• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesinin bana karşı tutumu.siz olsanız ne yapardınız???

Su-Perisi

Meleğim iyiki varsın...
Kayıtlı Üye
5 Mart 2007
3.864
3
683
slm bayanlar çoğu bayanın derdi gibi benim derdimde eşimin ailesi...artık bıktım.konuşsam bir türlü konuşmasam bir türlü...ne yapacağımı bunlara karşı nasıl davranacağımı şaşırmış durumdayım..kaynanam eski konumda da belirtmiştim devamlı bi laf sokma çabası içerisinde...ben yakın olmaya,iyi olmaya çalıştıkça onlar benden kaçıyor sanki...önceden ne derlerse susuyordum şimdi kalplerini kırmadan cevap veriyorum...yakın zamanlarda olan olaylardan bahsedeceğim kısaca...20 gün önce dayım vefat etti.kaynanamların 2. gün haberi olmuş cenazeden.2. günü kaynanam kayınbabamın telinden beni aradı başsağlığı diledi.kayınababam hiç arayıp sormadı bile.cenaze yerine gelmelerini bekledim gelmediler..oysa ben düğünleri olsun cenazeleri olsun gelinlerden hep ben giderim...gelmemesini geçtim diğer gelin eşi askerde olduğu için babasının evinde malatyada kalıyor.eltimin babası fenalaşıyor yoğun bakımda felan kalıyor.kayınbabam bana araba bulup adanadan malatyaya geçmiş olsuna gitmeyi düşündüğünü söylüyor...benim zoruma giden adanadan malatyaya gitmeyi düşünen adam yarım saatlik yola cenazeye gelmeye tenezzül bile etmiyor.bunu da geçtim ev aldım evime taşınalı 1 sene oldu daha evime gelmediler...bunun gibi bir sürü şey...küçük görümcemle birbirimizi nedense hiç sevemedik.evlendiğim günden beri kız bana hep soğuk ne yaptıysam bilmıyorum.bu görümcemle aynı yaştayız.bu görümcem sivasa gelin gidiyor.8-9 ay önce adanaya geliyorlar.tarsusa geliyor ablasına uğruyor,mersine gidiyor abisine uğruyor.adanaya geliyor fotoğraflar çekiliyor ama burdaki abisine uğramıyor bile...yakın zamanda yine geldi bu görümcem.o zamanlarda büyük görümcemle eltim bana başsağlığına geldiler.1 gece kaldılar.ertesi gün sabah kaynım annemlere gidelim mi diye sordu.eltimde gidelim dedi.görümceme sordu tamam dedi.bana sende gel dedi bende boşver abi arabada yer yok felan dedim.kaynanamlar bu arada adananın ilçesinde yarım saatlik uzaklıkta.bunlar bişey olmaz sıkışırız felan dediler.bende yeni geldim zaten siz gidin dedim.neyse eşim geldi beni onların yanında kenara çekti kızımı alıp bende gidimmi diye soruyor.bende gitmesini istemediğimi söyledim.eltim ne var gelsin dedi.ben istemıyorum dedim.biz birlikte gezecez felan dedim.büyük görümcemde o sırada dinliyor bizi.anlattım böyle böyle küçük görümcenden için geçen geldiklerinde hepinize uğradı bi bu abisine uğramadı.bizim değil onun abisinin yanına gelmesi gerek felan dedim.hı o zaman gelmiş olsaydı gelirdik dedim ama bu durumda bizim değil onun gelmesi lazım dedim.eşiminde gelmeyeceğini söyledim.gerçektende görümcem olmasaydı bişey demezdim izin verirdim ama bu durumda onun gelmesini uygun görüyorum ben abisinin gitmesini değil.bunlar gittiler neyse.sonra eltimle konuştuk kayınbaba benim suçum yok kendileri bilir diyomuş.küçük görümcemin kocasıyla hiçbir diyaloğumuz olmadı.oda bu öğretmenler hep eşlerinin ağzına bakıyor herhalde eşlerinin sözünden çıkmıyorlar felan dıyormuş...bunlar son zamanlarda olanlar.eşime hiç bir zaman ailenle görüşmeyeceksin,aramıcaksın,gitmiceksin felan demedim.aksine zorla ben arattırırdım evliliğimizin ilk zamanlarında.eşim aramak istemezdi.sadece bunda böyle yaptım oda görümcem yüzünden göndermedim..hııı benim tek suçum bi ara kaynanamın soktuğu lafları akrabamıza anlattım böyle böyle yapıyor diye.bu akrabamızda kaynanamların bi sokak arkasındalar.bu akrabamda gidiyor komşusuna anlatıyor.komşusuda kaynanamların akrabası.bu komşuda gidiyor kayınbabama anlatıyor.yani anlattığım bu laf kayınbabamın kulağına gidiyor.ben bana yaptığını anlatmıştım sadece onları kötülemedim.bu yüzdenmi bana bu kadar tavır alıyorlar.ben onca laflarına rağmen gittim yine ellerini öptüm.yine saygımı esirgemedim.üstüne karısına bayramda bu eve gelmesin felan demiş benden için.kaynanamda eşime söylüyor.eşimde arayıp bana söylüyor böyle böyle babam bayramda senin gelmeni istemıyor diye.bende tamam gelmem dedim.gittim yine ellerini öptüm.bu lafı duyduktan sonra kayınbabam benle bi süre konuşmadı.ben eve geldiğimde adam dışarı çıkıyordu akşama kadar eve girmiyordu.gittiğimde hoşgeldin bile demiyordu.ben bunlara rağmen gittim kaldım evlerinde..duydukları bi kaç laf yüzünden bunca tepki normalmi bilmıyorum.ben kötü olmak istemiyorum.bu anlattıklarım sadece bir kaçı.kızlar siz olsanız ne yapardınız.böyle bir aileye karşı nasıl tutum sergilersiniz.ben kötü olmayalım araya mesafe girmesin diye şimdiye kadar elimden geleni yaptım.ama onlar inatla uzaklaşmak istiyorlar.ben nasıl davranmam gerektiğini artık bilmıyorum.kendinizi benim yerine koyun ve bana bir akıl verin lütfen:84:

