• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine maddi yardımları,evliliğimizi kötü etkiliyor.Bu sebeple tartıştık..

lal32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
merhabalar ben suan iki yillik evliyim ve yurtdisinda yasiyorum. bir ofiste stajyer olarak calisiyorum ve cok fazla olmasada bi maas aliyorum. evliligimiz boyunca maasimizi ayirmadik ayri hesaplarimiz vardi ama birlikte yedik. dügünümüzü kendimiz krediyle yaptik. esimin ailesi (türkiyede yasiyorlar ama dügüne geldiler)hic bir sekilde katkida bulunmadi ve bir igne bile takmadi.her neyse benim tr de bir kaynim var evli ve üc ay önce bir bebekleri oldu. kaynim calismiyor. kücük bir yerde yasiyorlar ama isteyen isini bulur bence tembellige vuruyor. esim ne zaman onlari arasa paraniz varmi harcliginiz varmi diye soruyor(cogu zaman kendi cebinde bes kurus parasi yokken) ve ben buna sinir oluyorum. kaynatam hali vakti yerinde bir adam. daireleri var kira geliri var. emekli maasi var, tarlasi var ve buna ragmen hala mala doymuyor parasi yokken köye ev yaptiriyor kücük de olsa ama masrafi tabiki az olmuyor. yeri geliyor üstü kapali param yok diyor yeri geliyor acikca söylüyor. ama her konusamada bu para konusu aciliyor. ve ben buna tahammül edemiyorum dolayisyle konusmak da istemiyorum.esim telefonu veriyor ve istemeyerek de olsa konusuyorum. onlara karsi icim de hic bir sicaklik yok. benim ailem burda yasiyor ve Allahin bir günü paramiz yok dememislerdir aksine korkarlar huzurumuz kacar diye. ama onun ailesi bunu düsnmüyor. bi kac hafta önce esim tr ye götürmek icin burdan araba bakiyordu. ama benimle acik acik birsey paylasmadi. para konusunda oldugu gibi araba konusu da telefonlarda konu olmaya basladi tabi. vay efendim sevgili kaynim orda araba ucuzmus bi bak demis. ama o tabi ciddi ciddi bakiyor. ben bunun üzerine burda ki eltimle bu konuyu konustum ve dedimki benim araba alma gibi bi durumum yok suanda kendimiz ay sonunu getiremiyoruz ve kredi kartina yükleniyoruz dedim kala kala araba mi kalmis gitmedik dedim. eltimde bunun üzerine bi konusmasinda kaynima onlari sikistirmayin parali yok demis. ardindan bir gün yine esim kaynimla konusurken demiski abi biz araba felan istemiyoruz öylesine bir bak demistik demis. benim ki dururmu hemen anladi. telefoniu kapattiktan sonra sen hickimseye bahsettinmi araba konusundan dedi. önce inkar ettim sonra itiraf ettim. dedimki madem kardesin sana yok istemiyoruz diye ayak yapmasini bildi madem öyle sorsaydin tam olaraka ne dedigimi dedim. ben kötü birsey demedim sadece suan araba alacak durumda degiliz dedim ve bunun da arkasinda oldugumu söyledim. bunun üzerine cok büyük tarisma cikti. benimki sinirinden köpürdü karisamazsin o benim ailem sen gidicisin ama onlar kalici onlar senden daha önemli sen benim kardesimi kiskaniyorsun diye. senin garantin yok onlar benim ailem diye. bende bu laflar üzerine bu ayki maasimi ona vermedim birazini harcadim birazi duruyor. esim ara ara bu konuyu tekrar acti. bende hala söyledigimin arkasinda oldugumu ve bunu kendi söyledigi seyler sonucu yaptigimi söyledim. dün aksam yine acti konuyu ve konusmak istedigi bazi seyler oldugunu söyledi. tabi ilk önce bu para konusunu acti. ben yine hala ayni fikirde oldugumu ve maasimi ona vermeyecegimi söyledim.bana bunu kabul etmedigini söyledi sinirlendi ve dizime vurdu nasil yani dedi sen kazanacaksin ve parani kendin yiyeceksin öyle mi de bende evet dedim. bagirdi cagirdi. benim yaptigim staj bir ay sonra bitecek ve girdigim sinavi kazanirsam insallah maasim 2 kati artacak. ne yani dedi maasin artincada hepsi sana mi kalacak dedi. ki ben bunun hesabini bile yapmamistim. benden banka kartini istedi ve dediki bundan sonra ayri yatacagiz ve paraya ihtiyacin olursa gelip benden isteyeceksin dedi. bende yatagimi ayirdiktan sonra gelip senden para isteyecegimimi saniyorsun dedim. durum bundan ibaret simdi siz söyleyin hata sizce kimde?lütfen yorumlarinizi bekliyor.simdiden tesekkürler(bunun disinda da cok tartisiriz biz, defalarca ayrilma noktasina geldik)

