Esimin alkol ve madde kullaniminda suclu ben miyim

gonlumuzgun

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2023
17
-16
30
Merhaba. Eşimle evlendiğimde şiddet hakaret kısıtlama yaşıyordum. Bunların dışında maddi olarak ihtiyaçlarımızı karşılar eve bakardi hamileyken onu terk ettim ve alttan almaması sonucu çekişmeli boşanma davası actim. Bu sure zarfında cocuk dogdu ve bir buçuk yasina gelene kadar gormedi ve nafakayi odemedi. Davamız devam ederken üniversite öğrencisi bir kız ile ilişkisi vardi bizim evimizde sık sık kalıyorlarmis. Aynı zamanda ağzına alkol sürmeyen adam alkolik olmuş ve çeşitli maddeler de kullanarak dengesini iyice kaybetmiş. Çocuktan sonra ben onunla barışmak istedim. Maddi olarak ayakta kalamadım ve boşanma asamasi psikolojisine yenik düştüm. Çocuğumla beraber üçümüz yaşadığımızda bir şeylerin yolunda gideceğini dusundum. Ama eve döndüğümde eklenen bagimlilik konularimiz oldu. Annesi, oğlumu bu hale sen getirdin diyor ve çok üzülüyorum. Bir insana bu şekilde sebep olmak ile suçlamak çok ağır geliyor. Ne dusunmeliyim ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum

Merhaba. Eşimle evlendiğimde şiddet hakaret kısıtlama yaşıyordum. Bunların dışında maddi olarak ihtiyaçlarımızı karşılar eve bakardi hamileyken onu terk ettim ve alttan almaması sonucu çekişmeli boşanma davası actim. Bu sure zarfında cocuk dogdu ve bir buçuk yasina gelene kadar gormedi ve nafakayi odemedi. Davamız devam ederken üniversite öğrencisi bir kız ile ilişkisi vardi bizim evimizde sık sık kalıyorlarmis. Aynı zamanda ağzına alkol sürmeyen adam alkolik olmuş ve çeşitli maddeler de kullanarak dengesini iyice kaybetmiş. Çocuktan sonra ben onunla barışmak istedim. Maddi olarak ayakta kalamadım ve boşanma asamasi psikolojisine yenik düştüm. Çocuğumla beraber üçümüz yaşadığımızda bir şeylerin yolunda gideceğini dusundum. Ama eve döndüğümde eklenen bagimlilik konularimiz oldu. Annesi, oğlumu bu hale sen getirdin diyor ve çok üzülüyorum. Bir insana bu şekilde sebep olmak ile suçlamak çok ağır geliyor. Ne dusunmeliyim ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum
Onun o p.ku yiyeceği varmış. Ne malum eski alışkanlık olmadığı?

Ya def etmişsin adamı ne diye geri dönüyorsun yazık değil mi o çocuğa?
Ben az hakaret şiddet gördüm biraz da çocuğum mu görsün diye döndün neyin kafası bu ya..
Üniversiteli kızla beraber olmasını kaldıramadı demekki. Başka ne açıklaması olabilir ki ? Akıl kârı mı şu yaptığı?

Bu forumda yakin zamanda gordugum ikinci bağımlı konusu bu. Ilkine yazmak istememistim ama buna yazacagim. Ben lisedeyken sınıf arkadaşım birgun okula gelmedi, ardindan yuksek doz uyusturucudan vefat ettiğini öğrendik. Annesi hic birimizi cenazede gormek istemedi. Kadinin ruh halini dusunebiliyor musunuz? Birgun uyandığınızda cocugunuzun, babasinin cenazesiyle karsilasmasini ister misiniz? Kendinizi dusunmuyorsunuz onu anladikta cocuklariniza aciyin bari. Birakin kendi kendine nerede icip, siziyorsa o hayatta yasamaya devam etsin

Üniversiteli kızla beraber olmasını kaldıramadı demekki. Başka ne açıklaması olabilir ki ? Akıl kârı mı şu yaptığı?
isterse evi kız doldursun, sen evladını kendini kurtardığına sevinmelisin ya geri dönmek ne abi kafayı yicem yeminle ya.

Annesi oğlunun iradesiz kişiliğini kabul edemeyip suçu size atıyor. Siz doğru olanı yapmışsınız olanların hiçbiri sizin suçunuz değil. Ama bağımlı bir eşle çocuk nasıl yetiştirilir bilemem

Kendi kendinizi manipülasyona sokuyorsunuz. Gerek var mı? Sizde hiçbir suç yok o adama geri dönmek dışında. Herkesin bir aklı fikri var. Zararlı şeylerin farkına varamıyor mu eşiniz?!

Kendinize hayatınıza sebep olmak ağır gelmiyor mu ?

Gün geçtikçe yeni bir arsızlıkla karşılaşıyoruz. Silah mı dayamışsın bağımlı olsun diye ki aklı olan o şekilde de kullanmaz.
O hep bağımlıymış artık saklama gereği duymadığı için ulu orta bağımlılığını devam ettirmiş. Senlik birşey değil yani.
Ama böyle birine de 1,5 yıl geçmişken dönmek mantıklı mı😏

Herif dövsün, herif aldatsın, herif gram değer vermesin, sonra yediği p.klardan sen sorumlu tutul. Ne güzel hayat ya.
Katibim sen böyle deyince eski geldi aklıma şey demişti bana "sen kendini bilerek dövdürdün bana" 😅

Allah ım nelerden kimlerden kurtarmış bir şükür sebebi daha işte ah ah..

Ya def etmişsin adamı ne diye geri dönüyorsun yazık değil mi o çocuğa?
Ben az hakaret şiddet gördüm biraz da çocuğum mu görsün diye döndün neyin kafası bu ya..

Sebep siz degilsiniz. Hepimiz kotu seyler yasiyoruz, uyusturucuya sarilmiyoruz. Eve donmekle cok buyuk hata etmissiniz. Maddi kaygilardan ziyade ayrilmak istemediginiz icin esinize dondugunuz bariz ama bagimli bir adamla aile olamazsiniz.

Yegane hatanız: geri dönmek

Anasına da beni dövmesine, şiddet uygulamasının da sorumlusu sensin deseydiniz.

Anlayamadığım ne güzel çıkmışsınız kurtarmışsınız ve sizi 1.5 yıl çocuğu doğum sonrası bile aramayan, toksik, döven üç kuruş etmeyen bir adamın yanına neden dönüyorsunuz?

isterse evi kız doldursun, sen evladını kendini kurtardığına sevinmelisin ya geri dönmek ne abi kafayı yicem yeminle ya.

Hangi akla hizmet tekrar döndünüz bu pislige ?

Kendi kendinizi manipülasyona sokuyorsunuz. Gerek var mı? Sizde hiçbir suç yok o adama geri dönmek dışında. Herkesin bir aklı fikri var. Zararlı şeylerin farkına varamıyor mu eşiniz?!

Kendinize hayatınıza sebep olmak ağır gelmiyor mu ?
Geri donmemle alakalı yazılanlara toplu cevap yazmayı deniyorum umarim ulaşır. Ayrılık döneminde eşim ve ailesi beni öyle yok saydı ki ne olduğumu şaşırdım ve kendimi suçladım. Yaşananlardan kendimi sorumlu tuttum. Mesela genelde kadınların gonlu alınır ya ben tamamen yok sayıldım dik duramadım. Esimi iyi durumda, kendimi de perisan sanıyordum. Aslında tam tersiymis çünkü bana göre insanin kendini uyusturmasi acizliktir. Ailesi de senden önce oglum iyiydi deyince zoruma gidiyor.

X