eşimin ailesinin bizim ev merakı ve son olarak kaynanamın evimi kurtlandırması

Ciciibebe

Minik kızım yolda(:
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
87
3
6
Diğer
Arkadaşlar o kadar sinir oldum ki anlatamam hemen konuya girmek istiyorum.
Eşimin ailesiyle yaklaşık 8 saatlik uzaklıkta oturuyoruz. Her fırsatta bize gelip günlerce kalmak istiyorlar buraya yerleşmek istediklerine dair imalarda bulunuyorlar. Benim kayınpederim kız kardeşleriyle büyüdüğünden dolayı sürekli oturmalarda gezmelerde olmak istiyor.
Bide tatil yapmak gezmek için burda sülalesini toplayıp toplayıp gelmek istiyor.
Benide bu geriyor. Benim bi bebeğim var ve evimde günlerce bi dolu yatılı misafir istemiyorum akılları fikirleri burada.

Küçük bi oğulları daha var okulu bitsin diye bekliyolar başka bi şehre yerleşceklermiş neresi bizim bulunduğumuz il tabiki.Küçük oğullarını evlattan saymıyorlar bize dadandılar kaldılar yahu..

Nasıl istemiyorum diyebilirim sizce? Bide bunlar halaları eniştesi kaynım kayınpederim kayınvalidem lohusalığımın 20 günü boyunca bende kaldıklarından iyce bunaldım artık onlardan yüzlerini görmek istemiyorum inanın.

Mesela akrabalarından birisi diyelim ki İstanbula gitti okumaya veya çalışmaya hemen oh oh iyi gidicek yer çıktı bize zihniyetindeler bende hiç sevmem insanları rahatsız etmeyi nasıl insan bunlar anlamadım.

Son olarak ben 5-6 aylık hamileyken kayınvalidem YATAKODAMDAKİ dolabımın içine bi çuval çekirdek koymuş bana söylemeden hiçte kullanmam o dolabı. Bende doğum bebek derken kaç ay sonra bi baktık dolap kurt dolmuş tavanda falanda vardı kurtlar en sevmediğim şeyler. Eşim söylediğinde de ayıp ediyosun oğlum ama sizde baksaydınız dolabınıza diyor. Beni kaynım kınamış falan yengemde baksaymış ozaman dolabına demiş. Ama sanmam dediğini başkasının üzerinden konuşmayı çok sever kayınvalidem.
Ben karnım burnumda en ücra en köşe dolaba nasıl eğilip temizlik yapayım kaldı ki yatakodasına çekirdek mi konur ya o kurtlar bebeğimin kulağına burnuna girse ne olucak. Iyy sinirden ağlamak üzereyim ya napılır bu insanlara yeter artık

Esin ne diyor bu duruma

Artık oda bana kıyamıyor ve beraber sık sık gelmemeleri için plan yapıyoruz ama bu sefer bize 1-2 saat uzaklıkta bi akrabaları var ona gelme bahanesiyle biz geliyoruz diye emrivaki yapıcaklar eminim. Tabi kendileride değil üç beş kişiyi daha toplayıp gelmek istiyorlar..

Kurt meselesine annesine kızdı arayıp ama banada uzatma dedi..

Nasıl bir bahane bulsak sizce?Bu sefer gelmemeleri gerekiyor çünkü ben bir müddet(1 ay falan yaklaşık) işe başlıycam ve bebeğimi onlarla yalnız bırakmak istemiyorum.

işe başlayınca kim bakacak peki bebeğine

Eşim yıllık izne ayrıldı yarım gün o bakıcak yarım gün ben çalıştığım sürede sonrada ücretsiz izne ayrılıcam.
Babannesine desek gel bak diye bir sürü kişiyle gelir bu yüzden çalışıcamı söylemiyoruz izinliyim sanıyolar acaba söylesekte ben çalıştığım sürece kimse gelmesin gibi tatlı bi dille nasıl söylesem acaba

Akillara zarar bi kadin yatak dolabina cekirdek koymak nedir ya
Ise girince gelmezler heralde yani o kadar da yuzsuz degillerdir sanirim

Akillara zarar bi kadin yatak dolabina cekirdek koymak nedir ya
Ise girince gelmezler heralde yani o kadar da yuzsuz degillerdir sanirim

Bir ay en fazla 2 ay çalışıcam.
İşe başladığımı söyleyip söylememe konusunda çok kararsısız.
Hani emrivaki yapıp biz geldik derlerse çok zor durumda kalıcam
napılabilir ki?:26:

Çekirdek konusundada bide beni suçluyo kadın koymuş oraya bari bana söyle kızım koyuyorum şuraya de iyce kendi evi sandı.

kaynananın yatak odasındaki dolaba çekirdek koyması çok çok garip,senin de yatk odasındaki dolaba hiç bakmaman garip:44:

Eski kafalı kv.ler yapar böyle şeyler. O çekirdeği oraya mahsus koyduğundan adım gibi eminim. Bakalım bulcak mı yoksa kurtlandırcak mı diye Sonra sizin pis olduğunuza karar vericek aklınca. Bana böyle geldi bilemiyorum
Bence işin çok zor Rahat bırakmaz bunlar seni

Sürekli gelip kalmalarındansa sizinle aynı şehre taşınmaları daha mantıklı değil mi?
Enazından evlerinde kalırlar, hala enişte falanda gelirse onlarda kalırlar.

yatak odasına ne diye çekirdek koymuş ya ne garip insanlar var
hem de herhangi bir dolaba
bakarsınız bakmazsınız o sizin eviniz ama mutfak dururken niye yatak odası?

hep diyorum canım Allah dağına göre kar veriyo demek ki ben sadece eşimle kendime bile her öğün yemek yapmıyorum elim değmiyo beceriksizim kaldı ki kv kp ve peşlerine taktıkları 4-5 kişi 3 öğün yemek bulaşık vs sere serpe bi yatamazsın uzanamazsın çocuğunla oynayamazsın ayyy düşünemedim kendimi,yerinde olsam hastayım derim evde yokuz derim gelmesinler yani geliyolarsada otursunda eşin hizmet etsin bu nedir

Daha öncede öyle değillermiydi ki?

dolaba nasıl bakmazsın diyenler olmuş.
bende tayinci olduğum için eşyalarımın tamamını dolaba yerleştirmemekle beraber,
boş kalan bölümler var. taşındığımda temizlediğim gibi kaldı. 1,5 yıldır açmadım

benim kayınvalide de dolaba bostan ekse fare gelir bulur yer,koloni oluşturur o dolapta haberim olmaz vallahi

Ya esiniz ailesiyle konusacak, daha dusunceli davranacaklar, ya bir gun patlayip arada kusluk olacak yada tasinacaksiniz adres vermeyeceksiniz. Ama ilk secenek daha mantikli gibi yani is esinizde bitiyor.

Dolap meselesinde de benim de kullanmadigim, ucra kosede diye icine birsey koymadigim dolaplarim var. Olabiliyor yani...

Soylemelisin ona gore gelmezler en azindan
Gelirlerse hizmet bulamayacaklarini bildiklerinden geri durabilirler
Soylemezsen birden cikip gelirlerse zor drumda kalirsin

Çalışıyor olman iyi bence her gün makarna pişir , kaçıp gitsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…