arkadasım iyi bile dayanmıssın. sonuna kadar arkandayım en doğrusunu yapmışsın verme paranı. sen parayı eve harca o ailesine hem de ailesinin parası varken ohh ne ala:20:

iyi yapmışsın sonuna kadar haklısın. ve söylediğinin arkasında durmanıda takdir ettim. bak şimdi eşin seni yıldırma politakısına girmiş yok yatak ayırmalar vs. bence vazgeçme.anlamadığım eşin senden maaş kartınımı aldı ondanmı para isticeksin ? niye verdinki bence vermemeliydin. ne gecicek şimdi eline maaş kartını aldıysa bildiği gibi davranmaya devam edicek. sen orda çalış didin maddi zorluklar çek eşin kaynına araba baksın. olmaz öyle şey. kaynının araba alacak durumu yoksa arabaya binmeyecek bu kadar basit sanane senmi doğurdun herkes bakacak başının çaresine. ayrıca sen geçicisin onlar ailem lafıda çok çirkin. sen ayrı bir kutup ama onlar ailesi. sen kimsin pardon niye evlendi maden seninle evlenince insanlar aileden olmazmı benmi yanlış biliyorum.

Son düzenleme:
ya benim bildigim ve yaptigim aile ayri daldadir es ayri bir dalda... ama gelin görün ki esim bunu analmiyor. vay efendim ben kardesini kiskaniyormusum . ehliyetim bile yokki bak bak bana almiyordu kardesine aliyor desem benim tek kabul edemedigim neden ya neden?ben kendi önümü göremezken niye ben daha birde baskalrini düsüneyim. yeri geliyor ben cocuk olsa nasil gecinecegiz kendimize bile yetiremezken diye düsünüyorum

araba almakla is bitiyor sanki bunun tüvü var bakimi var en basta yakiti var, ben ögrenciyim daha ve ögrenci maasimin yarisi arabamin yakitina ve bakimina gidiyor sen hesap et artik.
kaldiki türkiyede bi yakinina araba almak, en gec ertesi günü diger aile yakinlarininda ondan faydalanmasi demektir. türkiyedekiler hala yurtdisinda bolluk icinde yasadigimizi düsünmesi ve bu düsünceninde 60 yildir degismemesi, üstüne türkiyedekilerin bizden cok ama cok daha iyi yasamasi ama bu gercegi görmemeleri beni deli ediyor!

düsüncenin arkasinda dur, eger bir gün yumusak davranip yilarsan esine gün dogar.

ben kendi banka kartimi ondan alti ay önce almisim(bunun hesabini tutmus).ve hala vermiyormusum. duruma bakarmisiniz. ki bu alti ay icinde ilk kez bu ay ki garantin yok lafi üzerine ilk defa maasimi ona vermedim. ha birde bu tartisma üzerine benim hesabima bakmayacaksin diye yasakladi bende tabiki o günden sonra hic bakmadim...

en cok zoruma giden o garanti lafi oldu. hayatta kimsenin hicbir sey icin garantisi varmidir? madem öyle benim garantim yoksa onun da yok o yüzden kendimi güvenceye almam lazim dimi ama?

Arkadaşım sana "sen geçicisin" demek te ne oluyo. bu mantıklamı yola cıkarak
evlenmıs senınle. ilginç bir adam. ama meslegınde elındeyken sakın ezdırme
kendını derım. senın maşına mı guvenmıste evlenmış.:57: ben boyle adamı adamdan
bıle saymam. :41: maaş kartınıda al en kısa zamanda. ses çıkarmazsan eger esıne
ve onun aılesıne karsı sana yapılan haksızlıgı kabul etmıs olursun. bu durumdada
" FİLLER TEPİŞİR, ÇİMENLER EZİLİR" diye bir tabir vardır, onlar kafa kafaya verırler
sen kalırsın ortada hemde haksız yere. kusuruma bakma ama eşin hakkında
ıyı dusunemıyorum. haksızlıgı kabullenme lutfen....

eşin olucak insan sana nasıl der ya öyle sen geçicisin onlar kalıcı benim ailem onlar fln diyo ve sen bu sözlerin üzerine hala çok sabırlı davranıyosun...

birde senden para istemesi yatakları ayıralım maaş karını da bana ver demesi...

