- 28 Haziran 2015
- 22
- 8
- 39
-
- Konu Sahibi Canansoy85
Siz yine ayrıntılara takılmayın hayatı kendinize zehretmeyin bakın psikolojik bozukluklar çat diye böyle sıkıntıların ustune gelirler..o yüzden hayattan zevk alın umursamayın..en sonunda kazançlı siz çıkarsınız...eşinizle bir omur mutlu olun ..nasılsa sizin gorduğunuzu eşinizde goruyor..o anlar zamanla koyması gereken mesafeyi..ama sizden değil kendinde..anlıyorsunuz değil mi
bakın ben size kendi ailemden örnek vereyim;Hiç kimsenin kendinden düşük gelirli insanları maddi olarak kiskandigini düşünmüyorum . Iste zihniye bu evet muhteşem :)
ama onlara yardim edilip bana edilmemesine bozuluyorum ikisi ayni sey degil . Maddi olmak zorunda degil herhalde. Eltimle ilgili anlatmaya calistigim sey kendi çocuklarına kendi bakabildi kayinvalideminde torundan yana ici rahat etti bu manevi bisey . Yani ev alarak maddi bi durumu eltim işe gitmeyerek cocuklarina kendi bakarak manevi bi duruma cevirdiler bunun neresi anlasilamiyor ki ? öte yandan çok yardıma muhtaç olsa kendiside çalışabilir degilmi ? Eli ayagi tutuyor aramizda 2yas var. Evde cocuk büyütmek demek rahat gelmiş . Alan memnun satan memnun. Benim zaten evde cocuk büyütmek gibi bi niyetim olsa annemin dizinin dibinden ayrilmazdm. Tek istedigim 1yil bebek bakimi. Bence diger cocuklara yapilanlarla kiyaslayinca gayet makul bi istek. Bu yuzden anliyamiyorum sizi kavga yok gürültü yok dirdir yok o yuzden bu kadar yargilamaniz cok acimasiz geldi bana kusura bakmayin. Durum kendi basiniza gelse böyle tepki veremezdiniz.
Neyse ben ailem beni ne zorluklarla okuttu demedim iyi okuyun lütfen. Ne zorluklarla okudum dedim çünkü 4 üniversite bitirdim baska detaylarida var yazmayacagim. Zaten maddi olarakta umrumda degil maasimiz suan 5bin rahatca yetiyor ama zaten 2yil sonra 8bin olacak sonrasi allah kerim maddi destege ihtiyacim yok cok şükür. Daha ne istiyim. Ben manevi destek istiyorum. Ama yinede birine maddi manevi destekte bulun oburkune hic bisey yapma bana gore adalet bu değil.
Konu sahibi arkadaş, sonuna kadar haklısın..ben okuduklarımdan dert ettiğin şeyin para olmadığını anladım.. eşit muamele görememek, haksızlığa uğramak daha canını acıtıyor insanın.. seni yargılayan üyeleri de anlayamadım açıkçası.. bu olay onların başına gelse, kayınvalideleri eltilerine ev alacak ama onlar bu durumu büyük olgunlukla karşılayacak.. yok öyle bir dünya ben burda eltisine bir bilezik fazla takıldı diye ayılıp bayılanı gördüm
Ama belki şöyle bir durum olmuştur.. eşin yıllık ücreti 25-30 bin lira olan bir özel üniversitede yaklaşık 5 yıl okumuştur.. onlar da diğer erkek kardeşe haksızlık olmasın diye ona da ev almışlardır..tabi bir varsayım
Peki kimseden bir beklentiniz yoksa bu konuyu niçin açtınız?Benim kimseden bi talebim yok hanimefendi. Onlardanda olsaydi belkide kavga etmis ve simdi gorusmuyor olurduk. Ama eger diger cocuklarina yapip birine yapmiyorsa bunu elbette sorgulama hakkim var ! Maasini v.s objektif bi sekilde anlamaniz icin yazdim. Ve eger kp durumu kotu olsaydi ben yardım ederdim yada digerlerinede yapmasaydi o zaman gonul rahatligiyla bi sey dusunmezdim. Benim aileme gelirsek onlar kardeş ayrimi yapmadilar hic ve dugunumuzdede ellerinden geldigince yardimci oldular fazlasini biz eşimle istemedik zaten kendi ailesi yapamadigindan ezilmesinler diye. Kimsedende bi talebim yok zaten konu basindada yazdim bi sorunumuz yok diye :)) kotude davranmiyorum biseyde demiyorum. Esimle o kadar mutluyum ki çok şükür ayni sartlarda bi daha olsa bi daha evlenirim. Suan bi borcumuzda yok zaten rahatca geciniyoruz cok sukur. Herkes anlasin die o kadar aciklama yaptim ama yinede anlamak istemeyen farkli anlayabilmis :) zihniyetinizi seveyim...
