• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesini istemiyorum ve nasıl ilerleyeceğim bu süreçte bilmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

morkazak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2020
132
-24
46
kızlar merhaba. bazı şeyleri paylaşmak istiyor ve düşüncelerinizi almak istiyorum.

27 yaşındayım. eşimle birlikte geçen sene mayıs ayında söz yaptık. sözümde tüm masrafları ailem ve ben karşıladık. babam düğünümün en geç ekim-kasım arasında yapılmasını istedi. daha sonra haziran ayında nişan yaptık, istediğim nişan elbisesi ve söz elbisesini giyemedim. çünkü tüm masraflar bizden çıktı. eşimin ailesi cebinden beş kuruş çıkarmadı. kız tarafına 1 senede 2 kere geldiler. kendileri yalova'da biz istanbulda'yız. ama arada 45 dk mesafe var sadece.

eşimin ailesi maddi açıdan zor durumdaymış ama bizi mi kandırıyorlar biz ailecek anlamadık. kaynatam zorla düğün olsun, nisan olsun dedi. düğünü nisan'a çektik. sonra coronadan düğün iptal oldu. haziran'a çektik. düğün salonları iptal olacak derken, mayıs'ta nikah yapıp eve geçtik. yani 10 günlük evliyim sadece. şimdi babası mırın kırın yapıyor.

biz bu bir yıllık süreçte çok çektik. eşim geçen temmuz'da istanbul'da iş bulup evimizi tuttu ve çalışmaya başladı. babası ayda 200 lira harçlık gönderiyor göndermiyor, kafasına göre. çünkü eşimin maaşında 500 lira haciz var. geçinemediği için zarla zorla babasından para alıyor. bu süreçte kaynanam eşimi görmeye toplasan 5 kere gelmiştir. gelmemeyi sürekli olarak torununa bakmakla bahane ediyor. halbuki görümcemin teki işsiz o da çocuğa bir gün olsun sensiz bakabilir. diğer görümcem bir gün çocuğunu annesine bırakmayabilir. ama bunlar hiç düşünülmüyor.

benim ailem kız tarafı olarak; beyaz eşya, yatak odası, perdeler, yatak odası eşyaları, mutfak eşyaları aldık. onlar halı ve tv aldılar. halıyı da görümcem "biz takı takmayız evinin bir eşyasını alırız diye verdi." o para da bizim istediğimiz şekilde değerlenmedi, görümcem parayı kaynataya verdi. durum böyleyken zarla zorla düğün olmadan evimize giriş yaptık.

ama ben ailesine tahammül edemeyecek durumdayım. onlarla düğün olduktan sonra kat'iyen görüşmek istemiyorum. eşim üzülüyor ama yapacak bir şey yok bana saygı da duyuyor. ailesine karşı çok öfkeli ama hemen unutacak da gibi ben affetsem.

kızlar merhaba. bazı şeyleri paylaşmak istiyor ve düşüncelerinizi almak istiyorum.

27 yaşındayım. eşimle birlikte geçen sene mayıs ayında söz yaptık. sözümde tüm masrafları ailem ve ben karşıladık. babam düğünümün en geç ekim-kasım arasında yapılmasını istedi. daha sonra haziran ayında nişan yaptık, istediğim nişan elbisesi ve söz elbisesini giyemedim. çünkü tüm masraflar bizden çıktı. eşimin ailesi cebinden beş kuruş çıkarmadı. kız tarafına 1 senede 2 kere geldiler. kendileri yalova'da biz istanbulda'yız. ama arada 45 dk mesafe var sadece.

eşimin ailesi maddi açıdan zor durumdaymış ama bizi mi kandırıyorlar biz ailecek anlamadık. kaynatam zorla düğün olsun, nisan olsun dedi. düğünü nisan'a çektik. sonra coronadan düğün iptal oldu. haziran'a çektik. düğün salonları iptal olacak derken, mayıs'ta nikah yapıp eve geçtik. yani 10 günlük evliyim sadece. şimdi babası mırın kırın yapıyor.

