• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esimin ailesiyle gorusmuyorum. ama 5 yasindaki oglum onlari ozledigini soyluyor:(

gulsahegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
14
0
86
39
Çanakkale
9 yillik evliyim. Esimde bende universite mezunu akli basinda insanlariz. Evliligimin en basindan beri kayinvalidemler benimle, ailemle, arkadaslarimla... herkesle ugrasiyorlar. izmirde oturuyorlar ve bizde isten dolayi geliboludaoturuyoruz. Kendi ailemde izmirde ustelikte ayni mahallede. Dunyanin kavgasini ettik. Esimle ciddi kavgalar edip hatta bir keresinde avukata kadar gittim. Ama esim duzelecegine soz verdi. Ve nitekim sozunude tutuyor.
Kayinvalidem, kayinpederim, 3 tane gorumcem hepside Alahtan korkmayan insanlar. Annemlerde kqlmami istemiyorlar, namusuma serefime aileme dil uzatiyorlar, once parami calip sonrada bizi suclamak icin bize camur atiyorsun diyorlar, kendi yaptiklari seyleri ailem diyormus gibi korkusuzca anlatiyorlar. Esim yapmayin yeter dediginde "biz seni ne zorluklarla okuttuk sutumuzu helal etmeyiz. Dedigimizi yapmazsan ne olumuze ne dirimize gel" diyorlar. İftiranin, hakaret, rezillik... hersey var. Acik acik "ayrilin, ya biz ya o, anasinin evine yolla..." ve buna benzer yuzlerce seyi gozlerimin icine baka baka soylediler.
Aramadim, aradim, gittim, gitmedim hepsi sorun oldu. Sonrada olan bana oldu ve kqfayi tirlatmamak icin bir dolu antidepresan ictim. Kayinvalidemler saglikli degiller. Zaten 3 dunuru var. 2 damat bir gelin. Hicbirimiz onlarla gorusmuyor. Ayrica damatlariyla gorusmedikleri icin torunlari geldiginde onlari babalariyla ilgili akil almaz seyler solediklerinede sahit oldum. Yapmayin gunah dedim ama beni gram tinlamadilar.
Anlattiklarim gibi binlerce anlatacagim seyler var ama inanin tukendim artik...
1 yildir gorusmeyi doktorumunda tavsiyesiyle tamamen kestim. Yuzlerini gormemek icin izmirede gitmiyorum. Annemleri ozledigimde onlar yanimiza geliyor.
Ama simdi 5 yasindaki oglum bana babannesi gili ozledigini soyluyor. Kucuk oldugu icin aklini karistirmak istemiyorum. Bu durumu ogluma nasil anlatmaliyim? Oglumu guya ogullarinin cocugu oldugu icin cok seviyolar ve ozluyorlar! Ama kendi cocuklarini dahil sevmiyorlar ki benim oglymu sevsinler. Ben cocugumu ne doldurmalarini, ne kullanmalarini istiyorum cunku buna dayanamam. Ustelik izmirede gitmek istiyor cocugum. İzmire gitmelimiyim? Dedigim gibi ayni mahalledeler.

Gercekten zor zamanlar gecrmissn.ama bnce basa donme ve aman aman uzak dur derim.cocugunda zamanla unutur.yuvan yikilir Allah korusun.

Çocuğunuz özlemiş olabilir ama siz oraya gittiğinizde orada olacaklar ve daha sonraki evinizde yaşanacak bir sürü fırtına kopması yaşanabilir belki eşinle ayrılma noktasına kadar gelebilirsin o zaman çoçuğunuz daha fazla üzülüp bu küçücük yaşta yıpranacak sizleri mutsuz olarak gördüğünde...Doktorunuzda zaten görüşmeyin demiş bence görüşmemeniz en iyisi olcak sizin için ahhh birde ben görüşmesem çok mutlu olcamda malesef görüşmek zorunda kalıyorum her daim eşim yüzünden.....:37:

Eşiniz götürsün bir kaç günlüğüne olmaz mı?

Bende hep esim icin katlanmistim. Ama inanin her gozumu kapattigimda, yastiga her kafami koydugumda o kqdar cok odun vermisim o kadar cok susmusum ve katlanmisim ki bunun yuku hepsinden agir..

kesinlikle gitme bazen iyilik yapayım derken kötülük bulabilirsin kendini günaha sokma.
oğlun zamanla anlayacaktır.

Yok olmaz. 7 saat mesafede oturuyoruz zten. Ayrica dedigim gibi gorumcelerimin kocalariyla gorusmedikleri icin neler soylediklerini yazmaya dilim varmiyor. Birde biseyler yedirir icirirler her turlu bela var cunku. Sokakta gezen herhangi bir insana guvenieim onlara gene guvenmem. Her seyi beklerim cunku. Tecrubeyle sabittir. Ama bunu kucucuk cocuguma nasil anlatcam. Ustunu surekli kapattigim icin uzerime geliyor cunku

işleriniz olduğunu, onların müsait olmadıklarını, evde olmadıklarını falan söyleyerek bir süre daha geçiştirin öyleyse.
ya da konuyu dağıtmaya, dikkatini farklı yere çekmeye çalışın. zamanla umarım bu sevdadan vazgeçer.