Eşim ailesinin yaptiklarinin farkinda ama kendi ailesi oldugu icin benim kadar rahatsz değil durumdan yada beni kiskirtmamak icin bana bi sey demio :))
Evlatlik değil eminim :)
esin herseyin farkindami farkindaysa biraz mesafeli dursun tavir yapsin birseyler kafalRina dank eder belki cunku obur turlu anlamaz ama baba hakki varsa evlat hakkida var kimse kusura bakmasi tabi anasini babasini arayip sormasim demiyorum ama eskiden biraz daha az sorsun sik gidip gelmeyin belli bir sure sorduklari zaman "esin ana baba hakki varsa evlat hakki da var desin"Benim kimseden bi talebim yok hanimefendi. Onlardanda olsaydi belkide kavga etmis ve simdi gorusmuyor olurduk. Ama eger diger cocuklarina yapip birine yapmiyorsa bunu elbette sorgulama hakkim var ! Maasini v.s objektif bi sekilde anlamaniz icin yazdim. Ve eger kp durumu kotu olsaydi ben yardım ederdim yada digerlerinede yapmasaydi o zaman gonul rahatligiyla bi sey dusunmezdim. Benim aileme gelirsek onlar kardeş ayrimi yapmadilar hic ve dugunumuzdede ellerinden geldigince yardimci oldular fazlasini biz eşimle istemedik zaten kendi ailesi yapamadigindan ezilmesinler diye. Kimsedende bi talebim yok zaten konu basindada yazdim bi sorunumuz yok diye :)) kotude davranmiyorum biseyde demiyorum. Esimle o kadar mutluyum ki çok şükür ayni sartlarda bi daha olsa bi daha evlenirim. Suan bi borcumuzda yok zaten rahatca geciniyoruz cok sukur. Herkes anlasin die o kadar aciklama yaptim ama yinede anlamak istemeyen farkli anlayabilmis :) zihniyetinizi seveyim...
Eşim ailesinin yaptiklarinin farkinda ama kendi ailesi oldugu icin benim kadar rahatsz değil durumdan yada beni kiskirtmamak icin bana bi sey demio :))
Evlatlik değil eminim :)
Peki kimseden bir beklentiniz yoksa bu konuyu niçin açtınız?
esin herseyin farkindami farkindaysa biraz mesafeli dursun tavir yapsin birseyler kafalRina dank eder belki cunku obur turlu anlamaz ama baba hakki varsa evlat hakkida var kimse kusura bakmasi tabi anasini babasini arayip sormasim demiyorum ama eskiden biraz daha az sorsun sik gidip gelmeyin belli bir sure sorduklari zaman "esin ana baba hakki varsa evlat hakki da var desin"
sende esineherseyi acik acik soyle benim uzerimde soz haklari yok de ailesine hadlerini bildirsinYok canım eşim ilkokuldan beri burslu okums. Liseyide yatili okumus harclik bile vermezlerms oyle anlatiyo. Universiteyide devlet uni. Okudu.Ve kredi alarak okudu hala ödüyoruz onlari. Yüksek lisansida evliyken okudu zaten. Bahsettigi sey üniden once 6ay dershane masrafı ve diger giderler giderler.
o öyle söyleyince bana cok ayip geldi uzulmezsin adam diye hic birsey soylemedim.ama yaptigini söylediği masraflar her ana babanin (durumu yetersiz olanlarn dahil ) evladina yaptigi masraflar.. kp kendine onları söyleyerek rahatliyo çünkü bozmak istemedim bende icten ice bence o da farkinda.
Ayrıca çok teşekkür ederim. Bana adaletsiz gelen bi durum oldugundan rahatsizim. Benim ailemde boyle seyler olmaz. Öte yandan onlarada kizmiyrm vardr bi bildikleri diyorm. Bende cok şükür eyvallah etmiyorm. Bi soz sahibi degiller benim uzerimde oyle olmaktansa zaten cok cok sukur. Obur turlusune hicten dayanamazdm.