çokkk çokk ayıp ya ... benim eşim derdki allahımdan peygamberimden sonra sen geliyosun sonrada kızımız diğerleri hayatımızda misafir der....

en önce seni ailesi olarak görmesi lazım kii açıkça söylemiş heran ayrılabilirim sen geçicisin dediğinden belli oluyo allah sabır versin canım hakkında en hayırlısı neyse o olsun...

madem ailesi kalıcı, siz aileden değilsiniz, geçicisiniz, kesinlikle paranızı ona vermeyin, yatakları da ayırırsa ayırsın. hatta bence başka sorunlarınız da varsa ve sıkıntılıysanız böyle bir adamla yaşanmaz yani...

madem onlar kalıcı sen gidicisin hepsi bir yaşasınlar parayı bölüşsünler sende git tek başına maaşını al keyfine bak. evliliğin ne önemi varki (eşine göre) ailesiyle yesin içsin araba alsın naparsa yapsın.
sende tuzsuz aşım dertsiz başım der keyfine bakarsın

hem neymiş o banka kartını alıp ayrı yatmalar
hem kartı vermem hem yatağı ben ayırırım geriiiiiiiiiiiiiii:57: ne sanıyo kendini sanki ona zorla yatalım demişsin gibi

bende yaşadım bunları ama eşim bana asla hakaret etmedi benden para istemedi bende gittim hepsiyle konustum annemide devreye soktum şimdi gıkkları çıkmıyo kafam rahat dünya varmış ohhh beee:24:

tuhaf olan ne biliyormusunuz bekarken bu kadar ailesine düskün degilmis. evlendikten sonra cok degisti. biz evlenmeden önce 6 sene birlikteydik. aksine o bana banka kartini bile bekarken vermisti.
ailesi maddi durumlara gelince bunu caktirmadan yapiyor.

esiniz cok haksizlik yapiyor
bence guzellikle hal etmeye calisin
ama boyun egmeyin
garantim yoksa bende kendimi garantiye alirim
ve gecici olan es degildir ailedir
cunku aile iyi kotu hasta gunlerinde yokken
es her zaman o gunlerde var!
gercekten cok kotu konusmus
simarmis birazda
banka kartinizi vermeyin derim

Sen gidicisin nasıl olsa,kalıcı olanların maaş kartını istesin :37:

Sizide ayrıca tebrik ederim akıllı bir hanımefendisiniz...:46:

ne demek sen qidici onlar kalıcı evlenmeseydi madem otursaydı ailesinin dibinde yha ben bu aile olaylarını walla anlamıyorum insan derki evladım mutlu olsun mesut olsun yok düqünde katkıda bulunmazlar kredi çekersin yaparsın kiradasındır sanki dünya bir para kazanıyormuşsun qibi davranırlar şimdi bebeqim olcak kenarda para yok evlenirken herşeyin en iyisini alamadım ama bebeqime yapıcam kimsede kusura bakmasın bana tek kuruş yararları olmayana bende yardım etmicem hoş edecek durumumuzda yok... Sana qelimm eşinin o konuda tutumu hoş deqil aile bi yere kadar düşünülür ki artık en temel aile kendi evliliqidir kendinie bakmalısınız diqerlerini çok takmamalı..

ne demek sen qidici onlar kalıcı evlenmeseydi madem otursaydı ailesinin dibinde yha ben bu aile olaylarını walla anlamıyorum insan derki evladım mutlu olsun mesut olsun yok düqünde katkıda bulunmazlar kredi çekersin yaparsın kiradasındır sanki dünya bir para kazanıyormuşsun qibi davranırlar şimdi bebeqim olcak kenarda para yok evlenirken herşeyin en iyisini alamadım ama bebeqime yapıcam kimsede kusura bakmasın bana tek kuruş yararları olmayana bende yardım etmicem hoş edecek durumumuzda yok... Sana qelimm eşinin o konuda tutumu hoş deqil aile bi yere kadar düşünülür ki artık en temel aile kendi evliliqidir kendinie bakmalısınız diqerlerini çok takmamalı..

benim esim cok sinirlidir tamam yeri gelir bende pek susumam ama sinirlenince agzina geleni söyler. ama bu tabiki bir özür degildir.

yanlis anlasilmasin ltf. ailesinin yemege icmeye parasi olmasa ömrünün sonuna kadar baksin. ama kendi kardesi affedersiniz yemedigi icin calsimasin ben burdan para göndereyim. bende babamin firmasinda calismiyorum. ben 8-9 saat calisiyorum bir yandan okuyorum evimin isine yetisemiyorum ondan sonra birde o laf ediliyor basima kakiliyor...

arkadaslar dogru soyluyor
"madem gidiciyim ailenle yasa beni neden oyaliyorsun?"
yarin bir gun cocugunun annesi olacaksin
zaten olmasadan hayat arkadasisin
insan nasil guvenir boyle bir adama
bunlari otur guzelce konus

parasizlik heryerde kotudur
ama avrupada ayin sonunu getirememek
nedir ben bilirim
bu yuzden insanin durumu yokken araba gibi
masrafli bir seyi dusunmesi akil isi degil

bence son jestini yap ve aksam