biz bu bir yıllık süreçte çok çektik. eşim geçen temmuz'da istanbul'da iş bulup evimizi tuttu ve çalışmaya başladı. babası ayda 200 lira harçlık gönderiyor göndermiyor, kafasına göre. çünkü eşimin maaşında 500 lira haciz var. geçinemediği için zarla zorla babasından para alıyor. bu süreçte kaynanam eşimi görmeye toplasan 5 kere gelmiştir. gelmemeyi sürekli olarak torununa bakmakla bahane ediyor. halbuki görümcemin teki işsiz o da çocuğa bir gün olsun sensiz bakabilir. diğer görümcem bir gün çocuğunu annesine bırakmayabilir. ama bunlar hiç düşünülmüyor.

benim ailem kız tarafı olarak; beyaz eşya, yatak odası, perdeler, yatak odası eşyaları, mutfak eşyaları aldık. onlar halı ve tv aldılar. halıyı da görümcem "biz takı takmayız evinin bir eşyasını alırız diye verdi." o para da bizim istediğimiz şekilde değerlenmedi, görümcem parayı kaynataya verdi. durum böyleyken zarla zorla düğün olmadan evimize giriş yaptık.

ama ben ailesine tahammül edemeyecek durumdayım. onlarla düğün olduktan sonra kat'iyen görüşmek istemiyorum. eşim üzülüyor ama yapacak bir şey yok bana saygı da duyuyor. ailesine karşı çok öfkeli ama hemen unutacak da gibi ben affetsem.
Nisanda istedigim elbiseyi giyemedim cunku biz aldik demissin nisan zaten kiz tarafina aittir ve kiz tarafi alir. Ben de nisanimda giyecegim elbiseyi kendim aldim. Kimse size (size olan bi borcu yoksa) para gondermek zorunda degil kazandiginiz parayla ister gecinirsiniz ister gecinemezsiniz kimsenin problemi degil. Biraz herkes kendi ayaklari ustunde durmayi ogrenmeli kimseye ailesi bile olsa sirtini dayamamali

babası ayda 200 lira harçlık gönderiyor göndermiyor, kafasına göre. çünkü eşimin maaşında 500 lira haciz var. geçinemediği için zarla zorla babasından para alıyor. bu süreçte kaynanam eşimi görmeye toplasan 5 kere gelmiştir. gelmemeyi sürekli olarak torununa bakmakla bahane ediyor. halbuki görümcemin teki işsiz o da çocuğa bir gün olsun sensiz bakabilir. diğer görümcem bir gün çocuğunu annesine bırakmayabilir. ama bunlar hiç düşünülmüyor.
bu borç onlar yüzünden mi oldu? eğer cevap hayır ise maalesef her seferinde göndermek zorunda değil. anne- oğul konusu da onların arasında olan bir durum... insan üzülüyor tabi elinde değil ama yapacak bir şey yok
durum böyleyken zarla zorla düğün olmadan evimize giriş yaptık.
bu durumda düğün yapsaydınız daha çok borca girerdiniz daha sıkıntı olurdu
artık evlendiniz sizin aileniz sadece eşiniz. başkalarına bu kadar takılırsanız asla mutlu olmazsınız. o onu dedi bu bunu dedi bahaneler arkasında durmayın

Nisanda istedigim elbiseyi giyemedim cunku biz aldik demissin nisan zaten kiz tarafina aittir ve kiz tarafi alir. Ben de nisanimda giyecegim elbiseyi kendim aldim. Kimse size (size olan bi borcu yoksa) para gondermek zorunda degil kazandiginiz parayla ister gecinirsiniz ister gecinemezsiniz kimsenin problemi degil. Biraz herkes kendi ayaklari ustunde durmayi ogrenmeli kimseye ailesi bile olsa sirtini dayamamali
nişan'da veya söz'de giyilen elbisen erkek tarafına aittir ama tutulan solan veya organizasyon işleri kız tarafınındır. ayrıca kimseye sırtımı dayadığım yok. yapılması gerekilen şeyler yapılmadı.

Büyütcek bişey yok bahane arıyo gibisin görüşmemek için bi sorun göremedim ortada
Senin için ailesini silcek değil ya mecbur görüşcen o da onun ailesi
Ne görmediniz? Tüm masrafı kız tarafı yapmış bunların umurunda bile değil. İki tarafla aynı mesefade mi görüşülecek? O zaman nerde kaldı kıymet fedakarlık? Kim neyi hak ediyorsa o kadar olmalı.

