• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin çalışmam için baskısı

Susmuyor asla susmuyor :KK43: kendisi öğretmen. Sabah 8 öğlen 12 çalışıyor. Diyorum ben çalışsam 11 saat evde yokum. Olsun diyor herkes aynı durumda.
Hiç o polemiğe girme, tekrar arasa sorsa karısmazsanız sevinirim bu ne ısrar de gulerek

Himm o zaman pasif durmayacaksin. Elbette ki ne zaman uygun görürsem öyle çalışacağım herkes kaynım gibi şanslı olmuyor diyeceksin.
Eşimin yanında söylese keşke. Benim eşim de vericek çünkü. Ben anlattım eşime arayıp rezil edicem dedi zor durdurdum. Mesele büyüsün istemiyorum kendim cevap veriyim bir daha bu konu açılmasın istiyorum ama ne diyeceğimi bilemiyorum
Bence arasın. Kavga olarak değilde bir daha karismamasini söylesin.

Eşiniz ailesine sürekli geçinemiyoruz diye yakınıyor olabilir siz bilmeden. Yoksa kayın aile neden durduk yere gelini arayıp çalış da çalış desin. Üstelik 6 aylık bebeği varken. Onlar size böyle bir baskı yaparken eşiniz ailesini susturuyor mu?

Merhaba herkese,
2 buçuk yıllık evliyim, evliliğimin ilk bir senesi çalışıyordum. Sonra iş yerinde anlaşmazlik yaşadığım için çıktım. Eşim özel bir şirkette çalışıyor 7 aylık bebeğim var. İşten çıktıktan sonra 4-5 ay kadar eşimin kurduğu farklı bir işi yürüttüm, sonra ekonomik kriz derken o işi kapatmak zorunda kaldık. Bu sırada hamile kaldım ve takdir edersiniz ki özel sektörler hamile bir kadını işe almaz.
Kendi annem çalışıyor, kayınvalidem başka şehirde. Yani bebeğimi onlara bırakıp da ise başlayacak durumum yok. Bakıcı düşündüm ama en iyi ihtimalle günlük 11 saat çalışacağım. Alacağım da asgari ücret. Kimse bu kadar uzun saate gelmiyor ki gelse hem ücreti çok istiyorlar hem benim gönlüm el vermiyor kızımı o kadar uzun saatler bakıcıya bırakmaya. Çünkü beslenme problemi olan bir bebek benden başkası baş edemez. Eşime gelince o kızımı biraz daha büyütmem taraftarı o da istemiyor bakıcıya bırakmamızı. Şimdilik onun maaşı yetiyor bize.
Gel gelelim asıl soruna;
Benim 3 tane görümcem var. Bunlardan en büyüğü sürekli çalışmam konusunda baskı yapıyor ama sürekli. En son iki hafta önce arayıp kızımı kreşe vermemi söyledi ( 6 buçuk aylık bebekten bahsediyor) her ne kadar saatlerimin çok uzun olduğunu öyle bir kreşin olmadığını söylesem de kadın asla anlamıyor. Diğer aile fertleri de sürekli iş bulmam konusunu açıyor ama görümcem kadar baskıcı değiller. Ben bu konudan çok bunalmış vaziyetteyim ama onları da kırmak tartışmak istemiyorum.
Birsuru detay var da yorumlarda belirtiyim konu çok uzun olmasın. Onlar konuyu açtıkça nasıl bir üslup ile cevap vermeliyim ne demeliyim bana bir yol gösterin ne olur
Ya sizin ya da eşinizin ağzını armut toplamayacak bu durumda. Çözüm bu

Valla konuşunca ağzıma geliyor gelmiyor değil ama zor tutuyorum kendimi. Mesela bir toki projesi görüyor kadın hop beni arıyor siz de başvuru yapın diye. Ya bizim kenarda bir liramiz yok ayı geçirme derdindeyiz. Takmış kafayı
Hiç tutmayın kendinizi hasta olursunuz hem kötü bisey demeyeceksiniz abla kreş ücretleri yada bakıcı ücretleri çok yüksek ise girersem karsilayamam siz çok istiyorsunuz madem çalışmamı o zaman destek olun bana kreş yada bakıcı ücretini karşılayın deyin bakın bi daha çalışmanın lafını ediyor mu

