Arkadaslar oncelikle fikirleriniz icin hepinize ayri ayri tesekkur ederim.
Ama oglumun ilerde bana veryansin edecegini dusunmuyorum. Cunku ben ona zarar verebilirler, cahil insanlar olduklari icin yalan yanlis seylerle cocugumu olumsuz etkilerler diye gorusturnek istemiyorum. Yoksa tikarim kulagimi kapar gozumu gene sirf oglum icin gotururum.
Ayrica ben onlara gostermicem ya da gorusturmicem diye hic bisi demedim. Gormek isterlerse gelir gorurler. Ama gozumun onunde.
Nerden biliyorsunuz oğlunuzun veryansın etmeyeceğini?
siz doğursanız da onun, o siz değil ki?
çocuklarımızı koruyup kollama hakkımız olsa da onlar üzerinde mülkiyet hakkımız yok.
onları büyük anneleri ile görüştürmemekte, onların sınırlarına müdahale etmek anlamına geliyor..
bence vicdanınıza sorun..Karşınızda dünya kötüsüde olsa, 5 yaşındaki meleğin bununla ilgisi yok.
aslında bence vicdanınıza sormuşsunuz da...
aksi halde konu açmazdınız...
siz görüşmeseniz de saygı duyarım. Ama çocuğu babası ile gönderin..
Oğlunuzun veryansın edeceğini düşünmüyorsanız, bir yasak yoksa ne için endişeleniyorsunuz öyleyse ?
Nerden biliyorsunuz oğlunuzun veryansın etmeyeceğini?
siz doğursanız da onun, o siz değil ki?
çocuklarımızı koruyup kollama hakkımız olsa da onlar üzerinde mülkiyet hakkımız yok.
onları büyük anneleri ile görüştürmemekte, onların sınırlarına müdahale etmek anlamına geliyor..
bence vicdanınıza sorun..Karşınızda dünya kötüsüde olsa, 5 yaşındaki meleğin bununla ilgisi yok.
aslında bence vicdanınıza sormuşsunuz da...
aksi halde konu açmazdınız...
siz görüşmeseniz de saygı duyarım. Ama çocuğu babası ile gönderin..
Cocugum daha 5 yasinda ve ben onu tabiiki koruyup kollucam. Tabiikide onunla ilgili kararlari o akli basinda bir birey olana kadar annesi ve babasi olarak bizler vercek. Suan altini cizerek soyluyorym ben istemezsem tabiikide gidemez ama buyur kendini koruyup kollamayi bilirse istedigi zaman istedigi yere gidebilir.
Benum gorumcem esiyle bigun kavga edip annesinin evine gelmis. Yaninda cocuguda vqrdi. Kayinvalidem cikti balkona bar bar bagiriyor. Hemen gotur ver onu babasina. İstemiyorum bu p.i burda diye. Butun bunlar benim gozumun inunde oldu. Daha sonra gorumcem kocasiyla baristi. Bu sefer kayinvalidem aldi cocugu opup kokladi. Dengesizlik hastalik boyutunda yani.
Vijdan olayina gelincede o kadar icim rahat ki bundan dolayi bir gram huzursuz degilum. Olanlar beni deliyor o ayri ama icim cok rahat. Sadece Allaha havale ettim. Ve donup dolasip onlari bulacagini eminim. Ben hakkimi helal etmeden oteki tarafa gidemiceklerinide biliyorum. O derece rahatim yani
sanmıyorum.
vicdanınız rahat olsa bu konuda görüş almazdınız.
son derece rahat hayatınıza devam ederdiniz.
ama bakın konu açtınız ve sizin gibi eşinin ailesinden canı yanmış olanların
bence de gösterme etkilemesinler demelerini ve vicdanınızı rahatlamayı istiyorsunuz...
ama rahatlamaz...
sizin konunuza eşinin ailesinden muzdarip kaç kişi bence oğlunu göster dedi.
ama kimse size baskı yapmadı.
dengeli veya dengesiz...
o babannesi...
siz annesi olarak kendinizde bu şekilde nasıl mülkiyet hakkı görüyorsunuz?
çocuğu kollamak demek bu olmamalı..
biraz özgüveniniz olsun kendinize...
eğer siz çocuğunuzu sevgi ile yetiştirirseniz o zaten dengeliyi dengesizi doğruyu yanlışı ayıracaktır.
ama siz sevmemeyi öğretiyorsunuz o çocuk kalbine.
insanlar arasında ayırım yapmayı...
ilerde çooook pişman olursunuz
şimdi annesi istediği için babannesinden ayrı olan çocuk,
ilerde eşi istediği için annesinden uzak durur
çok tehlikeli bir bumerang fırlatıyorsunuz.
9 yillik evliyim. Esimde bende universite mezunu akli basinda insanlariz. Evliligimin en basindan beri kayinvalidemler benimle, ailemle, arkadaslarimla... herkesle ugrasiyorlar. izmirde oturuyorlar ve bizde isten dolayi geliboludaoturuyoruz. Kendi ailemde izmirde ustelikte ayni mahallede. Dunyanin kavgasini ettik. Esimle ciddi kavgalar edip hatta bir keresinde avukata kadar gittim. Ama esim duzelecegine soz verdi. Ve nitekim sozunude tutuyor.
Kayinvalidem, kayinpederim, 3 tane gorumcem hepside Alahtan korkmayan insanlar. Annemlerde kqlmami istemiyorlar, namusuma serefime aileme dil uzatiyorlar, once parami calip sonrada bizi suclamak icin bize camur atiyorsun diyorlar, kendi yaptiklari seyleri ailem diyormus gibi korkusuzca anlatiyorlar. Esim yapmayin yeter dediginde "biz seni ne zorluklarla okuttuk sutumuzu helal etmeyiz. Dedigimizi yapmazsan ne olumuze ne dirimize gel" diyorlar. İftiranin, hakaret, rezillik... hersey var. Acik acik "ayrilin, ya biz ya o, anasinin evine yolla..." ve buna benzer yuzlerce seyi gozlerimin icine baka baka soylediler.
Aramadim, aradim, gittim, gitmedim hepsi sorun oldu. Sonrada olan bana oldu ve kqfayi tirlatmamak icin bir dolu antidepresan ictim. Kayinvalidemler saglikli degiller. Zaten 3 dunuru var. 2 damat bir gelin. Hicbirimiz onlarla gorusmuyor. Ayrica damatlariyla gorusmedikleri icin torunlari geldiginde onlari babalariyla ilgili akil almaz seyler solediklerinede sahit oldum. Yapmayin gunah dedim ama beni gram tinlamadilar.
Anlattiklarim gibi binlerce anlatacagim seyler var ama inanin tukendim artik...
1 yildir gorusmeyi doktorumunda tavsiyesiyle tamamen kestim. Yuzlerini gormemek icin izmirede gitmiyorum. Annemleri ozledigimde onlar yanimiza geliyor.
Ama simdi 5 yasindaki oglum bana babannesi gili ozledigini soyluyor. Kucuk oldugu icin aklini karistirmak istemiyorum. Bu durumu ogluma nasil anlatmaliyim? Oglumu guya ogullarinin cocugu oldugu icin cok seviyolar ve ozluyorlar! Ama kendi cocuklarini dahil sevmiyorlar ki benim oglymu sevsinler. Ben cocugumu ne doldurmalarini, ne kullanmalarini istiyorum cunku buna dayanamam. Ustelik izmirede gitmek istiyor cocugum. İzmire gitmelimiyim? Dedigim gibi ayni mahalledeler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?