.
Arkadaşınızın hizmet etmesinden hoşlanmamış eşiniz. Rahatsız olmuş ve tuhafsamış.Hani memnuniyetle kabul etmemiş. Bunu direkt ölçü alabilirsiniz.
Şayet hoşuna gitmiş olsaydı burada başka yorumlar okurdunuz.

Kıskanmadım demeyin siz kocanizı kıskanmadıysanız bile arkadaşınızı kıskanmışsınız. Muhtemelen her ikisini de.

Arkadaşınızın aile görgüsü böyle olsa bile yaptığı doğru değil. Hizmetle var olmaya çalışmak, esas hizmet verenin yokluğu anında yedekten asla terfi etmiş gibi boşluğunu doldurmaya çabalamak sağlıklı bir durum değil.
Eşinizin niyeti bozuk olsa yanlış anlaşılmaya açık bir pozisyona
sokuyor kendini.
Bunları geçtim, kullanılmaya müsait bir yapı her zaman baş ağrıtır.

Eşiniz arkadaşınızın durumunu ideal olduğunu vurgulayarak ifade etmemiş, erkek cinsinde var olan bir olağanlığa denk düştüğünü, uyumlu olduğunu
belirtmiş.

Sen yeni doğum yapmış halinle kalkıp çay koyamayacağına göre kızcağız da hizmet etmek istemiş amaç hürmet etmek yani. Yetiştirilme tarzımız da geleneklerimiz de böyledir. Kardeşim dediğim insan doğum yapacak ben de tutacağım da ayırt edeceğim aman eşine hizmet etmeyeyim diyeceğim..Yardıma gelmişim bunları akıl edeceğim oturup fesat fesat bunları düşüneceğim. Kalkmış utanmadan zaten evlenmek istiyordu birilerini bulmaya çalısıyorduk bilmem ne....Yakıştırmaya bak ! Ayyy nasıl sinirlendim hem kızı çağır hizmet ettir sonra arkasından gel buraya konu aç şaka gibi...İyilik yap denize at gerçekten hayattan soğutuyor beni böyle fesat insanlar.

Ben bu tür kadınları anlamıyorum. . Madem eve sokacak kadar birine güveniyorsunuz sonra niye her söylenen sözü kıskanıyorsunuz ? Madem kıskanç bir kadinsiniz günlük yaşama biri dahil olursa tabi ki eşinizle samimi olacak .
Ha şunu ekleyim ben evimde gece gündüz benimle yaşayan insan istemem . Kız büyük ihtimal hep erkeğe hizmet edilen bir yerde yaşamış . Malesef bir hizmetci ruhu vardır içinde .

Eşimin kurduğu cümleler normal yani
Yok değil. Ben size hak verdim. Eşiniz neyi nasıl ifade edeceğini bilmiyor. Her şeyin bir üslubu var.

Ama arkadaşınız hakkında çok net bir yorum yapamayacağım. Çünkü benim bütün akrabalarım onun gibi. Misafir oldukları evde bile ev sahibi gibi "hizmet" ederler. Yani niyeti yaranmak mıdır, (ki bunu neden gözünüzün önünde yapsın) yoksa gerçekten yetiştirilme tarzı mıdır, bunu ancak siz bilebilirsiniz. Arkadaşınızı siz tanıyorsunuz.

Benim ailemdeki tüm yaşlı kadınlar örneğin bir kuzenimi çok överler. "Maşallah böyle kız hiçbir yerde bulunmaz" falan diye. Çünkü çok uysal ve hizmetli. Ama ben kıskanmam çünkü kuzenim gibi biri olmadığım, olamayacağım çok belli. Yani sizin de arkadaşınızı değil de eşinizi kıskanmanızı anlıyorum.