Hiç o polemiğe girme, tekrar arasa sorsa karısmazsanız sevinirim bu ne ısrar de gulerek
Ben aslında öyle cevap vermek istiyorum ama çok değişik biri anında arar annesini babasını büyük mesele gibi anlatır küser falan. Dönüp dolaşıp beni suçlu çıkarmasından korkuyorum. Çünkü ailesi de çalışmamı istiyor sadece onun kadar ısrarcı davranmıyorlar

Hiç tutmayın kendinizi hasta olursunuz hem kötü bisey demeyeceksiniz abla kreş ücretleri yada bakıcı ücretleri çok yüksek ise girersem karsilayamam siz çok istiyorsunuz madem çalışmamı o zaman destek olun bana kreş yada bakıcı ücretini karşılayın deyin bakın bi daha çalışmanın lafını ediyor mu
Öyle desem kalbine iner herhalde çünkü hayattaki tek amacı çalışıp birikim ve yatırım yapmak :) ya nasıl anlatsam gezmeye diye çıkıp çocuklarına dışarda yemek yedirmemek için evden poğaça götüren bir insan. Laf anlatamıyorum ama haklısınız galiba kırıcı olmam lazım

Ben aslında öyle cevap vermek istiyorum ama çok değişik biri anında arar annesini babasını büyük mesele gibi anlatır küser falan. Dönüp dolaşıp beni suçlu çıkarmasından korkuyorum. Çünkü ailesi de çalışmamı istiyor sadece onun kadar ısrarcı davranmıyorlar
İyide bu senın hayatın ve senın kararın, esın bile bişey demezken o kim oluyor, lütfen haddini bildir en kısa zamanda sustukca cesaret alıyorlar, esimle karar aldım calısmıcam de

İyide bu senın hayatın ve senın kararın, esın bile bişey demezken o kim oluyor, lütfen haddini bildir en kısa zamanda sustukca cesaret alıyorlar, esimle karar aldım calısmıcam de
Evet yorumlarınızdan güç aldım bir daha konu açılırsa ki en geç iki güne açılır 😀 cevap vericem artık noluyosa olsun

"Bakıcı parasını siz verecekseniz çalışayım, benim alacağım asgari ücret, bakıcıya da vereceğim ona yakın bir para olacak. Çalışmamın bir anlamı kalmayacak. Ama dersen ki ben bakıcı parasını veririm, seve seve çalışırım. 6 aylık bebek kreşe de verilmez." Dersen bak bakalım nasıl kesiyor iş muhabbetini :)
Ona neymiş ayrıca sizin çalışıp çalışmamanız?! Onu mu germiş derdi. Ondan para, ekmek bekleyen mi varmış?

Eşiniz ailesine sürekli geçinemiyoruz diye yakınıyor olabilir siz bilmeden. Yoksa kayın aile neden durduk yere gelini arayıp çalış da çalış desin. Üstelik 6 aylık bebeği varken. Onlar size böyle bir baskı yaparken eşiniz ailesini susturuyor mu?
Onun yanında yapmıyorlar hiç. Yapsalar eminim susturur.

Evet yorumlarınızdan güç aldım bir daha konu açılırsa ki en geç iki güne açılır 😀 cevap vericem artık noluyosa olsun
Ha şöyle :)) kırmamaya calıstıkca hadlerını asıyorlar, basından susturun))

Onun yanında yapmıyorlar hiç. Yapsalar eminim susturur.
Şeyde yapabılırsın mesela, esin varken konuyu sen acarsın karar verdık calısmıcam dersin, ne oluyo veya neden derlerse ee siz beni sürekli arıyordunuz bunun ıcın dersın 🤣

"Bakıcı parasını siz verecekseniz çalışayım, benim alacağım asgari ücret, bakıcıya da vereceğim ona yakın bir para olacak. Çalışmamın bir anlamı kalmayacak. Ama dersen ki ben bakıcı parasını veririm, seve seve çalışırım. 6 aylık bebek kreşe de verilmez." Dersen bak bakalım nasıl kesiyor iş muhabbetini :)
Ona neymiş ayrıca sizin çalışıp çalışmamanız?! Onu mu germiş derdi. Ondan para, ekmek bekleyen mi varmış?
İşte ben de bunu anlamıyorum galiba kardeşinin çalışıp bize bakması zoruna gidiyor artık öyle düşünmeye başladım. Ona kalsa kreşe verilirmiş veren arkadaşları da varmış. Hatta kreşle konuşursam saatleri uzatirlarmis benim için 🤦

Ona neymiş. Kibarca biz eşimle istemiyoruz bebeğim küçük biraz daha büyüsün diyin konuyu kapatın. Versin kreş parasını madem öyle. Kim bakacak el kadar çocuğa. Herşeyin fiyatı uçmuş gitmiş. Kreş parasına çalıştıktan sonra kendin bakarsın. Üstelik çocuğn en verimli saatlerinde ayrı kalacaksın. Sinir oluyorum şöyle lüzumsuz insanlara.