Eşiniz nasıl görüşüyor ailesiyle? Gitmiyor mu Izmire.
Bence denemek için şunu yapabilirsiniz, imkanları varsa babası ve çocuğunuzu izmirdekilerle msn den görüntülü gorusturun. Neler konuşuyorlar duymuş olursunuz hem de onlar sizi görmez siz onları, kavga çıkmaz. Bi deneyin nasıl konuşacaklar çocukla.

Son düzenleme:
Oglum 5 yasinda. Ama inanilmaz akilli ve zeki bir cocuk. Her soyledigine anlamli cevaplar verdik hep. Simdi bunun cevabini gecistirdigim icin usteliyor. Ve ben ustunu kapattikca "ama benim icin gidelim anne, cok ozledim" gibi seylet soyluyor:(
ve ben avazim ciktigi kadar beni boyle bir duruma dusurdukleri icin aglamak istiyorum

1 yildir gitmedik izmire. Esimde telefonla konusuyor arada. Ama benim yanimda degil. Bu ozellikle benim tercihim. Bayramda bile cikti bahcede aradi.

Siz görüştürmemeye devam ederseniz, çocuğunuzun içindeki özlemi dahada artırmaktan başka bir şey yapmayacaksınız.
Ne kadar açıklasanız da, çocuğunuz görmediği babaannesini ısrarla özleyecek hatta, anneannesiyle görüşülüp babaanneyle görüşmemesinin sorumlusu olarak bir zaman sonra sizi ve anneanneyi de suçlayacaktır. Pedegog falan değilim ama etrafımda gözlemlediğim ve bu olayı aynen yaşayan arkadaşlarımın çocuklarından yola çıkarak bunları söylüyorum. İstisnasız bu çocuklar hep aynı tepkiyi verdiler.
Bence en güzeli babasıyla yollayın çocuğunuzu. Sizin aranızdaki sorun çocuğu ilgilendirmez. Babası yanında olsun çocuğunuzda babaannesiyle hasret gidersin.

Babasıyla oraya yollamanın kesinlikle yanlış olduğunu düşünüyorum dediğiniz gibi insanlarsa.
Bunun zamanla artık önüne de geçemezsiniz.
Bir uzmanla görüşseniz bu durumu, çocuğunuz için en doğru cevabı verir diye düşünüyorum.

Siz görüştürmemeye devam ederseniz, çocuğunuzun içindeki özlemi dahada artırmaktan başka bir şey yapmayacaksınız.
Ne kadar açıklasanız da, çocuğunuz görmediği babaannesini ısrarla özleyecek hatta, anneannesiyle görüşülüp babaanneyle görüşmemesinin sorumlusu olarak bir zaman sonra sizi ve anneanneyi de suçlayacaktır. Pedegog falan değilim ama etrafımda gözlemlediğim ve bu olayı aynen yaşayan arkadaşlarımın çocuklarından yola çıkarak bunları söylüyorum. İstisnasız bu çocuklar hep aynı tepkiyi verdiler.
Bence en güzeli babasıyla yollayın çocuğunuzu. Sizin aranızdaki sorun çocuğu ilgilendirmez. Babası yanında olsun çocuğunuzda babaannesiyle hasret gidersin.

kesinlikle sizin gibi düşünmüyorum ..vede sizin söylediyiniz gibi olduğunuda düşünmüyorum

Babasıyla gönderme, ayrıca görüşmelerine de izin verme. Bence bir pedagogla görüşmelisin diğer arkadaşların önerdiği gibi.

benim kızım da baba tarafıyla görüşmüyor
uzak olduğunu söyleyin
ben çok uzak olduğunu herkesin çalışması gerektiğini söylüyorum
zaten büyüyüp de anlamaya başlayınca neden görüşmediğinizi de anlayacaktır

Kötü olaylar yaşamışsınız görüşmemekte haklısınız,çocuğunuz daha önceden babannesıyle vakıt gecırdıyse özlemiştir yanı onları tanıyorsa bence eşiniz gittiğinde götürebilir ya da siz ailenizin yanına gittiğinizde bir kac saatliğine bırakabilirsiniz.Bende esımın ailesiyle görusmuyorum gerci cocuğumuz da yok ama olursa görustürmemeyi düşüyorum bastan cunku alısınca cocuk ıcın kötu olur büyükde konuşmak gibi olmasın huzur vermeyen ınsanlardan uzak durmak en iyisi..

Arkadaslar oncelikle fikirleriniz icin hepinize ayri ayri tesekkur ederim.
Ama oglumun ilerde bana veryansin edecegini dusunmuyorum. Cunku ben ona zarar verebilirler, cahil insanlar olduklari icin yalan yanlis seylerle cocugumu olumsuz etkilerler diye gorusturnek istemiyorum. Yoksa tikarim kulagimi kapar gozumu gene sirf oglum icin gotururum.
Ayrica ben onlara gostermicem ya da gorusturmicem diye hic bisi demedim. Gormek isterlerse gelir gorurler. Ama gozumun onunde.

Bence gitmeyin, çocuğunuzu da göndermeyin. Her türlü şeyi bekliyorum onlardan diyorsunuz, Allah korusun..

Back
X