eşimin ailesine maddi yardımlarından artık usandım:(

flowersgarden

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
130
1
296
İstanbul
Merhabalar Meltem Hanım, 4,5 yıldır evliyim. 18 aylık bir bebeğim var. evlendiğimizden beri eşim ailesine her zaman maddi konuda yardım ediyor. ben sadece 2 yıl çalıştım. çalıştığım sürece kazancımı hiç harcamadım. hep biriktirdim. eşimle açtığımız birikim hesabına yatırdım. şimdi çalışmıyorum. bebeğime bakıyorum. ben sürekli tutum yapıp geleceği düşünüyorum ama eşim ise sadece bugününü düşünüyor. gelecekte ne olur diye hiç düşündüğü yok eşimin ailesi sürekli eşimden para isteyip duruyor. her ay kayınvalideme düzenli hesap açtırdı oraya yatırıyo. kayınpederimde her gelişinde eşimden para istiyor. eşimde hiç kimseye hayır demiyor. çok gücü olduğundan değil sadece hayır diyemediği için ne kadar verebilirse veriyor. ama bizi çok zor durumda bırakıyor. ben oğlumuza yatırım hesabı açalım diyorum verecek paramız yok diyor ama her ay ailesine 500 lira verebiliyor. benim ay içerisinde mutfak masrafı dahil harcamam bu kadar bile olmuyor eşimle konusuup duruyorum bizide düşün geleceği düşün diye ama o sürekli bana ailesine yrdım etmesinin vicdanen olduğunu söylüyor. ben bu nasıl bir vicdan anlamadım. bizi zor duruma sokup vicdanı nasıl rahat ediyor. eşim biz nişanlıykende ailesine sürekli para verirdi. evlenince böyle devam edecekmi diye sorduğumda tabiki hayır benim artık bir aliem olacak böyle devam etmeyecek derdi. ama durum aynen devam ediyor. ben çok bunaldım bu durumdan nasıl davranacağımı bilemiyorum. bana yardım edin lütfen.

Evett, elimizde ciddi bir sıkıntımız var. Eşinizin anne-babasına yardım etmesi son derece normal. Ama onun artık bir ailesi var ve birincil sorumluluğu ailesine. Bunu belli ki eşiniz dengeleyememiş. Bu konuda eşinize ailenin ne demek olduğunu, sorumlulukları nasıl dengeli paylaştırması gerektiğini anlatacak bir aile büyüğü ya da bir aile dostu varsa, o kişinin eşinizle konuşması doğru olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…