Eşimin ailesinin bize yaptığı haksizliklar

Cok tesekkur ederim

bakın ben size kendi ailemden örnek vereyim;
önce anneannem; teyzemin çocuklarına bakmadı, dayımın çocuklarına baktı. eniştem mesafeli, iyi huylu ama dediğim dedik bir insandır yüz göz olmamak için teyzeme ben bakmam dedi, Avustralya'da oturuyorlar, teyzemin kayınvalidesi Türkiye'den gitti baktı çocuklara. iyi de yapmış anneannem, çünkü damat sağolsun annesinin bile belinden su çekti.
onlar kendi kızları, çocuk bakımı konusunda onlarla bir ihtilafa düşse de zaman içinde unutulut gider ama sizinle yüz göz olmak istemiyor olabilir ya da hakikaten çocuk bakmaktan bıkmış ve rahat etmek istiyor olabilir, bakmak zorunda değil. benim annem de diyor ablama da bana da poposuna güvenen çocuk yapsın, ben bakmam. ancak birkaç haftada bir birkaç saatliğine alırım, kafanızı dinlersiniz diyor.
kendi aileme gelince;
ben İzmir'deyim, ablam İstanbul'da ben ailemin evindeyim (ailemle ayrıyız) ablam kirada. Ablam İzmir'e geldiğinde genellikle gözleri beni görmez. ablamın etrafında "çocum aç mısın? şunu ister misin? bunu ister misin?" diye dolanırlar. ablam bir yere gitmek ister, bana sormadan planlar yapılır falan.
ama normaldir, ben sürekli yanlarındayım ve normal zamanlarda üzerime titrerler zaten ama o uzakta ve kendilerini eksik, ona yetemiyormuş gibi hissediyorlar, o yüzden de bir ağzına altın kaşıkla beslemedikleri kalıyor.
sizin durmumunuzda da eşiniz okumuş, iyi bir geliri var, karısı çalışıyor, yani kendi başını kurtarmış, onlara ihtiyacı yok ama diğer oğul öyle değil, o yüzden size adaletli gelmese de yaptıkları anlaşılır bir şey.
siz fazla kendi evinizin dışına bakıyorsunuz, size kötü bir davranışları yoksa, evlatları arasında ayrım yapıyorlarsa bile bu evlatları ilgilendiren bir şey sizi değil.

Konu sahibi arkadaş, sonuna kadar haklısın.. ben okuduklarımdan dert ettiğin şeyin para olmadığını anladım.. eşit muamele görememek, haksızlığa uğramak daha canını acıtıyor insanın.. seni yargılayan üyeleri de anlayamadım açıkçası.. bu olay onların başına gelse, kayınvalideleri eltilerine ev alacak ama onlar bu durumu büyük olgunlukla karşılayacak.. yok öyle bir dünya ben burda eltisine bir bilezik fazla takıldı diye ayılıp bayılanı gördüm

Ama belki şöyle bir durum olmuştur.. eşin yıllık ücreti 25-30 bin lira olan bir özel üniversitede yaklaşık 5 yıl okumuştur.. onlar da diğer erkek kardeşe haksızlık olmasın diye ona da ev almışlardır..tabi bir varsayım

Yok canım eşim ilkokuldan beri burslu okums. Liseyide yatili okumus harclik bile vermezlerms oyle anlatiyo. Universiteyide devlet uni. Okudu.Ve kredi alarak okudu hala ödüyoruz onlari. Yüksek lisansida evliyken okudu zaten. Bahsettigi sey üniden once 6ay dershane masrafı ve diger giderler giderler.
o öyle söyleyince bana cok ayip geldi uzulmezsin adam diye hic birsey soylemedim.ama yaptigini söylediği masraflar her ana babanin (durumu yetersiz olanlarn dahil ) evladina yaptigi masraflar.. kp kendine onları söyleyerek rahatliyo çünkü bozmak istemedim bende icten ice bence o da farkinda.

Ayrıca çok teşekkür ederim. Bana adaletsiz gelen bi durum oldugundan rahatsizim. Benim ailemde boyle seyler olmaz. Öte yandan onlarada kizmiyrm vardr bi bildikleri diyorm. Bende cok şükür eyvallah etmiyorm. Bi soz sahibi degiller benim uzerimde oyle olmaktansa zaten cok cok sukur. Obur turlusune hicten dayanamazdm.
Ama kendileri herseyi esit yapmamalarina ragmen benden onlara daha fazla ilgi bekloyolar.gidelim orada hep hizmet edeyim alalim onlari gezdirelim tozduralm her islerini biz gorelim istiolar. Icime sinmiyor. Benim ailemle gorusmemi istemiolar. Memlekete her gidisimiz olay oluyor. Bana göre hem kel hem fodullar yani.

Son düzenleme:
Peki kimseden bir beklentiniz yoksa bu konuyu niçin açtınız?

Karşıdan beklemek değil bu..haksızlık yapılıyor ve göz göre göre. .bende de var bu dert allaha havale ettim. .kendi oğullarını düşünmeyen beni nasil düşünsün. ....

esin herseyin farkindami farkindaysa biraz mesafeli dursun tavir yapsin birseyler kafalRina dank eder belki cunku obur turlu anlamaz ama baba hakki varsa evlat hakkida var kimse kusura bakmasi tabi anasini babasini arayip sormasim demiyorum ama eskiden biraz daha az sorsun sik gidip gelmeyin belli bir sure sorduklari zaman "esin ana baba hakki varsa evlat hakki da var desin"

Peki kimseden bir beklentiniz yoksa bu konuyu niçin açtınız?