Benim çok tatlı bir çocukluk arkadaşım var.Bekar ve evlenmek istiyor.Doğumumda benimle kaldı hastanede bana çok yardımcı oldu sonrasında eve de geldi 1-2 gün yardımcı oldu sağ olsun.Annemi istemedim çünkü annemle anlaşamıyoruz,arkadaşım bana iyi geldi.Arkadaşım evlenmek istiyor eşime de esprisine bulalım dedim birini.Öyle iş arkadaşlarından gösterdi eşim ama çok kafamıza yatan olmadı.Arkadaşım da ailesi de çok misafirperver.Yalnız bize geldiğinde eşime aşırı derecede sürekli bir şey ister misin işte istemem demesine rağmen hizmetler.İşte ayağa kalksa hemen ne oldu ben yapayımlar.Sen açsın sen de yoruldun sen yapma ben yapayım gibi.Çayı biter bitmez hemen koşup doldurma gibi.Hatta bir ara eşim ya tmm elim var ayağım var ben yaparım dedi esprisine.Bunlar bana biraz fazla geldi ama ailesini yetişme ortamını bildiğim için takılmadım ama ben olsam arkadaşımın eşine böyle bu kadar ilgili davranmazdım.Sonrasında aradan zaman geçti ben de dedim dikiş tutturamadı birileriyle tanışıyor ama ne olduysa vazgeçiyorlar arkadaşımdan dedim.Eşim de ‘Her erkeğin isteyebileceği bir kız,erkekler rahata alışmayı sever hizmeti vs’dedi.O her erkek kelimesine takıldım ben ama neyse dedim.Aradan aylar geçti kayınvalidem doğumda görmüştü arkadaşımı ben onu çok sevdim benim yeğenime olur mu dedi.Sonrasında eşim kuzenine söyledi işte takipkeştiler.Biz de dün bunun üzerine konuşurken kuzeni için arkadaşını tanısın peşinden ayrılmaz dedi.Ben de konuşmalarının abartı olduğunu daha önceden de böyle her erkek ister dediğini hoş bulmadığımı söyledim.O da üzüldü hatalı bir cümle kurmuşum evet ama ben evlenmek isteyenler için dedim Koray da arkadaşın gibi bir kız istediği için öyle dedim dedi.Kıskandın mı falan diye sarılmak istedi ama içimden gelmedi özür diledi bak içime oturdu falan dedi ama düzelemedim.Arkadaşımı kıskanma gibi bir durumum yok çocukluktan beri arkadaşız yani kendimle kıyaslamam.Ama eşimin bu tarz cümlelerini siz olsanız neye yorardınız
Hiç bir şeye yormam sizin evinize gelip hizmetinizi edecek kadar yakınsa kardeş gibidir eşiniz de kardeşimize sulanmayacak biridir heralde ?

Sulanmaz evet ama o tarzda birini istiyor gibi konuştu bu da beni üzdü
Doğru söylüyor grip olunca yoğun bakıma giren erkekler corabina kadar giydiren kadınları ister. El pençe divan sürekli iş yapan tabiri sizse kocasına hizmetçilik yapan kadını on erkekten 9u ister üstüne utanmadan bu 9dan 5 i bütün bunların yanında çalışan kadın da olsun der.

Kadın, doğumda anneniz gibi gelip size ve bebeğinize (ve muhtemelen eşinize de) bakınca evinizde kendisini rahat hissetmiş, aldığı görgü gereği de eşinize hizmet etmeye devam etmiş.
İnşallah arkadaşınız burayı okur da sizinle selamı sabahı keser.
Kıskanıyorsanız yakınınıza almayın insanları.
Kendine baktırmaya gelince iyiydi ama...

Sizin anneniz yerine arkadaşınızı refakatçi seçmeniz, arkadaşınızın da eşinize kölesiymiş gibi hizmet etmeye hevesli oluşu rahatsız etti. Arkadaşsa sizin arkadaşınız eşinize karşı tutumunu hiç hoş bulmadım. Misafirperverlik kendi evinde yapılır elalemin evinde değil. Siz de bundan sonra akıllanırsınız artık. Kıskanacağınız durumlara zemin hazırlamış sonra da haklı gibi trip atmışsınız.
Ben bizim evde öyle davranacağını bilmiyordum ki ilkinde hastanedeydik sonrasında 1 gece evde kaldı.Bizde kalmamıştı hiç ya da gelmemişti biz onların ailesine gidiyorduk oturmaya

Back