aile icindeki konulari aile disindan birileriyle paylasman hele ki duyulacak yerde paylasman yanlıs olmus. diger konular icinse karısma adamın ailesi gider gitmez.. o senin ailenden kime gidip gitmeyecegine karisabilir mi??? yanlis yapmissin.

sen neden bu kadar uğraşıyorsun ki? bırak eşin aramazsa aramasın. gitmek isterse gitmesin sonuçta eşin senin sözünü dinleyen biri anlattıklarından belli oluyor. bence sen hiç kafa yorma onlarla ilgili. gelen gitsin konuşan konuşsun. bu arada başın sağolsun.

anlamadım kocan seni yanına çekip gideyimmi mi dedi?ailesinin yanına gitmek için izin mi istedi? valla pes diyorum.

eşine senin sözünden çıkmıyor bellii.gelmeyen onun kardeşi gider gitmez niye adama karışıyorsun ki sonuçta onun ailesi..
b

siz eşinizin ailesinin dedikodusunu yapmıışsınız , kayınbabanızda fena kinlenmiş... o söz onların kulaklarına gittikten sonra ne kadar yakın davranırsanız ne kadar samimi davranırsanız davranın sizi kendilerine yakın görmüycekler....
kayınpederinizde diğer eltinizin babası için şehirdışına cenazeye gidecegini söylemesi tamamen size karşı nispet yapıyor... ben olsam bende arkamdan konuşan , hemde içimizdeki birinin bizi başkalarına çekiştirmesinikabul edemem

Son düzenleme:
Dedikodu olayi cok kotu olmus. Onlari kotulemedim diyorsun ama sonucta k.pederin, ailesi hakkinda akrabasindan yasadiklarinizi duymus. Bu hic hos degil. Bir de adam dusunmustur ki kimbilir daha neler anlatti.

Bu kadar israrci olmayin bence. Akisina birakin, kurcalamayin.

Son olarak, kucuk gorumceye kizmissiniz o yuzden esinizi gondermemissiniz ancak orasi gorumcenin degil, k.pederin evi. Esiniz babasina gitmis oluyor yani.

Sizin su durumunuzda en guzeli mesafeyi korumak. Cirpinmayin kendinizi sevdirmek icin.

Ortada bir problem yok bence,
Eşinizin ailesi genel olarak sevmediğiniz insanlar,
Onlarda bunu etraftan duyduklarıyla anlamşılar ve normal olarak size mesafeli davranıyorlar.
Eşinizde sizin sözünüzden çıkmıyor,
Peki problem ne?

Bu konuyu içinizi rahatlatıp destek bulmak için açtınız sanırım,
Ama hatalı sizsiniz.

"SIRRINI söyleme dostuna dostun söyler dostunun dostuna" diye bir söz vardir.
Yaptigimiz hareketleri iyi düsünmeliyiz.
Sizin gidip " bana bunu bunu yapiyorlar" demeniz size bir yarar saglamazdi ki burada zarar bile vermis.
Esinizin kiymetini bilin, sizin yaninizda.
Ayrica görümcenizi neden bu kadar takiyorsunuz " sevemedik birbirimizi" diyorsunuz, sevmediginiz birini neden umursuyorsunuz.
Ayrica sürekli eltinizle, görümcenizle falan laf göndermekten vazgecin, adiniz iyiden iyiye " lafci, dedikoducu" ya cikacak.
Normal davranin. üstelemeyin, göreceksiniz siz normal davrandikca hersey zamanla normallesecektir.

Back