Valla tüm bir derdim var çalışma üzerine oldu ekonomi battıkça :(

Konu sahibi aynı şeyi bana da yaptılar ama para için değil. Bizim iyi birikimimiz var. Eşimle ikimiz 5 yıl çalışmasak geçiniriz. Ama işimden nefret ettiğim ve intihar etmeyi planladığımdan ayrıldığımda amcam, yan komşum, eski lise öğretmenime kadar diyeyim çok hadsiz “vay be güzel mesleğin var bırakılır mı” diye çok baskı yaptı. Hiç kıramam diye düşünmedim. Amcama da “amcacığım çok istiyorsan üniversite sınavına girer, okur, sen yaparsın. Parayla değil sonuçta devlet okulu” diye lafı yapıştırdım ağızlarını kapattım. Diğerlerine “sana ne kardeşim? Sana ne?” dediğim de çok oldu. Bu tipler yüzünden 3 ay kendimi toplarım diye plan yaparken iş teklifi gelince başka işe girdim 1 ayda. Neyse ki bu seferki iş fena değildi. Ama bu “çalışma” baskısı her yerde inan. Bu kadınlar kulübünde de bu baskının bireyleri bol üstelik :p insanlar hadsiz yapacak bir şey yok. Hadlerini siz bildireceksiniz. Kırmayayım etmeyeyim demeyin yıpranırsınız. En kötü “biz böyle uygun gördük, bir daha lütfen bu konuyu açmayın çünkü üzerimde baskı hissedip mutsuz oluyorum, beni huzursuz ediyorsunuz” deyin kibarca.

Ona neymiş. Kibarca biz eşimle istemiyoruz bebeğim küçük biraz daha büyüsün diyin konuyu kapatın. Versin kreş parasını madem öyle. Kim bakacak el kadar çocuğa. Herşeyin fiyatı uçmuş gitmiş. Kreş parasına çalıştıktan sonra kendin bakarsın. Üstelik çocuğn en verimli saatlerinde ayrı kalacaksın. Sinir oluyorum şöyle lüzumsuz insanlara.
İşte ben de buna kızıyorum ya çalışacağım zaten asgari ücret. Ve kızımdan günde 11 saat ayrı kalacağım cumartesi saat 2ye kadar çalışacağım. Bakıcı ve yol parasına çalışmış oluyorum. Yoksa ben de bayilmiyorum evde oturmaya sürekli çalışma geçmişi olan biriyim. İnanın iki sene çocuk istemiyorduk ama kayınvalidem eşime dedi ki çocuk olmazsa sütümü helal etmem. Eşim de annesine taptığı için çocuk fikrini öne çekti. ( Bunları sonradan öğrendim)

Canım ya sen gelip bakmayacaksan tavsiye verme, eşimle benim aramdaki meseleye de karışma. Birdir ikidir susuyorum ama yetti artık işim başımdan aşkın bir de seninle uğraşamam.

Aynen böyle çıkışmak lazım yoksa anlamıyolar.
Bunu dersem telefonun başında kalp krizi geçirir hiç şakasız söylüyorum 😀

İşte ben de bunu anlamıyorum galiba kardeşinin çalışıp bize bakması zoruna gidiyor artık öyle düşünmeye başladım. Ona kalsa kreşe verilirmiş veren arkadaşları da varmış. Hatta kreşle konuşursam saatleri uzatirlarmis benim için 🤦
O zaman sert şekilde tavrınızı koyacaksınız. Ben küçücük bebeğimi kreşe veremem. Sen çocuğun olunca ver. Ben ve kardeşin halimizden memnunuz. Haa bakıcı için para göndereceksen de iban gonderirim söylemen yeterli canım de dalgaya al. Ne insanlar var ya, üstüne vazife olmayan şeyleri kendine vazife ediniyorlar.

Back