Babasi esinize harclik gondermek mecburiyetinde mi anlamadim. Kac yasinda adam evlenmis barklanmis neden gondersin. Nisani kiz tarafi yapmiyor mu hem.
Gelip gitme konusunda ben anlamiyorum buradaki hanimlari kimileri geliyorlar diye sikayet ediyor kimileri gelmiyorlar diye.
bence sorun gelmeleri ya da gelmemeleri degil malesef ki bizim toplumumuzda evlenecek kizlar ya da gelinler diyeyim asiri kaprisliler kv kp agziyla kus tutsa yaranamiyor. Sanirim kendilerini evlenince bisey oldum saniyorlar. Biraz alttan alayim herseyde benim istedigim olmaz onlarinda dusuncesine saygi duyayim diye bir dusunce yok malesef. Sonrasi hayal kirikliklari ve bosanma oluyor malesef

nişan'da veya söz'de giyilen elbisen erkek tarafına aittir ama tutulan solan veya organizasyon işleri kız tarafınındır. ayrıca kimseye sırtımı dayadığım yok. yapılması gerekilen şeyler yapılmadı.
Sizde erkek tarafina ait olabilir ama normalde kiz tarafina aittir. Diger arkadaslar da bu konuda adetlerinin nasil oldugunu yazabilirler.

Saydığınız masraflar zaten genelde kız tarafının masrafları zaten. Sizin aileniz kendi ödemek istemiş ödemiş, eşinizin ailesinin durumu yokmuş ödeyememiş. Yardım etmek denir buna mecburiyet değil. Sizin de ailenizin durumu olmasa mesela evlenemeyecek miydiniz? Zorundasınız deyip borç harç kredi çektirip illa ödetecek miydiniz kendi ailenize de?

Olan haciz eşinizin kendinden kaynaklıysa ailesi yardım etmek zorunda zaten değil. Yine de ona rağmen 200 lira göndermişler. Annesi gelmiş gelmemiş görümcenizin çocuğunu kim bakmış filan sizi hiç ilgilendiren konular değil. Boşuna huzurunuzu kaçırmış olursunuz.

bu borç onlar yüzünden mi oldu? eğer cevap hayır ise maalesef her seferinde göndermek zorunda değil. anne- oğul konusu da onların arasında olan bir durum... insan üzülüyor tabi elinde değil ama yapacak bir şey yok

bu durumda düğün yapsaydınız daha çok borca girerdiniz daha sıkıntı olurdu
artık evlendiniz sizin aileniz sadece eşiniz. başkalarına bu kadar takılırsanız asla mutlu olmazsınız. o onu dedi bu bunu dedi bahaneler arkasında durmayın

bu borçlar şöyle. babasıyla şirketleri var. sonra eşim burada işe başlıyor. her ay maaşı da tam yatmayınca babasının şirkete olan borcu yüzünden haciz konmaya başladı. geçinemeyince ne yapacak? aileden başka kimden para isteyecek? anne-oğul konusu dediğiniz gibi onların arasında olan bir durum. eşim çok üzülüyor.

düğün bizim sorumluluğumuzda olan bir şey değildi. başta konuşulan sözlerin hiçbiri tutulmadı. düğünü erkek tarafı yapar. benim ailem her borcu üstüne almışken evlilik sürecinde, onun ailesi orada mangal yapıp keyif yapıyor. onu dedi bunu dedi gibi bir bahanem yok.

Eşiniz evlenecek durumda değilse evlenmeseydiniz.
Maddi durumunuz el vermiyorsa söz nişan ayrı yapıp iki masraf yapmasaydınız.
Eşiniz alsaydı kıyafetleri o zaman. Kıyafet alamayacak durumda ki insan neden evlilik yoluna girer?

Baştan herşey belliyken ailenizle beraber herşeyi yüklenmeniz hata.
Ailenin maddi durumu iyi değilken , eşiniz zar zor geçiniyorken, borcu varken illa evlenelim derseniz yaşayacağınız bunlar.

