• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin arabasi ailesinin ustunde hak talep edebilir miyim bilgisi olan var mi ?

Hanımlar 3 buçuk yıllık evliyim daha önce de konu actim problemlerle ilgili. Surekli arabayı ailesinin üstüne yapıyor alıyor satıyor eşim. Bugün yine sattı ve alacağı arabayı gene onların üzerine yapacakmış. Amacın ne dedim kavga ettik. Onların üzerine yapacağına dair ses kaydı aldım. Ve dayanamıyorum artık birde annesi onca ettiği laflardan sonra 1300 km tepip bize gelecekmiş. Ve küsüz konuşmuyoruz öyle kötüyüm ki anlatamam tiksiniyorum acaba cekip gitsem mi gelmeden dedim 3 gündür haberini aldığımdan beri midem başım her yerim ağrıyor hasta oldum resmen. ASIL MERAK ETTIGIM KONU bu ses kaydı ve alış satis evraklarıyla hak talep edebilir miyim ve haklı çıkar miyim. Bu konuda deneyimi olan bilgisi olan lütfen yazar mısınız

Öncelikle ses kaydı aldığınız için suçlu sayılırsınız.
Herhangi bir hak talep edemezsiniz, aileme hediye alıyorum bile dese işin içinden sıyrılır. Vekalet mevzusu varsa boşanma durumunda bunu iş olarak yaptığını mahkemede dile getirirsiniz. Araştırması yapılır. Ancak adamın bu süreçte daha mahkemeden araştırma onayı çıkmadan arabayı satmayacağı ne malum?

iyi bir avukatla alabilirsiniz esinizin hesabindan giren cikan paralar bellidir
ama parayi da babasinin hesabindan alip isletiyorsa zor
isi iyi bilen avukatlar mal kacirmayi tespit edebiliyorlar danismanlik almanizi oneririm

Son düzenleme:
Ev kira değilse aile konutu şerhi koydurun taşınmaz maldan daha kolay ve eşinizin bile haberi olmadan koyarlar. Ordan hak talep edersiniz..

Ama illa taşınmazdan da hak alacağım diyorsanız mal kaçırma hususunda eşin tasarruf yetkisi de sınırlanıyor. Yani sizden habersiz yüklü miktar hesabından çıkamıyor(Ailesinden bir hesapta tutulmuyorsa şayet)

Yalnız bu dava kısa sürede sonuçlanır mı emin değilim çünkü rapor ve banka hesap dökümleri talep edecekler kısıtlı adayından bu da daha fazla huzursuzluk çıkarabilir anlamı taşıyor..

Vekaletle araç satışı çok büyük sıkıntı, tek bir şikayete bakar geriye dönük incelenmesi için.
Şimdi anlamadığım mevzu, adam bunu iş edinmiş, siz neyde hak iddia etmek istiyorsunuz?
O araçlar vergi gelmeden elden çıkıyor büyük ihtimal, zaten durmayan bir şeyde neden ortaklığınızı arıyorsunuz?

Öncelikle ses kaydı aldığınız için suçlu sayılırsınız.
Herhangi bir hak talep edemezsiniz, aileme hediye alıyorum bile dese işin içinden sıyrılır. Vekalet mevzusu varsa boşanma durumunda bunu iş olarak yaptığını mahkemede dile getirirsiniz. Araştırması yapılır. Ancak adamın bu süreçte daha mahkemeden araştırma onayı çıkmadan arabayı satmayacağı ne malum?
Dogru

avukatların danışmanlık ücretleri bellidir, kafalarına göre almıyorlar.
Vekalet ücretleri de bellidir, yasal sınırları var bunun.

Daha önce alınmış satılmış şeyde ise hak iddia etmeniz mümkün değildir.
Kaldı ki adına alınan bir şey yok, ailesinin üzerine alıyorsa en fazla vergi kaçırmadan suç duyurusunda bulunursunuz, yine sizin hakkınız olan bir durum değil.
Ailemin parası der, çıkar işin içinden, hiçbir yerde kendi geliri kendi hesapları kullanılmamışsa ki ruhsat kimin adınaysa o hesaptan ödeme alınır verilir, oradan da bir şey çıkaramazsınız.
Yok kendi hesabindan ödeme yapılıyor. Ve ben avukata sordum ses kaydı şuc değil aile arasında dedi

Evet ses kaydı yasal bir delil olmadığı için mahkemelerde kullanılamaz. Ancak Yargıtay 12. Ceza dairesinin yanılmıyorsam 2019 tarihli bir kararına göre sadece boşanma davasındaki iddiaları kanıtlamak için alınan ses kaydı suç teşkil etmez. Biz böyle durumlarda genellikle delili sunmadan önce duruşma dışında hakimle müzakere ediyoruz. Her ne kadar kanun tek ve net olsa da hakimin tavırları da çok önemli.
Doğru söylüyorsunuz. Sizde avukatsiniz sanırım. Teşekkür ederim bilgi için. Bir avukatla görüştüm ses kaydı aile arasında şuc olmaz dedi. Yalnız ben boşanmak isteyince arabayı satarsa mahkeme kararı çıkmadan tedbir konulamaz mi o nasıl olur

Üçüncü kişinin üzerine olan aracın satılmaması için şerh koyamazsiniz. Ancak ayrı bir mal rejiminin tasfiyesi açarak aracin bedelinin edinilmiş mallara katılma rejimine göre tasfiyesini sağlayabilirsiniz

Back