Ama kendileri herseyi esit yapmamalarina ragmen benden onlara daha fazla ilgi bekloyolar.gidelim orada hep hizmet edeyim alalim onlari gezdirelim tozduralm her islerini biz gorelim istiolar. Icime sinmiyor. Benim ailemle gorusmemi istemiolar. Memlekete her gidisimiz olay oluyor. Bana göre hem kel hem fodullar yani.
4 aylık bebeğimi bakıcıya bırakıp işe başlayacağım ben. Üstelik hala kv kp nin yaptığı borcu ödüyorum ücretsiz izne çıkma lüksüm yok.arkadaşlarm cok zor şartlarda okumamın sebebi maddi degil o da manevi 4 uni.bitirdim :)
abisine gelince elbette yardm etsin zaten bizde destek oluyoruz ama ev almayada bilirdi onu belirtmek istedim ayrica 1500 milyara çalışan herkes yasayamaz bu mantikla kaldi ki ben butun dugunum yapilsin yada banada ev alinsin demiyordum ama ufak seylerin ucundan tutulabilirdi gönül almalik. Neyse herkes çocuğunu kendi büyütmek ister benim sadece 1yil ihtiyacım var bebekken kimseye birakamam.bakici icin en az 2.5 _3 olmali bana göre. Evet o zamankinden simdi farkli olabilir hadi 1 yildada insan yaslanabilir.
ama ben bunları düşününce kırılıyorm çünkü hep maddi yapmadilar ama manevi destekleri olacak diye beklemstm.zaten o da olmuyor. Tepki gosterenleri anlayamama sebebime gelince zaten onlara bisi demiyorum icimi burda doktum.ayrıca cekememe durumu olamaz onun yaşadığı hayati yaşamak isteseydim annemin dizinin dibinden ayrilmazdm zaten.teşekkürler
bos ver canim bazi insanlarin ablama kpasitesi o kadar sen takma kafaniBebek oldugunda nasil davranayim diye açtım güzel arkadaşm. Ama tavsiye vermekten cok yargilandim. Iyi davran bosver gibi teselli aradim belkide ama konu amacindan sapti
Bebek oldugunda nasil davranayim diye açtım güzel arkadaşm. Ama tavsiye vermekten cok yargilandim. Iyi davran bosver gibi teselli aradim belkide ama konu amacindan sapti
bos ver en azindan sizden para istemiyorlarYok canım eşim ilkokuldan beri burslu okums. Liseyide yatili okumus harclik bile vermezlerms oyle anlatiyo. Universiteyide devlet uni. Okudu.Ve kredi alarak okudu hala ödüyoruz onlari. Yüksek lisansida evliyken okudu zaten. Bahsettigi sey üniden once 6ay dershane masrafı ve diger giderler giderler.
o öyle söyleyince bana cok ayip geldi uzulmezsin adam diye hic birsey soylemedim.ama yaptigini söylediği masraflar her ana babanin (durumu yetersiz olanlarn dahil ) evladina yaptigi masraflar.. kp kendine onları söyleyerek rahatliyo çünkü bozmak istemedim bende icten ice bence o da farkinda.
Ayrıca çok teşekkür ederim. Bana adaletsiz gelen bi durum oldugundan rahatsizim. Benim ailemde boyle seyler olmaz. Öte yandan onlarada kizmiyrm vardr bi bildikleri diyorm. Bende cok şükür eyvallah etmiyorm. Bi soz sahibi degiller benim uzerimde oyle olmaktansa zaten cok cok sukur. Obur turlusune hicten dayanamazdm.
Ama kendileri herseyi esit yapmamalarina ragmen benden onlara daha fazla ilgi bekloyolar.gidelim orada hep hizmet edeyim alalim onlari gezdirelim tozduralm her islerini biz gorelim istiolar. Icime sinmiyor. Benim ailemle gorusmemi istemiolar. Memlekete her gidisimiz olay oluyor. Bana göre hem kel hem fodullar yani.
eger laf ederlerse ailen bakti diye karismaya hakkiniz yok deTeşekkür ederim. Bizim aramiz şimdi cok iyi. Bunlar soz konusu degil bosuna suan huzurmu kacirmak istemiyorm. Ama bebek olunca 1 sene bile bakmayi kabul etmezse yari zamanli (kendi annemde gelecektir elbet)
o zaman durum degisecek tabi...