Eşiniz elbette ailesiyle görüşmek ister.
Ne zannediyorsunuz, ömür boyu görüşmeyeceginizi falan mı?
Yıllarca ailem yaptı eşimin ailesi yapmadı diye dolduracaksiniz kendinizi. Sanki buna mecburmussunuz gibi.

Son düzenleme:
bence sorun gelmeleri ya da gelmemeleri degil malesef ki bizim toplumumuzda evlenecek kizlar ya da gelinler diyeyim asiri kaprisliler kv kp agziyla kus tutsa yaranamiyor. Sanirim kendilerini evlenince bisey oldum saniyorlar. Biraz alttan alayim herseyde benim istedigim olmaz onlarinda dusuncesine saygi duyayim diye bir dusunce yok malesef. Sonrasi hayal kirikliklari ve bosanma oluyor malesef
Esine hicbir sey demezken ailesine kin gudulmesi çok ilginc. Nisanligini esin alsaydi madem. Ailenin maddi durumu iyi değilmis napsin insanlar. Nisanlisinin istediklerini alamayacak insan evlenmesin bi zahmet biraz daha calissin birikim yapsin oyle girsin dugun dernek islerine. Ailelere bu kadar yuk bindirilmesine karsiyim ben. Tamam insan evladinin yuvasini kurmak ister ama yoksa ne yapsinlar. Ayni sekilde kiz tarafi icin de gecerli bu. Bilemedim bakis acisi farkliligi tamamen. Konu sahibini anlamadim ben hem annesi gelmiyor diyor hem de onlari istemiyorum diyor.

Sizde erkek tarafina ait olabilir ama normalde kiz tarafina aittir. Diger arkadaslar da bu konuda adetlerinin nasil oldugunu yazabilirler.
diğer insanların neyi nerden aldığı, kimin ne aldığı beni alakadar etmiyor. ben içinde olduğum durumu söylüyorum. benim penceremden bakmayı deneyin bir.

Merhabalar, aynı sorunlarla karşılaştım bende. 1 yıldır evliyim, ve onlarla hiç muhatap olmuyorum. Çünkü komşum kadar emek vermediler. Evime hiç bir katkıları yok, öyle maddi imkansızlıkları d a yok. Eşimde mecburen saygı duyuyor. Evliliğime eksi bir etkisi olmadı, çünkü haklı olduğum çok bariz

Esine hicbir sey demezken ailesine kin gudulmesi çok ilginc. Nisanligini esin alsaydi madem. Ailenin maddi durumu iyi değilmis napsin insanlar. Nisanlisinin istediklerini alamayacak insan evlenmesin bi zahmet biraz daha calissin birikim yapsin oyle girsin dugun dernek islerine. Ailelere bu kadar yuk bindirilmesine karsiyim ben. Tamam insan evladinin yuvasini kurmak ister ama yoksa ne yapsinlar. Ayni sekilde kiz tarafi icin de gecerli bu. Bilemedim bakis acisi farkliligi tamamen. Konu sahibini anlamadim ben hem annesi gelmiyor diyor hem de onlari istemiyorum diyor.
dedigim gibi yeni gelin kaprisi sik sik gelse yeni evliyim basbasa kalamiyorum seyrek gelse dogru duzgun gelmiyor. Gelinlere yaranilmaz. Bu arada ben tek cocugum gelinimiz falan yok yani tamamen objektif olarak yaziyorum tam tersine evliyim gelinim😆

diğer insanların neyi nerden aldığı, kimin ne aldığı beni alakadar etmiyor. ben içinde olduğum durumu söylüyorum. benim penceremden bakmayı deneyin bir.
İçinde olduğunuz durum yanlış kişiden yanlış şeyi beklemenizden kaynaklı. Saydığınız eşyalardan oturma odası, yemek odası filan eksik kalıyor. Onları kim aldı? Bunu merak ettim.

çok yanlış düşünüyorsunuz. benim alttan almalarımın üstüne çıkmış durumdalar şu an. zaten her şeyi kız tarafı yapıyor gerisini de kız tarafı halleder durumda ilerliyorlar. insanların durumu olmayabilir anlarım o zaman işin başında ahkam kesmeyeceklerdi. yapamıyorum deyip ya topu eşimle bana atacaklardı. ya da bizi madem söz verdin yap diye peşinden sürüklemeyeceklerdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X