Bebek oldugunda nasil davranayim diye açtım güzel arkadaşm. Ama tavsiye vermekten cok yargilandim. Iyi davran bosver gibi teselli aradim belkide ama konu amacindan sapti

Teşekkür ederim. Bizim aramiz şimdi cok iyi. Bunlar soz konusu degil bosuna suan huzurmu kacirmak istemiyorm. Ama bebek olunca 1 sene bile bakmayi kabul etmezse yari zamanli (kendi annemde gelecektir elbet)
o zaman durum degisecek tabi...

sende esineherseyi acik acik soyle benim uzerimde soz haklari yok de ailesine hadlerini bildirsin

4 aylık bebeğimi bakıcıya bırakıp işe başlayacağım ben. Üstelik hala kv kp nin yaptığı borcu ödüyorum ücretsiz izne çıkma lüksüm yok.
Borcunuz falan yoksa ücretsiz izne çıkın 2 yaşına kadar bakın bebeğinize.

Bebek oldugunda nasil davranayim diye açtım güzel arkadaşm. Ama tavsiye vermekten cok yargilandim. Iyi davran bosver gibi teselli aradim belkide ama konu amacindan sapti

Çocuğunuza 1 yıl bakılsın istiyorsanız ya annenizi getireceksiniz ya da ücretsiz izne çıkacaksınız. Kimseye zorla bir şey yaptıramazsınız. Burada arkadaşların anlatmak istediği bu bunları düşünüp huzurunuzu bozmayın.

Boşver aksine bu durum senin için iyi kimseye eyvallahın olmaz. O eltin evet evi alınmış vs ama bi sor bakalım rahat mı bence o sana imreniyordur. Çünkü başkasının eline bakmak cidden zor biz nedne gecelerimizi gündüzümüze katıp okuduk ettik aman baskasının ağız kokusunu duymayalım kendi alnımızın teriyle kazanıp kimseye hesap vermeyelim diye. Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür yorulmuşsun belli ki o cazip görünüyor ama kendi paranı kazanmaya alıştıysan o durum sana gelmez diyeyim. Sen duzenini kur bebeğin doğunca bekleme boşver.

Onların yaptıkları çok ayıp valla siz en iyisi onların yokluklarını kabullenir , oraya gittiğinizde de size nasıl davranıyorlarsa aynı şekilde karşılık verin bu dünyada kimseye değerinden fazla değer vermiyeceksin ezilen yine sen oluyorsun

;-) bos ver en azindan sizden para istemiyorlar

Teşekkür ederim. Bizim aramiz şimdi cok iyi. Bunlar soz konusu degil bosuna suan huzurmu kacirmak istemiyorm. Ama bebek olunca 1 sene bile bakmayi kabul etmezse yari zamanli (kendi annemde gelecektir elbet)
o zaman durum degisecek tabi...
eger laf ederlerse ailen bakti diye karismaya hakkiniz yok de

biraz sitem etmişsiniz ama dediğiniz gibi yenisiniz yanlış anlama ihtimaliniz var, uzun bir süredir bu forumun müdavimiyim kendi gözlemimi söyleyeyim burada bazı arkadaşlar çok güzel ve gerçekçi tavsiyeler veriyorlar yapmamız gerekenin de bu olduğunu düşünüyorum, olması gereken üzerinde çene yormak bir fayda getirmiyor mevcut duruma odaklanmak gerek.

burada biraz daha vakit geçirdiğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız. size yapılan eleştirileri belki hassasiyetinizden ötürü ağır bulmuşsunuz ama odak nokta şu: kendi hayatınıza bakın eşiniz dahi olsa kimseden bir şey beklemeyin, çok klişe olacak belki ama evdeki huzur ağız tadı evliliğin en gerekli kazanımıdır.
minnet duygusu çok sıkıntılı bir bağlılıktır arkadaşım. şahsen ben kimsenin bana ev almasını istemem (babam dahil). biraz farklı pencereden bakmayı deneyin. siz kendiniz için kazanıp kendiniz için harcıyorsunuz ve ortaklık talep edeceğiniz tek kişi eşiniz (ki o bile bir mecburiyet çerçevesinde olmamalı bence).
bunları düşünüp düşünüp kendinizi dolduruyorsunuz gibime geliyor. yapsalar evet iyi olur güzel olur ama yapmamaları durumunda da birşey denmez ki, kendi hayatımıza bakmak lazım...
gelin takımdan tutun düğünüme kadar kendim yaptım (eşimin ailesinin maddi durumu da pek iyi değildi) ama o kadar rahatım ki anlatamam. evet epey bir süre borç ödedik ama kendi hayatımızı kendimiz kurduk ailemizde bağımsız birere yetişkin olmanın hazzı başka...

bebek mevzuuna gelince, hele bir bebek olsun ondan sonra bakın duruma
ben hamile kalmadan önce babam (çok ilginç bir karakterdir kendisi) ortaya laf atardı "çocuğu olan kendi baksın ben karımı sokakta bulmadım yoramam onu" derdi. çocuk olduktan sonra her sabah arayıp "torunumu getir çok özledim" demeye başladı annem evde yokken götürmeyeyim derdim "yok yok ben evdeyim illa getir" der oldu.

Çoğu kişi eleştirmiş siz de açıklamışsınız olay maddi değil diye ama maddi de olabilirdi ,ben de sizinle aynı konumdaydım.şükür doğrudan bi zararları yok ama çoğu zaman derim çalıştığım için cezalandırılıyorum diye,bir de benim eltim hak eden bi insan olsa ....neler neler ne çirkeflikler yaptı ama korkudan ne derlerse yapıyorlar...Allah a havale ediyorum ödülü cezayı,şükredip anı yaşamaya çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…